Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Anix - 20 Czerwca 2010, 12:59
Laptop. Ten pieprzony w obwody laptop, który nagle z jakiegoś powodu przestał mi ładować baterię. Bateria ma 4% naładowania, pokazuje się, że jest podłączony zasilacz, ale kontrolka baterii radośnie sobie miga. I *beep*. I nigdzie się z laptopem nie ruszę, bo bateria nie reaguje na wtyk od zasilacza. Gwarancja skończyła mi się maju <sic!>. Nie wiem co robić, poza tym że mogę usiąść, załamać ręce i rozpłynąć się we łzach
Ziemniak - 20 Czerwca 2010, 13:08
Anix, Sprawdź, czy twój laptop nie ma wyłącznika ładowania. Niektóre lapki tak mają, żeby oszczędzać baterię przy długotrwałej pracy na zasilaczu.
Piech - 20 Czerwca 2010, 13:11
Na reklamy dobry jest Firefox z dodatkami NoScript i AddBlock Plus.
Całe to badziewie znika i Internet staje się w miarę cywilizowanym miejscem.
Kai - 20 Czerwca 2010, 13:15
| Piech napisał/a | | Na reklamy dobry jest Firefox z dodatkami NoScript i AddBlock Plus. |
Hehehe, teraz wiesz, czemu wyemigrowałam tu z PCLaba. Tam za używania adblocka dostajesz warna, albo i bana.
Nie mogę dostać wszystkich przypraw, jakie chcę. Sos rybny, ocet z wina ryżowego... no przecież to chyba nie powinien być problem???
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 13:31
Piechu, bądź Kai, moglibyście podać w miarę łatwą instrukcję jak to zainstalować i ewentjualmął skąd ściągnąć?
Martva - 20 Czerwca 2010, 14:17
Chal-Chenet, ja pogrzebałam w google i zrobiłam to - dawno, więc nie pamiętam szczegółów, więc dasz radę
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 14:18
Mówisz, ze jesteś bardziej anty-techniczna niż ja? Niemożliwe.
Ps. A ten No Script nie zablokuje mi żadnych gierek online?
nureczka - 20 Czerwca 2010, 14:23
Całokształt. Jakoś mi tak do d**y dziś ogólnie. Bez żadnego, konkretnego powodu.
Piech - 20 Czerwca 2010, 14:45
| Chal-Chenet napisał/a | | Piechu, bądź Kai, moglibyście podać w miarę łatwą instrukcję jak to zainstalować i ewentjualmął skąd ściągnąć? |
Jak wyguglasz stronę Firefoxa, łatwo znajdziesz właściwą wersję do systemu operacyjnego, albo nawet samo Cie nakieruje. Po instalacji Firefoxa i odpaleniu, pokazuje się strona, z której można znaleźć różne dodatki. Ewentualnie też można wyguglać. Polecam też jako dodatek słownik polski z poprawianiem pisowni (to znaczy wszystkim polecam, sam też go używam).
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 14:47
Dzięki.
Godzilla - 20 Czerwca 2010, 16:45
| nureczka napisał/a | | Całokształt. Jakoś mi tak do d**y dziś ogólnie. Bez żadnego, konkretnego powodu. |
No to żółwik. Mi też.
Kai - 20 Czerwca 2010, 19:41
Chal-Chenet, co, Firefoxa?
Bierzesz sobie stąd na przykład:
http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/ i klikasz na "Firefox - Pobierz za darmo". Miejsce docelowe - najlepiej Pulpit. Potem na pulpicie dwa razy klikasz ikonkę, czytasz, co Ci każą robić i to robisz.
Właściwie wszystko.
Jeśli chcesz instrukcję krok po kroku, to rano, bo mój komp mógłby tego nie przeżyć, prosi się o reinstalkę już pół roku.
nureczka, Godzilla, tulę, żółwiczki
Anix - 20 Czerwca 2010, 20:38
Ziemniak, a gdzie mogę znaleźć ten wyłącznik? Ja cierpię na średnio zaawansowany debilizm techniczny i boję się, że coś zepsuję. Posiadam Asusa X51Rseries...
Kai - 20 Czerwca 2010, 20:45
Anix, podejrzewam, że to może być programowe. Zobacz w Control Panel - buuu jaki masz system operacyjny? Windows XP czy 7?
Ontopicznie mam prawą kostkę o 5 cm grubszą w obwodzie od lewej, a stopa przypomina pierożek. Grrrrrrrrrrrrr znów jutro klapki zamiast seksownych sandałków.
Ziemniak - 20 Czerwca 2010, 20:45
A jak podłączysz ładowanie na wyłączonym, zapala się kontrolka ładowania? Jak nie, to albo uszkodzona bateria, albo układ ładowania, ale bardziej mi to wygląda na baterię. W niektórych laptopach, po określonej ilości cykli ładowania, bateria po prostu przestaje się ładować i trzeba kupić nową
Chal-Chenet - 20 Czerwca 2010, 21:12
| Kai napisał/a | | Chal-Chenet, co, Firefoxa? |
Nu. Ale dzięki, już znalazłem i zainstalowałem tego AdBlocka (NoScripta się boję ze względu na gierki online, nie wiem czy ich też nie zablokuje )
Anix - 20 Czerwca 2010, 21:23
Ziemniak, jak włączam zasilacz na wyłączonym, to się zrazu nie świeci, po jakimś czasie zapala się, ale nadal nie ładuje...
Kai, mam Vistę. A ten Control Panel to co to?
Właśnie TO mnie irytuje. Naraz zwaliła mi się masa problemów... poszłam na wybory i co? I pstro, okazało się, że dowód prawdopodobnie zostawiłam wczoraj w punkcie ksero, jak go kserowałam do pracy na szczęście przyjęli dane z legitki... a potem zleciałam ze schodów...
Jest mi źle, szaro i ogólnie do *beep*...
Kruk Siwy - 20 Czerwca 2010, 21:26
Anix, kobieta pechowa... po prostu la fatalna fam.
Ellaine - 20 Czerwca 2010, 21:31
Ale mam nadzieję, Anix, że nie zrobiłaś sobie krzywdy spadając?
W sumie to mam doświadczenie w spadaniu ze schodów, raz zdarłam sobie skórę niemal z całego biodra. Schody niestety były kamienne, a to było lato i byłam w spódniczce. Jakbym miała spodnie to by nie było tak wielkiej krzywdy. ;) Ale w sumie kilkanaście minut wcześniej spadłam ze schodów we wnętrzu mieszkania (drewniane). Do tego trzeba mieć chyba specjalną umiejętność, żeby tak w przeciągu dwudziestu minut dwa razy zjechać po schodach...
A mnie wkurza, że do egzaminu zostało kilka dni a ja wciąż nie umiem się do tego zabrać. Bez sensu. W dodatku ktoś kogo miałam za osobę w miarę inteligentną w bardzo głupi moim zdaniem sposób próbował wyjaśnić dlaczego nie poszedł na wybory. :/
Anix - 20 Czerwca 2010, 21:32
Kruku, nie tyle co fatalna, ino BEZNADZIEJNA. I tyle w temacie. Wiecznie mam jakieś problemy. Czasami czuję się jak jeden wielki chodzący wykrzyknik i znak zapytania. Coś jak przypadek kliniczny - tylko mnie dobić albo humanitarniej uśpić...
Ellaine, TYM razem nie zrobiłam sobie krzywdy, jestem osobą równie wypadkową pod tym względem co ty... rok temu w ten sposób naruszyłam sobie kręgosłup i nadal mnie pobolewa. A dzisiaj pacnęłam pupą i zjechałam sobie na dół. Grunt to dobrze spaść.
Agi - 20 Czerwca 2010, 21:39
Anix, przytulam
Był czas, że skręcałam kostkę średnio raz w tygodniu, najczęściej na prostej drodze.
Wkurza mnie własne niezorganizowanie, cięgle dziś czegoś szukam.
Kruk Siwy - 20 Czerwca 2010, 21:58
Anix, mój serdeczny kumpel Jarek G. miał przez lata ogromnego pecha. Tak wielkiego, że gdy przeszedł przed czarnym kotem na ulicy to tego kota natychmiast potrącił samochód.
Autentyk.
Pech zniknął ale chyba nie obyło się bez jakiegoś odczyniania i trybutów dla bożąt.
nimfa bagienna - 20 Czerwca 2010, 22:01
Anix, przybij piątkę.
Kiedyś złamałam sobie dwa palce u ręki podczas pisania SMS-a.
ketyow - 20 Czerwca 2010, 22:11
Anix, jedną nogą jestem już w Warszawie, także pilnuj bym dobrze miał polane w Skofę, a Twój komputer będzie miał opiekę
Ellaine, nie trzeba do tego żadnych specjalnych umiejętności. Pomyśl o mojej biednej pupie (...kuźwa pupie, już nie może powiedzieć człowiek co go boli!), kiedy jestem mocno pod wpływem i postanawiam wyjść 4 piętra niżej przed klatkę zapalić - bo do alkoholu lubię
A ontopicznie - robactwo. Nawet światło zgaszone a i tak przez sam monitor leci tego tyle, że mi się pokój niedługo unosić w powietrzu zacznie tyle choler pod sufitem lata. I tak przyładowałem w jedno latające z czułkami "coś" że całą firanę zerwałem. Choć to nic przy tym, co zrobiłem jak byłem mały. Otóż postanowiłem przeciąć siedzącego na firance komara... nożyczkami. Jak rodzice weszli do pokoju i połowę firanki zobaczyli wykrojoną na podłodze, a drugą podziurawioną jak przeciwnicy Seagala - nie byli zadowoleni. A moja d... pupa - nie była na to gotowa! Dla dobra wszystkich eliminowałem te krwiopijcze dziadowstwo przecież. A to był pokój rodziców, syn o nich dba, a tu taka reakcja...
Anix - 20 Czerwca 2010, 22:28
Ketyow, czyżby informatyk..? <cieszy ryjka> O Bosh, to chyba sprezentuję ci całą flaszkę Soplicy czy inszej Zagłoby! Dobija mnie ten laptop, trzy razy był w serwisie - raz wymieniali mi płytę główną, bo padła. Potem wymieniali mi ekran, bo podświetlenie padło, jednocześnie położyli mi na nowo system. Przy okazji uszkodzili mi klawiaturę, więc lap pojechał ponownie, wymienili mi klawiaturę. A teraz, Matko Bosko Patronko Ciemiężonych Panienek Bez Grzechu, zasilanie pokazuje mi swoje kapryszątka
Nimfo, to już trzeba naprawdę mieć pecha, żeby złamać dwa palce przy pisaniu SMSa jak ci się to udało?!
Kruku, może podasz jakiś przepis na trybut dla bożków i przebieg rytuałów oczyszczających? Tylko żadnych tańców nago o północy dookoła drzewa. Nie chcę narażać się na śmieszność, mandaty i wizytę w pobliskiej Drewnicy. Wystarczy mi żółty indeks, żółte papiery zbędne.
ketyow - 20 Czerwca 2010, 22:30
Nie żeby zara tam informatyk - jeno młotkiem stuknie, zatrzęsie, pokrzycy - ino od razu lepiej działa <słoma wystaje z butów>
Anix - 20 Czerwca 2010, 22:38
Ketyow, podejdź no do płota! ale będę dźwięczna niemożebnie. Nawet kupię ci ocieplane butki, coby słoma nie wystawała xD
Ontopowo - KASZEL. Jak nie oczy, to gardło. Jak nie gardło - żołądek. Jestem chyba jednym wielkim wrakiem człowieka, na dodatek marudzę i zaspamiam temat. Milczę już.
Kruk Siwy - 20 Czerwca 2010, 23:01
Anix, pękłem. Wyobraziłem sobie Grzędowicza tańczącego nago... jednak nie to musiało być co innego. Zapytam i jak to się mawia - zapodam.
nureczka - 20 Czerwca 2010, 23:05
| nimfa bagienna napisał/a | | Kiedyś złamałam sobie dwa palce u ręki podczas pisania SMS-a. |
No to mnie przebiłaś. Ja złamałam jeden ucząc się geografii.
Kai - 21 Czerwca 2010, 08:23
Anix, Control Panel, czyli Panel sterowania, to takie miejsce w Windowsie, gdzie się ustawia np rozdzielczość ekranu - nie znam Visty, ale powinien być w menu głównym. A tam na pewno są opcje zasilania - jeśli to nie bateria padła, to może coś tam poprzestawiali.
Też się pochwalę - wyszłam raz na lodowisko i złamałam nogę w kostce, w siedzibie BOŚ w Wawie zaliczyłam zjazd z wszystkich schodów (zima była, więc tylko otrzepałam się i poszłam dalej), w akademiku zaliczyłam kolumnę głośnikową pod oko, rozgrzaną żarówkę na policzek i zawartość czajnika (wrzątek) na brzuch, u koleżanki wybuch gazu z piecyka w twarz, a jak kolega chciał mnie ponosić na rękach, to ja miałam rozciętą głowę a on zwichnięte kolano . Dziwię się, że jeszcze nie wyglądam jak Frankenstein.
Ontopowo - mam jakąś rewolucję w żołądku
|
|
|