To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Matrim - 31 Sierpnia 2010, 09:43

Z tego co słyszałem, to
dalambert napisał/a
Panowie Palikot, Niesiołowski, Michnik, Tusk i Pani Krzywonos
nigdy nikomu do patriotyzmu nie zaglądali, nie dzielili ludzi tak, jak to robi Kaczyński - od sześciu ponad lat kreuje kolejne kategorie podziałów: Polska Solidarna i Liberalna, patrioci i nie-patrioci, katolicy i nie-katolicy.
baranek - 31 Sierpnia 2010, 09:43

dalambert, tak sobie czytam Twoje posty i tak sobie myślę, że żeby zachować sympatię dla Ciebie [która jak wiesz olbrzymia jest] muszę przestać.
i na koniec chciałem Ci tylko życzyć, z głębi otłuszczonego barankowego serca, żeby spełniło się Twoje marzenie i żeby Kaczyński wrócił do władzy. może wtedy zrozumiesz o co chodzi ludziom, których tak bardzo teraz nie cierpisz.
i tyle. i temat do ignorów.

e: czekam jeszcze tylko na objawienie ostatecznej prawdy historycznej wg. dalambertowców: to Lech Kaczyński, osobiście i własnoręcznie, małym młoteczkiem, rozpieprzył Mur Berliński.

dalambert - 31 Sierpnia 2010, 09:49

Matrim napisał/a
nigdy nikomu do patriotyzmu nie zaglądali, nie dzielili ludzi tak, jak to robi Kaczyński

na litość boską poczytaj sobie ich wypowiedzi a potem to opowiadaj , ech słuchać hadko.
baranek, może Cię to żdziwi, ale wcale nie marzę o powrocie Jarosława Kaczyńskiego do władzy, ale wkurza mnie obwalanie jego błotem jako sposób na prowadzenie polityki i propagandy.
nie uważnie czytasz moje wypowiedzi i widzę, ze głupawe chichry z LK zasłaniają Ci rzeczywistość.
Przypomnij sobie opowieść o jednym taki co to płot przeskoczył i komunę obalił. SAM i to nie był LK.

NURS - 31 Sierpnia 2010, 09:56

dalambert napisał/a
Matrim, a coż Ci uczynił Jarosław Kaczyński, że łaskawie uznajesz go zapsychola pełnego jadu i nienawiści.
Jakąż to krzywdę ?
Może facet prawdę gada , a ta uwiera :mrgreen:

Chcesz powiedzieć, że tylko Kaczyński wtedy bronił praw robotników, i to tylko jemu zawdzięczamy wolną Polskę? Bo to wynika z tego przemówienia.

Cytat
Przybyła tam grupa ludzi o znanych nazwiskach, z autorytetem, ludzi - w żadnym razie tego nie kwestionuję - najlepszej woli. Ale mieli oni inny plan, mieli plan kompromisu, który w istocie, gdyby go realizować, okazał się pozorem, który szybko by się rozwiał.
Mój śp. brat miał wtedy zadanie, które było wielkim zaszczytem - reprezentował robotniczą polską odwagę wobec tych ludzi, rozmawiał z nimi, choć przecież sam robotnikiem nie był, ale rozmawiał w imię tych robotniczych, odważnych racji.
Robotnicy chcieli więcej i historia przyznała im rację.

Czyli kapitulanci i niezłomni Kaczyńscy.

Matrim - 31 Sierpnia 2010, 09:59

dalambert, nic czytał nie będę, nie mam czasu, ale z racji tego, że się polityką od dłuższego czasu interesuję i czytałem dużo i różnych wypowiedzi mam takie, a nie inne odczucia w temacie postępowania Kaczyńskiego i jego przeciwników - analogii nie widzę. A twoje poglądy, to twoja sprawa. Tyle.
dalambert - 31 Sierpnia 2010, 10:00

NURS, nie kapitulanci , nie insynuuj , ale ludzie z inną koncepcją, postulat wolnych i niezależnych od władzy związków zawodowych był tak "rewolucyjny" że się entelektualistom we łbach nie mieścił i uważali go za wygórowany, ten postulat wysunął Komitet Strajkowy / i tacy ludzie jak Gwiazda, Lis , Borusewicz/ i tez LK.
Który poprostu jako prawnik przedstawiał go i forsował na obradach.
Tylko tyle i aż tyle.

Agi - 31 Sierpnia 2010, 10:08

dalambert napisał/a
że się entelektualistom we łbach nie mieścił

dalambert, Twoja maniera obrażania ludzi mierzi mnie coraz bardziej.
Ja też pamiętam tamte czasy, byłam w Solidarności w 1980 r. i mam swoje zdanie na tem temat.

NURS - 31 Sierpnia 2010, 10:09

Nie insynuuję, masz przedziwną manierę nie zauważania treści, jeśli ci nie pasują. Popierasz człowieka, który dla zdobycia władzy głaskał po pupkach sekretarzy PZPR i otwarcie mówił, ze jest lewicowcem. kłamcę po prostu. A z drugiej strony faceta opętanego manią spisków i układów. Przez dwa lata rządów PiS niewiele w gospodarce spieprzono, bo po pierwsze była jeszcze hossa a po drugie nikt tam nie miał czasu zajmować się takimi pierdołami, jak gospodarka. Tropiono Układ i to było najważniejsze. Pokaz mi te ozdrowienie ojczyzny w ich wykonaniu. bo ja ci pokaże gangrenę toczącą Ojczyznę - taką jak Lipiński w pokoju Begier, jak "ten pan juz nigdy nikogo życia nie pozbawi, jak kamera przed domem Blidy, dyktafon, którym Ziobro nagrywał rozmowy z kolegami z rządu i setki innych przykładów rozkładu norm.
Na biurku u mnie wciąż leży list, w którym sądownie zobowiązuje się mnie do denuncjowania czy ktoś z piszących do SFa nie był współpracownikiem SB, czy innych komuchów. To nie jest normalne, to się może podobać wyłączne... i tu zmilcze, bo nie chcę sobie dawać krawata.

Cytat
Ja pamiętem tamte czasy i to od środka, a nie z ogladu i wiem jak przebiegał strajk w stoczni i co naprawdę doradzali etelygetne doradce

To zdanie z twojego postu z poprzedniej strony. Świadczy ono o wielkiej pogardzie z jaką wyrażasz się o ludziach myślących inaczej. Nie dziw się więc, że inni mówią tak o twoich idolach. Skoro ty masz do tego prawo, mam i ja. :twisted:

A propos kapitulanctwa, cycat a firerka:

Cytat
Chcieć mniej i być bardziej ostrożnym, to droga do kapitulacji

dalambert - 31 Sierpnia 2010, 10:18

NURS napisał/a
ten pan juz nigdy nikogo życia nie pozbawi

i nie pozbawił mimo, ze zrobino z niego herosa,
NURS napisał/a
głaskał po pupkach sekretarzy PZPR
pierwysz po pukach głaskał sekretrzy Mazowiecki i Michnik - szczególnie przy okrągłym stole, a bankiecik w Magdalence ze zbiorów filmowych Pana Kiszczaka to jeszcze pamiętasz.
NURS napisał/a
jak kamera przed domem Blidy

A mafii weęglowej w ogóle nie było i Panią Blidę to pewnie osobiscie kaczynski zastrzelił ?
A o "bezpiecznym naboju" posła Dziewulskiego słyszałeś /

NURS napisał/a
taką jak Lipiński w pokoju Begier

Lipinski dał sie podpuscic Pani b i dostał za to po łbie i słusznie.

Szkoda, ze kamery nie było gdy PO z SLD negocjowała nowy ład w TV publikum.

Cóż NURS, widzisz jedna strone i wnią walisz - wolno Ci każdy ma jakieś słabości, masz swoją politicalfiction i ją propagujesz - tyż piknie :mrgreen:

Matrim - 31 Sierpnia 2010, 10:21

dalambert napisał/a

Wstrzymaj się z ocenami, dopóki dadzą dowód, że wykorzystują do własnych celów lub że jednak zadbają o niezależność Publicznej.

dalambert - 31 Sierpnia 2010, 10:30

Matrim, nie ma , nie było i nie będzie niezależnej telewizji, czy innych mediów , to mit propagandowy na który się frajerstwo nabiera, a jak wygląda "nowe' to sobie dziś pooglądaałem między 6, a 7,30 - coż nowi ludzie stare gadki jakby Kwiatkowski powrócił.
Moze to i piknie.
A zobaczymy ten zapowiadany konkurs na Prezesa TVP .

baranek - 31 Sierpnia 2010, 10:34

nie wytrzymałem.
owszem dalambercie, ten pan nikogo życia nie pozbawił. ale to tekst pana 'jest pan zerem' Ziobry sprawił, że na pewien czas spadła o ponad 70 % ilość przeszczepów w Polsce. po tekście 'jest pan zerem' Ziobry potencjalni dawcy organów zaczęli się bać o swoje życie, wycofywali swoje zgody na pobranie narządów. ile osób wtedy zmarło? z powodu braku organów? tego nikt nie policzył. ale panu 'jest pan zerem' Ziobrze można pogratulować dobrego samopoczucia. fakt, że ma czelność wciąż udzielać się w życiu publicznym sprawia, że mogę tylko podpisać się pod tekstem: 'jest pan zerem, panie pośle Ziobro'
a jeśli chodzi o panią Krzywonos... fakt, że jest właśnie w Warszawie i promuje swoją książkę, która się dzisiaj ukazała, też rzuca nieco inne światło na jej wczorajsze wystąpienie.

Matrim - 31 Sierpnia 2010, 10:37

dalambert napisał/a
A zobaczymy ten zapowiadany konkurs na Prezesa TVP .

No właśnie - najpierw zobaczmy, a potem będziemy dyskutować.

Gustaw G.Garuga - 31 Sierpnia 2010, 10:50

Przypominam, że jesteśmy na forum l i t e r a c k i m. I potrafimy czytać ze zrozumieniem. Np. taki fragmencik:
Cytat
Nie wolno ludźmi manipulować, nie wolno ludzi oszukiwać. Nie wolno zmieniać znaczenia słów, bo to też jest manipulacja - a tak często się z nią spotykamy i na tej sali.

w typowo Kaczyńskim stylu zaczyna się od uwagi ogólnie słusznej, by przejść do zakamuflowanego ataku na wrogów, który sympatycy pojmą w lot, ale który trudno udowodnić. I wszystko z poczuciem całkowitej słuszności, bo przecież cel uświęca środki. To jest jątrzenie tak ohydne, że wszystko się we mnie buntuje. No i tekst tekstem, a przemówienie na żywo przemówieniem na żywo. Radzę obejrzeć. Kaczyński prezentuje się jako człowiek wewnętrznie rozedrgany, kipiący resentymentem i przepełniony żalem, że nie jego jest na wierzchu. To trzeba rozpatrywać całościowo. I dlatego trudno się dziwić, że Henryce Krzywonos puściły nerwy.

Virgo C. - 31 Sierpnia 2010, 10:52

Nie mówiąc już o tym, że zanim Kaczyński zaczął swoje przemówienie wszedł do sali i zupełnie zignorował siedzących tam Prezydenta, Premiera i Przewodniczącego Parlamentu Europejskiego. Może ich uważać za swoich wrogów, ale dobry obyczaj wymagałby chociaż zdawkowego przywitania głowy państwa :roll:
dalambert - 31 Sierpnia 2010, 11:04

baranek napisał/a
jeśli chodzi o panią Krzywonos... fakt, że jest właśnie w Warszawie i promuje swoją książkę, która się dzisiaj ukazała, też rzuca nieco inne światło na jej wczorajsze wystąpienie.

Gustaw G.Garuga napisał/a
I dlatego trudno się dziwić, że Henryce Krzywonos puściły nerwy.

I tyż piknie.
Literaty uczcie się jak się promować :mrgreen:

NURS - 31 Sierpnia 2010, 11:29

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
ten pan juz nigdy nikogo życia nie pozbawi

i nie pozbawił mimo, ze zrobino z niego herosa,

Ani z niego heros ani wielki morderca. Znowu odwracasz kota ogonem panie spinprofesorze :-) Nie potrafisz odpowiedziec rzeczowi, więc kpisz, a to oznaka słabości wobec faktów.

Cytat
NURS napisał/a
głaskał po pupkach sekretarzy PZPR
pierwysz po pukach głaskał sekretrzy Mazowiecki i Michnik - szczególnie przy okrągłym stole, a bankiecik w Magdalence ze zbiorów filmowych Pana Kiszczaka to jeszcze pamiętasz.

I tu cię mam! :twisted: skoro oni są tak bardzo godni pogardy, to i JarKacz też. bo robi dokładnie to samo a nawet więcej. Wspomnijmy towarzysza sedziego Kryże, który sądził opozycjonistów i stal się prominentem PiS.

Cytat
NURS napisał/a
jak kamera przed domem Blidy

A mafii weęglowej w ogóle nie było i Panią Blidę to pewnie osobiscie kaczynski zastrzelił ?
A o bezpiecznym naboju posła Dziewulskiego słyszałeś /

nie ściemniaj, mafia węglowa istniała, ale blida miała z nią tyle wspólnego co ty albo ja, tak, ja bedę lepszym przykładem, bo śląską aleksis znałem,b yła klientka mojej wideoteki i setki razy ja widziałem. Znowu usiłujesz odbić nieudolnie piłeczke. Blida zginęła w niejasnych okolicznościach, kiedy próbowano ją wrobić w układ. Można poiwiedzieć, że Kaczyński ją zastrzelił, bo to na jego obstalunek robiono takie akcje.

Cytat
NURS napisał/a
taką jak Lipiński w pokoju Begier

Lipinski dał sie podpuscic Pani b i dostał za to po łbie i słusznie.

A jak to Lipiński dostal po łbie? Jest nadal totumfackim wodzusia. Włos mu z głowy nie spadł. I popatrz, buiedaczek dal się podpuścić. Sorki panie spindocencie, ale prawda wygląda nieco inaczej Begier zrobiła go w konia, gdyby PiS nie próbowal wchłonąc przystawek (afera gruntowa jest modelowym wręcz przykładem, jak starano się pozbyć lidera Samoobrony, zeby ją rozbić i przejąć - a jak nie rozumiesz dlaczego, to zadaj sobie pytanie za co faktycznie płaci się łapówki przy odrolnieniu gruntu). to było oblicze, prawdziwe oblicze PiSu, który chciał być jedyną parią, jaki kiedyś PZPR na którym się wzoruje.

Cytat

albo jak to robił PiS z LSD nieco wcześniej, prawda. Jak byś nie kopał, trafisz w pupsko swojego idola. Bo on robił dokładnie to samo. :twisted:

Cytat
Cóż NURS, widzisz jedna strone i wnią walisz - wolno Ci każdy ma jakieś słabości, masz swoją politicalfiction i ją propagujesz - tyż piknie :mrgreen:

nie dalambert, ja widzę dwie strony, to ty usiłujesz udawac, ze PiS nie zrobił niczego złego.
I jatrzysz tam,g dzie nie ma powodu do jątrzenia. Przypomnij sobie co wygadywałeś o nieudolnosci rzadu, jak się zaczynal kryzys. A zielona wyspa to najlepszy dowód na to, jak bardzo się mylisz.
amen

Sprawę listu wyciąłeś, bo nawet spinrektor nie byłby wstanie się wykręcić z tej ubeckiej aferki.

Anonymous - 31 Sierpnia 2010, 11:31

NURS napisał/a
Wspomnijmy towarzysza sedziego Kryże, który sądził opozycjonistów

Na przykład, AFAIR, obecnego prezydenta Bronisława Komorowskiego. Gdybym był złośliwy, powiedziałbym, że nic dziwnego, że PiS go (Prezydenta) nie lubi.

Easy - 31 Sierpnia 2010, 11:35

NURS napisał/a
ja bedę lepszym przykładem, bo śląską aleksis znałem,b yła klientka mojej wideoteki i setki razy ja widziałem

Jestem doprawdy wstrząśnięty faktem, że jeszcze na wolności chodzi.

Gustaw G.Garuga - 31 Sierpnia 2010, 11:37

NURS napisał/a
a jeśli chodzi o panią Krzywonos... fakt, że jest właśnie w Warszawie i promuje swoją książkę, która się dzisiaj ukazała, też rzuca nieco inne światło na jej wczorajsze wystąpienie.

Tak, to rzeczywiście zmienia perspektywę. Mowiąc to, co mówiła, miała rację, ale prócz złości mogły nią kierować względy czysto merkantylne. Tacy są dziś ludzie Solidarności :mrgreen:

NURS - 31 Sierpnia 2010, 11:53

Hej, to nie ja napisałem o Krzywonos. Nic nie wiem o jej książe.
NURS - 31 Sierpnia 2010, 11:54

Easy napisał/a
NURS napisał/a
ja bedę lepszym przykładem, bo śląską aleksis znałem,b yła klientka mojej wideoteki i setki razy ja widziałem

Jestem doprawdy wstrząśnięty faktem, że jeszcze na wolności chodzi.

Piłem gorzałę z Boguckim, więc i na papałę moga mnie wrobić, jakby chcieli :-)

Takie były czasy, ci ludzie nie byli jeszcze wtedy tym, kim dzisiaj.

Piech - 31 Sierpnia 2010, 12:11

baranek napisał/a
to tekst pana 'jest pan zerem' Ziobry sprawił, że na pewien czas spadła o ponad 70 % ilość przeszczepów w Polsce. po tekście 'jest pan zerem' Ziobry potencjalni dawcy organów zaczęli się bać o swoje życie, wycofywali swoje zgody na pobranie narządów. ile osób wtedy zmarło?

To jest poważne oskarżenie, powtarzane ad nauseam, ale to nie czyni go prawdziwym.

Kłamstwo przeszczepowe

Dlaczego piszesz o Ziobrze "jest pan zerem"? Powtarzasz tekst Millera do Ziobry ze śledztwa w sprawie afery Rywina?

dalambert - 31 Sierpnia 2010, 12:36

to się dowiedz ! DZIŚ W "NOWYM WSPANIAŁYM ŚWIECIE" TAKA FIRMA LEWICOWA NA nOWYM śWIECIE W WARSZAWIE .
NURS napisał/a
Hej, to nie ja napisałem o Krzywonos. Nic nie wiem o jej książe.

Pod łaskawym protektoratem Jolanty Kwaśniewskiej odbywa się prezentacja biografi pani Krzywonos i promocja.
Piech napisał/a
Dlaczego piszesz o Ziobrze jest pan zerem?

Wdac tak pięknny tekst pana Millera zapada w pamięć jako cóś piknego i do przywalania sie nadaje.
NURS napisał/a
I tu cię mam! skoro oni są tak bardzo godni pogardy, to i JarKacz

nic nie masz - pokazuje Ci jedynie, że polityka to nie hodowla fiołków, jeno że TY zło jedynie u Kaczynskich widzisz - to moze jednak powiesz kochany autorytecie co wynika z owego filmiku Kiszczaka ?
Może jednak i to, ze Ci co mówili o zmowie magdalenkowej mieli rację1 I nie byli oszołomami?

ed.li / co większe/

sneer - 31 Sierpnia 2010, 12:36

Kilka uwag a'propos tego co się działo 30 lat temu i dzieje się teraz.
Członkowie pierwszej Solidarności nie chcieli wcale kapitalizmu. Chcieli zreformowanego socjalizmu, pozbawionego ówczesnych absurdów, więcej wolności osobistej, najśmielsi marzyli jeszcze o uniezależnieniu się od ZSRR. Wystarczy przeczytać słynne 21 postulatów i stanie się to dość oczywiste.Nie zmienia to faktu, że wyartykułowanie nawet takich żądań w tamtym czasie wymagało sporej odwagi. I za to należy im się szacunek. Obecnie większość tych ludzi jest ludźmi przegranymi. Nie umieli odnaleźć się w kapitalizmie. Mało tego, nie zaznali elementarnej sprawiedliwości, ci co pałowali, mają wyższe emerytury od pałowanych. Stąd też ich frustracja i gotowość do podążenia za różnymi ekstremami w rodzaju RM. J. Kaczyński widzi siebie właśnie jako ich reprezentanta.

Rzecz jest jednak bardziej skomplikowana. Na początku lat 80 duża część służb specjalnych państw socjalistycznych zdała sobie sprawę, że realny socjalizm nie przetrwa (mieli prawdziwe, niepodrasowane dane ekonomiczne). Stąd też przygotowano się na ten moment, często bez wiedzy, a nawet wbrew oficjalnie rządzącym partiom pseudokomunistycznym (skrajny przypadek "rewolucja" w Rumunii, wywołana przez tamtejszą bezpiekę - Securitate). Chodziło oczywiście o zapewnienie sobie dostatniego życia, bądź też przeczekanie złych czasów i późniejszy powrót do władzy. Czytelnikom "Fundacji" nie muszę chyba mówić jak się to robi. Cel osiągnięto umiejętnie sterując agentami w ruchach opozycyjnych. Tam gdzie takich nie było (NRD np.) stworzono je od zera w całości je kontrolując. Nie inaczej było w Polsce. Służbom specjalnym PRL udało się po 89r. skutecznie zdobyć olbrzymie majątki, oraz przejąć media. Cóż, to byli zawodowcy, amatorzy z Solidarności czy KPN nie mieli z nimi szans. Co interesujące, po latach wychodzi na to, że SB rozbito w miarę skutecznie. "Zapomniano" natomiast o WSI, czyli służbach wojskowych. I to jest właśnie ten słynny "układ" z którym walczy J. Kaczyński. Czy słusznie? Moim zdaniem nie. Jest już za późno. Należało się z tymi ludźmi dogadać i w zamian za amnestię (nieoficjalną rzecz jasna) sprawić aby włączyli się w konieczne dla Polski reformy. Bracia Kaczyńscy tę szansę zmarnowali. Doprowadzili do tego, że obecnie tenże układ ma pełnię władzy. PO powstała właśnie po to, aby go chronić. Doszło do tego paru nowobogackich spoza dawnego układu, ale również zainteresowanych ochroną własnych interesów oraz trochę "pożytecznych idiotów". Paradoksalnie jednak, nie porządzą długo. Zmiecie ich obecny kryzys i nieudolność w zarządzaniu gospodarką. Aczkolwiek nadal będą mieli "swojego" prezydenta.

W kwestii wydarzeń bieżących: zadyma wokół krzyża, trzydziestolecia solidarności oraz następne jakie się pojawią mają tylko jeden cel: odwrócić uwagę np. od podwyżki VAT.

dalambert - 31 Sierpnia 2010, 12:43

sneer napisał/a
Należało się z tymi ludźmi dogadać i w zamian za amnestię (nieoficjalną rzecz jasna) sprawić aby włączyli się w konieczne dla Polski reformy. Bracia Kaczyńscy tę szansę zmarnowali.

Ci ludzie w zaden sposób nie chcieli się dogadac z "braćmi kaczyńskimi" oni z nimi prowadzili i prowadzą wojnę totalną i masz racje
sneer napisał/a
że obecnie tenże układ ma pełnię władzy. PO powstała właśnie po to, aby go chronić. Doszło do tego paru nowobogackich spoza dawnego układu, ale również zainteresowanych ochroną własnych interesów oraz trochę pożytecznych idiotów.

a no ....

sneer - 31 Sierpnia 2010, 12:48

dalambert napisał/a

Ci ludzie w zaden sposób nie chcieli się dogadac z braćmi kaczyńskimi oni z nimi prowadzili i prowadzą wojnę totalną i masz racje

Nie zgodzę się. PiS miał pełnie władzy i wydawało się im, że dadzą temu wszystkiemu radę rozpętując różne akcje. Wtedy właśnie był moment na negocjacje. Wielkie pieniądze bardzo niechętnie walczą, spokój jest lepszy dla robienia interesów. A bez pieniędzy zacietrzewieni po tamtej stronie (tacy też są) nie zrobiliby nic.

feralny por. - 31 Sierpnia 2010, 12:50

sneer napisał/a
W kwestii wydarzeń bieżących: zadyma wokół krzyża, trzydziestolecia solidarności oraz następne jakie się pojawią mają tylko jeden cel: odwrócić uwagę np. od podwyżki VAT.
No to Cię informuję - nie zadziałało. Gdzie się nie okręcę wszyscy mówią o podwyżce vatu. Nawet jak mnie kumpel z wojska odwiedził to narzekał, że vat w górę idzie, a naprawdę mamy o czym pogadać jak się spotkamy raz na kilka miesięcy.
sneer - 31 Sierpnia 2010, 12:54

feralny por. napisał/a
sneer napisał/a
No to Cię informuję - nie zadziałało. Gdzie się nie okręcę wszyscy mówią o podwyżce vatu. Nawet jak mnie kumpel z wojska odwiedził to narzekał, że vat w górę idzie, a naprawdę mamy o czym pogadać jak się spotkamy raz na kilka miesięcy.

I dobrze, że nie zadziałało. Bo rząd łże w żywe oczy na temat skutków tej podwyżki, nie mówiąc o tym, że szykuje następne: youtube

Tym niemniej nie tylko VAT zakrywają.

NURS - 31 Sierpnia 2010, 13:29

dalambert napisał/a

nic nie masz - pokazuje Ci jedynie, że polityka to nie hodowla fiołków, jeno że TY zło jedynie u Kaczynskich widzisz - to moze jednak powiesz kochany autorytecie co wynika z owego filmiku Kiszczaka ?
Może jednak i to, ze Ci co mówili o zmowie magdalenkowej mieli rację1 I nie byli oszołomami?

ed.li / co większe/

Tyle, ze ja nie obstaję za kiszczakiem a ty za JarKaczem jak najbardziej :-)
rozumiesz różnice?
Jak Jaruzel jest bandytą, to i Pinochet - moja opinia
Jaruzel Bandyta, Pinochet fiołek - twoja.

:twisted:

Partner forum