To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

NURS - 19 Listopada 2009, 11:08

Toudi, jak sobie napiszesz, ze kierowca nie bierze odpowiedzialności za to, ze jego auto przejedzie staruszkę, to pewnie sąd uzna takie pismo, i bedziesz wolny po spowodowaniu wypadku? Naprawde tak uważasz. W tym dziwnym kraju istnieje coś takiego jak prawo, a ono stanowi wyraźnie, że np. redaktor naczelny i wydawca odpowiada za treści umieszczane w podległym mu piśmie. To forum jest w rozumieniu prawa cześcią projektu zwanego sffh, co rodzi konkretne konsekwencje.
Michnik może pozwac i sebe i FS i RD a nawet i każdego z modów za brak reakcji, jak mu się zechce zniżać do tego poziomu, a my jesteśmy tutaj po to, żeby nie miał za co. wolnośc słowa nie oznacza, że mozesz mówić co zechcesz.

terebka - 19 Listopada 2009, 16:51

NURS napisał/a
wolnośc słowa nie oznacza, że mozesz mówić co zechcesz.

Wreszcie! Wreszcie to, k***, "usłyszałem. Po latach biernego i bezsilnego przyglądania się, słuchania i oglądania radosnych przejawów >Baczność!!!< WOLNOŚCI SŁOWA >Spocznij!!!< I to z "ust" byłego Naczelnego poczytnego miesięcznika. Bezcenne. :bravo :bravo :bravo

NURS - 19 Listopada 2009, 17:47

nie dramatyzuj, wcześniej wielu już to mówiło.
terebka - 19 Listopada 2009, 18:09

I niewiele z tego wynikało. I choć nadal niewiele wynika, to przynajmniej raz na ruski rok można się pocieszyć, że wolność słowa i, częstokroć wynikająca z głupoty, a jeszcze częściej ze złośliwości, paplanina nie są tożsame i mogą się spotkać z karą.
Lynx - 20 Listopada 2009, 09:47

terebka, a zdajesz sobie sprawę, ze Twój pierwszy post pojedynczo ma inną wymowę niż oba razem? Dla mnie był ironiczną krytyką NURSA, dopiero po przeczytaniu drugiego nabrał sensu.
terebka - 20 Listopada 2009, 15:30

Nie było to moim zamiarem, Lynx. Decyzje administracji nie zawsze muszą być popularne, wolność słowa też powinna mieć jakieś granice, choćby przyzwoitości, przekroczenie których musi się spotkać z karą. Niepopularność decyzji wynika z tego, że granice te są płynne, a dla niektórych użytkowników nie istnieją w ogóle.
Lynx - 20 Listopada 2009, 22:18

Chciałam powiedzieć, że czasami słowo pisane jest mniej zrozumiałe od mówionego. W bezpośredniej rozmowie nie tylko mówimy ustami, ale także całą mimiką ciała, nie tylko słowa ale i intonacja w jakiej zostały wypowiedziane mają znaczenie. Dlatego czasami tak trudno jest sie porozumieć tylko pisząc. Wówczas musimy użyć znacznie wiekszej ilości słów. Do tego dochodzi znaczenie kontekstowe. Jakże łatwo w takich sytuacjach o nieporozumienia.
Nie kwestionuję decyzji administracji. Ufam, że są przemyślane i zawsze są uzasadnione. Jeszcze nie widziałam bana, który by poleciał na zasadzie "bo tak".

Fidel-F2 - 28 Listopada 2009, 12:05

hrabek możesz wskazać, gdzie obraziłem?

edit

dobra, do wieczora znikam z forum, hrabek, przemyśl swoje postępowanie, przeprosiny byłyby nie od rzeczy

Agi - 28 Listopada 2009, 13:04

Fidel-F2, ostrzeżenie należało Ci się za formę wypowiedzi.
dzejes - 28 Listopada 2009, 13:51

Fidel-F2 napisał/a

dobra, do wieczora znikam z forum, hrabek, przemyśl swoje postępowanie, przeprosiny byłyby nie od rzeczy

Miałeś szczęście, że nie było mnie na forum. Hrabek dał ci ostrzeżenie, ode mnie dostałbyś tydzień urlopu od pisania na forum. Zastanawiałem się nawet czy nie dołożyć, ale stwierdziłem, że nie będę zmieniał decyzji innego moda.

NURS - 28 Listopada 2009, 14:01

Popieram dzejesa, powinieneś się hamować w dyskusjach, Fidelu, nierzadko balansujesz na krawędzi bana.
mBiko - 28 Listopada 2009, 17:22

hrabek napisał/a

Proszę także nie upominać użytkowników w naszym imieniu. Polecam korzystanie z nowej opcji zgłoś post do Moderatora. To ten wykrzyknik po prawej stronie każdego posta.

hrabku, czy ta prośba z wątku zwierzęcego skierowana była do mnie? Jeżeli tak to chcę stwierdzić, że w żaden sposób nie występowałem w imieniu moderacji, a tylko w najgrzeczniejszy sposób na jaki było mnie stać zakomunikowałem koledze Ambioryksowi, że nie odpowiada mi ton jego wypowiedzi.

Przyznam, że miałem ochotę zareagować w sposób znacznie bardziej dosadny, ale pomny Waszych próśb o nie przekraczanie pewnych granic w dyskusji ograniczyłem się do tej formy.

dalambert - 28 Listopada 2009, 18:58

No tak spuscić Was z oka na sobotni ranek i już się narobiło :P
hrabek - 28 Listopada 2009, 21:50

Tak, mBiko, tamta uwaga była do Ciebie. Aczkolwiek chodziło mi o zasadę generalną. Od upominania forumowiczów jesteśmy my. Jeśli przekraczają granice, zgłaszajcie to nam. Od tego jesteśmy. Testowaliśmy działanie zgłaszania postów i wszyscy jednocześnie dostajemy wyskakujące okienko i powiadomienie mailem, więc na pewno ktoś z nas będzie pod ręką, żeby sytuację ocenić. Upominanie bardzo często jest traktowane przez upominanego jako mądrzenie się rozmówcy i powoduje gwałtowną reakcję zwrotną i od razu mamy dym. Zgłoszenie postu jest widoczne dla nas, ale nie powoduje zaogniania dyskusji i możemy odpowiednio zareagować.
Posłużyłem się Twoim przykładem, ale teraz w tym momencie już nie chodzi mi konkretnie o Twoją wypowiedź, tylko generalnie o podobne wypowiedzi.
Jeśli chcecie nam pomóc w moderowaniu, zgłaszajcie nam sytuacje, które Wam przeszkadzają, nie moderujcie za nas, bo to w znakomitej większości przypadków kończy się źle.
Rzekłem w sobotni wieczór. Over and out.

Gwynhwar - 4 Grudnia 2009, 11:15

Cytat
Jude Raus
14/88

Tak mnie zastanawia jedna rzecz. Krawaty lecą za dowcipy, a neonazista sobie na forum siedzi i włos mu z *beep* nie spada...

Edyta: Dodałam "neo", żeby nie było, że ze mnie ignorantka...

Agi - 4 Grudnia 2009, 11:24

Gwynhwar, zaznacz proszę post z którego to zacytowałaś.
Gwynhwar - 4 Grudnia 2009, 11:26

Wysłałam na pw.
Agi - 4 Grudnia 2009, 11:36

Skinhead Oi!, dostał ostrzeżenie i polecenie usunięcia podpisu.
Gwynhwar, dziękuję za zwrócenie uwagi, przeoczyłam ten post.

dalambert - 4 Grudnia 2009, 12:33

Agi, wiesz, ze cyfra 88 u tych łobuzów oznacza po prostu "heil hitler" :?:
NURS - 4 Grudnia 2009, 12:35

Dalambert ma rację:
http://www.urbandictionar...term=14%20words

Anonymous - 4 Grudnia 2009, 19:55

Tak Tak wiem co to znaczy 14/88 w koncu jestem skinem -.- nie musicie mi tlumaczyc :D
Godzilla - 4 Grudnia 2009, 19:55

Multinick? ...
Anonymous - 4 Grudnia 2009, 19:56

nieeeeee tamte mam poblokwoane przeice ale ja juz bd grzeczny
dalambert - 4 Grudnia 2009, 19:58

O Lucuś :!:
Anonymous - 4 Grudnia 2009, 20:01

no brawoooo :D
Godzilla - 4 Grudnia 2009, 20:06

Ja sobie siądę w kąciku i cichutko poczekam. Daję Ci kwadrans, no może pół godziny. Dokąd mod z herbatki nie wróci.
RD - 4 Grudnia 2009, 20:11

Zrobione. Zbanowany
illianna - 4 Grudnia 2009, 21:54

On odrasta jak perz normalnie :twisted:
Martva - 4 Grudnia 2009, 21:56

Zastanawiam się dlaczego się tak uparł na to forum, chyba nikt inny nie był tak namolny...
feralny por. - 4 Grudnia 2009, 21:57

Może kolekcjonuje bany. Tutaj już trzy dostał, pewno stoją na honorowym miejscu.

Partner forum