To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Anix - 9 Lipca 2010, 10:15

Kai, bo starszy, doświadczony, zna się? Mowy nie ma, ja się starszych nie słucham xD Wiem swoje i tyle *^^*
BTW: masz fajniusiego avatara ;)

Kruk Siwy - 9 Lipca 2010, 10:17

Niegzecna dziewczynka, niegzecna! Takie nas wkurzają. I takie lubimy hihihi!
Anix - 9 Lipca 2010, 10:24

Kruku, w końcu ktoś was musi wkurzać :D padło na mua. To teraz cierpcie. Albo zabijcie i przestaniecie cierpieć. Po paru latach wyjdziecie z kicia jako wolni i szczęśliwi ludzie :mrgreen:
Kai - 9 Lipca 2010, 10:28

Anix, głównie dlatego, że powinien się znać :mrgreen: A takich rzeczy i tak zawsze się miło słucha. :wink:
Chal-Chenet - 9 Lipca 2010, 11:02

Piech napisał/a
Pokasz fotkem.

+1

Kai - 9 Lipca 2010, 11:08

PoKAsh się pisze :P

A w temacie, dopadło mnie zapalenie żył. Żegnaj booze na tydzień... :twisted:

Anix - 9 Lipca 2010, 13:23

GRRRR!! PIERDACZONY MONTER ASTERA! Nie będzie kablówki, bo monter niby z renomowanej firmy, która działa wiele lat nie ma przy sobie drabinki, na dodatek mam kamienicę po pożarze i montera przerosło oczyszczenie skrzynki ;/ JESTEM WŚCIEKŁA! Kablówki nie będzie najprawdopodobniej jeszcze przez kilka dni.... <rozpacz>
Wixu - 9 Lipca 2010, 13:23

Telewizja kłamie. Odpuść sobie :>
Anix - 9 Lipca 2010, 13:26

Nie odpuszczę, bo już podpisałam umowę. Wyć mi się chce... :cry:
Wixu - 9 Lipca 2010, 13:29

A, w takim razie rozumiem twój ból. Cytując: Lajf is brutal. :twisted:
Chal-Chenet - 9 Lipca 2010, 13:31

Anix, a po co Ci tv?
Anix - 9 Lipca 2010, 13:32

*beep* ;/ po prostu super. Dlaczego wszystko musi być dla mnie pod górkę? :cry:

Chal, potrzebne, nie będę tłumaczyć. Wqervia mnie niekompetencja ludzi...

Kai - 9 Lipca 2010, 13:44

Anix, nie Ciebie jedną. Trzymaj się.
hrabek - 9 Lipca 2010, 13:49

Chal-Chenet napisał/a
Anix, a po co Ci tv?

Jak kiedyś byłem kupować N-kę, to mnie sprzedawca zapytał, co chcę oglądać. Na co ja (prawie zgodnie z prawdą, ale co mu będę tłumaczył), że w zasadzie to po trochu wszystkiego.
Na co on do mnie oczywistą oczywistością, że jak chcę oglądać wszystko, to nic nie obejrzę.

Powiedziałem mu wtedy, że w takim razie to ja dziękuję i wyszedłem. Nie chciało mi się tłumaczyć, że ja lubię sport i filmy, TV oglądam raz na dwa tygodnie, ale jak już usiądę, to lubię poskakać po kanałach sportowych, żona lubi włączyć Discovery, córka kanały muzyczne, a syn bajki. Więc na pewnym poziomie miał rację, ale na innym, dużo bardziej ogólnym trafił jak kulą w płot.

Kruk Siwy - 9 Lipca 2010, 13:58

hrabek, na litość przodków! Facet cię pytał jak kogo dobrego a ty go zlałeś...
N-ka sprzedaje w blokach. Nie oglądamy sportu, bajek i innych dyrdymałów tośmy wzięli pakiet pozbawiony tego. Ty mogleś sobie wybrać a wybrałeś wyjście ze sklepu.

Pamiętam takich klientów z księgarni
"Poczytałbym książkę"
"Proszę uprzejmie, a co pana interesuje".
"Nie wiem, nie chce mi się tłumaczyć, różnie wie pan,"
"To może jakąś nowość panu dam? O te reportaże są znakomite."
"E panie ja nie czytam reportaży, do wiedzenia nic tu pan dla mnie nie ma".

Do widzenia, mam mam - poradnik malkontenta!"

Kai - 9 Lipca 2010, 14:02

Ale taka oczywista oczywistość zraża klienta i ja postąpiłabym tak samo. hrabek, nie musiał wiedzieć o ofercie w blokach, a obowiązkiem tego pana było mu dokładnie to wytłumaczyć. Eviva niekompetencja, na razie statystycznie najczęstsza przyczyna wk***wień w tym wątku, na ile zdołałam się przekonać.
dalambert - 9 Lipca 2010, 14:03

A no z mojej kariry subiekta -
Włazi fipa do galerii uważnie się rozgląda
- Wie pan , bo,no bo JA to tylko czrne perły w białym złocie...
= Możemy na zamówienie wszystko zrobić...
= No ale nie ma pan :P

czrne perły/ wtedy 1992-94/ kosztone jak cholera i kto by w tym kasę mroził :twisted:

hrabek - 9 Lipca 2010, 14:16

Kruk Siwy napisał/a
hrabek, na litość przodków! Facet cię pytał jak kogo dobrego a ty go zlałeś...

Nie zlałem. Na jego pytanie odpowiedziałem konkretnie. I doskonale wiem, że N-ka sprzedaje w blokach. Mam czteroosobową rodzinę z dzieciakami w różnym wieku i tak się składa, że w zasadzie wszystkie pakiety mi są potrzebne, więc go o tym poinformowałem. Byłem otwarty na dalszą dyskusję, a on mi taką złotą myślą. Skoro klient mówi, że wszystko, to sprzedajemy mu wszystko, to nie księgarnia, że książek jest kilka tysięcy w asortymencie. Pakietów jest pięć, plus trzy premiowe i można kontynuować dyskusję w ten sposób. Ale facet wszystkie rozumy zjadł i na moją przemyślaną odpowiedź założył od razu, że nie wiem co mówię i mnie pojechał, to mi się odechciało z nim konwersacji.
A N-kę mam już trzeci rok, właśnie przedłużyłem umowę, tym razem dostałem w dobrej cenie wszystkie pakiety, więc już nie muszę wybierać. Ale do tego punktu sprzedaży już nie chodzę.

Kai - 9 Lipca 2010, 14:21

dalambert napisał/a
czrne perły/ wtedy 1992-94/ kosztone jak cholera i kto by w tym kasę mroził :twisted:
ale naówczas nowy podgatunek snoba, czyli nuworysze, już na filmach widzieli, że takie rzeczy się powinno z półki sprzedawać. :bravo
Kruk Siwy - 9 Lipca 2010, 14:37

hrabek, może rzeczywiście to kretino był, który nie zrozumiał że ma wymarzonego klienta, który chce full opcję. Albo może miał słabszy dzień... Nikt kto nie stał po przeciwnej stronie lady nie wie jak wiele kosztuje codzienne wielogodzinne odpowiadanie na zupełnie przedziwne pytania czasami.
No ale to taka praca.

Martva - 9 Lipca 2010, 14:41

Anix napisał/a
Piech, czyżby słynne Poka cycki!?

Yyyyy, jest pewna różnica między poka fotkę a pokacycki, na fotce możesz być ubrana ;)

Oblazłyśmy z mamą masę sklepów, szukając sandałów i krwa mać, jak sensowna góra, to zły dół, jak fajny dół, to paskudna góra, jak całość w porządku to nie ma rozmiaru, jak na pierwszy rzut oka OK, to się okazuje że koturny jakoś bezsensownie powycinane z boków i nie da się w tym chodzić, bo niestabilne. Nawet brązy i beże może bym przebolała, chociaż nie noszę, ale też nie było rozmiaru, a jak był to jakiś wąski z przodu i halluksów bym sie dorobiła. Żeż, no, nienawidzę zakupów butowych.

Kruk Siwy - 9 Lipca 2010, 14:47

Martva napisał/a
halluksów bym sie dorobiła
no bo czegoś w życiu dorobić się wypada. Mnie tam najlepiej wyszły włosy.

Co do butów... pamiętam upojne godziny spędzane w buciarniach gdyśmy dla Młodego szukali zwykłych półbutów. Rozmiar 42 - w sumie najbardziej popularny. I tego niestety nie było. Buty dla łosi i owszem i dla krasnoludkow też. Normalnych nie ma no bo przecież dlaczego bym miały być. Te wredne klienty wykupiły!

Kai - 9 Lipca 2010, 14:49

Kruk Siwy napisał/a
ikt kto nie stał po przeciwnej stronie lady nie wie jak wiele kosztuje codzienne wielogodzinne odpowiadanie na zupełnie przedziwne pytania czasami.

Kruku, to działa w obie strony.

- Czy jest chudy twaróg?
- Nie, ale jest półtłusty.
- Chodziło mi o chudy.
- To może Wenecki, jest light?

Dla wyjaśnienia:
twaróg chudy - 0% tłuszczu
półtłusty - 4%
Wenecki light - mniej więcej 15%

Już chyba trudno o mniej skomplikowaną prośbę.

Kruk Siwy - 9 Lipca 2010, 14:51

Z tyłu za tą panią (panem) stało kierownictwo. Odpowiedź - "nie ma"= 100 punktów karnych, żegnaj podwyżko.
Kai - 9 Lipca 2010, 15:00

Kruk Siwy napisał/a
Z tyłu za tą panią (panem) stało kierownictwo. Odpowiedź - nie ma= 100 punktów karnych, żegnaj podwyżko.

Nikt nie stał. Ten typ zwyczajnie tak ma i jest przyzwyczajony do "wciskania", bo klientki też nie zawsze wiedzą, czego chcą.
Prawidłowa odpowiedź:
Nie ma, ale na jutro możemy pani sprowadzić.
Nie ma, bo nie zamawiamy, bo "nie schodzi" - też zrozumiem!

Szczytem jednak była wczorajsza scena.
- Proszę czerwone wino wytrawne (wymieniam nazwę) albo coś podobnego*
- A które to, bo ja wie pani, tu dopiero dwa dni pracuję ...

Po czym mozolnie zaczyna od słodkich zdejmowanie każdej butelki i doczytywanie...

*jestem na etapie eksperymentów :wink:

Piech - 9 Lipca 2010, 15:01

Martva napisał/a
Anix napisał/a:
Piech, czyżby słynne Poka cycki!?

Yyyyy, jest pewna różnica między poka fotkę a pokacycki, na fotce możesz być ubrana ;)

Dzięki, dziewczyny, za namiary na interesujące bazy danych.

Kai - 9 Lipca 2010, 15:05

Piech, było od razu powiedzieć... masz ikonkę :P
Piech - 9 Lipca 2010, 15:08

Ale fajne. Dzięki.
Martva - 9 Lipca 2010, 15:23

Kai, o jaaa, boska!
Kai - 9 Lipca 2010, 15:31

Martva, nie wiem, kto je projektuje, ale są przecudne :D

Partner forum