Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Szara opończa - 4 Maj 2007, 18:36
I think it's time to blow this scene, getting eveybody i the stuff togheter... ok. 3... 2.... 1.. let's jam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iscariote - 5 Maj 2007, 13:52
hmm.. Sweet Dreams by Marylin Manson - ten kawałek ma w sobie to coś.
Pako - 5 Maj 2007, 15:56
Poison, by Alice Cooper
Poison, by Prodigy
Sweet Dreams, ale wykonanie oryginalne, bo Manson covera chyba tylko nagrał, a nie pamiętam kto puścił oryginał
i ostatnio jakiś kawałęk Pakito czy kogośtam... techniawa totalna... ale gites techniawa ^_^
te kawałki to mi się tak teraz przypominają, że bym se ich posłuchał.
Iscariote - 5 Maj 2007, 16:04
Sweet Dreams w oryginale jest Eurytmics Pako
Ja tam lubię covery Mańka.
lavojtek - 5 Maj 2007, 20:00
Ja po tym nie wierzylem oczom i uszom
http://www.youtube.com/wa...related&search=
http://www.youtube.com/wa...related&search=
Mam nadzieje ze to dla jaj tylko!
Agi - 9 Maj 2007, 20:28
Wykopałam płytę Krystyny Jandy i słucham jak oznajmia światu "bo we mnie drzemie tygrysica"
Adanedhel - 13 Maj 2007, 14:21
W końcu udało mi się znaleźć "March of Cambreadth". Jest fantastyczne, chociaż stosunkowo nowy to brzmi jak prawdziwa pieśń wojenna. Zresztą, jak ktoś chce, oto tekst.
Godzilla - 16 Maj 2007, 10:22
Po latach dostałam płytę z koncertem klarnetowym Mozarta. To jest... to jest... no nie umiem powiedzieć jakie. Niech się schowa cała reszta. Chyba będę słuchać do upadłego. I żałuję że na klarnecie nie gram.
Hubert - 16 Maj 2007, 15:37
Wraca mistrz! Właśnie jestem po rozdziewiczeniu i przesłuchaniu nowego albumu MegadetH (United Abominations). Co by o Mustaine'ie nie mówić, potrafi dotrzymać słowa. UA jest jednym z najlepszych albumów M-dethu. Jet tu moc, wykop, znakomite riffy i solówki, dudniąca perkusja i niesamowicie mocny bas. Ponadto płyta brzmi nadspodziewanie świeżo, a przy tym nie ma tu praktycznie modnych ostatnio efektów komputerowych.
Nawet A Tout Le Monde słucha się bardzo dobrze
Aż chciało się trochę pomachać dyńką.
Slayer ze swoim Christ Illusion może się kłaniać przed M-deth w pas. Już nie wspomnę o wszelkich Triviumach.
Pierwszej próby thrash/speed metal z elementami heavy.
gorat - 16 Maj 2007, 21:52
Wczoraj dowiedziałem się o planowanym koncercie zespołu Babylon, który... <cisza> wie ktoś? <konsternacja na widowni> Co jest jego cechą charakterystyczną? Naprawdę nietru... Tak! Brawo! Wykonuje utwory Boney M!
Ma być jako support do Mandaryny. n/c?
Poprzedniego dnia ma wystąpić S.O.S. - tym razem utwory ABBY.
Mirandel - 16 Maj 2007, 21:56
gorat napisał/a | koncercie zespołu Babylon, |
Mi sie ten Babylon kojarzy z taką tandetą, która kiedyś często leciała na tv1. Nazywał sie ten (u)twór jakoś tak Spaceman
Iscariote - 16 Maj 2007, 21:58
To Babylon Zoo się nazywa i nie wiem, czy goratowi akurat o to chodzi.
Mirandel - 16 Maj 2007, 21:59
Masz rację. Po namyślę stwierdzam, że jakieś zoo tez tam było.
joe_cool - 17 Maj 2007, 10:35
we wrocku w sobotę w ramach juwenaliów odbędzie się impreza pt. zimny łokieć to dopiero będzie jazda
Fidel-F2 - 17 Maj 2007, 23:26
Ostatni jestem pod wrażeniem Standing in the Way of Control w wykonaniu Gossip
cos jak Grand Funk Railroad we współczesnej aranżacji
lavojtek - 18 Maj 2007, 00:28
Fidel-F2 napisał/a | Ostatni jestem pod wrażeniem Standing in the Way of Control w wykonaniu Gossip
cos jak Grand Funk Railroad we współczesnej aranżacji |
Bez przesady Fidel
Najlepiej o zespole swiadczy to jak gra na zywo. Slyszalem wczoraj Gossip live. Jak dla mnie TOTALNE DNO!!!
Zespol godny polecenia zarowno starszym jak i mlodszym sluchaczom to z pewnoscia Wolfmother. Graja naprawde jak Led Zeppelin i Black Sabbath w czasach najwiekszej swietnosci. Nie wierzycie? Posluchajcie chocby utworu "Woman". Rewelacja
lokje - 18 Maj 2007, 02:12
Iscariote napisał/a | To Babylon Zoo się nazywa i nie wiem, czy goratowi akurat o to chodzi. |
Faktycznie było coś takiego, właśnie taśmę wygrzebałam. Swoją drogą, to on promował literaturę, pamiętam konkurs na opowiadanie sajens fikszyn
gorat - 18 Maj 2007, 14:57
Drobne sprostowanie: tym zespołem od ABBY jest Waterloo i wystąpi następnego dnia przed Mandaryną (znaczy - kolejność jest odwrotna).
Fidel-F2 - 20 Maj 2007, 15:37
lavojtek napisał/a | Bez przesady Fidel
Najlepiej o zespole swiadczy to jak gra na zywo. Slyszalem wczoraj Gossip live. Jak dla mnie TOTAL | słyszałem jeden kawałek i jestem pod wrażeniem, jak z resztą utworów i graniem na żywo nie mam pojęcia, ale jaśli będę słuchał to raczej wykonania studyjnego więc live mało mnie interesuje
a pod wrażeniem jestem dlatego, że to co słychać z radia to zwykle totalna papka której nijak nie rozróżniam, Standing... zaś natychmiast przykuło moją uwagę
Anonymous - 20 Maj 2007, 17:45
the Cramps, the Meteors, Mad Sin, Nekromantix
THE PIXIES !
lavojtek - 20 Maj 2007, 20:38
Dezerter666 napisał/a | THE PIXIES |
Podobno maja sie polaczyc!?!? Chetnie bym ich zobaczyl na zywo!
Anonymous - 20 Maj 2007, 20:48
lavojtek,
Ja też. Mam na dvd ich wspólny koncert z 2004 Live at Paradise in Boston. Fajnie zagrali - widac było, że grali razem z radoscią. Tylko nie wiem czy za starzy juz nie są
Black ważył chyba z 200 kg i śpiewał juz nie tak jak dawniej. Chociaż co ja się czepiam !!! Poszedłbym na ich koncert nawet jak będa mieli po 80 lat.
p.s. Podobno Black nagrał jakąś płytkę.
Dunadan - 20 Maj 2007, 22:49
Mayall w Stodole i Archive w Jarocinie ... tego samego wieczora
mad - 20 Maj 2007, 23:50
Podoba mi się nowa płyta Megadeth, raczej kupię. Czekam na Behemoth, ich dwie płytki mają zaszczytne miejsce na mojej metalowej półeczce.
Anonymous - 21 Maj 2007, 18:40
Dunadan napisał/a | Mayall w Stodole i Archive w Jarocinie ... tego samego wieczora |
Pamietam płytę Mayalla "Turning Point" - rewelacja !
Dunadan - 21 Maj 2007, 18:51
ja Mayalla w sumie nie znam - tata mi puszczał wiele razy ale nigdy jakoś sam do niego nie usiadłem. Ale wiem ze to legenda, a na legendy zawsze warto chodzić... ale z drugiej strony Archive... za darmo ( Mayall to 88 zł plus przejazd, piwo w Stodole itp czyli do 150 dojdzie... )
Anonymous - 21 Maj 2007, 20:06
Co to za zespół Archive. Co grają, bo nigdy nie słyszałem ..
Hubert - 21 Maj 2007, 20:10
mad napisał/a | Podoba mi się nowa płyta Megadeth, raczej kupię |
Oj, warto Słucham tego przynajmniej raz dziennie. Moi biedni rodzice nie wytrzymują (choć 'A Tout Le Monde" podoba się mamie)
A ja w piątek byłem na koncercie TSA. Chłopaki z naprawdę lipnego nagłośnienia wycisnęli, ile się tylko dało. A to sztuka. No i przez drugą godzinę to nawet ja - osoba ostatnia do wszelkich tańców i innych takich - skakałem pod sceną
A poza tym przesłuchałem ostatnio dwie płyty Slayera (Reign in Blood i South of Heaven). Kawał solidnego thrashowego nap... Jak jestem wkurrrrr.... to nie ma lepszej muzy niż RIP M-Dethu i właśnie RIB Slayera Choć i tak wolę kapelę Rudego.
Jeszcze Pantera: "Cowboys from hell". Mocne, słychać że Dimmebag był świetnym gitarzystą.
Dunadan - 21 Maj 2007, 20:50
Dezerter666, żałuj - taka rewelacja ostatnich lat coś w stylu Pink Floyd ( wiele osób ich porównuje do PF ). Polecam kawałek Again albo I find it so hard.
mad - 21 Maj 2007, 21:47
Sosnechristo napisał/a | A poza tym przesłuchałem ostatnio dwie płyty Slayera (Reign in Blood i South of Heaven) |
A na koncercik w Katowicach się nie wybierasz? Ja już się nie mogę doczekać tej rzeźni
|
|
|