Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Anonymous - 6 Lipca 2010, 17:33
Tak to bywa. Tylko czasu włożonego w research żal, bo zaangażowałem w pomoc Polskie Towarzystwo Astronautyczne... Fabryka happens.
Kruk Siwy - 6 Lipca 2010, 18:19
| RD napisał/a | | Witoldowi Chwiłkowksiemu | jakbym skądś znał to miano...
RD - 6 Lipca 2010, 19:14
A bo to znany w branży ten, no... dobry człowiek.
Żeraniu
Nie żałuj. Teksty mają to do siebie, że się je sprzedaje nie temu, to komu innemu. I nigdy nie wiadomo, co człowiekowi wyjdzie na dobre
nureczka - 6 Lipca 2010, 19:21
RD, z całym szacunkiem dla młodych, zdolnych. Jeśli Tobie, staremu wyjadaczowi nie wydrukowali opowiadania, to żałować będą przede wszystkim Czytelnicy. Ale w przypadku Adepta/Adeptki, który w napięciu z całą rodziną i przyjaciółmi czeka na publikację, to jest świństwo. Na miejscu autorów, którzy niechybnie już się pochwalili sukcesem, czułabym się jakby mi majtki opadły na środku Marszałkowskiej.
Anonymous - 6 Lipca 2010, 19:32
Ja brałem pod uwagę, pamiętając przygody np. Sebastiana, czy Gustawa, że z opowiadaniem coś może pójść nie tak; dlatego się zbytnio nie przejmuję, jak nie w FS, to gdzie indziej. Oczywiście, rozgoryczenie w jakimś tam stopniu występuje, ale... Tylko zupełnie nie rozumiem, dlaczego antologia nie wyszła; ostatni komunikat z Centrali (pytałem mailowo) głosił, że szefostwo chce namówić "Mistrzów", by także opublikowali utwory, razem z "adeptami". Pożyjemy, zobaczymy, co z tym fantem zrobić.
Strata Fabryki, nie nasza.
Piosenka na dzisiaj: | Aerosmith w piosence dream on napisał/a | Half my life's
in books' written pages
Lived and learned from fools and
from sages
You know it's true
All the things come back to you |
Muzyka zawsze oddawała ducha swoich czasów...
Kruk Siwy - 6 Lipca 2010, 19:41
Przypomniało mi się skąd znam jegomościa toć to on był właścicielem czy też współ sławetnego wydawnictwa SR. No to przestałem się dziwić Twoim wypowiedziom Tatku Redaktorze.
RD - 6 Lipca 2010, 20:30
Dlatego staram się ostrzegać kogo mogę. Mnie Gienek Dębski też ostrzegał, ale było wonczas za późno...
nureczko
Jak doskonale WIEM, jako to smakuje . I współczuję młodym zdolnym. Niestety, w tym fachu tylek człowiekowi musi szybko stwardnieć.
nureczka - 6 Lipca 2010, 20:50
| RD napisał/a | | Niestety, w tym fachu tylek człowiekowi musi szybko stwardnieć. |
I dlatego zostałam informatykiem.
Po czym okazało się, że muszę pracować z Johnem Zhangiem, który mnie wk***wia. I nie tylko mnie. Potrafi wyprowadzić z równowagi nawet Brytyjczyków, absolwentów Eton!
Głupia, seksistowska świnia! Szowinista! Imbecyl niedouczony! Gnida! Pączkojad! Ufff....
Na szczęście J.Z. nie jest forumowiczem więc go mogę obrażać do woli!
Kai - 6 Lipca 2010, 21:09
Zamień się ze mną! Wierz mi, dam sobie z nim radę, a Ty się może moim kolegą zajmiesz?
dalambert - 6 Lipca 2010, 21:11
Kai, nureczka, to takich pundli biurowych jak twój koleś to załatwia z trzy kwadranse, a jak już ona na jakiegoś gnoja narzeka to ścierwo setne być musi.
Kai - 6 Lipca 2010, 21:22
dalambert, ja wcale nie gorsza. Monotonia tylko zabija.
Anix - 7 Lipca 2010, 01:47
To ja już chyba się wychylać nie będę z moim poirytowaniem, a raczej histerią na maksa. Ta praca mnie zabije. Albo pośle do psychiatryka, gdzie posiedzę sobie trochę kiwając się w przód i w tył. W przóóóód i w tyyyył... w przóóóó... *gapi się tępo w ścianę*. Proszę nie pytać, proszę tylko współczuć i poklepać po łbie. Proszę chociaż UDAĆ, że się współczuje początkującej kasjerce na kasie w Realu.
Jezu, ja chcę zmienić pracę, ale innej nie ma...
Agi - 7 Lipca 2010, 06:20
Anix, rozumiem i współczuję i przytulam mocno.
Godzilla - 7 Lipca 2010, 06:47
Anix, przytulam. Trzymaj się.
Kai - 7 Lipca 2010, 07:28
Anix, klepię i przytulam. Na pewno znajdziesz coś innego. A praca jest koszmarna, wiem coś na ten temat, bo współgraczka pracowała i wyżywała się, mordując wszystko co się rusza.
No nie wierzę... po prostu nie wierzę. Radzić dziewczynie, która podejrzewa, że jest w ciąży, połknięcie 10 polopiryn i gorącą kąpiel "na wywołanie"? W XXI wieku, na forum zdrowego żywienia?
merula - 7 Lipca 2010, 08:06
A co niby, pójście do lekarza po poradę? Przecież oni mają sumienie....
potwornie mi się nie chce wychodzić dziś z łóżka, a muszę. do tego resztki bałaganu po wczorajszym sprzątaniu pokoju młodych tez nie nastrajają optymistycznie. ja chcę wakacji...
Kai - 7 Lipca 2010, 08:31
| Cytat | | A co niby, pójście do lekarza po poradę? Przecież oni mają sumienie.... |
Ochłonęłam, jak czerwonym tekstem napisałam, co o tym myślę. Po prostu jej się coś z cyklem pomieszało, ale w ogóle takie "rady" przyprawiły mnie o dreszcze.
No to teraz mnie żółć zalała... Istnieją qrrr... granice robienia z ludzi idiotów.
Martva - 7 Lipca 2010, 10:55
Anix, współczuję - od zawsze jestem pełna szczerego podziwu dla kasjerek, nie wytrzymałabym nawet kwadransa, natychmiastowa śmierć ze stresu. Brrr. A one jeszcze często mają siłę się uśmiechać!
baranek - 7 Lipca 2010, 11:11
Anix, dasz radę. ja mam to już za sobą. trzymam kciuki.
dalambert - 7 Lipca 2010, 11:22
Anix, mała dasz rade, wszystkie poczxątki trudne są, ten faktycznie parszywy, ale trzyaj się jesteśmy z Tobą.
Chal-Chenet - 7 Lipca 2010, 12:25
Anix, trzym się.
Rafał - 7 Lipca 2010, 12:34
Albo i nie trzym się, serio, może faktycznie rzuć to w diabły jak ma cię to tyle kosztować? Współczuję, serio, ale może jeszcze nie wszystkie możliwości się wyczerpały?
Hubert - 7 Lipca 2010, 12:47
Mój internet jest zły.
Kai - 7 Lipca 2010, 14:36
trzecia specyfikacja na ten sam temat innymi słowami, to już trochę boli... szczególnie palce.
Matrim - 7 Lipca 2010, 14:40
Kai, "kopiuj-wklej" + drobne korekty na losowo wybranych stronach?
cherryen - 7 Lipca 2010, 14:43
Kai operacja cieśni nadgarstka to szybki zabieg, nawet nie zatrzymują pacjenta w szpitalu.
Przychodzisz, nacinają i wychodzisz.
Przynosi ulgę (rozmawiałam swego czasu na ten temat i z lekarzami i pacjentkami po).
Kai - 7 Lipca 2010, 14:44
Czasem się udaje, ale niestety nie zawsze. Dzisiaj na tapecie Grecy, znów się trzeba błędowo-językowo przestawiać.
Matrim, strasznie mi się podoba Twój avek.
Matrim - 7 Lipca 2010, 14:46
Kai, cieszy mnie to, choć to nie ten wątek
Kai - 7 Lipca 2010, 15:15
Ależ wiem, ale to tylko przy okazji. Głowa mi pęka, a jeszcze 3 strony.
merula - 7 Lipca 2010, 15:52
Anix, spokojnie szukaj innych opcji i zagryzając zęby nie daj się cholerstwu. Coś się na pewno znajdzie.
|
|
|