Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
baranek - 13 Stycznia 2011, 09:25
shenra, napięcie... nakolanie..., rajutku, co to będzie tuż przed premierą.
Agi - 13 Stycznia 2011, 09:34
Pozostaje uzbroić się (skoro rzecz o wojnie) ... w cierpliwość.
savikol - 13 Stycznia 2011, 09:40
Gratuluję!
I okładka chyba najbardziej udana z całego cyklu.
Kasiek - 13 Stycznia 2011, 09:55
dalambert napisał/a | shenra napisał/a:
Darek przecieknij całą książkę, będzie prościej.
Z przecieków to tylko polityki i dziennikusy żyją, łałtor z literatury musi dorabiać |
W "gorszych czasach" kiedy nie miałam pracy oszczędzałam na czym się dało, książki - co tu mówić - ściągałam z netu. Ale po pierwszej i drugiej wypłacie kupiłam wszystkie ściągnięte w formie papierowej. Jak obiecamy, że tak zrobimy to możemy liczyć na przecieki?
dalambert - 13 Stycznia 2011, 10:26
Kasiek, jeden przeciek już miałaś ! cale zacny "Droga" w SFF&H - czyli mała nie molestuj
a jak już to na żywca, a nie wirtualnie
Kasiek - 13 Stycznia 2011, 11:29
Żywca nie lubię może być wódka z sokiem No juz poczekam do tej wiosny...
shenra - 13 Stycznia 2011, 11:30
Kasiek, nie masz innego wyjścia. Chyba, że pójdziesz z Vikingiem na czołowe
Lowenna - 13 Stycznia 2011, 11:37
Do marca już bliżej niż dalej a kwiecień też tuż tuż
terebka - 13 Stycznia 2011, 12:37
Zapowiedź okołokrzyżackiego zbioru wprawiła mnie w dobry humor. Co ciekawe, bo czeka mnie kolejny wydatek
Kto czytał "Drogę" LastVikinga i wspomina ją pozytywnie, ten już może zacząć gryźć szpony z niecierpliwości. Ja już nie mam czego gryźć
Kasiek - 13 Stycznia 2011, 13:14
no właśnie "Droga" narobiła mi smaka
Last Viking - 13 Stycznia 2011, 17:28
shenra napisał/a | Vikingowa paskuda buduje napięcie, a nawet nakolanie |
Przypomniałem sobie dowcip z czasów szkoły średniej, a dotyczący słynnego prawa OHMA
Według absolwenta technikum elektrycznego (którym jestem) brzmi ono:
Im wyżej kolan tym napięcie rośnie a opór maleje
savikol napisał/a | I okładka chyba najbardziej udana z całego cyklu. |
Też tak uważam
Nareszcie coś co mi się w 100% podoba.
shenra napisał/a | Chyba, że pójdziesz z Vikingiem na czołowe |
Cokolwiek to znaczy
terebka napisał/a | Kto czytał Drogę LastVikinga i wspomina ją pozytywnie, ten już może zacząć gryźć szpony z niecierpliwości. |
Fajnie, że wam się "Droga" podobała.
Mogę powiedzieć, że pozostałe opowiadania też są świetne. Większość w podobnym klimacie, ale jest też "Biała Róża" mająca znamiona awantury, romansu, z domieszką rycerskiego humoru
Kasiek - 13 Stycznia 2011, 17:40
Last Viking napisał/a |
shenra napisał/a:
Chyba, że pójdziesz z Vikingiem na czołowe
Cokolwiek to znaczy
|
Też się zastanawiałam, ale znając ją bałam się zapytać
Szkoda tylko, że nie wcześniej się ukaże. Jakbym nie widziała okładki, to by mi było spokojniej
shenra - 13 Stycznia 2011, 18:48
Last Viking napisał/a | Im wyżej kolan tym napięcie rośnie a opór maleje | Bosz, teraz to już na wysokości łydek jesteśmy
Last Viking napisał/a | Cokolwiek to znaczy |
Kasiek napisał/a | Też się zastanawiałam, ale znając ją bałam się zapytać | Prawidłowy odruch
rybieudka - 14 Stycznia 2011, 00:45
Bardzo, BARDZO, BARDZO dobry news:) I bardzo, BARDZO, BARDZO dobra okładka. Czekam z niecierpliwością, bo "Droga" zachęciła mnie skutecznie do zapoznania się z całym cyklem. I choć swoje zdanie swego czasu wyraziłem takie a nie inne, to na opowiadania czekam wielce niecierpliwie
Last Viking - 19 Stycznia 2011, 09:09
Jest już nota okładkowa do I niechaj cisza wznieci wojnę i przybliżony termin wydania książki (kwiecień 2011). A na stronie FS dostępne są dwa fragmenty
Tekst okładkowy
Fragmenty na stronie Fabryki Słów
dalambert - 19 Stycznia 2011, 09:20
Last Viking, możesz mi wyjasnić dlaczego w zaprezentowanej notce okładkowej na choragwi Wielkiego Mistrza Zakonu Najświetszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie pyszni się czarny DWU głowy orzeł ruskich carów
Zamist Jednogłowego Orła Cesarzy Rzymskich Narodu Niemieckiego
Last Viking - 19 Stycznia 2011, 09:33
Też na to zwróciłem uwagę dalambercie
Obrazek wziąłem znalazłem w pewnej książce i teraz zastanawiam się jak przeszła redakcję. Nie chciało mi się szukać innego obrazka, bardziej merytorycznego.
dalambert - 19 Stycznia 2011, 09:41
Last Viking, coż bywa - poszukaj w Banderia Prutentorum
A czytaelnika i tak masz jak w banku, mam nadzieję do kwietnia doczekać
Kasiek - 19 Stycznia 2011, 18:53
Kwiecień to już przedlato a nie wiosna. Wiosna to 1 marca. Możesz to przekazać wydawcy?
shenra - 19 Stycznia 2011, 18:55
Kasiek napisał/a | Możesz to przekazać wydawcy? |
Bo jak nie to Kasiek ...
Kasiek - 19 Stycznia 2011, 20:14
Święta Świętami, ale to będzie prawdziwy Wielki Post. Pełen cierpień i umartwiania się. A przynajmniej bliźnich
Last Viking - 20 Stycznia 2011, 07:45
Kasiek napisał/a | Kwiecień to już przedlato a nie wiosna. Wiosna to 1 marca. Możesz to przekazać wydawcy? |
Powiadają, że tego roku zima ma być długa, więc lepiej żeby wydawca trzymał się kalendarzowej wiosny
Zapraszam do lutowego numeru SFFiH nr 64, gdzie znajdziecie mój felieton "Seksualne dziedzictwo Europy".
O tym jaki był przyczynek do jego napisania dowiecie się z wpisu na mojej stronie www
Seksualne dziedzictwo Europy
baranek - 20 Stycznia 2011, 08:08
Cytat | wystarczy sięgnąć do naszej historii. |
historii, tak, no, historii... ech...
shenra - 20 Stycznia 2011, 13:31
Last Viking, kto by pomyślał, że aż tak w Tobie ugrzęzły nasze dyskusje A będzie o zakonnicach?
Kasiek - 21 Stycznia 2011, 07:40
Gdzie moja prenumerata? No gdzie? Swoją drogą, dyskusje dopiero się zaczną...
Last Viking - 21 Stycznia 2011, 07:42
shenra napisał/a | kto by pomyślał, że aż tak w Tobie ugrzęzły nasze dyskusje |
Ciekawe dlaczego, prawda?
Co by Freud o tym powiedział
shenra napisał/a | A będzie o zakonnicach? |
O kaznodziejach będzie... a nie... to w następnym felietonie
Teraz będzie o Grekach, Rzymianach i Ojcach Kościoła.
Kasiek napisał/a | Swoją drogą, dyskusje dopiero się zaczną... |
No ja myślę
Mam tylko nadzieję, że nie takie jak w temacie dotyczącym publicystyki nr 63, gdzie większość dyskutantów w ogóle nie zna definicji felietonu
Kasiek - 21 Stycznia 2011, 07:48
jak sam napisałeś na stronie - będzie o seksie, bo temat seksu jest wszędzie i w każdym i tylko czeka, żeby wyleźć na światło dzienne, a tu będzie miał doskonałe warunki
shenra - 21 Stycznia 2011, 12:14
Last Viking napisał/a | Ciekawe dlaczego, prawda? | No właśnie się zastanawiam...hmmm
Last Viking napisał/a | Co by Freud o tym powiedział | Na pewno chcesz wiedzieć?
Last Viking napisał/a | Mam tylko nadzieję, że nie takie jak w temacie dotyczącym publicystyki nr 63, gdzie większość dyskutantów w ogóle nie zna definicji felietonu | Chyba nas o to nie podejrzewasz?
Arya - 21 Stycznia 2011, 13:47
Last Viking, przeczytałam. I masz już jeden gwarantowany punkt w ankiecie. Tylko felieton delikatny dość jak na prowadzone tutaj dyskusje
Last Viking - 21 Stycznia 2011, 16:43
Arya napisał/a | Tylko felieton delikatny dość jak na prowadzone tutaj dyskusje |
No wiesz, nie wszyscy są tak otwarci na rozmowy o seksie jak obecni tutaj dyskutanci
Społeczeństwo wbrew pozorom jest bardzo purytańskie i sama myśl, że można rozmawiać o "tych sprawach" powoduje u ludzi rumieńce, pocenie się rąk, jąkanie się... musiałem być bardziej delikatny. Kilka osób mogłoby zejść na zawał, a też nie uśmiecha mi spotkać bojówek ministrantów wysłanych w celach pacyfikacyjnych.
Chociaż wiem, że w felietonach należy być kontrowersyjnym, wyolbrzymiać, przedrzeźniać, wyśmiewać, przedstawiać skrajne punkty widzenia. I taki pewnie będzie felieton nad którym obecnie pracuję, gdzie... będę gloryfikował doping w sporcie
|
|
|