Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
jewgienij - 19 Sierpnia 2010, 14:39
Te "entelygenty" czy "wykształciuchy" to retoryka podebrana komunistom. Zresztą, jak wiele rzeczy w PIS-owskim repertuarze środków.
Różnica taka, że zamiast ludu pracującego teraz lud bezrobotny - który całą życiową energię poświęca na pretensje wobec świata, a nie polepszenie swojego statusu - ma być wiodącym głosem narodu.
Matrim - 19 Sierpnia 2010, 15:06
dalambert, przeczytałem wspomniany przez ciebie felieton RAZa i właściwie to nie wiem, co on ma wspólnego z tematem Wali w rząd, Tuska i Komorowskiego, a PiS i Kaczyńskiego wspomina tylko w kontekście walki z korupcją. I tyle. A już stwierdzenia typu:
| Cytat | | O modernizacji może sobie władza pogadać, ale tylko jeśli ma ona polegać na promowaniu gejostwa i rugowaniu z przestrzeni publicznej krzyża |
to już ręce opadają. To jest kreowanie rzeczywistości, gdy rzeczywistość nie pasuje. Albo raczej radykalizowanie rzeczywistości. A żeby nie było, że widzę tylko jedną stronę, to drażni mnie to tak samo, jak ciągłe mówienie w TVN24 o niedawno odsłoniętej tablicy, jako o tej, która "upamiętnia ofiary tragedii smoleńskiej". Oba przykłady kwalifikują się pod Trzecie prawo prawdy ks. Tischnera
I jeszcze:
| Cytat | | że to ona [michnikowszczyzna]właśnie wychowała nowych Niewiadomskich? |
Wytłumacz mi o co chodzi? Mamy się spodziewać kolejnych zamachów? Już nie na tablicę, czy obrońców krzyża, ale na ludzi władzy?
NURS - 19 Sierpnia 2010, 15:32
| jewgienij napisał/a |
NURS Plusy dodatnie, plusy ujemne - to program Tomasza Wołka, bardzo zresztą lubię oglądać. Jakaś marginalna stacja typu Tele-5 czy cóś takiego. |
dzisiaj, ale wtedy była to audycja bodajże w radiu plus. To cycat z wałęsy.
jewgienij - 19 Sierpnia 2010, 15:43
Jeśli tak, to nie wnikam. Radia nie słucham.
NURS - 19 Sierpnia 2010, 18:33
to było jeszcze za kwacha
NURS - 19 Sierpnia 2010, 19:48
| Matrim napisał/a |
I jeszcze:
| Cytat | | że to ona [michnikowszczyzna]właśnie wychowała nowych Niewiadomskich? |
Wytłumacz mi o co chodzi? Mamy się spodziewać kolejnych zamachów? Już nie na tablicę, czy obrońców krzyża, ale na ludzi władzy? |
A czy Eligiusz przypadkiem nie był narzędziem skrajnej prawicy?
Ziuta - 20 Sierpnia 2010, 00:15
No to własnych Oswaldów.
feralny por. - 20 Sierpnia 2010, 11:15
Z pozdrowieniami dla Martvej:
http://wiadomosci.onet.pl...ie_lokalne.html
Martva - 20 Sierpnia 2010, 11:29
Spoko, jak bez kopca, kilkumetrowego krzyża i nie na Wawelu...
NURS - 20 Sierpnia 2010, 11:46
Nie od razu Kraków zbudowano... Ciekawe po co w tym zestawie ksiądz?
Rafał - 20 Sierpnia 2010, 11:48
Księdza dodajemy gratis do każdego zestawu
feralny por. - 20 Sierpnia 2010, 13:15
Rafał,
Łupaszka - 21 Sierpnia 2010, 18:01
| Gustaw G.Garuga napisał/a | Z ciekawości aż zajrzałem na blog Ziemkiewicza. Nie popisał się - co to za wymagania, żeby mu znaleźć cytaty, w których wyraźnie mówi, jak to kocha Kaczyńskiego, jest mu wierny i takie tam? I jeszcze, że jeśli ktoś, kto go kiedyś o kaczyzm posądzał, takowych nie znajdzie, to trafi na listę mend internetowych? Jako pisarz Ziemkiewicz wie przecież doskonale, że nie trzeba pisać czegoś dosłownie, żeby to wyrazić między wierszami; jako publicysta udaje, że jest inaczej. Abstrahuję tutaj od kwestii, czy był kaczystą czy nie, komentuję tylko wątpliwą metodę oczyszczania się z zarzutów. I samo to oczyszczanie się - myślałby kto, że Ziemkiewicz zawstydził się Kaczyńskiego i z całych sił chce udowodnić, że nigdy go nie popierał...
. |
Mam wszystkie książki publicystyczne Raza, łącznie z numerami NCZAS gdy tam jeszcze publikował. W żadnej książce ani tekście raza nie znalazłem "popierania braci Kaczyńskich".
Niektórzy myślą, że jak ktoś ma poglądy inne niz Michnikowszczyzna to znaczy, że musi popierać Kaczyńskiego.
Raz mi opowiadał Tomasz Sommer (naczelny NCZASu), że gdy miał kiedyś jakieś spotkanie, to przyszła jakaś banda czytelników GW i zaczęła krzyczeń w jego strone, że jest z PIS i Kaczyńskiego pachołkiem itd.
Tutaj jest trochę czytelników GW, wiec niech wezmą udział w konkursie i niech raz na zawsze udowodnią, ze Raz Pisał propagandę na rzecz Kaczyńskich.
W Końcu dziennikarze GW mają sie włączyć do konkursu.
Poza tym Ziemkiewicz sie z niczego nie oczyszcza, ale kpi z mend internetowych, ktorzy, postrzegają ludzie w 2 klasach, ci nasi co popierają PO njak Wołek, Michnik, LIS, Olejnik itd I ci, którzy nie popierają Tuska z Salonem na czele.
jewgienij - 21 Sierpnia 2010, 18:07
Za nazwanie nas mendami internetowymi powinieneś zbierać zęby z chodnika, anonimowy frajerze.
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 19:17
jewgienij, co za anonimowy frajer nazwał kogoś z Forum "menda internetową" bo czytam co napisaliście i nic takiego nie widzę ?
ed.lit.
Gustaw G.Garuga - 21 Sierpnia 2010, 19:30
| Łupaszka napisał/a | | W żadnej książce ani tekście raza nie znalazłem popierania braci Kaczyńskich |
I TY taką książkę kupiłeś??
A serio - poczytaj komentarze na blogu. Wielu z czytelników RAZa było przekonanych, że on popiera kierunek obrany przez Kaczyńskich, tyle, że, będąc człowiekiem inteligentnym i wykształconym, nie popiera ich miłością ślepą, lecz krytyką konstruktywną. Niektórzy z nich byli autentycznie zaskoczeni, że nagle zaczął się tak na odlew od Kaczyńskiego odżegnywać.
NURS - 21 Sierpnia 2010, 20:13
| Łupaszka napisał/a |
Poza tym Ziemkiewicz sie z niczego nie oczyszcza, ale kpi z mend internetowych, ktorzy, postrzegają ludzie w 2 klasach, ci nasi co popierają PO njak Wołek, Michnik, LIS, Olejnik itd I ci, którzy nie popierają Tuska z Salonem na czele. |
Ale to działa w obie strony, czego jesteś żywym przykładem. Robisz wszystko, by obrzydzić wymienionych tu z nazwiska, bezwzględnie podpierając się jakimś Salonem. Postrzegasz ludzi tylko w 2 klasach. Bezrefleksyjnie.
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 20:42
NURS, Podobnie jak wielu kolegów z Forum, równiez postrzegających ludzi w dwu klasach:
okropnych katoli-zacofańców i pisiarzy
oraz
Światłych, postępowych i nowoczesnych enteligentów.
I co za to ja tez dostanę krawat od postępowego ...
Postęp tu wymyśla komuś od "Anonimowych frajerów" i co ?
Postęp znowu odniósł zwycięstwo na drodze do szczęścia ludzkości
Meurglys - 21 Sierpnia 2010, 21:07
Postęp to bardzo, ale to bardzo puste słowo. Albo też w pusty sposób stosowane.
Masa ludzi jest w jednej z dwóch "klas" (czy to na pewno odpowiednie słowo?), są i tacy, którzy nie chcą być zaliczani do żadnej z nich. Ziemkiewicz akurat zawsze unikał wychwalania JK wprost, tak jakby nie chciał być jednoznacznym pisiarzem.
dalambert - 21 Sierpnia 2010, 21:42
Meurglys, a może po prostu popierał i popiera pewne widzenie rzeczywistości i tego co się w Polsce działo w ciągu ostatnich 20 lat co wcale nie oznacze, że musi się we wszystkim zgadzać z JK.
NURS - 22 Sierpnia 2010, 02:08
| dalambert napisał/a | NURS, Podobnie jak wielu kolegów z Forum, równiez postrzegających ludzi w dwu klasach:
okropnych katoli-zacofańców i pisiarzy
oraz
Światłych, postępowych i nowoczesnych enteligentów.
I co za to ja tez dostanę krawat od postępowego ...
Postęp tu wymyśla komuś od Anonimowych frajerów i co ?
Postęp znowu odniósł zwycięstwo na drodze do szczęścia ludzkości |
dalambercie złoty, a miej sobie co chcesz, twoje poglądy, to twój problem. czy ja zabraniam Łupaszce być takim, jakim jest? Nie. Ja mu tylko uświadamiam, że cytowana maksyma idealnie do niego pasuje.
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2010, 08:57
dalambert, nie widzisz różnicy między frajerem a mendą? Pierwszemu zarzucamy naiwność a drugiemu podłość. Pierwsze wynika z litości (pożądana cecha u wszystkich katolików) a drugie z wrogości. Więc przestań robić z siebie frajera.
NURS - 22 Sierpnia 2010, 09:30
fifel ty też wyluzuj. Bez wyzwisk, proszę, bo zakrawacę.
ihan - 22 Sierpnia 2010, 09:40
A to wszystko dlatego (jak uświadamiał dzisiaj ksiądz na kazaniu w kościele Misjonarzy w Tarnowie), że dzieci nie są bite. Dzieci bić należy, bo wiecie co wyrośnie z takiego niebitego, niesłuchającego rodziców pięciolatka? Nie wiecie? Wyrośnie młodzież, która w Warszawie dała wyraz nieposzanowaniu krzyża i nieposzanowaniu patriotyzmu. Tak więc drodzy rodzice, pasy, rózgi czy co tam jeszcze w dłoń.
dzejes - 22 Sierpnia 2010, 09:51
Ja tylko mała uwaga odnośnie cudownych nawróceń prawicowych publicystów. Drodzy moi, wszak całkiem niedawno zmienił się skład pewnego ogranu konstytucyjnego
ihan - 22 Sierpnia 2010, 10:32
dzejes
Najprostsze wyjaśnienia bywają prawdziwe.
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2010, 10:41
NURS, mam takie luźne rajtuzy, że szelki przypinam
ihan - 22 Sierpnia 2010, 10:48
Pokaż fotkę.
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2010, 10:50
ale potem będę musiał Cię zabić
ihan - 22 Sierpnia 2010, 10:53
Spoko.
|
|
|