Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 14 Września 2010, 10:30
| Virgo C. napisał/a | @dalambert
Doczytaj do końca mojego posta, a nie zatrzymaj się w miejscu które wydaje Ci się najwygodniejsze. Dodatkowo podpisuje się pod pytaniem feralnego. |
Przeciez wiesz, ze dalambertowi nie chodzi o fakty, tylko możliwośc kopania strony przeciwnej. Chyba jeszcze nigdy nie zaakceptował faktu, ze jadąc po kims za coś, gnoi też swoich idoli, którzy robią dokładnie to samo. To jak z obrażaniem prezydenta. Jak wcześniej kopali Kwacha, byl to sport narodowy w dobrym tonie, jak im sie odwdzięczono, lżąc Kaczora, to larum do nieba.
Pupa, dalmbercie złoty, jak chcesz pokpić z Karnowskiego, to musisz jednocześnie splunąć w buzię swojego wodza, bo on dokładnie to samo zrobił i to nie raz. hi hi hi.
dalambert - 14 Września 2010, 10:36
| NURS napisał/a | | Pupa, dalmbercie złoty, jak chcesz pokpić z Karnowskiego, to musisz jednocześnie splunąć w buzię swojego wodza, bo on dokładnie to samo zrobił i to nie raz. hi hi hi. |
Pupa Nursie - łajdactwa pana Karnowskiegolub sukcesy nie mają nic wspólnego z PiS. A jadowite jazdy które tu uprawiasz są poprostu NUDNE , a sredniej prawdziwosci nie wspomnę
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2010, 11:58
| nureczka napisał/a | | Byleby tylko nie dać się ponieść (za bardzo) emocjom. |
O co w dyskusjach o polityce trudno
NURS - 14 Września 2010, 13:41
| dalambert napisał/a | | NURS napisał/a | | Pupa, dalmbercie złoty, jak chcesz pokpić z Karnowskiego, to musisz jednocześnie splunąć w buzię swojego wodza, bo on dokładnie to samo zrobił i to nie raz. hi hi hi. |
Pupa Nursie - łajdactwa pana Karnowskiegolub sukcesy nie mają nic wspólnego z PiS. A jadowite jazdy które tu uprawiasz są poprostu NUDNE , a sredniej prawdziwosci nie wspomnę |
Przypomnę ci, bo znowu ujadasz nie na temat, drogi interlokutorze. to samo, co masz do Karnowskiego, czyli zarzut, ze przysięgał i słowa nie dotrzymal dotyczy także małego wielkiego człowieka PiSu. Ale tamto ci jakoś nie przeszkadza. A skoro tak, to IMO nie masz prawa zarzucać tego komu innemu, bo to kalizm czystą gęba. Albo oni obaj są funta kłaków warci, jako że zrobili dokładnie to samo, albo żaden z nich, Innego wyjścia nie ma.
dalambert - 14 Września 2010, 13:59
NURS, Ty jedziesz po PiS, to sobie jedź na zdrowie, nawet nie zaprzeczam - szkda czsu.
Ale to PO miało gębę pełną miłości, moralnych standardów i innych fierdół, to Tusk zgnoił Zyte Gilowską w imię tych standardów/ bo syn tej pani zakochał sie w jej stretarce z poselskiego biura/ i jakbyś nie zauważył to
PO rządzi - ma pełnię wladzy ku Twej zresztą radości - no i jak pełnia wladzy to i łapownik na prezydenta , byle swój i popularny ?
I jeszce zawsze sie znajdą jakieś mędrki, co na każde łajdactwo PO odpowiedzą :
A w PiSie to , A w PiS to tamto ...
ładnie sie w trynd wpasowujesz
Fidel-F2 - 14 Września 2010, 14:00
| dalambert napisał/a | | Ale to PO miało gębę pełną miłości, moralnych standardów i innych fierdół | chyba o PiS mówisz
dalambert - 14 Września 2010, 14:11
Fidel-F2, sklerozka wybiórcza
feralny por. - 14 Września 2010, 14:19
| dalambert napisał/a | I jeszce zawsze sie znajdą jakieś mędrki, co na każde łajdactwo PO odpowiedzą :
A w PiSie to , A w PiS to tamto ... | I vice versa...
dalambert - 14 Września 2010, 14:24
feralny por., To PO dostało pełnię władzy , wart uważac jak z niej korzysta
jewgienij - 14 Września 2010, 14:36
Trudno kochać kogoś, kto niemal nazajutrz po wyborach rzuca się do gardła jak wściekły pies. Do pokoju potrzeba dobrej woli z obu stron. Wilki z PIS-u natychmiast zrzuciły owcze skóry, nawet nie przejmując się pozorami, tak widocznie szanują ludzi, co na nich głosowali.
I tak niesamowicie pokojowo traktuje się bojówki krzyżowe, bo normalnie powinno się je wywalić spod pałacu przy użyciu policji.
Czego byś chciał, Dalambercie ? Żeby po wygranych wyborach PO obsadzała stanowiska ludźmi z PIS-u? A może, żeby Komorowski się pokajał przed narodem, że go wybrano i oddał urząd temu, komu się on należy z boskiego nadania, czyli Jarosławowi Ponuremu? Po to są wybory i po to się je wygrywa, żeby móc rządzić, a nie tańczyć, jak zagrają ci, co przegrali, pomniki budować i przepraszać, że żyją, bo inni zginęli.
Zaraz po przegranych wyborach PIS utrzymywał, że to ich zwycięstwo. Myślałem, że to żart albo jakiś fikołek retoryczny, ale teraz widzę, że im się naprawdę wydaje, że rządzą. Takich cudów to jeszcze chyba nie było. Jakieś państwo w państwie.
feralny por. - 14 Września 2010, 14:47
dalambert, PiS też miał pełnię władzy i używał jej do woli.
dalambert - 14 Września 2010, 14:49
feralny por., mnie interesuje aktualna władzai konsekwencje.
feralny por. - 14 Września 2010, 14:54
Tak mi się właśnie wydawało. Ja jednak nie potrafię za pomnieć, że dzięki PiS wicepremierem był facet z wyrokiem za pospolite przetępstwo, co dla mnie osobiście jest po prostu policzkiem, bo zajmuję o wiele mniej odpowiedzialne stanowisko, a wymagano ode mnie zaświadczenia o niekaralności.
Fidel-F2 - 14 Września 2010, 15:02
No i zabawne były gadki o tym gdzie stało ZOMO a gdzie "my" biorąc pod uwagę, że w szeregach PiS cały szwadron dawnych PZPRowców siedzi ergo wychodzi na to, że gdy u władzy był PiS krajem rządzili do spółki przestępcy z komunistami na dodatek wspierali się moralnie organizacją w której skład wchodzi rzesza zboczeńców molestujących dzieci i nie mnejsza przestępców którzy tych zboczeńców chronili przed prawem. Jednym słowem, kuurwa Prawo i Sprawiedliwość.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2010, 15:08
W końcu stosowano zasadę "czyn uświęca środki". W dążeniu do świetlanej IV RP wszystkie chwyty były dozwolone.
EDIT: przypadkowy, wynikający z pomylenia przycisków
dalambert - 14 Września 2010, 15:13
rozumiem ze układ Telewizyjny PiS - SLD jest beeee
a układ PO + SLD cacy
no to bawcie sie dalej
jewgienij - 14 Września 2010, 15:19
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | W końcu stosowano zasadę czyn uświęca środki. W dążeniu do świetlanej IV RP wszystkie chwyty były dozwolone. |
Dalej są, jak widać
hrabek - 14 Września 2010, 15:20
| Fidel-F2 napisał/a | | Jednym słowem, kuurwa Prawo i Sprawiedliwość. |
To są trzy słowa i łącznik. Jedno słowo jest tu za dużo. Już kiedyś prosiłem Cię, żebyś nie omijał systemu, żeby uwypuklić wulgaryzmy. Wtedy na jakiś czas podziałało, mam nadzieję, że i tym razem podziała. Na dłużej.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2010, 15:44
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | czyn uświęca środki |
Tfu! Cel...
Ta zasada istotnie przyświeca wielu, czy raczej większości polityków, w tym peowcom. Na moje oko jednak w historii III RP nikt jeszcze nie posunął się w jej realizacji tak daleko, jak PiS z Kaczyńskim jako premierem.
Agi - 14 Września 2010, 15:56
| dalambert napisał/a | | PO rządzi - ma pełnię wladzy ku Twej zresztą radości - no i jak pełnia wladzy to i łapownik na prezydenta , byle swój i popularny ? |
dalambert, nie osądzaj zanim sąd tego nie zrobi.
Łapownictwo to takie przestępstwo, że pomówić można niemal każdego, a szczególnie każdego, od którego decyzji coś zależy.
Będzie wyrok, możesz pluć, na razie pomawiasz człowieka.
khamenei - 14 Września 2010, 16:03
Dziwne, że część z was nie potrafi po prostu przyznać, że PO nie robi dobrze, popierając kolesia, na którym ciążą oskarżenia. Tym bardziej, że Tusk mówił, że "nie ma dla niego miejsca w PO". Głosowałem na Platformę, PiS-u nie akceptuję ani trochę. Nie zmienia to jednak faktu, że nie akceptuję bezkrytycznie wszystkiego co robi / mówi Tusk lub Komorowski. Powtarzam: źle robią, wspierając Karnowskiego i martwi mnie to. Tak jak martwi mnie to, że prawie nic poza tym nie robią, tylko podwyższają VAT, nie obniżając przy tym własnych wydatków, nie pomniejszają biurokracji. Chciałbym, aby zaczęli w końcu realizować swoje pierwsze, liberalne postulaty. Teraz przecież nikt nie będzie im wetował ustaw, rozporządzeń, czy jak to się tam zwie.
NURS - 14 Września 2010, 16:03
| dalambert napisał/a | | NURS, Ty jedziesz po PiS, to sobie jedź na zdrowie, nawet nie zaprzeczam - szkda czsu. |
Mógłbyś spróbowac, wszyscy mieliby ubaw
| Cytat | Ale to PO miało gębę pełną miłości, moralnych standardów i innych fierdół, to Tusk zgnoił Zyte Gilowską w imię tych standardów/ bo syn tej pani zakochał sie w jej stretarce z poselskiego biura/ i jakbyś nie zauważył to
PO rządzi - ma pełnię wladzy ku Twej zresztą radości - no i jak pełnia wladzy to i łapownik na prezydenta , byle swój i popularny ? |
Pozwól, ze ci przypomne o kilku faktach. to ty twiedzileś, że dobry dyktator, jak nasz. I znowu moge zakpić z tego ujadania. PiS takze miało premiera i prezydenta. Pelnia wladzy stala się dla was ochydztwem, jak ja utraciliście. A co do łapownictwa, to Karnowski na razie jest w kręgu podejrzeń, cytując źródło wszechintelekualne.
| Cytat | I jeszce zawsze sie znajdą jakieś mędrki, co na każde łajdactwo PO odpowiedzą :
A w PiSie to , A w PiS to tamto ...
ładnie sie w trynd wpasowujesz |
Zauważ, ze robię to tylko wtedy, kiedy zaczynasz jechać po przeciwnikach politycznych za coś, co twój bożek robi na codzień. Ja piętnuję twój kalizm, drogi dalambercie. Bo jedyną rzeczą, która tu na kpine zakrawa jest fakt, ze potrafisz publicznie jechac po kimś jednocześnie twierdząc, ze to samo zachowanie w przypadku twojego idola jest cool.
Jak ci napisałem a ty wyciąłeś. Albo Kaczyński i Karnowski są śmieciami, bo przysięgali i nie dotrzymali, alebo się od nich obu odstosunkowujemy, bo są cool. Paniemajesz?
NURS - 14 Września 2010, 16:07
| khamenei napisał/a | | Dziwne, że część z was nie potrafi po prostu przyznać, że PO nie robi dobrze, popierając kolesia, na którym ciążą oskarżenia. Tym bardziej, że Tusk mówił, że nie ma dla niego miejsca w PO. . |
Dlaczego, gdyby teza dalamberta była taka, ze pyta co o tym sądze, to bym odpowiedzial, ze ja bym nie popierał, dopóki nie bedzie prawomocnego wyroku. Ale dalambert napisał coś innego, kpił z tego, co JarKacz tez zrobił. a to dwie inne sprawy.
Agi - 14 Września 2010, 16:14
| khamenei napisał/a | | Dziwne, że część z was nie potrafi po prostu przyznać, że PO nie robi dobrze, popierając kolesia, na którym ciążą oskarżenia. |
Na studiach prawniczych wpojono mi kilka zasad znanych od czasów rzymskich, między innymi domniemania niewinności oraz "in dubio pro reo" czyli "w wypadku wątpliwym należy orzec na korzyść oskarżonego", dlatego zazwyczaj wstrzymuję się z osądem czyjegoś postępowania do czasu zakończenia sprawy.
jewgienij - 14 Września 2010, 16:26
| Cytat | dalambert, nie osądzaj zanim sąd tego nie zrobi.
Łapownictwo to takie przestępstwo, że pomówić można niemal każdego, a szczególnie każdego, od którego decyzji coś zależy.
Będzie wyrok, możesz pluć, na razie pomawiasz człowieka. |
A odkąd to zwolennicy PIS-u mają szacunek dla sądów? Oni sami wyroki ferują. Jakby sąd uniewinnił Komorowskiego, to znaczy, że układ bolszewicki.
Kaczyńskiemu udowodniono kłamstwo i co z tego? Przejął się?
W tym cały problem, że misja PIS-u jest ponad demokracją, ponad prawem, słowem - ponad całym państwem. Oni są prawdziwymi Polakami, mają moralną legitymację, która jest ponad wszystko. Dokładnie jak Kościół. Sami ją sobie nadali, nie szkodzi, że większość narodu się z tym nie zgadza, oni wiedzą lepiej niż naród. Takich wariatów od 1989 roku nie było, nawet największe oszołomy znały miejsce w szeregu, ci czują się właścicielami Polski, przywłaszczając sobie cały patriotyzm, polskość, historię itp.
A jakim patriotą jest Kaczyński, kwestionując z tak wielkim trudem wywalczoną demokrację oraz niezależność państwa? Mówienie, że Polska jest kondominium Rosji i Niemiec to, jeśli nie czysta głupota, to poważna negacja państwa, którym i on nie tak dawno wspólnie z bratem kierował. To ma być patriotyzm? Raczej awanturnictwo i sabotaż, dla odzyskania władzy nawet gotowe rozmontować i zdestabilizować kraj, osłabić go i ośmieszyć na arenie międzynarodowej.
Za powstańców warszawskich czy obrońców z 1920 to można się przebierać w ramach przedstawień historycznych. Jak to robi wpływowy polityk na poważnie, to potrzebny jest psychiatra i leki.
dalambert - 14 Września 2010, 16:37
No i Premier Tusk się zachował jak mężczyzna i odmówił szyldu PO w wyborach Karnowskiemu mimo rekomendacji sopockiej organizacji PO.
nureczka - 14 Września 2010, 16:40
| Agi napisał/a | | między innymi domniemania niewinności |
Ja nie mam wykształcenia prawniczego, a też chciałam przywołać tę maksymę.
Sama miałam kiedyś na koncie wyrok wydany zaocznie na podstawie fałszywych zeznań (powód chciał wyłudzić ode mnie w ten spoób pieniądze). Sprawę udało się wyjaśnić, ale przez kilka lat - żarna sprawiedliwości milą powoli - miałam takiego babola w papierach.
A co do pana Karnowskiego nie mam zdania i ww. wypowiedzią bynajmniej go nie bronię, po prostu życie nauczyło mnie nie rzucać pochopnie oskarżeń.
Agi - 14 Września 2010, 16:41
| dalambert napisał/a | | No i Premier Tusk się zachował jak mężczyzna i odmówił szyldu PO w wyborach Karnowskiemu mimo rekomendacji sopockiej organizacji PO. |
No i bardzo dobrze.
Ja kwestionuję tylko nazywanie Karnowskiego łapownikiem, zanim sąd mu to udowodnił.
jewgienij - 14 Września 2010, 16:43
Co do cięć w sferze rządowej to też nie tak prosto. Jeśli mają być fachowcy, to muszą zarabiać. W polityce polskiej wcale nie ma takich kokosów jak za granicą np., dlatego najzdolniejsi działają w biznesie albo w koncernach międzynarodowych.
ed. W poprzednim poście: Karnowskiego oczywiście, nie Komorowskiego
NURS - 14 Września 2010, 16:46
jewgienij, dodaj jeszcze brak pewności zatrudnienia, bo co ekipa przychodzi to swoich wstawia a innych wywala.
|
|
|