To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:31

Matrim napisał/a
kapitulacji do ostrożnych żądań droga jest daleka, a sam to tak nazwałeś.
bo staram sie zrozumieć ówczesne dylematy, dla proponujących to były "ostrożne żądania" dla strajkujących kapitulacja z głównego postulatu wolnych niezależnych zwiazkow zawodowych.
Matrim - 7 Wrzeœśnia 2010, 11:35

dalambert, ok, już rozumiem.
sneer - 7 Wrzeœśnia 2010, 12:31

Nurs:
Nie o to chodzi, że uwalili. Chodzi o to, że zajęli się tym tak jakby nie było pilniejszych spraw.

NURS - 7 Wrzeœśnia 2010, 12:35

bo proste i łatwe w odróznieniu od innych spraw. tu bym upatrywal przyczyny a nie w mitologicznych spiskach.
dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 16:37

sneer napisał/a

Pomyśl... jedyną rzeczą, jaką PO naprawdę skutecznie zrobiło po pełnym przejęciu władzy było uwalenie IPN. Nic Ci to nie mówi?

Po pierwsze autostrady.

Po drugie mnie to, że "zajęli się" IPN nie dziwi. Sam bym się zajął instytucją, która przez ostatnie dwa lata by mnie opluwała.

sneer - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:22

NURS napisał/a
bo proste i łatwe w odróznieniu od innych spraw. tu bym upatrywal przyczyny a nie w mitologicznych spiskach.

Jest to wyjaśnienie.

sneer - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:23

dzejes napisał/a
sneer napisał/a

Pomyśl... jedyną rzeczą, jaką PO naprawdę skutecznie zrobiło po pełnym przejęciu władzy było uwalenie IPN. Nic Ci to nie mówi?

Po pierwsze autostrady.

Po drugie mnie to, że zajęli się IPN nie dziwi. Sam bym się zajął instytucją, która przez ostatnie dwa lata by mnie opluwała.

Jakie autostrady? Nie zdążymy na Euro 2012. Jak zwykle zresztą. A IPN PO jako takiej nie opluwał.

dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:41

sneer napisał/a
Jakie autostrady?

Te. Serio człowieku man, ten mem już się zużył, teraz zaczyna obowiązywać 'łeee, takie autostrady?"

sneer - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:46

A może jednak nie te?:

http://wyborcza.biz/bizne...zacyjnego_.html

Agi - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:50

Cytat
Izba stwierdza też, że opóźnienia da się nadrobić, jeśli będzie przestrzegany harmonogram i będą pieniądze.

Z linkowanego powyżej artykułu.

dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 17:50

A może jednak naucz się czytać. Co mnie Euro obchodzi, w ogóle o Euro nie pisałem. Ja planuję w tym kraju żyć po 2012 i to może nawet -dziesiąt lat.

No i w porównaniu do rządów PiSu, który to na liczniku ma ujemną liczbę wybudowanych autostrad (zablokował więcej, niż oddał) PO jest fenomenalnym budowniczym autostrad.

Piech - 7 Wrzeœśnia 2010, 18:00

No ale jak to jest z tym opluwaniem, dzejes?
IPN opluwał PO? W jaki sposób konkretnie?

dzejes - 7 Wrzeœśnia 2010, 18:12

Piech napisał/a
IPN opluwał PO? W jaki sposób konkretnie?

Jeśli IPN publikował prace, które przeczyły prawomocnym wyrokom sądów - nie przedstawiając przy tym nowych dowodów, to dla mnie to jest opluwanie.

Jeśli IPN tropił ludzi związanych czy to bezpośrednio, czy pośrednio z określonym środowiskiem, to dla mnie to jest niedopuszczalne.

A jak z tymi autostradami? PiS budował?

NURS - 7 Wrzeœśnia 2010, 18:29

melduję, ze za PiSu powstało 6 km autostrad! Czuwaj!
Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2010, 18:31

Bo pis jest Polski! A teraz to pewnie wermacht buduje, znamy tych przedawczyków! (To ja Kruk cyklista w zastępstwie mister Di)

Edit. był

jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2010, 18:32

Całe dwie minuty jazdy! :D
Ziemniak - 7 Wrzeœśnia 2010, 19:21

Kaczyński też pojechał.
Easy - 7 Wrzeœśnia 2010, 19:52

Raczej odjechał.
jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2010, 20:34

To największa psychoterapia w Polsce, do księgi rekordów Guinnessa się nadaje. Wszyscy w kraju mają być jej uczestnikami.

Nieżywi terroryzują żywych, oszołomy normalnych, może czas powiedzieć jak kiedyś Ortega y Gasset do Hiszpanów : "Zabijmy naszych umarłych!"

Pozbądźmy się terroru trupów, są mosty i drogi do zrobienia, nie pomniki. Pomników mamy w Polsce pod dostatkiem.

Hiszpania to zresztą jeszcze bardziej pomnikowy kraj :wink:

Martva - 7 Wrzeœśnia 2010, 21:18

jewgienij napisał/a
Nieżywi terroryzują żywych,

Pff.

RD - 7 Wrzeœśnia 2010, 21:32

Ty nie rób "pff", Ty się lepiej nad sobą zastanów!
NURS - 7 Wrzeœśnia 2010, 21:42

Martva napisał/a
jewgienij napisał/a
Nieżywi terroryzują żywych,

Pff.

I to jest klasyczny przykład terroryzowania żywych!

Easy - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:29

jewgienij napisał/a
Nieżywi terroryzują żywych

Chyba raczej: nieżywymi terroryzuje się żywych.

jewgienij - 7 Wrzeœśnia 2010, 22:41

Na jedno wychodzi
Kai - 8 Wrzeœśnia 2010, 08:06

Nie wiem, co on bierze, ale tym razem przedawkował :roll:
sneer - 8 Wrzeœśnia 2010, 08:37

Ktoś coś tu pisał, jak wspaniale PO buduje drogi? : http://wyborcza.biz/bizne...o_10_proc_.html
dalambert - 8 Wrzeœśnia 2010, 08:44

sneer, za to vat na książki wprowadza - równowaga byc musi :mrgreen:
Rafał - 8 Wrzeœśnia 2010, 08:49

sneer, człowieku nie bluźnij, miesięcznie robię kilka tras ósemką, czasem czwórką, widzę co się robi i co już zrobiono, nie potrzebuję do tego wyborczej. Wiesz co znaczy 10% mniej od planowanych np.500 km dróg? Że będzie ich 450 km. Jak w rzeczywistości będzie ich nawet 250 km to wspaniała wiadomość.
sneer - 8 Wrzeœśnia 2010, 08:56

@dalambert:
Jak partia mówi, że weźmie to weźmie, jak partia mówi, że da to mówi. :D

@Rafał:
Rozumiem, że kochasz PO, ale póki co nadawanie na tę partię definicji bluźnierstwa nie wyczerpuje. Chyba, że wprowadzą ustawowo. Co do dróg: zobacz ile z nich zostało zamówionych jeszcze za PiS czy nawet SLD. I czytaj ze zrozumieniem - tak jest mowa o nakładach na drogi w ogóle, więc także na ich utrzymanie, nie tylko budowę :D

A co do znajomości procentów:
Jak stawka VAT wzrośnie z 3 do 5% do o ile procent wzrosła? :twisted:

dalambert - 8 Wrzeœśnia 2010, 09:00

sneer napisał/a
Jak stawka VAT wzrośnie z 3 do 5% do o ile procent wzrosła?

a jak stawka Vat wzrosła od 0 % do 7 % , to o ile procent wzrosła :?: :twisted:

Partner forum