Planeta wygnania - Ale za co?
Ozzborn - 31 Stycznia 2010, 01:50
bana prowokatorowi!
NURS - 31 Stycznia 2010, 11:56
nie bana tylko ciepłe słowo - lucek, nie przeginaj pały, cytowany post nie obraża nikogo, nawet ciebie, a jedynie przypomina twoje słowa, które przecież padły na tym forum. Co więcej, nie padają one aby cię obrażać, choć najwyraźniej tak to odebrałeś, IMO zupełnie niesłusznie.
Nikt nie bedzie karał moderatora za coś takiego, więc zakończ swoją krucjatę. Ze swojej strony mogę ci obiecać, że poprosze osoby sprawujące kontrolę nad tym forum, aby zachowywały się powściągliwiej w słowach - co czasem łatwe nie jest - ale w końcu sa tutaj policjantami i powinny ich obowiązywac nieco ściślejsze normy.
I eot, panie i panowie.
Ozzborn - 31 Stycznia 2010, 11:59
nie miałem na myśli lucka
<czmycha>
Martva - 31 Stycznia 2010, 12:17
NURS napisał/a | powinny ich obowiązywac nieco ściślejsze normy |
Większymi literami i na czerwono, pliiiz.
ihan - 31 Stycznia 2010, 16:24
OK, poczytałam sobie wątki autorskie w tym jeden, który staram się omijać. I przykro mi, ale wielkimi literami i na czerwono powinno być dla moderatorów w tamtym wątku. Może spóżnione moje oburzenie, ale dopiero teraz tam weszłam. Hodujemy sobie świętą krowę? Inne forum tez sobie hodowało, tam przynajmniej był moderator, który się odważył wychylić, z wiadomymi skutkami.
Nie jest to pierwszy przypadek, więc mogę uznać, że szefostwo forum uznaje takie sytuacje za naturalne?
I w czym tamten użytkownik lepszy od REMOVA, że nawet na ostrzeżenie, że nie wspomnę o banie, nie zasłużył? Bo na jego produktach zarabia właściciel forum? I jak ma się do deklaracji, że szefostwo forum reaguje na kontrowersyjne poglądy z obawy o ewentualne sprawy sądowe i obawia się o niesnaski na forum? Że co, że jak zamkniemy w getcie swojego wątku to juz można? Sąd nie grozi?
Mogę tolerować wielokolorowość poglądów ludzkich, szanuje odważne wypowiedzi, które ktoś wygłasza zdając sobie sprawę z konsekwencji. Ale w momencie gdy nie ma żadnych konsekwencji o czym autor przekonał się wielokrotnie, takiego zachowania nie mogę nazwać odwagą, a używania nieprzystojnych słów nie uważam za fajniusie, więc zachowam dla siebie. Czuję się zniesmaczona.
Adashi - 31 Stycznia 2010, 17:54
Ja nie wiem, co ten Andrew ma w sobie, że te panieny chcą go tak podszczypywać ciągle
Wcześniej poruszona kwestia przywodzi mi na myśl kontynuację "Bajki pt. trolla Jarosława przypadki okrutne" znaną szerokiej publiczności pod dźwięcznym (i wdzięcznym) tytułem "Jak troll Jarosław halabardnikiem w Wielkim Grodzie został", ew. widać też pewne analogie z epizodem "Troll Jarosław - Wykidajło mimo woli" z tomu "Opowieści z karczmy Pod Rozbrykanym_Niewidzialnym_Różowym Jednorożcem".
ihan - 31 Stycznia 2010, 18:58
Adashi, nie grzeją mnie twoje przypowiastki. Czekam na odpowiedź szefowstwa forum, ktokolwiek teraz nim jest czemu np. Ambioryks czy moffiss dostali ostrzeżenia (i uprzedzam, nie piszę o banie dla moffissa, tylko o ostrzeżeniach wcześniejszych) a Pilipiuk żadnego dotąd, bo jednak lubię wiedzieć na jakim forum bywam, i na jakie zasady się zgadzam bywając na nim.
Fidel-F2 - 31 Stycznia 2010, 22:02
parę razy na to zwracałem uwagę, ale zawsze moja wina była
Adashi - 1 Lutego 2010, 17:17
ihan napisał/a | Adashi, nie grzeją mnie twoje przypowiastki. |
No ja myślę, bo to historyjki dla ludu pracującego a nie członków elYty o arcywysublimowanych gustach. Mnie natomiast nie grzeje Twoja krucjata przeciwko AP, bo co to za święta krowa, co tylko w jednej oborze (czytaj wątku) siedzi i bruździ, abstrahując już od faktu, że to obora autorska, znaczy „wątek” chciałem powiedzieć . Bardziej rozbestwione bywają pewne buhaje tutejsze, o czym pisali przedpiścy, stąd też przypowiastki.
ihan napisał/a | Czekam na odpowiedź szefowstwa forum |
No to miłego czekania
ihan - 1 Lutego 2010, 18:48
Naprawdę Adashi, nie mój to problem, że sobie wymyśliłeś jakąś elitę, i że równie wymyślne masz zdanie o gustach. Nie będę burzyć twojego świata.
Co do miłego czekania, no cóż, tylko o tym, komu się odpowiadać nie chce świadczy brak odpowiedzi. I o jego szacunku do pytającego.
jewgienij - 1 Lutego 2010, 19:05
Ale po co i na co czekać? Przecież to milczenie jest aż nadto wymowne. I wszystko wyjaśnia
RD - 1 Lutego 2010, 19:23
Przyznaję bez bicia, że nie przeglądam wszystkich wątków na forum. W ogóle mało ich przeglądam. Nie mam po prostu na to czasu, w Andrzejowym temacie nie byłem wieki. Jeśli jednak ktoś uważa, że administracja powinna zwrócić uwagę na ktoryś post, jest odpowiednie narzędzie. Z pewnością nie pozostanie to bez reakcji.
ihan - 3 Lutego 2010, 09:43
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Fidel-F2 - 2 Marca 2010, 09:34
hrabek, toś mnie koleś ubawił, kolejny raz bijesz rekordy głupoty
dalambert - 2 Marca 2010, 09:35
Jaki jest ratunek kiedy moderacja racji nie ma , przy głupocie się upiera i jeszcze ostrzeżeniami terroryzuje ?
Kruk Siwy - 2 Marca 2010, 09:37
Wieszasz się. Albo z krzykiem uciekasz na inne forum. Albo kiwasz głową, uśmiechasz się pod wąsem. Mówisz: "spoko facet" i chowasz wydobyty już majcher. Na lepszą okazję.
ihan - 2 Marca 2010, 09:39
Kruk mnie ubiegł, : zmienić forum.
dalambert - 2 Marca 2010, 09:48
Własciwie jak tak sobie popatruję to sądzę , że krawaty Fidela należy wydzielić do osobnego działu jako :
Legions poure la Merite de Forum
i bedzie git
Agi - 2 Marca 2010, 10:36
Uprzedzając jęki i zawodzenia informuję, że nie będziemy tolerować samowolki i chamstwa na Forum.
dalambert - 2 Marca 2010, 10:41
Agi, czy u modów też
Kruk Siwy - 2 Marca 2010, 10:42
dalambert, daj spokój. Nie jęcz i nie zawodź. Hm, czy tak to się pisze?
dalambert - 2 Marca 2010, 10:44
Kruk Siwy, zadałem proste pytanie, nikogo nie dyskryminujące i nie jęczące , czy zawodzące !
Może na Forum nie być demokracji , ale kompetencja i czytanie ze zrozumieniem u funkcyjnych to chyba minimum
Kruk Siwy - 2 Marca 2010, 10:47
At, modzi to automaty? Ty chłopie co drugiego posta nie jarzysz. Ja co piątego. A modzi mają mieć 100 na 100 trafień?
No i nazywanie kogoś personalnie głupkiem nie jest zbyt eleganckie i miłe. A nazwanie tak policjanta jest durne do imentu. Tak mi się wydaje mesje.
nureczka - 2 Marca 2010, 10:49
dalambert, idź kup sobie czerwone szpilki, bo czuję, że krawat zaraz dostaniesz
Agi - 2 Marca 2010, 10:50
dalambert, moderator poprosił użytkownika o zaprzestanie działania, użytkownik nie zaprzestał, czyli nie wykonał polecenia moderatora i za to dostał ostrzeżenie.
Po otrzymaniu ostrzeżenia użytkownik w sposób niezgodny z etykietą forum wyraził się o stanie umysłu moderatora, za naruszenie etykiety otrzymał kolejne ostrzeżenie.
Czy nadal jest coś niezrozumiałego w tej sytuacji?
Edit: z mi zjadło.
hrabek - 2 Marca 2010, 10:52
dalambert: Fidel nie dostał ostrzeżenia za mój brak zrozumienia. Poprosiłem go, żeby przestał się w pewien sposób wyrażać. Z premedytacją to powtórzył, za to dostał ostrzeżenie. Moja umiejętność czytania ze zrozumieniem nie ma tu nic do rzeczy, bo ostrzeżenie nie było za treść, tylko za styl.
To wszystko z mojej strony. W dalszej dyskusji uczestniczyć nie zamierzam.
EDIT: Agi jak zwykle trafniej i szybciej ode mnie.
Fidel-F2 - 9 Marca 2010, 17:41
Fidel napisał/a | hrabek, matematyczne korygowanie języka jest co najmniej durne cokolwiek o tym myślisz | i dostał bęcki
Adanedhel napisał/a | A zauważyłeś gdzieś w trakcie tego wywodu, że język nie jest niezmienny? Cokolwiek byś z nim nie zrobił, byłaby to głupota, która z czasem i tak przekształci się albo zaniknie. I nie ma znaczenia co ty uważasz za najbardziej logiczną formę. | ADHD napisał to samo i pies z kulawą nogą sie nie zainteresował. Naturalnie nie nawołuję do krucjaty przeciw koledze, co oczywiste zgadzam się z nim. Wskazuję jedynie na pewną nieobiektywność reakcji. Dalej stoję na stanowisku, że nazwanie kogoś głupkiem to co innego niż nazwanie głupotą czyjeś zachowanie. Defekowanie do zupy jest głupotą bez wględu na to czy czyni to dres czy profesor. Stąd ani interwencja hrabka ani Agi nie były uprawnione. Kruk Siwy napisał/a | At, modzi to automaty? Ty chłopie co drugiego posta nie jarzysz. Ja co piątego. A modzi mają mieć 100 na 100 trafień?
No i nazywanie kogoś personalnie głupkiem nie jest zbyt eleganckie i miłe. A nazwanie tak policjanta jest durne do imentu. Tak mi się wydaje mesje. | nigdzie nie nazwałem hrabka głupkiem, jedynie jego zachowanie określiłem głupotą, jak sam przyznajesz kolega nie zajarzył w czym rzecz i że jego zachowanie jest naganne, pomimo tego, że kilka osób mu to wyjaśniło trwał przy swoim nie zamierzając przepraszać. Policjant powinien byś w dwójnasób kryształowy, taka rola, którą przyjął dobrowolnie. Tak mi się wydaje mesje
Agi napisał/a | moderator poprosił użytkownika o zaprzestanie działania, użytkownik nie zaprzestał, czyli nie wykonał polecenia moderatora i za to dostał ostrzeżenie.
Po otrzymaniu ostrzeżenia użytkownik w sposób niezgodny z etykietą forum wyraził się o stanie umysłu moderatora, za naruszenie etykiety otrzymał kolejne ostrzeżenie.
Czy nadal jest coś niezrozumiałego w tej sytuacji? | Zostając przy obrazowaniu Krukowym. Jeździ sobie gość po parkowych alejkach na deskorolce. Przychodzi policjant i mówi
- przestań jeździć
deskorolkowiec mówi
- a niby czemu?
i jeździ dalej, policjant niewiele myśląc wyjmuje pałę i leje chłopaka, ma przecież rację, bo ten nie posłuchał rozkazu władzy. Chłopak się wkurza i robi zadymę głośno wypowiadając się na temat policjanta. W tym momencie przychodzi drugi policjant i mówi
- o nie koleś, nie będziesz szargał, świętej władzy
po czym wlepia kilka pał i wsadza chłopaka na tydzień do ciupy. A co, policja jest święta, wszystko może, nic nie musi.
Agi Nadal Cię lubie ale -1
Agi napisał/a | Uprzedzając jęki i zawodzenia informuję, że nie będziemy tolerować samowolki | ukruć hrabka z jego samowolą
tyle na ten temat
Agi - 9 Marca 2010, 18:12
Fidel-F2, przykro mi, ale nie będę dyskutować na temat zasadności ostrzeżenia, jeśli uważasz, że potraktowałam Cię niesprawiedliwie, złóż na mnie skargę do Administracji.
Ja też cię lubię, ale to nie ma nic do sprawy.
Fidel-F2 - 9 Marca 2010, 18:28
nie będę bawił sie w pierdoły, daliście plamę i tyle, było minęło, powiedziałem tylko co myślę na ten temat
Agi napisał/a | nie będę dyskutować na temat zasadności ostrzeżenia | ja bym użył słowa 'bezzasadność'
jewgienij - 9 Marca 2010, 21:22
Mikroklimat, role są rozdane, nie płacz
Serka?
Nie pamiętam, u kogo to było:
Jakaś rozróba w miasteczku. Naczelnik policji - powiedzmy - ogłasza, żeby przywrócić względny spokój:
-Proszę sprowadzić do mnie i zatrzymać wszystkich podejrzanych.
-Których, panie naczelniku?
-Tych co zawsze.
|
|
|