Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
joe_cool - 2 Czerwca 2007, 13:05
ja sobie bardzo chwalę iTunes, bo gra mi wszystko, nawet porysowane płyty.
Godzilla - 3 Czerwca 2007, 10:17
Ostatnio więcej słucham dlatego, że najulubieńsze nagrania zrzuciłam na mp3 i odtwarzam z takiego małego badziewia. Nigdy nie mogłam przekonać się do taszczenia w torebce diskmana (moja torebka jest ciężka i bez tego), a z rodziną pewnych rzeczy zrobić się nie daje.
joe_cool - 4 Czerwca 2007, 22:31
specjalnie dla Piecha walk the line johnny'ego casha.
i jeszcze piosenka, przy której ciarki mi chodzą po plecach: hurt (tak, jest to cover NIN)
dzejes - 4 Czerwca 2007, 22:37
Personal Jesus
Przyznam, że gdy pierwszy raz usłyszałem tę wresję wykonałem klasyczne ZOMGWTF?!?!!!!111
hijo - 4 Czerwca 2007, 22:43
Przynam, że podoba mi sięmuzyka Johnny'ego, ale ostatni nie mogę pozbyć sięz głowy TEJ piosenki
joe_cool - 4 Czerwca 2007, 22:47
dzejes napisał/a | Personal Jesus
Przyznam, że gdy pierwszy raz usłyszałem tę wresję wykonałem klasyczne ZOMGWTF?!?!!!!111 |
jak to mówią, stary ale jary. i daje czadu nie gorzej niż depesze (mówię to jako fan DM ) (i w sumie jako fan JC )
Dunadan - 4 Czerwca 2007, 22:47
Ktoś może jedzie na koncert Archive w Jarocinie?...
dzejes - 4 Czerwca 2007, 22:53
Ja się zastanawiam. Tylko na pewno nie jechałbym na cały Jarocin
lokje - 4 Czerwca 2007, 23:55
Smakowite bardzo, muczas gracjas.
dzejes - 5 Czerwca 2007, 00:23
De nada
Agi - 5 Czerwca 2007, 00:25
Słucham sobie w tle Johnny'ego, dobrze, że go przypomnieliście.
hrabek - 5 Czerwca 2007, 10:17
Swietny jest ten Personal Jesus w jego wykonaniu, rewelacja!
Piech - 5 Czerwca 2007, 13:33
joe_cool napisał/a | specjalnie dla Piecha walk the line johnny'ego casha.
i jeszcze piosenka, przy której ciarki mi chodzą po plecach: hurt (tak, jest to cover NIN) |
Dzięki, dzięki. Film o Johnnym też mi się podobał.
Nie żebym podejrzewał, że w tekstach piosenek Casha są ukryte głębsze treści. Moja analiza tekstu piosenki wynikła z tego, że go nie zrozumiałem i zacząłem się zastanawiać czy tam rzeczywiście jest coś do zrozumienia.
Tak się tym zachęciłem, że planuję przeprowadzić analizę kolejnych tekstów. W szczególności:
Jak można otrzymać smoke on the water?
How many roads must a man walk down?
Czy sugar baby love, to za dużo dobrego, czy w sam raz?
Dlaczego I can get no satisfaction?
oraz kim była Mrs Robinson?
Agi - 5 Czerwca 2007, 14:06
Piech, na to ostatnie pytanie, jak sądzę potrafię Ci odpowiedzieć - Mrs Robinson pozbawiła niewinności Dustina Hoffmana w filmie Absolwent. Rola świetnie zagrana przez Anne Bancroft.
Piech - 5 Czerwca 2007, 14:26
Aaaa, to z Absolwenta jest muzyka! Dawno nie widziałem tego filmu.
Dunadan - 5 Czerwca 2007, 15:07
dzejes, ani ja nie chcę jechać na cały Jarocin. Tylko Archive. Masz już bilety? bo chyba lepiej kupić wcześniej
hijo - 5 Czerwca 2007, 16:10
Piechu, wiem jak ci odpowiedzieć na pierwsze pytanie. Wystarczy puścić z dymem drewnianą salę nad jeziorem, w której dajesz koncert, szybko uciec do hotelu i potem na serwetce opisać w kilku słowach to co widzisz za oknem...
Iscariote - 8 Czerwca 2007, 12:54
Żeby nie było ciągle rockowo
zawsze wiedziałem, że Japończycy wymiatają (tzn Azjaci ogólnie, bo pewności nie mam, czy to Japończyk)
http://www.youtube.com/wa...related&search=
mBiko - 8 Czerwca 2007, 17:06
Dlaczego Japończykom udaje się tak dobrze łączyć tradycję i nowoczesność?
Nam to nie wychodzi zupełnie.
Kamilos - 8 Czerwca 2007, 17:09
Nie chce mi się przewalać tematu więc zapytam wprost: ktoś z Was słucha mocniejszych brzmień? Jeśli tak to polecam HunterFest, ja tam będę
Ziuta - 8 Czerwca 2007, 17:10
A udało im się? Bo może to są japońskie "majteczki w kropeczki", tylko my (z powodu różnic kulturowych) tego nie dostrzegamy i się rajcujemy jak ci głupi.
Nam nie wychodzi, bo w dobrych domach tradycją wypada się brzydzić. Przesadzam, ale coś w tym jest.
mBiko - 8 Czerwca 2007, 17:18
Ziuta biorąc po uwagę, że na tym instrumencie grywano już w czasach Musashiego ( tak przynajmniej wynika z serialu ), to nasze majteczki to małe miki, mają raptem ( w najlepszym razie) kilkadziesiąt lat.
Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że ten instrument jest dosyć głęboko zakorzeniony w ich kulturze.
Edit: nazywa się toto shamisen
Ziuta - 8 Czerwca 2007, 17:20
A nie można Majteczek... zaaranżować na gęśle, cymbały i kobzę?
Haletha mogłaby na dudach.
mBiko - 8 Czerwca 2007, 17:24
Ziuta można, ale równie dobrze możesz tak aranżować "Małgośkę" Rodowiczowej, czy "Autobiografię" Perfectu.
Może nawet z ciekawszym skutkiem.
Haletha - 9 Czerwca 2007, 12:37
Ziuta napisał/a | A nie można Majteczek... zaaranżować na gęśle, cymbały i kobzę? ;P:
Haletha mogłaby na dudach. :) |
Oo, zacna inicjatywa piszę się! Ale grać będę prędzej na lirze korbowej;-)
Fearfol - 9 Czerwca 2007, 16:41
A co byście powiedzieli na reagge ? w wykonaniu "Gentelmen'a" ostatnio właśnie przerzuciłem się ten rodzaj muzyki, polecam też "Strachy na Lachy" i "3 doors down"-( oni nikogo nie udają , mają spokojne kawałki i trochę bardziej energiczne, genialne teksty.
Wiecie a tak ogólnie to strasznie irytuje mnie ta "mania" szufladkowania ludzi po gatunkach( wykonawcach, zespołach) muzyki jakiej słuchają , np: Ozzy, Metalica, Korn = długowłosy , naszpikowany ćwiekami gość z nieciekawą mordą ( kierowca autobusu z "władców much" )
Tak jeszcze na marginesie to mamy problem z kumplem z miejscem do nagrywania i ze sprzętem, bo produkujemy się w tak zwanym : "psycho rapie" - jak Kaliber 44 jedenaście lat temu, i nagrywamy na starym magnetofonie szpulowym typu : Aria.
Anonymous - 9 Czerwca 2007, 16:54
Fajne zajęcie.
Fearfol - 9 Czerwca 2007, 17:29
Będzie co dzieciakom pokazywać po każde spotkanie w "studio" nagrywamy i robimy zdjęcia , już sobie wyobrażam ile będzie śmiechu z tych "dziecinnych" marzeń.
dzejes - 9 Czerwca 2007, 17:32
Masz jakieś demówki?
Fearfol - 9 Czerwca 2007, 17:39
na razie barzo kiepska jakość, bo nie mamy dobrych taśm, a nie ma gdzie zdobyć takowych : AN-35 LONG PLAY HIFI LOW NOISE {średnica} 15cm/360 m poszukaj może bym odkupił bo na Allegro nie mają. Jak powiecie mi jak agi zamieściła "latającą holerę" tak by można było ściągnąć to udostępnię podkłady i teksty piosenek.
|
|
|