Słoneczna loteria - Quiz edukacyjny (a nie zawody w googlaniu na czas)
dalambert - 1 Sierpnia 2010, 20:12
Z zwykłego klasycznego mordobicia, czyli boksu to aby angole nie wynaleźli
feralny por. - 1 Sierpnia 2010, 20:15
| Ozzborn napisał/a | | Combat 54 (dobry numerek?) to chyba Polak dla amerykańców zrobił | Combat 56 (od 56 kompanii specjalnej) wymyślił pan Kups i raczej nie dla Amis. System dość kontrowersyjny, zresztą jak sam pan Kups.
Ozzborn - 1 Sierpnia 2010, 20:26
tak podejrzewałem, ze coś pomieszam
Mój sensei dosyć pozytywnie się wypowiadał o systemie i jego twórcy, a także o seminariach prowadzonych przez pana K. na których (sensei) był. Nawet sam nam zrobił kilka z bardziej użytkowych technik.
feralny por. - 1 Sierpnia 2010, 20:29
| Ozzborn napisał/a | | Mój sensei dosyć pozytywnie się wypowiadał o systemie i jego twórcy, a także o seminariach prowadzonych przez pana K. na których (sensei) był. Nawet sam nam zrobił kilka z bardziej użytkowych technik. | W zasadzie mógłbym napisać coś dokładnie przeciwnego.
Ozzborn - 1 Sierpnia 2010, 21:00
W takim razie rzeczywiście kontrowersyjna postać
aniol - 2 Sierpnia 2010, 06:43
Ozzborn dobrze
zadajesz
feralny - Kups jest rownie kontrowersyjny jest np. Bryl i system BAS-3, czyz nie? zreszta wszelkie kontrowersje i sprzeczne opinie na temat tych dwoch systemow i ich tworcow to pojawily sie kiedy jeden i drugi usilowali zainteresowac swoim programem szkolenia wojsko
dalambercie - oczywiscie ze tak anglicy - boks a francuzi - savate, grecy - zapasy - jest tego naprawde ilosc ogromna
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 07:46
| aniol napisał/a | | nglicy - boks a francuzi - savate, grecy - zapasy |
A Polacy - ustawkę, jedyny drużynowy sport walki
Ozzborn - 2 Sierpnia 2010, 13:27
Ok pytanie będzie piwne, ale żeby nie było za łatwo to dwuczęściowe. Najpełniejsza odpowiedź wygrywa.
Jaka jest ogólna nazwa gatunkowa piw górnej fermentacji i czym ten proces różni się od dolnej fermentacji?
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 13:43
Ozzborn, ale to chyba górna, a lager - dolna. Takie przynajmniej rozróżnienie pamiętam z czasów barmanowania w Szkocji.
Ozzborn - 2 Sierpnia 2010, 13:47
| nic na razie nie ujawniający mła napisał/a | | pytanie będzie piwne, ale żeby nie było za łatwo to dwuczęściowe. Najpełniejsza odpowiedź wygrywa. |
aniol - 2 Sierpnia 2010, 13:54
a czasem piwo gornej fermentacji to nie stout ?
a roznia sie drozdzami te w piwach gornej fermantacji sa u góry jak sama nazwa wskazuje i robia taki smierdzacy kozuch
te z dolnej opadaja na dno baniaka i tam fermentuja
roznia sie jeszcze temperatura fermentacji - ale nie wiem ktora jest nizsza i o ile
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 13:57
Ozzborn, gdybym znał pełną odpowiedź, to bym ją podał - napisałem co wiedziałem, czy tam, co mi się wydaje
Ozzborn - 2 Sierpnia 2010, 14:20
aniol, stout to jeden z gatunków piw górnej fermentacji, podobnie jak ale, pszeniczne i koźlak, ale ogólnie piwa dzieli się tak jak podał Matrim. Co do drożdży aniol, prawdę rzekł. Dodam że górne fermentują w temp pokojowej (no może nie do końca), a dolne w obniżonej (stąd pilsner powstał dopiero po wynalezieniu chłodziarek, bo te drożdze wymagają mocno obniżonej temp.)
No to teraz chłopaki podzielcie się ładnie pytaniem
aniol - 2 Sierpnia 2010, 17:59
poniewaz w tej chwili do glowy przychodza mi tylko mordobitne pytania - a na dluzsza mete wylacza to innych forumowiczow z zabawy odstepuje prawo do swojej polowki pytnia Matrimowi
Ozzborn - 2 Sierpnia 2010, 18:12
Taa pytania wojenne wyłączają tylko 90% aktywnych forumowiczów
Nvm, Matrim, czekamy na pytanie
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 19:31
Ok
Co to jest?
terebka - 2 Sierpnia 2010, 19:36
Czyjeś ślipie. Jakiejś błotnej paskudy
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 19:39
Niet
Agi - 2 Sierpnia 2010, 21:29
To wygląda jak przecięty orzech kokosowy, na którym wyrzeźbiono jakiś znak.
Taka pieczęć?
terebka - 2 Sierpnia 2010, 21:46
O! Albo bardzo stare kiwi. Też przecięte na pół
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 23:21
Ani nie pieczęć, ani stare kiwi. I to drugie mnie zaskoczyło
Virgo C. - 2 Sierpnia 2010, 23:21
Odwłok pająka, jeśli dobrze pamiętam
Matrim - 2 Sierpnia 2010, 23:30
No kurna, musiał się wyrwać, a ja liczyłem na kolejne ciekawe interpretacje rysunków, z nieznanym geoglifem z Nazca na czele
i zadawaj Virgo!
Tutaj więcej informacji.
Virgo C. - 3 Sierpnia 2010, 11:53
Ja psuja jestem
Ok, czym jest skala kardaszewa i na podstawie czego określa klasyfikacje w tejże skali.
nimfa bagienna - 3 Sierpnia 2010, 12:28
Kardaszew klasyfikował prawdopodobne cywilizacje pozaziemskie. Jako punkt odniesienia przyjął zużycie przez nie szeroko pojętej energii - im więcej jej wytwarzają i zużywają, na tym wyższym stopniu rozwoju się znajdują.
dzejes - 3 Sierpnia 2010, 12:29
To ja tylko dodam, że zgodnie z tą skalą nie osiągnęliśmy nawet 1 poziomu. I daleko nam do tego
Virgo C. - 3 Sierpnia 2010, 13:26
Nimfa
dalambert - 3 Sierpnia 2010, 16:24
nimfa bagienna, dawaj dalej, te oklaski to zachęta do pytania
nimfa bagienna - 3 Sierpnia 2010, 16:48
A votre service, monsieur!
Średnica Wenus widzianej z Ziemi jest większa niż rozdzielczość oka ludzkiego. Powinniśmy więc widzieć Wenus jako tarczę, a nie punkt. Tak jednak nie jest. Dlaczego?
Marcin Robert - 3 Sierpnia 2010, 16:56
To ma coś wspólnego z fazami Wenus?
|
|
|