Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Kai - 18 Sierpnia 2010, 13:54
Agi, centrum handlowe, albo fabryka jakaś? Imienia oczywiście
Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:54
| dalambert napisał/a | Agi, Wisłę sie zasypie , puści przez Łódź , a po drodze zrobi zalew z elektrownią |
I Łódź wreszcie popłynie?
| Kai napisał/a | | Agi, centrum handlowe, albo fabryka jakaś? Imienia oczywiście |
Fabryka czekolady, może?
Kruk Siwy - 18 Sierpnia 2010, 13:58
dawniej E.Wedel, 22 Lipca, E.Wedel, imienia Wiadomo Kogo.
Agi - 18 Sierpnia 2010, 14:01
O właśnie drogi Kruku, słusznie prawisz.
Kai - 18 Sierpnia 2010, 14:04
| Agi napisał/a | | Fabryka czekolady, może? | Albo Cegielskiego przemianować, czekoladą dzieci straszyć chcesz?
Kruk Siwy - 18 Sierpnia 2010, 14:09
Zdrowsze będą.
I dla mnie więcej zostanie.
Ja tam bym jeden browar w Poznaniu przemianował. I wszyscy byliby zadowoleni.
Kai - 18 Sierpnia 2010, 14:10
trudno coś bardziej przemianować
Agi - 18 Sierpnia 2010, 14:10
Kruk Siwy, celne!
feralny por. - 18 Sierpnia 2010, 14:10
Kruk Siwy, wczoraj w tv mówili, że Welda Japończycy kupili, więc przyhamuj.
| Kruk Siwy napisał/a | | Ja tam bym jeden browar w Poznaniu przemianował. | to jest pomysł.
Kruk Siwy - 18 Sierpnia 2010, 14:12
No przeca mówiłem, że wszystkim przypasuje.
Banzai!
Agi - 18 Sierpnia 2010, 14:12
| Kai napisał/a | | Albo Cegielskiego przemianować, czekoladą dzieci straszyć chcesz? |
Cegielski jest bardziej zasłużony dla Wielkopolski, niż Kaczyński dla Polski, że pozwolę sobie zaprotestować!
Kai - 18 Sierpnia 2010, 14:28
Jakby patrzeć na rzeczywiste zasługi, to by Wawelu też nie było...
Gustaw G.Garuga - 18 Sierpnia 2010, 14:57
| Cytat | | Stołeczna policja zatrzymała mężczyznę, który w środę przyszedł pod Pałac Prezydencki z granatem i groził przeciwnikom przeniesienia krzyża. |
Plaga wariatów, czy co? Z obu stron takie numery - to tylko świadczy o poziomie emocji wyzwolonych przez całą sytuację. Fanatycy czują się uprawnieni do najbardziej skrajnych zachowań.
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 15:02
Gustaw G.Garuga, skorupka po F-1 i tyle krzyku
Kai - 18 Sierpnia 2010, 15:04
Następny będzie F-16
Virgo C. - 18 Sierpnia 2010, 15:24
| dalambert napisał/a | | Na jaką jeszcze głupawą supozycję wpadniecie by ludziom którzy tam przychodzą z potrzeby serca dokopać !? |
Jaka głupawa, przecież to jeden z obrońców krzyża stwierdził że miejsce pomnika Poniatowskiego jest gdzie indziej. Więc wcale nie jest powiedziane, że w przypadku krypty komuś by trumna marszałka nie zaczeła przeszkadzać
I won z kopcem, sami sobie usypcie i na szczyt ten krzyż przenieście
Matrim - 18 Sierpnia 2010, 15:30
To ja proponuję Kopiec od Morza do Tatr.
Kai - 18 Sierpnia 2010, 15:33
Matrim, mówisz, zasypać i uklepać na równo?
Matrim - 18 Sierpnia 2010, 15:36
Kai, no a jak? Przecież wszyscy mówili o nowej jakości po katastrofie. Więc jak nowa, to nowa.
Z zasypywaniem solą możemy się wstrzymać
Ziuta - 18 Sierpnia 2010, 16:39
| Virgo C. napisał/a | | przecież to jeden z obrońców krzyża stwierdził że miejsce pomnika Poniatowskiego jest gdzie indziej. |
To akurat prawda. Pierwotnie Poniatowski stał bodaj na Placu Konstytucji.
NURS - 18 Sierpnia 2010, 18:06
A gdyby tak ten kopiec usypać z wyznawców PiSu?
Marcin Robert - 18 Sierpnia 2010, 18:08
O, tak! Niech się sami gdzieś usypią i uwolnią Polskę od siebie.
Virgo C. - 18 Sierpnia 2010, 18:15
@Ziuta
Przez zasiedzenie zajął miejsce pod Pałacem
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 18:26
Ziuta, dla prawdy historycznej / nawet pytanie z tego w quizie zrobiłem/ pomnik Poniatowskiego został zamówiony w Krolestwie Kongresowym u ówcześnie najbardziej wziętego rzeźbiarza klasycysty Duńczyka Tordwalsena, dojechal w trakcie powstania listopadowego i jako łup wojenny został przez zdobywcę Warszawy feldmarszałka Paskiewicza zgarnięty i ustawiony w jego rezydencji w Homlu.
po wojnie 1920 roku zgodnie z traktatem ryskim został zwrócony Polsce i stanął przed Grobem Nieznanego Żołnierza. Zniszczony przez Niemcow w czasie okupacji, został przez miasto Kopenhaga odtworzony z gipsowego modelu / znajdującego sie w muzeum Tordwalsena w Danii/, komuchy początkowo nie bardzo wiedziały co z nim począć , a i głupio by wygłądał przed mini Grobem NŻ, a nie przed wspaniałą kolumnadą, wiec go ustawiono przed Starą Pomarańczarnia w Łazienkach Królewwskich, dopiero w latach sześćdziesiątych trafił przed Pałac Radziwiłłów na Krakowskie.
Plac Konstytucji to wynalazek z innej bajki.
NURS - 18 Sierpnia 2010, 18:38
A Radziwiłowie przypadkiem nie starają się op zwrot tego pałacu?
Fidel-F2 - 18 Sierpnia 2010, 18:45
| Agi napisał/a | | dalambert, a może by tak coś pożytecznego? | niemozliwe dalambert, jest z PiSu
Kai - 18 Sierpnia 2010, 18:59
Wszystko można
Jak widać, nic strasznego temu "wzorowemu obywatelowi" nie grozi. Wydaje mi się mimo wszystko, że zamknięcie Krakowskiego Przedmieścia byłoby logiczne.
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 19:09
| NURS napisał/a | | A Radziwiłowie przypadkiem nie starają się op zwrot tego pałacu? |
Nie, ten pałac był własnością Radziwiłłów w XVII wieku, od kolejnych właścicieli został nabyty / chyba właśnie w Królestwie Kongresowym/ na cele rządowe i był siedzibą Namiestnika Królestwa sprawującego władzę w imieniu Monarchy, stad druga nazwa "historyczna" Pałac Namiestnikowski.
Fidel-F2, a skąd ty tak wiesz o mojej jakoby przynależności, czyżby u Was w PO były stosowne, acz nie pełne spisy ?
Agi - 18 Sierpnia 2010, 19:17
Fidel-F2, coś Ci powiem w tajemnicy , dalambert jest zaprzysięgłym wrogiem PiSu i dlatego obrzydza go nam, jak może.
ihan - 18 Sierpnia 2010, 19:37
Agi, szczerze mówiąc dawno to podejrzewałam.
|
|
|