To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:13

sneer napisał/a

A wiesz kto stworzył ekstremistów islamskich? Izrael i USA. Ba, finansowali ich nawet.

Jeśli masz na myśli wojnę ZSRR z Afganistanem, to zgoda. Ale ekstremiści z tamtych stron są o tysiąc lat przynajmniej starsi, nie trzeba ich tworzyć, bo sami rosną.
Błędem USA było podlewanie tych kwiatków. Izrael walczy o swój kawałek tortu, bez siły nic by w tych warunkach nie wskórał.

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:17

@Żerań:
Casus Polańskiego nie ja przywołałem.Tym niemniej analogie jednak są.
A co do Zakarjewa: do takich spraw nie można podchodzić w sposób ściśle legalistyczny, ponieważ jej główny aspekt jest polityczny. Oraz symboliczny: w rocznicę napaści ZSRR na Polskę aresztujemy przywódcę narodu, któremu od Rosji uwolnić się nie udało.

@jewgienij:
Izrael stworzył Hezbollah po to aby odciągnąć młodych Palestyńczyków od świeckiego Fatah Arafata. Mieli zająć się religią zamiast walką o niepodległość. Tyle, że Hezbollah zaczął walczyć o religię...

Anonymous - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:21

Trzeba podchodzić, ponieważ prawo stoi u podstaw państwa. Jeśli państwo nie przestrzega prawa, to traci po prostu wiarygodność. Co zresztą nie znaczy, że Zakajewa bym wydał. Po prostu jeśli dowody sąd sfałszowane (na przykład), są może po prostu Zakajewa wypuścić. I wszystko będzie zrobione w białych rękawiczkach. Zatrzymanie było? Było. Wniosek prokuratury był? Był. A decyzje sądu są autonomiczne. :)
jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:22

Właśnie - symbolicznie. Bo jak by to było 16 czy 18 to już bardziej OK. Przestańmy myśleć po dziecięcemu, bo to już śmieszne. Granica pomiędzy pamięcią a a obsesją jest chyba już przekroczona.
feralny por. - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:24

sneer napisał/a
w rocznicę napaści ZSRR na Polskę
...
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:25

@Żerań:
Nie zgodzę się. Po co zatem go zapraszaliśmy? I co jeśli sąd jednak podejmie decyzję o ekstradycji?

@jewgienij:
Nie, nie byłoby w żadnym wypadku by nie było. Wymiar symboliczny jest tylko wisienką na torcie dla Rosji.

NURS - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:33

Ośmieszenie się Polski brakiem reakcji na notę Rosji i międzynarodowy list gończy byłoby dowodem dla świata, ze Polska to warchoł Europy i lepiej z nią nie gadać, na tym ruskie ugraliby dziesięć razy więcej. Lepsza wisienka, niż wiadro pomyj na głowie :-)
Anonymous - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:36

sneer - technicznie rzecz biorąc, zakajewowi może zostać nadany status uchodźcy, albo azyl. cholera, to skomplikowana rzecz.:)
NURS - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:36

sneer napisał/a
NURS napisał/a
uot;]Mulisz się, wyjasnione było dokładnie, ze jak w przypadku Polańskiego, policja miała obowiązek dostarczyć go do prokuratury, ponieważ był nie tylko międzynarodowy list gończy wydany przez trutututu! Interpol a nie Rosję, i nota dyplomatyczna informująca o przybyciu osoby poszukiwanej na terytorium Polski. Nie zatrzymanie Zakajewa byłoby incydentem dyplomatycznym.

Interesujące. Polański był u nas i to nie raz. A mimo to go ani nie zatrzymano, ani nie wydano USA.
Jakoś rząd USA nie uznał tego za incydent dyplomatyczny. Zresztą skoro o Polańskim mowa: zachowaliśmy się tak jak Szwajcaria. Najpierw Zakarjewa zaprosiliśmy, a potem aresztowaliśmy. Tak jak Helweci Polańskiego.

.

Interesujące, jak wujaśnial to Kalisz, który nie jest z PO, ale w odróżnieniu od nas piastował stanowisko ministra sw, róznica polega na tym, ze Amerykanie przed wizytą Polańskiego zwrócili się do Szwajcarii, gdzie Polański bywal cześciej niż w Polsce, z notą, taka, jak rosja do nas teraz. Poniemajesz? Poczytaj troszkę o przyczynach i skutkach.

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:36

@NURS:
Żadnego wiadra pomyj by nie było.

NURS - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:37

Bo ty tak powiedziałeś? :-)

edit: poczytaj sobie komentarze ze świata. Wystarczy chwilę poguglać.

dalambert - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:42

Żerań napisał/a
technicznie rzecz biorąc, zakajewowi może zostać nadany status uchodźcy, albo azyl. cholera, to skomplikowana rzecz

Zakajew ma status uchodźcy politycznego w Wielkiej brytanii - wiec ochrona przysługuje mu we wszystkich krajach Unii Europejskiej.
Dwukrotnie ady europejskie odmówiły wydania Zakajewa ruskim/ WB i Dania/.

Gustaw G.Garuga - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:44

sneer, śmieszny jesteś. Piszemy Ci tu czarno na białym, a Ty dalej swoje. Ignorujesz, co Ci niewygodne, powtarzasz w kółko te same bzdety. Szkoda pikseli na Ciebie.
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:44

NURS napisał/a
Bo ty tak powiedziałeś? :-)

edit: poczytaj sobie komentarze ze świata. Wystarczy chwilę poguglać.

Te stricte rosyjskie, czy Kadyrowa?

Cytat
sneer, śmieszny jesteś. Piszemy Ci tu czarno na białym, a Ty dalej swoje. Ignorujesz, co Ci niewygodne, powtarzasz w kółko te same bzdety. Szkoda pikseli na Ciebie.

To nie pisz. Ale uwagi osobiste sobie daruj. Mam prawo uważać, że w tej sprawie należy ignorować prawo międzynarodowe, które powstało w krajach cywilizowanych. I w żadnym wypadku nie powinno służyć krajom takim jak Rosja do ułatwienia ścigania osób które miały odwagę powiedzieć Moskwie nie.

Gustaw G.Garuga - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:45

dalambercie, odmówiły, ALE PO ARESZTOWANIU ZAKAJEWA I ROZPATRZENIU SPRAWY SĄDOWN IE! Czy Ty czytałeś poprzednią stronę wątku? Bo ja tu za chwilę osiwieję!
jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:48

Na świętą wojnę ruskich nie pokonamy.

Swiaszczennaja wajna rozdepcze nas samym rytmem:

http://www.youtube.com/watch?v=mK2T2aPooy4

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:50

Zaatakują nas ci:
http://www.youtube.com/watch?v=a93NWYt5G6M

Gustaw G.Garuga - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:53

sneer, masz prawo uważać, co chcesz, nawet największe bzdury. Ale do faktów wypadałoby się jakoś odnieść. A kilka razy w tej dyskusji okazało się, że ich nie znasz, ignorujesz je albo przekręcasz. I dlatego Twoja gadanina jest bez znaczenia. Co niniejszym stwierdzam.
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 19:59

Toteż właśnie piszę: mam gdzieś międzynarodowe procedury w tej sprawie. Tak się do tych faktów odnoszę. Co wyżej już napisałem. Ze trzy razy. I trzeba nie umieć czytać ze zrozumieniem, żeby tego nie załapać.
jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:01

Ta orda w pierwszej zwrotce to oczywiście faszyści,. Ruscy nigdy więcej w tyłek nie dostali niz od Mongołów i Niemców, dlatego ich utożsamiają.
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:04

Hmm.. w sumie jeszcze Francuzi i my jesteśmy w kolejce :D
Kai - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:05

Jednak nadal nie mogę słuchać rosyjskiego...
Gustaw G.Garuga - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:08

Taaa, sneer... jak Ci było wygodnie, to się na zagranicę powoływałeś, ale jak się okazało, że inne kraje robiły dokładnie to samo, co teraz Polska, to nagle zagranica nieważna! Wiesz co, lepiej napisz, że wyjeżdżasz na weekend albo coś, bo z każdym kolejnym postem Twoje łamańce są coraz bardziej groteskowe.
feralny por. - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:09

sneer napisał/a
mam gdzieś międzynarodowe procedury w tej sprawie
A w jakich jeszcze sprawach masz prawo w głębokim poważaniu, grzecznie pytam?
jewgienij - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:11

Mnie nie przeszkadza ani rosyjski, ani niemiecki, bo traktuję je jako języki kultury, a wyrosłem w czasach, gdzie były językami nienawiści. Musiałem się postarzeć, żeby nabrać perspektywy.
Kai - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:14

jewgienij napisał/a
traktuję je jako języki kultury

O tym może kiedyś przy piwie. I tak dobrze, że toleruję techniczny pisany. Jak tak patrzę, to już 29 rocznica. Powinno w zasadzie przejść. Niemiecki mi nie przeszkadza, nawet parę słów rozumiem. Ale oglądanie working end kałacha raczej nie poddaje się tolerancji.

sneer napisał/a
mam gdzieś międzynarodowe procedury w tej sprawie.

sneerciu, jak to dobrze, że siedzisz tu, na forum, a nie gdzieś "wyżej".

sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:17

Gustaw G.Garuga napisał/a
aaa, sneer... jak Ci było wygodnie, to się na zagranicę powoływałeś, ale jak się okazało, że inne kraje robiły dokładnie to samo, co teraz Polska, to nagle zagranica nieważna! Wiesz co, lepiej napisz, że wyjeżdżasz na weekend albo coś, bo z każdym kolejnym postem Twoje łamańce są coraz bardziej groteskowe.

Logika szwankuje. Dania aresztowała go ZANIM Londyn nadał mu status uchodźcy politycznego. My robimy to po tym jak jeden z krajów UE taki status mu przyznał. Nie widzisz różnicy znawco prawa międzynarodowego?

feralny por. napisał/a
w jakich jeszcze sprawach masz prawo w głębokim poważaniu, grzecznie pytam?

Grzecznie odpowiadam: w kwestii ograniczeń prędkości. Nie tylko w Polsce.

Gustaw G.Garuga - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:24

Faktografia szwankuje - Wielka Brytania TEŻ GO ARESZTOWAŁA :mrgreen: Czekam na replikę.
sneer - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:25

No, ale zwolniła. I przyznała status uchodźcy politycznego. Jak myślisz znowu go aresztują jak jak tam wróci?
Matrim - 17 Wrzeœśnia 2010, 20:27

Gustaw G.Garuga napisał/a
sneer, śmieszny jesteś. Piszemy Ci tu czarno na białym, a Ty dalej swoje.

No bo wy o dwóch różnych rzeczach mówicie: Zakajewa sąd polski zwolni wcześniej, czy później (obstawiam, że jeszcze dziś), a sneer pisze o jakimś tam Zakarjewie, który na pewno jest świnią terrorystyczną :) I wszystko jasne.

sneer napisał/a

feralny por. napisał/a
w jakich jeszcze sprawach masz prawo w głębokim poważaniu, grzecznie pytam?

Grzecznie odpowiadam: w kwestii ograniczeń prędkości. Nie tylko w Polsce.

Ręce opadają...

Partner forum