To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 06:13

Easy napisał/a
No, i bardzo głupio ci się skojarzyło.
niby czemu? czym oni się różnią? skurw...ństwo tu i tam
nureczka - 11 Wrzeœśnia 2010, 08:45

Easy napisał/a
No, i bardzo głupio ci się skojarzyło.

Dlaczego głupio? Mam podobne skojarzenia. Dodatkowo nasuwa mi się jeszcze myśl o innym białym ubranku - takim co zamiast kaptura ma baaardzo długie rękawy.

NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 08:55

jako obywatel i prawnik zapytam, jak to jest, czy porozumienie między tymi co krzyż postawili, wladzami i kurią skłodowską jest ważne i powinno byc respektowane przez karła morlanego niepokoju, czy też nie powinno? :twisted:
Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 09:32

Fidel-F2 napisał/a
skurw...ństwo tu i tam

Skurw...ństwem jest porównywanie grupy osób, którzy może i źle robią, ale w domyśle ich jedynym celem jest oddanie czci i walka o pamięć (choć wybrali do tego najgorszy z możliwych sposobów, czyli pójście na konfrontacje), do bandy świń i pajaców, którzy pewnie niejedno życie mają na koncie.

Po prostu czasami nienawiść was po prostu zaślepia i tyle.

NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 09:39

Easy, stawiam kasę za orzeszki, ze się mylisz. Co do jedynego celu tych ludzi. Im najmniej chodzi o oddanie komukowliek pamięci. Tak samo, jak Kaczyńskiemu, który składa wieńce nie przed grobem brata ale przed pałacem. To wyraźnie pokazuje czego tak naprawdę mu brakuje.
Jesli jest tu jakaś nienawiść, to pod krzyzem właśnie.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 09:43

Easy, bredzisz
Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 09:47

NURS napisał/a
Easy, stawiam kasę za orzeszki, ze się mylisz. Co do jedynego celu tych ludzi. Im najmniej chodzi o oddanie komukowliek pamięci. Tak samo, jak Kaczyńskiemu, który składa wieńce nie przed grobem brata ale przed pałacem. To wyraźnie pokazuje czego tak naprawdę mu brakuje.
Jesli jest tu jakaś nienawiść, to pod krzyzem właśnie.

Ok, z Kaczyński nie przeczę, że tak jest. Z ludźmi - nie zgodzę się. Ale porównanie, które zastosował Matrim jest dziadowskie i nie na miejscu. Gdy Chal swego czasu wkleił tu zdjęcie przedstawiające działaczy PO jako bolszewików został upomniany i natychmiast nakazano mu owo zdjęcie usunąć.

A tu takie draństwo i nic? Porównywać - może i błądzących - ale jednak zwykłych obywateli, z których poglądami się ten użytkownik nie zgadza do zbrodniarzy i co słyszymy?

Śmichy-chichy i jeszcze chwalenie się, że tak, mi też się tak skojarzyło!

Gratuluję.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 09:56

Easy, to chyba jakoś o tych 'zwykłych obywatelach świadczy'? Róznica jest taka, że to nie ten czas i miejsce, nie mogą sie tak zachowywać jak koledzy z Klubu bo by ich rozdarto, zmiążdżono i zmasakrowano, są w miarę grzeczni z przymusu. Ideologię zaś mają taką samą, nie przebirając w środkach zdusić wszystkich innych.
Więc nie chrzań o różnicach bo to taka sama swołocz.

edit I owszem, nienawiść do takich mentów mam za chwalebną, chyba że przekonasz mnie, że to choroba umsłowa, wtedy będę się tylko litował.

Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:08

Oni nienawidzą ciebie, ty nienawidzisz ich, jedni i drudzy życie sobie pewnie jak najgorzej. Fakt, akurat między wami różnicy nie widzę.
Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:10

przykro mi żeś ślepy
NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:23

Uspokójcie się bo bedą krawaty. Zwłaszcza ty Fidelu. Można o tym dyskutować bez osobistych wycieczek

Easy - obrońcy krzyża, o czym już ci przed chwila wspomniałem to nie są żadni zwykli obywatele. To oszołomy, przypomnij sobie co wygadywali w okolicach przenoszenia krzyża, jakie mieli żądania. Zwłaszcza ten mały od pięciu arcybiskupów.
to nie my przynieśliśmy te nienawiśc, to nam ja przyniesiono, a jako obywatele tego kraju mamy prawo zaprotestowac. Każdy robi to w takim stylu, jak potrafi. Nureczka jest wefdług ciebie nienawistnym potworem ziejącym jadem? Chyba nie, a jednak miała podobne skojarzenia.
Obserwujemy spektakl rezyserowany przez chorego z nienawiści człowieczka, który podburza niestabilnych umysłowo ludzi do takich aktów, bo to jego ostatnia nadzieja na władze, albo chociaz życie na nasz koszt. Historia zna wiele takich przypadków, wiesz jak one się kończyły.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:27

nie ja zacząłem Easy, obrzucał epitetami, tylko się dostosowałem, choć faktycznie rzadne to tłumaczenie
NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:32

Jakie tłumaczenie? :twisted:
Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:37

NURS napisał/a
Każdy robi to w takim stylu, jak potrafi.

A ja tylko skrytykowałem ten styl, uznałem go za hańbiący i godny pogardy i tyle. Mam prawo, prawda?

NURS napisał/a
Nureczka jest wefdług ciebie nienawistnym potworem ziejącym jadem?

A przepraszam, to nowy autorytet moralny jakiś?

NURS napisał/a
Chyba nie, a jednak miała podobne skojarzenia.

No i z uporem będę powtarzać, że to bardzo źle, iż miała podobne skojarzenia.

Edit. Błąd w cytowaniu.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:40

Easy napisał/a
a ja z uporem będę twierdził, że to świadczy o 'zwykłych obywatelach' a nie o kojarzącym
NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:42

Easy napisał/a
NURS napisał/a
Każdy robi to w takim stylu, jak potrafi.

A ja tylko skrytykowałem ten styl, uznałem go za hańbiący i godny pogardy i tyle. Mam prawo, prawda?

Masz prawo, tak samo, jak my mamy prawo uznać to za przesadę. Pozwól, ze odpowiem ci cycatem z ciebie samego "A przepraszam, Easy to nowy autorytet moralny jakiś?" :-)

Cytat
NURS napisał/a
Nureczka jest wefdług ciebie nienawistnym potworem ziejącym jadem?

A przepraszam, to nowy autorytet moralny jakiś?

Nie, ale przykład na to, ze coś jest na rzeczy, skoro tacy ludzie jak nureczka myślą w podobny sposób.

Cytat
NURS napisał/a
Chyba nie, a jednak miała podobne skojarzenia.

A przepraszam, to nowy autorytet moralny jakiś jesteś? :twisted:
Sorki za złośliwość, ale jak widzisz, to świetnie działa w obie strony.

ihan - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:46

Fidel-F2 napisał/a
choć faktycznie rzadne to tłumaczenie

Fakt, żadne.

Zwykli obywatele byli co najwyżej na Wawelu na mszy, pomysł maszerowania przez krakowskie przedmieście z pamięcią niewiele ma wspólnego. Zresztą niedługo powinno się okazać, że Lech został rozstrzelany w podziemiach pałacu, a wypadek samolotu sfingowano, bo to jedyne wyjaśnienie dlaczego tam gromadzą się tłumy i dlaczego tam w ogóle jakikolwiek krzyż powinien stać.
Skojarzenie częste, tym niemniej chyba bardziej elegancko byłoby go zachować dla siebie. Z drugiej strony, to co się zaczyna dziać, comiesięczne obchodzenie rocznic cała histeria i zatracenie widzenia rzeczywistości z elegancją też niewiele ma wspólnego.

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:48

ihan, dzięki

edit NURS,też dzięki :oops:

Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:48

Ale o co chodzi, wypowiadając własne zdanie i piętnując to, co uważam za haniebne, kreuję się od razu na autorytet? Co innego, gdy podałeś przykład innej osoby, opatrując to komentarzem "a ona - ONA - też tak pomyślała, więc skoro ONA też tak myśli, to to musi być prawda!"

NURS napisał/a
Nie, ale przykład na to, ze coś jest na rzeczy, skoro tacy ludzie jak nureczka myślą w podobny sposób.

Czyli jacy? Nie śledzę jej postów, więc nie specjalnie wiem, w czym jest ona lepsza od innych użytkowników.

Edit. To do Nursa{/b] rzecz jasna.

ihan - 11 Wrzeœśnia 2010, 10:57

Raju, ludzie, teraz będziecie się zajmować cechami charakteru nureczki?

Easy częściowo ma rację, nie ma powodu schodzić do poziomu hmmm, adwersarza, nawet jeśli stacze podkrzyżowi (bo z obrońcami to nic wspólnego nie ma) sobie nagrabili. Istnieje nadzieja, że w wyborach samorządowych dowiedzą się, że jednak społeczeństwo im podziękowało i jeśli chcą, niech bawią się na własny koszt. Swoją drogą kompletnie nie uczą się na przykładach historycznych. Ciągłe gadanie o katastrofie, męczennikach, największym nieszczęściu w historii Polski zaowocuje co najwyżej tym, że większości ludzi temat wyjdzie bokiem. Podobnie jak wszelkiego typu akademie ku czci i inne żałosno-nudne imprezy w poprzednim ustroju.

NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 11:01

Easy napisał/a
Ale o co chodzi, wypowiadając własne zdanie i piętnując to, co uważam za haniebne, kreuję się od razu na autorytet? Co innego, gdy podałeś przykład innej osoby, opatrując to komentarzem a ona - ONA - też tak pomyślała, więc skoro ONA też tak myśli, to to musi być prawda!

Podałem ci przykład osoby rozsądnej, która znam w realu. Nikogo wojowniczego ani specjalnie stronniczego, kto postrzega tę sytuację w taki sposób jak my. To powinno dac ci do myslenia, a odpowiedziałeś w bardzo niemiły sposób, zdaniem czesto uzywanym przez dalamberta do dyskredytowania ludzi mówiących rzeczy mądre, aczkolwiek godzące w PiS. Ale powiedzmy, ze potraktuję twoje pytanie rzeczowo. Oto odpowiedź. Tak, to jest autorytet moralny, którego posłucham.

Cytat
NURS napisał/a

Czyli jacy? Nie śledzę jej postów, więc nie specjalnie wiem, w czym jest ona lepsza od innych użytkowników.

Jest normalna, inteligentna, spokojna, wyważona itp, itd. Jest jednym z ludzi, których opinii warto posłuchać, bo są rzeczowe. Nikt nie mówił o lepszości ani wyższości. To sobie dopowiedziałeś sam.
to twój problem, że nie dostrzegasz zła tam gdzie ono naprawde jest, tylko zżymasz się na ludzi przeciw niemu protestujących.

Easy - 11 Wrzeœśnia 2010, 11:05

NURS napisał/a
tylko zżymasz się na ludzi przeciw niemu protestujących.

OK, po raz ostatni napiszę, ze zżymam się z formy protestu i kończę, bo raczej żadna ze stron już swojego zdania nie zmieni.

NURS - 11 Wrzeœśnia 2010, 11:39

postaw sobie pytanie. Gdybyś mial brata, który był np. prezydentem miasta i zginąl w wypadku samochodowym na delegacji, gdzie czciłbyś jego pamięć, na miejscu wypadku, przy jego grobie, czy przed urzedem miasta?

cokolwiek byś nie mówil, to, co się tam dzisiaj wyprawia jest politycznie rozgrzewaną hucpą, w której biorą udział nie zwykli obywatele, a marionetki, bardzo możliwe, ze nieświadomie nawet sterowane przez cynicznego polityka, który nie potrafi pogodzić się z przegraną. Ci ludzie twierdzą, ze są głosem narodu, i żądają rzeczy niemożliwych do spełnienia, grożąc rozlewem krwi, milionami swoich zwolenników i tym podobnymi bredniami. Z punktu widzenia rozsądnego człowieka stopień ich nienawiści do myslacych inaczej jest nawet większy, niż w przypadku rednecków z KKK. nic więc dziwnego, ze ich marsze budza podobne skojarzenia.

Odpowiedz na powyższe pytanie, mozesz to nawet zrobić w duchu, ale odpowiedz sobie na nie calkowicie szczerze.
A potem zadaj mi kontrpytanie, jeśli jakieś znajdziesz.

Edit: a co do kultury, napisy na twoim awie i w podpisie sa znacznie bardziej wulgarne, niż dopuszcza regulamin. Gdyby był tutaj ktoś nietolerancyjny, latałbyś już dawno w kosmosie razem z prezesem.

nureczka - 11 Wrzeœśnia 2010, 11:47

Easy, nie jestem autorytem żadnym. No, może poza zagadnieniami związanymi z realcyjnymi bazami danych ;)
Niekiedy skojarzenie narzuca się samo i nie ma nic wspólnego z szacunkiem lub brakiem szacunku dla podmiotu owego skojarzenia.
Ostatnio np. strój Licha, skojarzył mi się z pewnym obrazem przedstwiającym Nerona. To jeszcze wcale nie oznacza, że uważam mojego syneczka za krwiożerczego potwora polującego na chrześcijan.

dalambert - 11 Wrzeœśnia 2010, 11:54

nureczka napisał/a
To jeszcze wcale nie oznacza, że uważam mojego syneczka za krwiożerczego potwora polującego na chrześcijan.

Ale grafoman poeta to już się łapie :?: :mrgreen:

sneer - 11 Wrzeœśnia 2010, 12:29

Hehe, cel osiągnięty. Dyskutujecie o pierdołach, zamiast o naprawdę ważnych rzeczach:
http://wyborcza.biz/bizne...?as=1&startsz=x Diagnoza rządu Tuska :D

feralny por. - 11 Wrzeœśnia 2010, 12:33

He, he
http://www.science-fictio...asc&start=15030

No i znowu pojawi się pytanie, dlaczego? Kto odwrócił naszą uwagę od rządu? Odpowiesz?

dalambert - 11 Wrzeœśnia 2010, 12:33

sneer, naiwny :!: przecież tu nie chodzi o jakąkolwiek rozmowę tylko, z nielicznymi wyjątkami, o popisanie sie postępowym "antypisizmem", jadowitą walke z kaczyzmem i dowcipne pokazywanie języka :mrgreen:
feralny por. - 11 Wrzeœśnia 2010, 12:33

He, he, było.
http://www.science-fictio...asc&start=15030

No i znowu pojawi się pytanie, dlaczego? Kto odwrócił naszą uwagę od rządu? Odpowiesz?

Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2010, 12:34

sneer, myśl człowieku, myśl

Partner forum