To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Kai - 17 Sierpnia 2010, 21:44

dalambert, nie strasz, to ja się idę dać uśpić jak na niezdolnego kota przystało :P

jewgienij, czekałam na Twój głos rozsądku, bo mnie to jakoś wszystko się rozpełza...

NURS - 17 Sierpnia 2010, 21:59

dalambrcie, ale tu własnie widać, jak naprawdę przebiega podział - z jednej strony są ludzie, którz są w stanie zrozumieć, ze stocznie trzeba zamknąć, bo to nie muzeum a zakład, który ma przynosić dochody, a z drugie tacy, dla których zamknięcie nierentownego zakładu to zamach na świętość. Sorry, ale w 81 mówiłem strajkującym, że kapitalizm ma tez takie oblicze a nie RFNowski socjalizm.
Zacietrzewienie prezentują ludzie spod krzyża, to jeden z nich żądał, zeby biskup na własnych plecach wyniósł ten krzyż, a najlepiej pięciu. Trzeba być debilem, z pełnym zrozumieniem tego określenia, zeby do kamer takie bzdury gadać. I nie mow mi, ze mam traktowac poważnie takigo chłystka, który nie potrafi nawet po polsku zdania powiedzieć, nie mowiąc już o treści przekazu.

Virgo C. - 17 Sierpnia 2010, 22:01

dalambert napisał/a
I to jest dowodem na skuteczne pranie mózgu przez 70 lat !

Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że za 70 lat podobne widoki będą przy sarkofagu Najlepszego Prezydenta Polski :roll:

Gustaw G.Garuga - 17 Sierpnia 2010, 22:15

A jeśli się okaże, że dziadek zrobił to z nienawiści do Kaczyńskiego?... Do Krakowa nie było go stać pojechać, to wyżył się na tablicy... Scenariusz moim zdaniem z mikrym prawdopodobieństwem, ale...

Przypomina się - uczciwszy różnice - narastające napięcie wokół Narutowicza, nakręcane przez ówczesne media, czyli prasę. Z tego wszystkiego wariat wziął i zastrzelił prezydenta. Dzisiaj pośród kakofonii całej tej obłąkanej pseudoobrony krzyża jakiś dziadek wali łajnem w haniebną tablicę. Gdy szaleje propaganda nienawiści, śmiałości nabierają wariaci.

jewgienij - 17 Sierpnia 2010, 22:20

Kai, gdybym był rozsądny, to w ogóle bym przestał śledzić tę awanturę, a na pewno przestałbym już ją komentować :wink: Nie daj się nabrać :D

NURS napisał/a
to jeden z nich żądał, zeby biskup na własnych plecach wyniósł ten krzyż, a najlepiej pięciu. Trzeba być debilem, z pełnym zrozumieniem tego określenia, zeby do kamer takie bzdury gadać.

To jeszcze nie było najgorsze. Bo przecież każdy widział, że człowiek - delikatnie rzecz ujmując - specyficzny. Najgorsze, że pozwolili mu mówić, a ich rzecznik słuchał tego z taką mądrą miną i spokojem, jakby tamten wyrażał opinię wszystkich.

Zamiast powiedzieć mu przed tą niby konferencją: " Misiek, idź stąd na chwilę, napij się wody mineralnej, ja tu jestem od mówienia", to pozwolił mu zdobyć poczucie własnej ważności. To jest właśnie cyniczne posługiwanie się ludźmi chorymi, schlebianie im, aby tylko nie stracili zapału. Obrzydliwe.

Kai - 17 Sierpnia 2010, 22:23

jewgienij napisał/a
Kai, gdybym był rozsądny, to w ogóle bym przestał śledzić tę awanturę, a na pewno przestałbym już ją komentować :wink:
Oooj, ja mówię umownie. Jasne, rozsądny człowiek w ogóle by się tym nie interesował, ale Ty jesteś naprawdę głosem rozsądku w tym kotle głupoty, jakim stała się Polska. Trudno, chciałeś, to masz :D

Edit: poprawiłam, żeby ktoś źle nie zrozumiał i nie pomyślał, że chodzi o forum.

Matrim - 17 Sierpnia 2010, 22:28

Virgo C. napisał/a
za 70 lat podobne widoki będą przy sarkofagu Najlepszego Prezydenta Polski :roll:

Wielu ich jeszcze będzie przez te dziesięciolecia? :)

dalambert - 17 Sierpnia 2010, 22:32

NURS, to co pokazują tvały jest skandaliczno nędzne i wzbudzające litość, ale te same mendia szybko wycofały się z pokazywania wieczorno nocnych ryków pijanej młodzi wypowiadającej się, o ile te plugawe bluźnierstwa można nazwac wypowiedzią, w sposób równie jeśli nie bardziej nędzny.
dzień w dzien od dobrych dwu tygodni głównym tematem jest to co się na Krakowskim dzieje , a TVN, Polsat i TVP mają tam stałe ekipy z pełnym wyposażeniem, nawet Dolnośląska powódź jest DRUGIM tematem.
Więc kto nakręca tą niepotrzebną awanturę. :?:

Agi - 17 Sierpnia 2010, 22:35

dalambert napisał/a

Restauratorzy :wink:
W ostatnim czasie w knajpkach przy Krakowskim Przedmieściu i Nowym Świecie obroty wzrosły o 50%. (W dzisiejszej Gazecie Prawnej tak pisali).

NURS - 18 Sierpnia 2010, 01:40

dalambert napisał/a
NURS, to co pokazują tvały jest skandaliczno nędzne i wzbudzające litość, ale te same mendia szybko wycofały się z pokazywania wieczorno nocnych ryków pijanej młodzi wypowiadającej się, o ile te plugawe bluźnierstwa można nazwac wypowiedzią, w sposób równie jeśli nie bardziej nędzny.
dzień w dzien od dobrych dwu tygodni głównym tematem jest to co się na Krakowskim dzieje , a TVN, Polsat i TVP mają tam stałe ekipy z pełnym wyposażeniem, nawet Dolnośląska powódź jest DRUGIM tematem.

Przecież to woda na twój młyn, dlaczego masz im to za złe? To ja powinienem się zżymac, że 10 dziadkow zajmuje miejsce na czołówkach gazet i dzienników tv. :-)
Media po 10 kwietnia napędziły histerię narodowo, oglądajac je uwierzyłeś w miliony wyznawców LK, chociaż ta demonstracja ograniczała się do jednej ulicy, a jej uczestnicy składali hołd róznym ludziom, nie prezydentowi. Ale media kręciły lody i kiedy ludzie normalnie żyli, wmawiano im, że jest jakaś ogólnonarodowa żałoba i wszyscy płaczą. A kupa. Przejrzyj ten wątek ileś stron do tyłu. Jak ktoś mądrze zauważył, w tym czasie największą oglądalnośc miały programy tematyczne, rpzydordnicze. Bo tam nie było wielogodzinnych relacji z każdego punktu żałoby.

Rafał - 18 Sierpnia 2010, 08:17

Gdzieś tak na przełomie czerwca/lipca delegowałem się do Warszawy i podreptałem Krakowskim, oglądając m/in teatrzyk przed pałacem. Wydawało mi się wówczas, że pod tym względem Warszawa dorównała Berlinowi, bo tam, na Unter den Linden co krok również jakiś teatrzyk się odbywa, a to wystawka Czeczeńska przed rosyjską ambasadą, a to jakaś stała zadymka gdzie indziej - ludzie sobie demonstrują i protestują, turyści spacerują i sobie czasem fotkę strzelą - wypisz wymaluj jak w Warszawie. Normalny świat było nie było.
U nas na fali polaryzacji powyborczo-smoleńskiej z tematu czysto ogórkowego i michałkowego, zrobił się news pierwszoplanowy o wadze "być - albo nie być" narodowej. Po kiego ch.. nie mam pojęcia. Czyżby Kaczyńskie miały racje z mediokracją? Z tym, że oni widzieli wszędzie sterującą rękę czarnego luda, a tu jak się przypatrywać tak nie widać zyskujących, wszyscy tracą, stąd wydaje się, że to typowa reakcja na potrzeby rynku, czyli nasze: twoje, moje, jego. Wychodzi na to, że bardziej niż sex i kasa Polaka podnieca lot woreczka z *beep*. Brrr, fee, jak się stąd wypisać?

ihan - 18 Sierpnia 2010, 11:06

Virgo C. napisał/a
dalambert napisał/a
I to jest dowodem na skuteczne pranie mózgu przez 70 lat !

Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że za 70 lat podobne widoki będą przy sarkofagu Najlepszego Prezydenta Polski :roll:

Myślę , że nie trzeba czekać 70 lat. Już w tym temacie pisałam, że po podjęciu decyzji o pogrzebie na Wawelu były osoby z Krakowa wyrażające radość, bo do Rzymu do grobu Papieża nie pojadą, ale w zamian będą mogły pójść na Wawel pomodlić się przy sarkofagu. Zrównanie świętości.

Kai - 18 Sierpnia 2010, 12:18

Sialalalala zabawa trwa...

ihan, nie mam nic przeciwko temu, aby każdy, kto tylko chce, czcił LK na równi z JPII lub urzędującym papieżem, a nawet Bogiem, jest to jego prywatna sprawa, jeśli chce się modlić przy sarkofagu, może tam dla mojej przyjemności spędzić nawet cały tydzień, pielgrzymować dookoła Wawelu na klęczkach - proszę uprzejmie. Wolałabym jednak, aby nie robiono z tragedii cyrku i narzędzia walki politycznej, a w tej chwili także pretekstu do rozróby. Co będzie następne? Uzi do paintballa czy prawdziwe? I z której strony?

Virgo C. - 18 Sierpnia 2010, 12:34

ihan napisał/a
Już w tym temacie pisałam, że po podjęciu decyzji o pogrzebie na Wawelu były osoby z Krakowa wyrażające radość, bo do Rzymu do grobu Papieża nie pojadą, ale w zamian będą mogły pójść na Wawel pomodlić się przy sarkofagu. Zrównanie świętości.

A ja pisałem niedawno, że nikt tam się nie modli tylko ludzie idą sobie porobić zdjęcia i pomacać sarkofag. Zresztą jakby ktoś próbował się pomodlić to zaraz siedzący tam pracownik Wawelu by go pogonił bo ruch blokuje.
Swoją drogą to może i lepiej? Jeszcze by się wyznawcy zaczeli domagać usunięcia z krypty trumny Piłsudskiego? :roll:

@Kai
Kolejny dowód na to, że należy jak najszybciej zakończyć ten cyrk.

dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:05

Virgo C. napisał/a
Swoją drogą to może i lepiej? Jeszcze by się wyznawcy zaczeli domagać usunięcia z krypty trumny Piłsudskiego

Na jaką jeszcze głupawą supozycję wpadniecie by ludziom którzy tam przychodzą z potrzeby serca dokopać !?

Stanowczo tolerancyjne krakusy trzeba wam ten 300 metrowy kopiec LK na Błoniach usypać cobyście mieli nad czym płakać :mrgreen:

Martva - 18 Sierpnia 2010, 13:07

W ogródku sobie usyp, jak masz potrzebę :twisted:

BTW jest masa ogrodowych figur Papieża, do postawienia sobie między sarną, krasnoludkiem i grzybem, ciekawe czy Kaczyńskiego wyprodukują...

dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:13

Martva, Tylko Błonia odpowiadają tej wielkości- no może wysokość nieco mała, ale i 400 metrowy się tam zmieści, a co do figury masz racje LK zwycięski tak ze 150 metrów na wzór "Pobiedy" z stalingradzkiego monumentu ;P:
Ale Kraków wyładnieje :D :!:

Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:14

dalambert napisał/a
Ale Kraków wyładnieje

Kraków jest wystarczająco ładny, ale może są miasta, które tego potrzebują. ;P:

Martva - 18 Sierpnia 2010, 13:16

dalambert napisał/a
Ale Kraków wyładnieje :D :!:

Zadziwiający gust macie w tej stolycy :roll: No ale cóż, obejrzałam przejazdem i się nie dziwię ;P:

dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:16

Agi, POZNAŃ :!: :?: ;P:
Marcin Robert - 18 Sierpnia 2010, 13:18

Dzisiaj na Gazeta.pl:

Obrońca krzyża: Słowo żyd to forma inwektywy

I fragment wypowiedzi pana Miłosza Stanisławskiego:

- W mojej opinii to forma obrażania jako forma inwektywy, a nie antysemityzmu.

W takim razie:

Pan Miłosz Stanisławski jest prymitywnym katolem, podobnie jak pozostali tzw. "obrońcy krzyża", którzy swoim zachowanie prezentują najgorsze cechy typowe dla polskiego katolstwa.

I niech ktoś teraz ośmieli się wysunąć oskarżenie, iż powyższa wypowiedź jest przejawem antykatolicyzmu. :D

jewgienij - 18 Sierpnia 2010, 13:27

Myślisz, że tu jest symetria? :D
Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:37

dalambert napisał/a
Agi, POZNAŃ

dalambert, w Poznaniu nie ma miejsca na takie dziwolągi, my jesteśmy praktyczni.

dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:45

Agi, co se będziemy żałować zasypie się Maltę i bedzie git :D
Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:47

Wisłę se zasyp :mrgreen:
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:48

Agi, ale Was entuzjazm rozpiera, Wisłę tez zasypiemy :!: :!:
Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:48

Ciebie rozpiera, to nie ja wymyśliłam czterystumetrowy kopiec.
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:51

Agi, narzekacie na jakiś mały krzyżyk na Krakowskiem to trzeba Wam ukazac właściwą perspektywę tej zabawy - kopiec na Błoniach to minimum i to nie jest nasze ostatnie słowo :mrgreen:
Agi - 18 Sierpnia 2010, 13:52

dalambert, a może by tak coś pożytecznego?
dalambert - 18 Sierpnia 2010, 13:53

Agi, Wisłę sie zasypie , puści przez Łódź , a po drodze zrobi zalew z elektrownią :P

Partner forum