Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 7 Września 2010, 11:31
| Matrim napisał/a | | kapitulacji do ostrożnych żądań droga jest daleka, a sam to tak nazwałeś. | bo staram sie zrozumieć ówczesne dylematy, dla proponujących to były "ostrożne żądania" dla strajkujących kapitulacja z głównego postulatu wolnych niezależnych zwiazkow zawodowych.
Matrim - 7 Września 2010, 11:35
dalambert, ok, już rozumiem.
sneer - 7 Września 2010, 12:31
Nurs:
Nie o to chodzi, że uwalili. Chodzi o to, że zajęli się tym tak jakby nie było pilniejszych spraw.
NURS - 7 Września 2010, 12:35
bo proste i łatwe w odróznieniu od innych spraw. tu bym upatrywal przyczyny a nie w mitologicznych spiskach.
dzejes - 7 Września 2010, 16:37
| sneer napisał/a |
Pomyśl... jedyną rzeczą, jaką PO naprawdę skutecznie zrobiło po pełnym przejęciu władzy było uwalenie IPN. Nic Ci to nie mówi? |
Po pierwsze autostrady.
Po drugie mnie to, że "zajęli się" IPN nie dziwi. Sam bym się zajął instytucją, która przez ostatnie dwa lata by mnie opluwała.
sneer - 7 Września 2010, 17:22
| NURS napisał/a | | bo proste i łatwe w odróznieniu od innych spraw. tu bym upatrywal przyczyny a nie w mitologicznych spiskach. |
Jest to wyjaśnienie.
sneer - 7 Września 2010, 17:23
| dzejes napisał/a | | sneer napisał/a |
Pomyśl... jedyną rzeczą, jaką PO naprawdę skutecznie zrobiło po pełnym przejęciu władzy było uwalenie IPN. Nic Ci to nie mówi? |
Po pierwsze autostrady.
Po drugie mnie to, że zajęli się IPN nie dziwi. Sam bym się zajął instytucją, która przez ostatnie dwa lata by mnie opluwała. |
Jakie autostrady? Nie zdążymy na Euro 2012. Jak zwykle zresztą. A IPN PO jako takiej nie opluwał.
dzejes - 7 Września 2010, 17:41
| sneer napisał/a | | Jakie autostrady? |
Te. Serio człowieku man, ten mem już się zużył, teraz zaczyna obowiązywać 'łeee, takie autostrady?"
sneer - 7 Września 2010, 17:46
A może jednak nie te?:
http://wyborcza.biz/bizne...zacyjnego_.html
Agi - 7 Września 2010, 17:50
| Cytat | | Izba stwierdza też, że opóźnienia da się nadrobić, jeśli będzie przestrzegany harmonogram i będą pieniądze. |
Z linkowanego powyżej artykułu.
dzejes - 7 Września 2010, 17:50
A może jednak naucz się czytać. Co mnie Euro obchodzi, w ogóle o Euro nie pisałem. Ja planuję w tym kraju żyć po 2012 i to może nawet -dziesiąt lat.
No i w porównaniu do rządów PiSu, który to na liczniku ma ujemną liczbę wybudowanych autostrad (zablokował więcej, niż oddał) PO jest fenomenalnym budowniczym autostrad.
Piech - 7 Września 2010, 18:00
No ale jak to jest z tym opluwaniem, dzejes?
IPN opluwał PO? W jaki sposób konkretnie?
dzejes - 7 Września 2010, 18:12
| Piech napisał/a | | IPN opluwał PO? W jaki sposób konkretnie? |
Jeśli IPN publikował prace, które przeczyły prawomocnym wyrokom sądów - nie przedstawiając przy tym nowych dowodów, to dla mnie to jest opluwanie.
Jeśli IPN tropił ludzi związanych czy to bezpośrednio, czy pośrednio z określonym środowiskiem, to dla mnie to jest niedopuszczalne.
A jak z tymi autostradami? PiS budował?
NURS - 7 Września 2010, 18:29
melduję, ze za PiSu powstało 6 km autostrad! Czuwaj!
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 18:31
Bo pis jest Polski! A teraz to pewnie wermacht buduje, znamy tych przedawczyków! (To ja Kruk cyklista w zastępstwie mister Di)
Edit. był
jewgienij - 7 Września 2010, 18:32
Całe dwie minuty jazdy!
Ziemniak - 7 Września 2010, 19:21
Kaczyński też pojechał.
Easy - 7 Września 2010, 19:52
Raczej odjechał.
jewgienij - 7 Września 2010, 20:34
To największa psychoterapia w Polsce, do księgi rekordów Guinnessa się nadaje. Wszyscy w kraju mają być jej uczestnikami.
Nieżywi terroryzują żywych, oszołomy normalnych, może czas powiedzieć jak kiedyś Ortega y Gasset do Hiszpanów : "Zabijmy naszych umarłych!"
Pozbądźmy się terroru trupów, są mosty i drogi do zrobienia, nie pomniki. Pomników mamy w Polsce pod dostatkiem.
Hiszpania to zresztą jeszcze bardziej pomnikowy kraj
Martva - 7 Września 2010, 21:18
| jewgienij napisał/a | | Nieżywi terroryzują żywych, |
Pff.
RD - 7 Września 2010, 21:32
Ty nie rób "pff", Ty się lepiej nad sobą zastanów!
NURS - 7 Września 2010, 21:42
| Martva napisał/a | | jewgienij napisał/a | | Nieżywi terroryzują żywych, |
Pff. |
I to jest klasyczny przykład terroryzowania żywych!
Easy - 7 Września 2010, 22:29
| jewgienij napisał/a | | Nieżywi terroryzują żywych |
Chyba raczej: nieżywymi terroryzuje się żywych.
jewgienij - 7 Września 2010, 22:41
Na jedno wychodzi
Kai - 8 Września 2010, 08:06
Nie wiem, co on bierze, ale tym razem przedawkował
sneer - 8 Września 2010, 08:37
Ktoś coś tu pisał, jak wspaniale PO buduje drogi? : http://wyborcza.biz/bizne...o_10_proc_.html
dalambert - 8 Września 2010, 08:44
sneer, za to vat na książki wprowadza - równowaga byc musi
Rafał - 8 Września 2010, 08:49
sneer, człowieku nie bluźnij, miesięcznie robię kilka tras ósemką, czasem czwórką, widzę co się robi i co już zrobiono, nie potrzebuję do tego wyborczej. Wiesz co znaczy 10% mniej od planowanych np.500 km dróg? Że będzie ich 450 km. Jak w rzeczywistości będzie ich nawet 250 km to wspaniała wiadomość.
sneer - 8 Września 2010, 08:56
@dalambert:
Jak partia mówi, że weźmie to weźmie, jak partia mówi, że da to mówi.
@Rafał:
Rozumiem, że kochasz PO, ale póki co nadawanie na tę partię definicji bluźnierstwa nie wyczerpuje. Chyba, że wprowadzą ustawowo. Co do dróg: zobacz ile z nich zostało zamówionych jeszcze za PiS czy nawet SLD. I czytaj ze zrozumieniem - tak jest mowa o nakładach na drogi w ogóle, więc także na ich utrzymanie, nie tylko budowę
A co do znajomości procentów:
Jak stawka VAT wzrośnie z 3 do 5% do o ile procent wzrosła?
dalambert - 8 Września 2010, 09:00
| sneer napisał/a | | Jak stawka VAT wzrośnie z 3 do 5% do o ile procent wzrosła? |
a jak stawka Vat wzrosła od 0 % do 7 % , to o ile procent wzrosła
|
|
|