To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''

Godzilla - 30 Maj 2006, 11:59

No to cyk! Zdrowie jubilatów!

Czerwiec to urodzinowy miesiąc. Mój brat, mój synek, a jeszcze po drodze w rodzinie imieniny, rocznica ślubu, i różne takie. Same okazje. No i tu na forum, proszę, proszę :D

Pako - 30 Maj 2006, 13:46

Do moich to tylko jakieś 17 dni. Urodzin, nei uimienin. Nie obchodzę tych kapitalistycnych świąt ;)
Aga - 30 Maj 2006, 15:48

Ja w sumie też obchodzę tylko urodziny, ale jak mi ktoś złoży w imieniny życzenia to też na niego z pazurami się nie rzucam :wink: Jeszcze sześć miesięcy... A potem - dowodzik w dłoń i starość nie radość...
Pako - 30 Maj 2006, 16:08

Hyhy.. grudzień/listopad jesteś? O to ty młoda jesteś ze swojego rocznika :)
Ale taka impreza 18stkowa na koniec roku to jest świetna sprawa, kumpel tak miał. Było świetnie.

Aga - 30 Maj 2006, 16:43

Młoda, młoda. Tylko trzy osoby w klasie są ode mnie młodsze, w tym dwie dlatego, że poszły do szkoły o rok wcześniej. Miałam się urodzić w Mikołaja, ale niespieszno mi było na ten świat i urodziłam się parę dni później.
Albion - 31 Maj 2006, 17:41

Och modzieży, co wy o życiu wiecie... 8)
Nie śpieszcie się tak czas jest nieubagany - wątrobę szybko niszczy.
Ale... Zdrowie wasze w gęby nasze :mrgreen:

Pako - 31 Maj 2006, 18:14

Z przyjemności... do nieprzytomności dziś piję...
elam - 31 Maj 2006, 20:44

niedobrze pic do nieprzytomnosci - nie pamieta sie potem przyjemnosci :mrgreen:
Pako - 31 Maj 2006, 20:47

Tam przyjemność.. czasem się chce zapomnieć.
Ale dla elam piwo.. z sokiem malinowym poproszę :D

elam - 31 Maj 2006, 20:50

fuuuuuj nie lubie specjalnie soku malinowego, a juz do piwa, to po prostu BLUZNIERSTWO :twisted:
Pako - 31 Maj 2006, 20:52

A na spodnie to nie :twisted: ?
A ja jeszcze nie piłem udziwnianego piwa.. ale parę osób twierdziło że dobre.
No ale cholercia, ludzie piją piwo przez słomkę, to i z sokiem mogą pić ;)

elam - 31 Maj 2006, 21:00

to sa niunie, nie ludzie :)
a piwo mozna pic z prundem, czyli czyms 40stoprocentowym ewentualnie. ty jeszcze mlody jestes, to nie probuj za bardzo :) bo to naprawde jak prund kopie :)
piwo z soczkiem to dla krasych dziewic.

Pako - 31 Maj 2006, 21:04

Ja tam albo prund, albo piwo ;) Mieszać nie chcę, bo źle skutkuje mieszanie ;) więc po co ryzykować? Nie warto ;)
Ale teraz bym się wina napił...dobrego, taniego względnie wina. Ma ktoś na stanie?

Rafał - 1 Czerwca 2006, 08:35

Elam to twarda gremlina jest :mrgreen: Ja tam się przyznam do grzanego piwa z sokiem malinowym, najlepiej jeszcze na zimą na stoku. Pychota. Wychłepcę też i tu, bo pogoda za oknem, coś nie tego. A prund to lepiej zostawić w gniazdkach :mrgreen: - a nie porządne piwo profanować. Ewentualnie w jednej ręce kieliszek - w drugiej kufel, no to jeszcze jeszcze, ale mieszać :evil: zgroza :shock: U-boty to niech insze nacje piją, my szlachta lacka będziem się piwem a miodami raczyć przegryzając od czasu do czasu i przepijając do zacnych acanek. A co!
Pako - 1 Czerwca 2006, 09:16

Kurde.. Rafał jak już powie, to powie na całego ;)
To do której konkretnie acanki dziś pijemy, Rafał :twisted: ?

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 09:30

Jam tu jeszcze nie był, tedy stawiam wszystkim kolejkę. A co do piwa. Jeden mój kumpel chcąc mnie obrazić zamówił dla mnie piwo ze sokiem i SŁOMKĄ!!. Udało mu się. No a potem... u nasz na Szmulkach to naprawdę ostatni powód do wojny.
Obecnie popieram browar Lwówek Śląski - zacne. No to siulim!

Pako - 1 Czerwca 2006, 09:38

Lwówek Śląski? Browar z tradycją, istniejący od siedemdziesięciu lat? (bo o takich czytałem :P )
No to borumbirum!

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 09:50

Pako, o znasz browarek? Cudnie, lubię wiedzieć co piję. A na "siulim" właściwa odpowiedź to "chaim". Cokolwiek to znaczy...
Pako - 1 Czerwca 2006, 09:52

Nienie... przepraszam, browarku nie znam ;) Ale nazwa od razu mis ię skojarzyła z takimi browarami, jak Głubczyce chociażby ;) Brax, Hammer itp, piwo z tradycją bez tradycji itp ;) Sikacze ogólnie ;)
A borumbirum to też nei wiem, co znaczy... ale fajnie brzmi na imprezach wikińskich jak tak wszyscy ryczą ;)

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 09:58

Skoro dla Ciebie piwo 6,2 % i 12,1 ekstraktu to sikacz to hm drogi wikingu spróbujmy Lwówka Śląskiego wersja "dumsdej" tj. 7,8% alkoholu i 15,2 ekstraktu.
Borumbirum! i jeszcze kolejka: borum eeego tego brum? Borumprum Zaraz jak to leciało? Nalejcie i bez toastu wypic można!

Godzilla - 1 Czerwca 2006, 10:06

A "chaim" to nie z jidisz? Coś jak "za życie" chyba. Nie znam się, ale Tewje Mleczarz śpiewał "Drink 'le chaim' - to life!" I może "siulim" też jest z jidisz.
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 10:15

Godzilla, z całą pewnością toast w języku braci starszych. Tyle, że nie wiedziałem co słowa konkretnie znaczą.
No to chaim Godzillo!

Pako - 1 Czerwca 2006, 10:16

Kruk - no to może nie sikacz ;) Ale nie tylkop % się liczy. Mimo wszysto smak tez ważny ;)
Borumbirum dumsdej ;)

Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 10:21

Jakby paskudne było to bym się tak nie delektował. Swoje dwie wanny wódki już wypiłem teraz to ze mnie bardziej smakosz niż pijak. A i cena zupełnie nie dzisiejsza.
Tyle, że dość dużo piany produkuje a to nie każdy lubi. Mniam. I w górę serca!

Pako - 1 Czerwca 2006, 10:28

W górę dłonie, kufle wznieśmy...
dużo piany? po ściance trzeba lać ;) piana na dwa, trzy palce góra. Więcej nie trawię.

Czarny - 1 Czerwca 2006, 10:29

Serce Ci podchodzi do góry :shock: , a może to żołądek :mrgreen:
Pako - 1 Czerwca 2006, 10:35

Cholera wie.. ale od piany po prsotu mi coś podskakuje w żołądku ;)
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 10:35

Czarny, wypij, posmakuj to Ci też coś do góry pójdzie... Chorobcia, chiba się wlałem. Piwo powyżej 6 browców to w końcu już alkohol.
Czarny - 1 Czerwca 2006, 10:42

Nie będę se smaka wirtualiami robił :P , ale Nidzica nadciąga 8)
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2006, 10:46

Fakt!

Partner forum