To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Easy - 8 Wrzeœśnia 2010, 20:21

NURS napisał/a
ludziska, a po co PiS ma wygrywać, przeciez w opozycji

W opozycji nie ma konfitur, a i ambicji nie ma jak zaspokoić.

jewgienij - 8 Wrzeœśnia 2010, 20:30

NURS napisał/a

Nawiasem mówiąc ja nie głosowałem, - byłem na karaibach.

Ja miałem podobny problem, więc przebukowałem bilet. :) W końcu Karaiby to Karaiby, rok w rok to samo, nuda. Ale żeby Jarosław doszedł do władzy? Nie w mojej przytomności!
W konsekwencji ani Karaiby, ani Myślenice, ale warto było.

Anonymous - 8 Wrzeœśnia 2010, 21:59

Kochani, dla demokracji nie jest dobre, jak jedna partia rządzi zbyt długo, bo wtedy się degeneruje - nie czując oddechu opozycji na karku przestaje nawet udawać, że pracuje. I gnuśnieje bardziej, niż zwykle. Dlatego dobrze byłoby, gdyby Kaczyński jednak przejrzał na oczy, ale to niestety niemożliwe...
jewgienij - 8 Wrzeœśnia 2010, 22:07

A czym jest demokracja? Dopuszcza do głosu większość, czyli masę bez kompetencji i zdolności.

Sprawia wrażenie, że niesie w sobie same przywileje, a zero obowiązków.

Dzięki niej byle dziad się rozbestwi. Państwem powinni rządzić ludzie wyselekcjonowani i kompetentni, zawsze są lepsi i gorsi, nie oszukujmy się

NURS - 8 Wrzeœśnia 2010, 22:11

jewgienij napisał/a
NURS napisał/a

Nawiasem mówiąc ja nie głosowałem, - byłem na karaibach.

Ja miałem podobny problem, więc przebukowałem bilet. :) W końcu Karaiby to Karaiby, rok w rok to samo, nuda. Ale żeby Jarosław doszedł do władzy? Nie w mojej przytomności!
W konsekwencji ani Karaiby, ani Myślenice, ale warto było.

wiedziałem, ze nie dojdzie, więc bez specjalnego bólu poleciałem.

jewgienij - 9 Wrzeœśnia 2010, 01:10

"Zawieszona w prawach członka PIS"

Śmiech na sali, a jakie to prawa ma członek PIS, żeby mu je zawiesić?

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 08:52

Zatanawiałem się czy nie w "Religijnych..." to dać, ale to raczej mediokrację kreatywną ilustruje, niż głębię wiary czy nie wiary.
Prezesunio towarzystwa zwącego się "Kościół Gołąbka Pokoju" przewodzący calym 50 osobom postanowił wraz z nimi zaistnieć i oświadczył publicznie , ża w sobotę 11.09. spali sto sztuk ksiązki "Koran".
No i zaczęło się: 200 milionow muzułmanów drze sie i pieni z oburzenia, amerykańscy generałowie męczący się w Afganistanie trzęsą portkami, Hilarcia C. wzywa do umiaru. A mendia nakręcają tego pupka, aż miło!
Fajnie jest :mrgreen:

sneer - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:00

Jak już podajesz takie ciekawostki. To jest znaczeni lepsze:
http://www.rp.pl/artykul/...Holokaustu.html ;P:

NURS - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:12

Przecież takie coś nie ma absolutnie żadnego znaczenia, mówie o posmiertnym chrzcie, jak dla mnie to kaczka dziennikarska.
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:12

sneer, ale to co podajesz to jest drobna zwada między hamerykanami o pośmiertna statystyke, zaś akcja 50 florydzkich znudzonych milionerów, dzieki roztrąbieniu przez mendiokracje staje się początkiem niezłej draki.
NURS - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:14

dalambert, bo tam też są mendia, jakbyś nie zauważył. Im jest wszystko jedno, co drukuja, byle sprzedać nakład - to przecież idealne odzwierciedlenie sytuacji z obrońcami krzyża. Kilkadziesiąt osób coś robi, media to roztrąbiają, i cały kraj żyje problemem - a zobacz, media sobie poszły sprzed pałacu i co? obrońcy tam siedzą, nikt się nimi nie interesuje, zero rozmow na ten temat. I można było tak od początku zrobić.
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:17

NURS napisał/a
media sobie poszły sprzed pałacu i co? obrońcy tam siedzą, nikt się nimi nie interesuje, zero rozmow na ten temat. I można było tak od początku zrobić.

Świete słowa ! I co mediokracja kreuje świat , a niech to jasna cholera weźmie :evil:

sneer - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:51

NURS napisał/a
Przecież takie coś nie ma absolutnie żadnego znaczenia, mówie o posmiertnym chrzcie, jak dla mnie to kaczka dziennikarska.

Nie. Mormoni na potęgę "chrzczą" zmarłych. Jak widać Żydom to przeszkadza.

Cytat
sneer, ale to co podajesz to jest drobna zwada między hamerykanami o pośmiertna statystyke, zaś akcja 50 florydzkich znudzonych milionerów, dzieki roztrąbieniu przez mendiokracje staje się początkiem niezłej draki.

Cóż, media rządzą. Wiadomo to nie od dziś.

NURS - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:52

Od kiedy to można chrzcić zmarłych? A skoro można, to żydzi moga ich sobie z powrotem odchrzcić, czy co oni tam robia. Badź poważny.
sneer - 9 Wrzeœśnia 2010, 09:54

NURS napisał/a
Od kiedy to można chrzcić zmarłych? A skoro można, to żydzi moga ich sobie z powrotem odchrzcić, czy co oni tam robia. Badź poważny.

Według Mormonów można. A czemu to przeszkadza Żydom nie mam pojęcia. Tym niemniej odchrzczenia pośmiertnego judaizm nie przewiduje :D Dziwię się tylko, że Mormoni nie zostali oskarżeni o antysemityzm. Może są zbyt potężni?

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 10:06

sneer napisał/a
Dziwię się tylko, że Mormoni nie zostali oskarżeni o antysemityzm. Może są zbyt potężni?

Czy podkradanie Zydom Żydów / pośmiertne/ jest antyseminyzmem, czy filozemityzmem ? :!: :?:
Może by się jakiś Cadyk wypowiedział :!:

ihan - 9 Wrzeœśnia 2010, 10:42

Żerań napisał/a
Kochani, dla demokracji nie jest dobre, jak jedna partia rządzi zbyt długo, bo wtedy się degeneruje - nie czując oddechu opozycji na karku przestaje nawet udawać, że pracuje. I gnuśnieje bardziej, niż zwykle. Dlatego dobrze byłoby, gdyby Kaczyński jednak przejrzał na oczy, ale to niestety niemożliwe...

Nie do końca, dobrze by było gdyby powstała nowa partia i skończyłby się wybór mniejszego zła.

Easy - 9 Wrzeœśnia 2010, 10:48

ihan napisał/a
Nie do końca, dobrze by było gdyby powstała nowa partia i skończyłby się wybór mniejszego zła.

Warto dodać: nowa partia złożona z nowych ludzi.

Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 10:51

Easy napisał/a
Warto dodać: nowa partia złożona z nowych ludzi.

Co w obecnym systemie jest niemal niemożliwe :)

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 10:52

Easy napisał/a
nowa partia złożona z nowych ludzi.

Nowi ludzie, którym by się chciało włazić do tego szamba to dopiero musiały by być kanalie :mrgreen:

Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 11:46

http://wiadomosci.gazeta....ie_ma_skad.html

W ostatnich dniach absurd goni absurd.

Migalski został wyrzucony z "delegacji PiS", ale coś takiego nie istnieje, więc wyrzucony nie został. Z frakcji EKR go nie wyrzucą pewnie, bo musieliby mieć mocną podstawę, że działał na szkodę frakcji. Czyli wywalili go tylko z kręgu towarzyskiego :)

Anonymous - 9 Wrzeœśnia 2010, 11:54

ihan napisał/a

Obecny system finansowania partii i ordynacja wyborcza do parlamentu uniemożliwia założenie partii politycznej przez obywateli, niestety. Żeby powstała partia polityczna musi mieć program, struktury i sponsorów. Przykładowo, gdybym ja zakładał kiedykolwiek partię polityczną, mógłbym próbować jakoś organizować struktury partyjne, czy opracować program, ale za cholerę nie miałbym milionów złotych na kampanię reklamową. Założenie partii tak, by sprawnie działała przez kilka pierwszych lat, to koszt większy, niż budżet klubu piłkarskiego. A partia musi działać sprawnie przez kilka lat, żeby zaistnieć w świadomości zbiorowej Polaków. Jak przyjrzymy się ostatnim wyskokom - Libertasowi, Prawicy RP, Partii Kobiet, SDPL, czy ruchowi Polska XXI zobaczymy, że nie jest wcale tak łatwo wystartować z partią.

Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:00

Żerań napisał/a
Żeby powstała partia polityczna musi mieć program, struktury i sponsorów.

Wystarczy zgłoszenie i 1000 podpisów, reszta jest pożądana, ale nie wymagana. Jak widać nawet istniejące partie doskonale sobie radzą bez programu :)

Poza tym, wystarczyłoby mieć baaardzo bogatych członków, by płacili baaardzo duże składki.

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:04

Matrim napisał/a
Poza tym, wystarczyłoby mieć baaardzo bogatych członków, by płacili baaardzo duże składki
a gucio, w tym wic, ze prawo określa maksymalną ilość kasy jaką można wpłacić. Przypomnijcie obie oszustwa pana Palikota, gdy to na jego kampanię wyborczą ubodzy studenci i babcie emerytki w Lublinie po okolo 20 000 zl wpłacali. Prokuratura oczywiście niczego się nie doszukała , ale granda była ewidenta ino świadkowie szli w zaparte.
Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:05

dalambert, a gucio - to były darowizny na kampanię, a nie składki członkowskie.
ihan - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:09

Żeraniu, nie dobijaj mnie, że nie ma żadnej nadziei.
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:10

Matrim, składki czlonkowskie muszą być takie same dla wszystkich, a nie jeden płaci 5 zł na miesiąc, a drugi 50 000 zł. I tu się to teoretycznie załatwia.
Funkcjonować możesz dopiero jak się na powyżej 3% w wyborach załapiesz bo wtedy jakaś kasa na partią jest przyznawana. Zależna od wysokości tych procentów.
A numer który wykręcił Palikot przy przestrzeganiu prawa, powinien zaskutkować cofnieciem dotacji dla PO. Więc już wiesz dlaczego niczego nie udowodniono. ;P:

Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:13

dalambert, nie udowodniono, bo KAŻDA partia pewnie w ten sposób załatwia pieniądze na kampanię.

dalambert napisał/a
składki czlonkowskie muszą być takie same dla wszystkich, a nie jeden płaci 5 zł na miesiąc, a drugi 50 000 zł. I tu się to teoretycznie załatwia.

Nie, nie załatwia się. Bo tam sprawa dotyczyła prowadzenia kampanii z tego i z (nie)prawidłowości są rozliczane PO wyborach.

Składki członkowskie płaci się niezależnie od tego, jak abonament. I partia określa ile wymaga.

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:30

dalambert napisał/a
składki czlonkowskie muszą być takie same dla wszystkich, a nie jeden płaci 5 zł na miesiąc, a drugi 50 000 zł. I tu się to teoretycznie załatwia.

na tym się nie da dużej kasy trafic no chyba , że członków masz 2 000 000 jak nieboszczka PZPR :mrgreen:

Matrim - 9 Wrzeœśnia 2010, 12:33

dalambert,
Matrim napisał/a
wystarczyłoby mieć baaardzo bogatych członków, by płacili baaardzo duże składki.

Dziesięciu potentatów biznesowych wpłacających po dwa miliony i kropka :)

Partner forum