To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 08:55

Fidel-F2, no widzisz jaki jesteś zmanipulowany, snisz o PiS, warczysz na PiS, wyklinasz PiS, zarciki o PiS ukladasz, PiS Ci jeno w głowie / no czasem jeszcze księdza kopniesz/ i jak się dobrze przyjrzeć to tyle Twojej postępowo, samodzielno, odkrywczej działalności.
A obok płynie życie, jak gdyby nigy nic,
Historia się powtarza, to taki stary witz.....

Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 08:59

dalambert, no widzisz jaki jesteś zmanipulowany, śnisz o PiS, powołujesz się na PiS, chwalisz PiS, żarciki dla PiS ukladasz, PiS Ci jeno w głowie / no czasem jeszcze księdza wesprzerz/ i jak się dobrze przyjrzeć to tyle Twojej postępowo, samodzielno, odkrywczej działalności.

Jak Ci się taka wersja podoba?
Pasuje jak ulał, nieprawdaż?

Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:04

@ dalambert
taki to już człowiek jest, że jak mu się cierń w duupę wbija to trudno mu o czymś innym myśleć, faktycznie trudno tu o postępowość posądzać, jaskiniowiec idę o zakład też cierni w rzyci nie lubił
a co do księży to dziękować powinni, że tylko kopnę bo co drugiem to się ciężkie więzienie albo czapa należy

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:07

Agi, bardzo mi się podoba, rzeczowa dyskusja w tym wątku skończyła sie jakieś 5 lat temu więc co sobie żałować. :mrgreen:
Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:10

dalambert, no właśnie nie żałujesz sobie i od czasu od czasu ręka świerzbi na klawiaturze, żeby odpłacić Ci tą samą monetą. :mrgreen:
dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:21

Agi, a czemu to ja mam sobie żałować skoro te kilkanaście ujadaczy robi to samo tylko a'reboure, toż dyskusja czy przekonywanie , to tu strata czasu,
na jakąkolwiek informację o najnowszej wpadce czy przekręcie salonu, tu jedyną odpowiedzią jest ;
Ooooooooooo a PiS to to, a kaczynski to tamto.
Przeciez nie można Was trktować poważnie, ja o Karnowskim i o pewnej rozgryweczce,e co się na naszy oczach dziej / dość ciekawej z resztą/, a Fidelito zaczyna mi o swojej d*** opowiadać i to tym co mu się w nią wbiło.
Drogi Fidelu mnie naprawdę nie interesuje Twoje życie erotyczne i co Ci się w co wbija ;P:

Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:27

a ciągle o tym gadasz
NURS - 15 Wrzeœśnia 2010, 09:41

i próbujesz nieumiejętnie kota ogonem obracać dalambercie złoty, ujadacze ujadają na to, że kpisz z Karnowskiego za to samo, co twój idol zrobił, czyli krzywo przysięgnął o niekandydowaniu. Ja nie rozumiem, jak można wielbić kogoś, kto przysięgał, że nie bedzie premierem, jak brat zostanie prezydentem, a potem wyrzucac innemu, że przysięgal nie kandydowac a kandyduje. ale na tym polega słabość wyznawców PiSu, rzeczywistośc mają za nic, to, ze się zapędzają za każdym razem w ślepy róg, bo można im natychmiast podac równie zły, albo i gorszy przykład z ich podwórka świadczy sam za siebie. Jasne, ze dyskusja skończyła się kilka lat temu, bo nie padł z twojej strony żaden argument za POiS, tylko same wrzuty przeciw PO. :twisted:

Przyznam szczerze, że od momentu, jak przeczytalem, ze jestem kims w rodzaju Michnika, do końca przestałem was rozumiec. Obrziłbyś się, jakbym ci powiedzial, że jesteś Brudzińskim?

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:00

NURS napisał/a
bo nie padł z twojej strony żaden argument za POiS

Całe wybory w 2005 / kto to jeszcze pamięta?/ PO opowiadała o POPiS, a premier miał być z Krakowa i jak tylko okazało się, że procenta wyborcze ułożyły się inaczej, to rozpoczęła nieustający atak na PiS, raz słuszny, raz nie - i atak ten trwa dalej nic się nie zmieniło, to że atak ten wymuszał kiepskie sojusze , szczególnie po odmowie , przez PO, rozpiania nowych wyborów na wiosne 2006 / kto to jeszcze pamięta?/, i dorzynanie PiS trwa dalej w najlepsze, jest spowodowane różnymi czynnikami, szkoda czasu na analizowanie ich, tym bardziej, że jak to już Ilicz określi,ł z ochotą bierze w tym udział ogromna ilość pożytecznych idiotów.

Teraz zaczyna się kolejna kopanie i jego pierwszym wydarzeniem jest zagrywka z panem Karnowskim,
Dla mnie opiera sie ona przede wszystkim na znajomości ludzkiej natury. Każdy , albo prawie każdy, ma coś "za uszami'. A to jazda na gapę, a to łapóweczka dla lekarza, a to drobne świństwa w pracy i jak pokazało sławetne sopockie referendum ludzie wolą cwanego, sprawnego kombinatra , co to do nich jest podobny.
Wolą go nie odwoływać, bo co ? Złupić chcial jakiegoś dewelopcia z paru mieszkań! Toż sie ten biznesmunio dość utuczył " na naszem' wiec mógł odpalić te dwie kwartiry, a Sopot miałby wremontowaną kamieniczkę, kolejną.
A ta świnia michnikiem leci i nagrywa rozmowy biznesowe, tajemnicę handlową łamie !
Toz jak tak wszyscy zaczną to nikt się nieuchowa, :evil:

Oczywiscie jest to wina tego okropnego PiS, nieprawdaz :mrgreen:

Romek P. - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:08

Jak się zastanowić, to Dalambert wart jest w złocie tyle, ile waży :)
Mnie na przykład skutecznie wyleczył z dyskusji w tym wątku, dzięki czemu z pewnością więcej napisałem stron jakiejś książki :-)

Nb. co do dyskusji - zaczynam wątpić, czy ona się kiedykolwiek zaczęła :)

dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:12

Romek P., bardzo lubie Twoją twórczość literacką :D
Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:17

no i wyszło szydło z worka, dalambert, bohaterem, tłum wiwatuje, panienki tuptaja z kwiatami i całusami, NURS rozlewa, Vivat dalambert i wszystkie stany!!!
dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:26

Dziekuję, mój dobry Fidelu-F2, :P
Fidel-F2 - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:34

zawsze do usług
Matrim - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:48

Fidel-F2, masz złote serce normalnie :)
Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 10:57

Nie głaszczcie tak Fidela, bo zacznie warczeć :mrgreen:
sneer - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:00

A o filmie o Wałęsie wiecie? Jak na razie zdjęli nawet z ruskiego serwera. Zdążyłem dwie części zobaczyć.
dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:01

sneer, TVN nie po to ten film robił by go pokazywać ;P: , tylko by mieć bat na Bolka, jakby fikać zaczął
sneer - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:11

dalambert napisał/a
sneer, TVN nie po to ten film robił by go pokazywać ;P: , tylko by mieć bat na Bolka, jakby fikać zaczął

No, ale dość jednoznacznie wynika z niego, że Lechu to Bolek. I nie z wypowiedzi esbeków, tylko konfrontacji dokumentów na temat Bolka z wypowiedziami jego kolegów.

ihan - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:16

sneer, niemożliwe. Kaczyńscy na pewno by się zorientowali, że współpracują z agentem.
dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:24

ihan napisał/a
niemożliwe. Kaczyńscy na pewno by się zorientowali, że współpracują z agentem.

to taki mały żarcik jest ? /moze sie znowu uda skierowac uwagę i pyskowkę na PiS/ - parę osób to poważne podstawy już miało w 1980, ale czy to ważne?
Wszak to IKONA jest, a pokad pluje na Kaczynskich wielbi okragłe meble, i kocha PO to jest Świety, a że typunio bywa nie przewidywalny / patrz "wojna na górze" - kto to jeszcze pamięta?/, to dobrze podesłać mu taśmę z filmem i poprosić o komentarz, czy wipowiedź / co by bezstronnie było/ i niech się zrzyma i poci, bo jak fiknie to emisja w bezstronnej niepublicznej TVN :mrgreen:

Matrim - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:29

dalambert, ale zdajesz sobie sprawę, że to taka sztuka dla sztuki, ta twoja intryga? Bo w niej nikt nie odnosi korzyści :)
dalambert - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:34

Matrim napisał/a
że to taka sztuka dla sztuki, ta twoja intryga?

jaka moja intryga :shock: :?:
co ja z tym filmem mam wspólnego :?:
a że daję logiczne i prawdopodobne wyjaśnienie dlaczego od marca roku tego film leży u pana Waltera na półce i za półkownika robi , to co , przykrość, że nie o Kaczyńskim i nie można sobie znowu, z tej okazji, popluć na PiS, pisików i pisuarów / jak to i tu pisywano/?

Matrim - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:41

dalambert, twoja "intryga", czyli tłumaczenie
dalambert napisał/a
a że typunio bywa nie przewidywalny / patrz wojna na górze - kto to jeszcze pamięta?/, to dobrze podesłać mu taśmę z filmem i poprosić o komentarz, czy wipowiedź / co by bezstronnie było/ i niech się zrzyma i poci, bo jak fiknie to emisja w bezstronnej niepublicznej TVN

W takiej sytuacji nikt nic nie zyskuje, a wszyscy tracą.

Rafał - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:52

Podzielę się ploteczkami z Niderlandów :D . Holendrzy liczą się na serio z rozpadem Belgii i szykują się do wcielenia części flamandzkiej do macierzy. Bardzo nasiliły się debacie publicznej głosy o konieczności zrobienia czegoś z imigrantami, bo w np. w takim Roterdamie rodowici Holendrzy stanowią już mniejszość etniczną, a aktualnie najpopularniejszym imieniem dla chłopca w skali całej Holandii jest Achmed (dane oficjalne). Do tego dochodzi niezadowolenie z wielkości opodatkowania (średnia - z wyższej półki średniej firma płaci 6 różnych podatków sięgających łącznie 50% dochodu - niech mi ktoś teraz ponarzeka na wysokie podatki w Polsce :twisted: ) i coraz liczniejsze konflikty, tfu, zadymy z kolorowymi. Pracownicy kontaktujący się z kolorowymi zostali ostatnio wyposażeni w tzw. alarmfony - coś na kształt komórki z jednym czerwonym przyciskiem. Po naciśnięciu aparat jest lokalizowany (pewnie GPS) i grupa "realizacyjna" momentalnie wspiera użytkownika systemu.
Agi - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:59

Słucham sobie mojej ulubionej ostatnio piosenki Tomasza Szweda i Wam też polecam
sneer - 15 Wrzeœśnia 2010, 12:35

Jeśli ktoś chce zobaczyć film to jest na hotfile:

http://hotfile.com/dl/694...07b5f9.flv.html
http://hotfile.com/dl/694...764bc8.flv.html
http://hotfile.com/dl/694...48c809.flv.html
http://hotfile.com/dl/694...d80ce0.flv.html
http://hotfile.com/dl/694...2a6f0f.flv.html

Anonymous - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:00

dalambert napisał/a
Całe wybory w 2005 / kto to jeszcze pamięta?/ PO opowiadała o POPiS, a premier miał być z Krakowa i jak tylko okazało się, że procenta wyborcze ułożyły się inaczej, to rozpoczęła nieustający atak na PiS, raz słuszny, raz nie - i atak ten trwa dalej nic się nie zmieniło, to że atak ten wymuszał kiepskie sojusze , szczególnie po odmowie , przez PO, rozpiania nowych wyborów na wiosne 2006 / kto to jeszcze pamięta?/, i dorzynanie PiS trwa dalej w najlepsze, jest spowodowane różnymi czynnikami, szkoda czasu na analizowanie ich, tym bardziej, że jak to już Ilicz określi,ł z ochotą bierze w tym udział ogromna ilość pożytecznych idiotów.

Oczywiście, że PiS - tylko i wyłącznie. Ja pamiętam doskonale wybory w 2005 roku, bo wkurzało mnie, że nie mogłem zagłosować. I żebyś na mnie nie krzyczał, że jestem ślepym zwolennikiem PO - chociaż im kibicuję, zwłaszcza po zniżkach dla studentów i obcięciu opłat za poprawki:D - to chcę ci przypomnieć, że w XXI wieku partie polityczne same kreują swoją polityką, więc tylko od PiSu zależy, czy będzie w wiecznej opozycji, czy przejmie (nie daj Bóg) władzę. To, że PO cały czas atakuje - co nie do końca jest prawdą, bo PiS nie pozostaje dłużny - pokazuje tylko, że to właśnie oni lubią i umieją uprawiać politykę. Wchodzisz do polityki, licz się z niewygodnymi sojuszami, obrzucaniem błotem. Ale potem nie jęcz, że zła i niedobra PO cię atakuje. Atakuje - bo takie są zasady nowoczesnej polityki, gdzie oprócz programu jest jeszcze PR, marketing polityczny pomagający ten program sprzedać. A PiS w trakcie pięciu lat popełnił tyle szkolnych błędów, że nikogo nie powinno dziwić, iż jest w opozycji. Śmiem wręcz twierdzić, że w opozycji będzie także w kolejnej kadencji w Sejmie. Partie same kreują swój wizerunek, nikt inny i w umiejętnych rękach media stają się narzędziem. Zobacz, jak media wykorzystywał Tusk, czy Napieralski, którego kampania była świetnym przykładem, jak należy sprzedawać swoje idee. Napieralski jest tutaj ewenementem, bo - zobacz - cały czas prowadzi spójny przekaz, skierowany do konkretnych grup wyborczych. A Kaczyński dopiero teraz buduje spójny przekaz medialny: Smoleńsk. Tyle że nawet spójna narracja wyborcza nie będzie dobra, jeśli nie trafi się w nastroje społeczne. A ludzi, poza żelaznym elektoratem, nie interesuje zbytnio to, co się ze Smoleńskiem dzieje. Smutne to, ale prawdziwe. Ludzi interesują sprawy gospodarcze, rozrywka. A Smoleńsk? To temat drugo, trzeciorzędny w tym momencie. Gdyby było inaczej, zamiast 3000 ludzi przyszłoby pod Pałac 30.000. Na forumowym blogasku postaram się napisać co nieco o sztuce marketingu politycznego, bo to rzecz ciekawa i aktualna.

jewgienij - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:10

dalambert napisał/a
przykrość, że nie o Kaczyńskim i nie można sobie znowu, z tej okazji, popluć na PiS, pisików i pisuarów / jak to i tu pisywano/?

Cytat

Cytat
na jakąkolwiek informację o najnowszej wpadce czy przekręcie salonu, tu jedyną odpowiedzią jest ;
Ooooooooooo a PiS to to, a kaczynski to tamto.

Cytat
no widzisz jaki jesteś zmanipulowany, snisz o PiS, warczysz na PiS, wyklinasz PiS, zarciki o PiS ukladasz, PiS Ci jeno w głowie /

To tylko dzisiejsze cytaty. Jeśli ktoś tu ma obsesję na punkcie PIS-u, to chyba Ty.
Przecież o prezydencie Sopotu się tu wypowiadano, nikt nie nabrał wody w usta, a trudno tak wyrwać temat z ogólnego kontekstu politycznego, żeby się do innych przypadków nie odwołać, zwłaszcza gdy bardziej rażące. Pisali ludzie o Karnowskim również, wybacz, że nie podpisaliśmy tu nakazu rozstrzelania, ale na razie ta sprawa nie jest jednoznaczna. Jak się okaże, że jest gość winny, będziemy inaczej rozmawiać. Dodam, że mnie, podobnie jak Agi, prezydent Sopotu guzik obchodzi i nie mam powodu go bronić. Nie jestem też taki naiwny, żeby PO czy jakiekolwiek inne ugrupowanie traktować jako owieczki.
Traktuję to jako nieszczęście, że muszę głosować na PO czy Komorowskiego, tylko po to, by małpie nie dać brzytwy ( masz na koniec upragnione nawiązanie do PIS-u)

sneer - 15 Wrzeœśnia 2010, 17:38

Powiem tak. Rzeczywiście zauważyłem, że zwolennicy PO na krytykę reagują hasłem: a PiS to, PiS tamto. Nie tylko tutaj.

Partner forum