To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza

Kasiek - 3 Lipca 2009, 10:29

JA też mam nadzieję. Mierzyłam kupę staników ostatnio. Hestia jest całkowicie niekompatybilna, ale nadal jestem w niej zakochana do szaleństwa. Bardzo ładnie wyglądał na mnie szary z różową wstążeczką z Showgirl, ale za jego cenę mam 2 w milenie, więc jeszcze chwilę poczeka na jakąś promocję ;)
dalambert - 4 Lipca 2009, 10:26

Kasiek, jak tam remont kolanka ? Dawaj informacje ???
Kasiek - 4 Lipca 2009, 14:36

Nie wiem, nie patrzyłam, a boli bardziej niż do tej pory :P ale to podobno chwilowe. Coś tam postukali, coś chrupnęło, powiedzieli, że ma być lepiej. A teraz się byczę, zamiast być na Avie :( Może w pon wybędę nad jeziorko :)
Kasiek - 14 Lipca 2009, 22:30

Zamówiłam sobie staniki na urodziny. Do tej pory nie mam. Milena robi sobie jaja chyba. Nie wiem dlaczego ich nr konta w moim PKO SA nie chce przejść jako prawidłowy, napisałąm w piątek do nich, dziś mi odpisali, że pracują dyżurnie i wyślą mi za tydzień. Nie mogą dyżurnie wysłać jednej paczki zamówionej kupę czasu temu? Ze dwa tygodnie już....
Kasiek - 17 Lipca 2009, 14:25

I spotkanie z promotorem w sprawie tematu magisterki za mną. Będę pisać o kobiecie i kobiecości w jej twórczości i życiu, najprawdopodobniej w odniesieniu do kultur Europejskich i żydowskich, ale to się jeszcze zobaczy. Mam nadzieję, że uda się pokazać, że nie tylko można zrobić z niej feministkę, że nie trzeba udowadniać bzdur i szukać na siłę idei. Kolejne za tydzień. Trzymajcie kciuki.
Kasiek - 22 Lipca 2009, 16:44

Dlaczego ósemki w ogóle wyrastają? Po co? Jedna właśnie mi tak dokłada... Buuuuuu...
Anonymous - 22 Lipca 2009, 16:51

Biedna jesteś. :(
Kasiek - 22 Lipca 2009, 20:06

Noooo... okazało się, że nie rośnie mi krzywo, dziwnie, pod kątem takim i śmakim. Tylko od razu z próchnicą!!! Wyborowali mi 3/4 tego co wyrosło, zalepili tlenkiem cynku na próbę i dalej pobolewa, może nie tak mocno, co jednak upierdliwie i będzie ją trzeba wyrwać, a tego boję się jak diabła od czasów podstawówki, kiedy poszłam na przegląd, a wyszłam bez trzech szóstek stałych. Bo nasza pani dentystka lubiła tak się rozerwać. Zęby prawdopodobnie były zdrowe, bo chłopak, który uciekł z gabinetu też miał zdrowe, a chciała mu rwać... I teraz normalnie się trzęsę. No i nie na rękę mi wydanie conajmniej 300 zł na wyrwanie zęba...
Anonymous - 22 Lipca 2009, 20:11

Bo podobno ósemki są zazwyczaj słabe i łatwo się psują. Ja się pożegnałam z dwiema bez żalu, gdy tylko pojawiła się próchnica. Wyrywanie to był pikuś przy bólu, jaki powodowały, wyrzynając się. Nie bój się, chociaż 300 złotych za wyrwanie zęba to trochę dużo chyba... A może nie, nie wiem.
Agi - 22 Lipca 2009, 20:32

Kasiek, ale wyrwać można chyba "na ubezpieczalnię", czyli za darmo?
gudrun - 22 Lipca 2009, 20:46

Chyba się długo czeka. Ale Kasiek, sprawdź jakieś inne oferty zanim zapłacisz.
baranek - 22 Lipca 2009, 20:49

Kasiek napisał/a
No i nie na rękę mi wydanie conajmniej 300 zł na wyrwanie zęba...

no żartujesz chyba? w Toruniu stówkę płaciłem ostatnio. ze znieczuleniem i w ogóle. nawet mi się słabo nie zrobiło. a zwykle mdleję.

Virgo C. - 22 Lipca 2009, 21:56

A w Strzegomiu jak tanio - dentysta siostrze ósmeki wyrwał za buziaka :mrgreen:
dalambert - 22 Lipca 2009, 21:58

Virgo C., a buziak to przed czy po rwaniu :? :?:
Virgo C. - 22 Lipca 2009, 22:03

A nie wiem, nie pytałem. Ode mnie tylko uścisk ręki czasem pobiera za usługi dentystyczne ;)
Kasiek - 23 Lipca 2009, 23:24

W Lublinie 300 zł to najtaniej jak znalazłam, poza tym 400 d0 600 zł, a koleżanka z pracy ostatnio rwała razem z siódemką i szóstką, bo miały splątane korzenie, to zapłaciła 900 zł... Fajnie nie? Na ubezpieczalnię raczej się nie da...

A teraz wiadomość, z której nie wiem czy się cieszyć czy nie ;P Palette po feralnym farbowaniu w kwietniu wreszcie stwierdziła, że ufunduje mi wizytę u stylisty, z farbowaniem, ścięciem i co tam mi się tylko zamarzy... Fajnie, tylko to słowo "stylista" trochę mnie przeraża...
W Plazie jest salon, w którym czeszą Ci, co robią fryzury uczestnikom tańca z gwiazdami. Czasem robią jakąś akcję: za darmo, tylko daj sobie coś zrobić na głowie i nie przeszkadzaj i czasem dziewczyny wychodzą z rewelacją na głowie, czasem z tragedią... :D Wyjdę jako blondynka z 5 mm jeżykiem :D

hrabek - 24 Lipca 2009, 12:02

Oczywiście, że można rwać na ubezpieczalnię. Tylko zakład musi mieć podpisaną umowę z NFZem. Do tego samemu płaci się za znieczulenie, bo to co jest w cenie podobno nigdy nie działa. Kolega z pracy miał wyrywaną ostatnio szóstkę i zapłacił za to 50zł.

Ja za swoją ósemkę płaciłem 250zł prywatnie ze wszelkimi luksusami. I bardzo sobie chwalę, bo wszystko poszło sprawnie, nic się nie paprało i idealnie się zagoiło.

Kasiek - 24 Lipca 2009, 13:02

O. W Instytucie Stomatologii UM powiedzieli mi, ze tego nie ma w ramach NFZ. Może jeszcze raz spróbuję...
hrabek - 24 Lipca 2009, 13:07

Hmm... To może jest tak, że np. za szóstkę zwracają, a za ósemkę nie? Może i tak być, że coś kręcę. Ale na pewno ten kolega miał to załatwione z NFZu.

Pamiętam nawet, jak przytoczył dialog z chirurgiem szczękowym:
Kolega: a na pewno potrzebuję tego płatnego znieczulenia, zwykłe nie wystarczy?
Chirurg: Zwykłe znieczulenie jeszcze na nikogo nie zadziałało. Ale jeśli chce pan zaryzykować, że w pana przypadku zadziała...

Kasiek - 30 Lipca 2009, 13:10

Zaraz Millenium wstawi fotki z dzisiejszego lansu pt. Kasiek uczy się jeść pałeczkami...
Podstępnie mnie zaciągnęła do japońskiej knajpy, żeby się śmiać z tego, że pierwszy raz w życiu miałam pałeczki w ręcach.

dalambert - 30 Lipca 2009, 14:44

Gdzie te fotki ? Jedzenie patykami tyż można ;P:
MilleniumFalcon - 30 Lipca 2009, 16:12

Millenium się dopiero dowiedziało, że ma wstawić. ;P: Ja to tylko jej tak wygrażałam, a rudzielec poleciał na forum zapowiadać...

E:
TADAM!
To jest Kasiek, która nie chce, żeby jej robić zdjęcie.
To jest sushi, którego Kasiek nie chciała nawet spróbować.
Kasiek vs. ryż 1
Kasiek vs. ryż 2: zwycięstwo!

Martva - 30 Lipca 2009, 17:34

Chciałabym tak ładnie wychodzić jak nie chcę żeby mi robić zdjęcie ;)
Co to jest to takie żółte, co wygląda jak brzoskwinia?

Piech - 30 Lipca 2009, 18:18

Zdjęcia bardzo ładne, tylko niepotrzebnie te pałeczki plączą się na pierwszym planie.
MilleniumFalcon - 30 Lipca 2009, 18:44

Martva napisał/a
Co to jest to takie żółte, co wygląda jak brzoskwinia?

Z tego co pamiętam, to marynowana rzodkiew, czy coś takiego. W każdym razie dobre było. :mrgreen:

Karl - 30 Lipca 2009, 18:56

MilleniumFalcon napisał/a
Kasiek vs. ryż 2: zwycięstwo!

Kasiek wins! FATALITY! ;)

Kasiek - 30 Lipca 2009, 20:15

Martva: jakoś dziwnie z tej perspektywy mi ręce wyszły. Ramiona. Jakoś tak. A na kolejnym jakby mi oczy zmniejszyło. Kurde. Niedobrze... A w ogóle, to są jedyne moje zdjęcia od dłuuuugiego czasu i mogę je sobie zachachmęcić na naszą klasę? W końcu lans uskuteczniać trzeba, rano, w południe (na suszi) i wieczorem na nk! :P

edit: a w ogóle to trzymałam pałeczki pierwszy raz i jak na pierwszy raz to mi nieźle szło. Zapchałam się do pełna jedząc dwoma kawałeczkami drewna :P Po pięciu minutach nawet nieźle machałam :D

Martva - 30 Lipca 2009, 20:34

Podziwiam, mnie nie wychodzi i chyba wolałabym jeść palcami ;)

A z wychodzeniem na zdjęciach to raczej mi o twarz chodziło, ja się straszliwie krzywię, a Ty wyszłaś całkiem w porządku.

Kasiek - 31 Lipca 2009, 09:21

http://rusztylek.pl/

pomóżcie, jeśli możecie.

Kasiek - 2 Sierpnia 2009, 19:34

Napiszę jeszcze tu, może ktoś przeczyta...
20 lipca się dowiedziałam o tragedii mojej sąsiadki. Jej wnuczkę (5 letnią dziewczynkę) potrącił samochód, gdy była na wsi u drugiej babci. Szła z mamą drogą, były na spacerze, samochód po prostu w nie wjechał. Mamie nic się w sumie nie stało, jest obita, ma pękniętą kość nogi, ale mała jest w ciężkim stanie, amputowano jej sporą część ręki, żeby chodzić, będzie musiała przejść długą drogę rehabilitacji. Leży teraz w szpitalu. Będą potrzebne pieniążki. Dlatego proszę o to samo co ostatnio w przypadku Neli. Każdy grosz przekażę rodzicom Klaudii. Oni na razie pożyczają od rodziny i znajomych, rozważają kredyt, mimo, że są w ciężkiej sytuacji finansowej (mama Klaudii została zwolniona z pracy przez kryzys).

Mam nadzieję, że tym razem będzie to taka sama pomoc jak ostatnio :)

strony ze zdjęciami: www.garnek.pl/sihaja i www.garnek.pl/majorka

Wiem, że to mocna prywata, bo to dziecko, które znam i tak dalej, ale po prostu musiałam napisać.

Partner forum