Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
shenra - 21 Grudnia 2010, 12:54
Last Viking napisał/a | anegdotę będącą niejako uzupełnieniem tekstu | Normalnie trafiliście na krytyka
Kasiek - 21 Grudnia 2010, 19:31
Nigdzie w kioskach jeszcze nie ma A anegdotka jest piękna, cudna... i niestety prawdziwa. Większość społeczeństwa tak reaguje na książki. "A nie szkoda Ci czasu na głupoty?" No fakt, przecież można obejrzeć w tym czasie "Majkę", "M jak Miłość", "Jak oni śpiewają" a nawet - jak już jesteśmy w wątku Darka to mnie naszło na skojarzenia - "Mój pierwszy raz" czy jakoś tak
Last Viking - 21 Grudnia 2010, 21:22
feralny por. napisał/a | A gdzie znalazłeś tę grafikę? To jest obraz J. Wróbla, który przedstawia brytyjski op typu U w służbie RP, czyli ORP Dzik. Reprint tego obrazu zdobi model Dzika wydawnictwa Kartonowy Arsenał. |
Nie mogę sobie przypomnieć skąd wziąłem grafikę
Ale przynajmniej dobrze wygląda
shenra napisał/a | Normalnie trafiliście na krytyka |
Ale raczej nie literackiego.
A może facet chciał niedzielne przedpołudnie (a jak wiemy niedzielne przedpołudnia ciągną się w nieskończoność, co nijak ma się to teorii czasoprzestrzeni) spędzić na łonie natury, wsłuchany w podmuch wiatru, śpiew ptaków, stukot kół wagonów SKM, odgłos lanego piwa, a my mu kontemplacje zakłóciliśmy?
Kasiek napisał/a | Mój pierwszy raz |
A czemu to akurat ci się ze mną skojarzyło
Kasiek - 22 Grudnia 2010, 06:23
Przez te wszystkie "słoneczka", erotomanów-gawędziarzy itd. tytuł jakoś tak sam podszedł.
Last Viking napisał/a | wsłuchany w podmuch wiatru, śpiew ptaków, stukot kół wagonów SKM, odgłos lanego piwa |
to się nazywa idealne niedzielne popołudnie?
Lowenna - 22 Grudnia 2010, 07:33
Last Viking napisał/a | a jak wiemy niedzielne przedpołudnia ciągną się w nieskończoność, co nijak ma się to teorii czasoprzestrzeni |
To ja żyję w jakimś innym wszechświecie, w którym niedzielne przedpołudnia są stanowczo za krótkie. Szkoda
Czekam na nowy numer SFFiH
Last Viking - 22 Grudnia 2010, 08:48
Kasiek napisał/a | Przez te wszystkie słoneczka, erotomanów-gawędziarzy itd. tytuł jakoś tak sam podszedł. |
Zacznę pisać erotyki. Odpowiedni image literacki już mam
Lowenna napisał/a | To ja żyję w jakimś innym wszechświecie, w którym niedzielne przedpołudnia są stanowczo za krótkie. |
Dla mnie zawsze się ciągną. Jest to jedyna chwila w tygodniu gdzie ludzie się donikąd nie spieszą. W soboty jeszcze co niektórzy pracują, lub szykują się na imprezy. W niedzielne popołudnie przygotowują się do następnego tygodnia. A przedpołudniem leczą kaca, odpoczywają, leniuchują.
dalambert - 22 Grudnia 2010, 09:03
Last Viking napisał/a | A przedpołudniem leczą kaca, odpoczywają, leniuchują. |
Wyobraźcie sobie, że istnieje w Polsce spora grupa ludzi którzy w niedzielne przedpołudnie do kościoła na Mszę Świetą się udają , bo tak chcą
shenra - 22 Grudnia 2010, 09:21
dalambert, dowcipniś
dalambert - 22 Grudnia 2010, 09:25
shenra, a no, ale dobrze jest czasami wyjrzeć poza swój grajdoł na świat boży
mawete - 22 Grudnia 2010, 21:45
Twardy gość był - od początku chyba się zbierał żeby wygarnąć
shenra - 23 Grudnia 2010, 12:14
dalambert napisał/a | wyjrzeć poza swój grajdoł na świat boży | Ojtam, ojtam. Ja lubię swoje zadupie
dalambert - 23 Grudnia 2010, 12:16
shenra, taż Cię z niego nie wyganiam, ani broń Boże sugeruję zmane poglądów, ot tylko zwracam uwage, ze bywają również inne
shenra - 23 Grudnia 2010, 12:33
dalambert, ja mam dobre poglądy, niekolidujące z żadnymi
dalambert napisał/a | zwracam uwage, ze bywają również inne | Gdzieś mi się o uszy obiło
shenra - 5 Stycznia 2011, 19:43
Wciągnęłam się
Last Viking - 5 Stycznia 2011, 20:03
I bardzo dobrze
Czytelnikom pragnę donieść, że w Empiku i Amazonce dostępne są wydanie trylogii w e-bookach.
Niestety wydania papierowe skończyły się lub są na wyczerpaniu, co mnie jako autora bardzo cieszy , ale jest smutną wiadomością dla czytelników.
Z tego co wiem na obecną chwilę dodruki powinny pojawić się na wiosnę, wraz ze zbiorem opowiadań krzyżackich I NIECHAJ CISZA ROZPĘTA WOJNĘ
shenra - 5 Stycznia 2011, 20:09
Last Viking napisał/a | Niestety wydania papierowe skończyły się lub są na wyczerpaniu | To mi się fartnęło. Uff. Źle by mi zrobiło czekanie, aż doturlaliby dodruk do księgarni. Trzeba Ci przyznać, masz fantazję i dostarczasz "wiele radości"
dalambert - 5 Stycznia 2011, 21:27
shenra napisał/a | To mi się fartnęło. Uff |
Taz mówiłem Ci, że to najlepsza księgarnia w Warszawie
shenra - 6 Stycznia 2011, 13:36
dalambert, i verry good, bo byłoby krucho. Nota bene kupiłam ostatnie egzemplarze
Kasiek - 6 Stycznia 2011, 16:26
W empiku w Lublinie są ostatnie egzemplarze III tomu
Last Viking - 9 Stycznia 2011, 18:29
Potrzebuję informacji do felietonu i nie wątpię, że ktoś będzie umiał mi pomóc.
Dawno, dawno temu... czytałem w NF opowiadanie o kolarzu, który dokonał przeszczepu mięśni od swojego brata, żeby zwiększyć wydajność. Jeden i drugi nie mogli chodzić i jeździli na wózkach inwalidzkich.
Czy zna ktoś tytuł, autora tego opowiadania, a najlepiej jeszcze, w którym numerze NF to było?
RD - 9 Stycznia 2011, 18:36
Mnie się to kojarzy z kolei z jakimś zbiorem opowiadań... Ale za Chiny ludowe nie pamiętam, jakim... Darek, musimy być naprawdę starzy, skoro to pamiętamy
Last Viking - 9 Stycznia 2011, 18:40
No właśnie, ale jak nie my, to kto to będzie pamiętał o takich perełkach
Ale jestem w 100% przekonany, że to szło w NF.
Przekopywanie się przez stare numery zajmie mi dobre kilka dni, ale liczę na to, że ktoś nie ma takiej sklerozy
baranek - 9 Stycznia 2011, 18:42
Last Viking, RD, no! pamiętacie. tak.
ilcattivo13 - 10 Stycznia 2011, 18:49
baranek - ciekawe, czy w ogóle było coś takiego napisane Może panowie mieli kontakt z jakimś ziołem na artretyzm, albo coś w tym guście
Last Viking - 13 Stycznia 2011, 08:47
Na mojej stronie www znajdziecie kilka przecieków na temat mojej najnowszej książki
I niechaj cisza wznieci wojnę
shenra - 13 Stycznia 2011, 09:02
Darek przecieknij całą książkę, będzie prościej.
Skończyłam wczoraj drugi tom i gdyby nie fakt, że było nieprzyzwoicie późno, sięgnęłabym po trzeci. Ostatni rozdział podobał mi się najbardziej.
Last Viking - 13 Stycznia 2011, 09:12
A dziękuję, miło mi to słyszeć... czytać
baranek - 13 Stycznia 2011, 09:15
Darku, nie powinno się przeciekać takich rzeczy, jeśli do premiery zostało dłużej niż tydzień. przecież mnie zaraz, na miejscu... znaczy - poczekam. bo jestem cierpliwy. tak, cierpliwy. orajutku, jaki ja cierpliwy jestem...
dalambert - 13 Stycznia 2011, 09:22
shenra napisał/a | Darek przecieknij całą książkę, będzie prościej. |
Z przecieków to tylko polityki i dziennikusy żyją, łałtor z literatury musi dorabiać
shenra - 13 Stycznia 2011, 09:23
baranek, łączę się z Tobą w bólu. Vikingowa paskuda buduje napięcie, a nawet nakolanie
dalambercik ojtam, ojtam
|
|
|