To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Tytoń

andre - 11 Maj 2010, 11:48

http://www.sport.pl/pilka..._powolanie.html

:lol:

Chal-Chenet - 11 Maj 2010, 12:13

:mrgreen:
hrabek - 11 Maj 2010, 15:10

Właśnie sam miałem wkleić. Wyjątkowo w temacie.
Chal-Chenet - 22 Maj 2010, 12:50

Zasmakowały mi ostatnio tabaki Ozony, orzeźwiające, pobudzające. Obecnie mam w domu trzy, wiśniową, pomarańczową i malinową. Najlepsza pomarańczowa, chyba najbardziej podchodzi pod mój smak, ale pozostałe też dają radę.

W oczekiwaniu na snus Thunder Berrry, testuję też LD o smaku lukrecji. Dziwne, słodkawe, mało też daje w dziąsło, ale jako produkt zastępczy (jedna puszka jeno), może być...

I jeszcze wracając do tabaki, próbował ktoś cytrynowe? Widziałem coś ostatnio w trafice, ale ostatecznie nie wziąłem...

Ozzborn - 26 Maj 2010, 21:51

mBikowski w sąsiednim temacie napisał/a
Szklaneczka łiskacza i dobre cygaro.

Pochwalisz się jakie?

Ja ostatnio sobie przy okazji kupowania praezentu kupiłem jakieś dominikańskie za 14 zet. Master-cośtam chyba... ale może wcale nie. W każdym razie jak na tę cenę było bardzo przyjemne, łagodne i ku mojemu zdziwieniu zostawiło na jakieś kilkanaście minut bardzo przyjemny posmak w ustach.

mBiko - 26 Maj 2010, 22:14

Ozzborn - 26 Maj 2010, 23:06

nieźle, nieźle :) podejrzewam, że polecasz markę? Bo widzę, że w trafikach niektóre rodzaje są w bardzo przyjaznych cenach.
mBiko - 27 Maj 2010, 22:56

Ozzborn, z tym polecaniem to ciężko jest, zależy co kto lubi. Po pierwsze niezła jakość, po drugie mi smakowało. Muszę jednak dodać, że było ostrzejsze i mocniejsze niż dotychczas spożywane przeze mnie, tak, ze po jakiś 3/4 dosyć mocno czułem je w głowie.
merula - 27 Maj 2010, 23:17

mBiko, czy to jest to, co ja je znam?
Ozzborn - 28 Maj 2010, 13:44

Właśnie o tę moc mi chodziło - ja zdecydowanie jako nie-palacz preferuję jak najdelikatniejsze... w każdym razie zapytam czy są takowe z tej firmy. Nie mam kiedy się wybrać do tej galerii mokotów...
mBiko - 28 Maj 2010, 22:25

Tak merulka, to je ono.
merula - 29 Maj 2010, 00:52

a to się w takim razie cieszę :D
mBiko - 29 Maj 2010, 19:03

Ja też, chociaż już w czasie przeszłym.
baranek - 14 Listopada 2010, 08:19

tak się zastanawiam, czy mój balkon jest miejscem publicznym...
Matrim - 14 Listopada 2010, 10:30

Od ogółu do szczegółu, baranek. Odpowiedz sobie najpierw na pytanie, czy twój dom, w ogólności, jest domem... nie-prywatnym ;) I dylemat z balkonem masz z głowy :)
joe_cool - 14 Listopada 2010, 21:21

Jeśli na przykład z Twojego balkonu wiatr zwiewa dym w otwarte drzwi balkonowe sąsiada, no to nie wiem...
Kai - 14 Listopada 2010, 21:27

joe_cool, ubikacja sąsiada jest, jak mniemam, miejscem zupełnie prywatnym, a jednak stanowczo buntuję się, bo sąsiad w ubikacji pali i dym przechodzi do mnie kominem. Latem też po wyjściu na balkon dostaję w buzię chmurą dymu tytoniowego. Plus kuchennymi wyziewami, ale to nie ten temat.
Anonymous - 15 Listopada 2010, 14:29

Lewica chce zaskarżyć ustawę do Trybunału Konstytucyjnego A ja już o tym pisałem kilka miesięcy temu. :mrgreen: Takie działanie Lewicy oczywiście nie gwarantuje, że ustawa zostanie skierowana, ani że TK przyzna im rację, ale dobrze, że ktoś trzyma rękę na pulsie. :bravo
Fidel-F2 - 15 Listopada 2010, 14:50

za bardzo nie wnikam ale przynajmniej w kilku punktach tej ustawy lipę zrobili
Zgaga - 8 Lutego 2011, 14:08

Ciort. Nie ma już w sprzedaży mojej ulubionej Irish Coffe Dholakii. Buuu.

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=xfZKkCc9By0

Zgaga - 11 Lutego 2011, 12:29

Dostałam dzisiaj przesyłkę z Taganzy. Trzy tabaki Gotarda. Wypróbowałam czekoladę. Teraz jest mi tak tytoniowo-mlecznie-słodko.
Fajnie.

baranek - 8 Marca 2011, 20:53

I oni zabraniają mi palić w knajpach:
http://finanse.wp.pl/kat,...,wiadomosc.html

Godzilla - 8 Marca 2011, 21:00

E tam. Od dawna wiadomo było, że akcyza na tytoń i alkohol jest podstawą dochodów państwa.
feralny por. - 8 Marca 2011, 21:01

Akcyza na paliwo jeszcze.
baranek - 8 Marca 2011, 21:02

Godzilla, to ja wiedziałem, ale nie wiedziałem, że aż tak mnie rypią.
feralny por., pewnie dlatego nie można palić w samochodach. Żeby nie łączyć akcyz.

Anonymous - 8 Marca 2011, 21:59

Najlepiej, panowie i panie, uprawiać własne roślinki.:-)
joe_cool - 8 Marca 2011, 22:00

A to Unia i państwo nie tłumaczą podwyżek akcyzy na fajki szlachetną akcją ograniczania/utrudniania nałogu u ukochanego społeczeństwa? :roll:
feralny por. - 8 Marca 2011, 22:13

Tak, a podatek drogowy idzie na budowę dróg.
gauss - 9 Marca 2011, 09:35

VAT+akcyza = podwójne opodatkowanie. Chyba to jest niezgodne z prawem? ;p

Z najnowszych newsów - sejm zastanawia się nad zakazem sprzedaży alkoholu na stacjach benzynowych, który jest źródłem prawie polowy dochodów właścicieli stacji. W wypadku przyjęcia ustawy koncerny zapowiedziały podwyżki cen paliw nawet o 10%.
Poza tematem, przepraszam ;)

Za cygarami osobiście nie przepadam, jako nałogowy palacz 'palenie' wiąże się z wciąganiem smolistej substancji lotnej do płuc, co w wypadku cygara zabiłoby mnie po pierwszym strzale :>

Z moich ostatnich wojaży po bliskim wschodzie przywiozłem pamiątkę w postaci irańskiego, jakiś czas poźniej też damasceńskiego tytoniu do nargilii. Jeśli kto chętny na wizytę w Krakowie, albo pomieszkuje tu - zapraszam serdecznie na degustacje ;)

Chal-Chenet - 12 Marca 2011, 21:53

Wilson Of Sharrow "Thyme & Lemon". Całkiem smaczna, co prawda cytryny tam nie czuję za bardzo, ale ziółka wyczuwalne. Moja druga tabaka od WoS, tym razem bardziej mi podchodzi niż swego czasu "Chocolate & Orange".

Partner forum