Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.
hijo - 10 Czerwca 2014, 17:41
A co w sytuacji kiedy ściągam okulary do czytania?
Anonymous - 10 Czerwca 2014, 18:56
Jak to co?
hijo - 10 Czerwca 2014, 20:08
Fenrir, zastanawiam się nad czytnikiem e-booków, a nie malowideł naściennych.
konopia - 10 Czerwca 2014, 20:14
te na diody są sporo mniejsze , będzie wygodniej.
Witchma - 26 Czerwca 2014, 10:55
Właśnie dotarł do mnie nowy Paperwhite Kupiłam go w sklepie w Polsce (potrzebna mi była faktura, a za dużo jest z tym zachodu, jak się kupuje bezpośrednio w Amazonie) - bez problemu zarejestrowałam go na swoim koncie.
Nie żeby mi się poprzedni zepsuł, ale stwierdziłam, że mama nie powinna się już męczyć z ciemnym ekranem Keyboarda i przyda jej się światełko
hrabek - 26 Czerwca 2014, 10:58
Ile kosztował? O ile to nie tajemnica?
Bo mam zamówienia na trzy sztuki i jeśli różnica w cenie nie jest jakaś wielka, to powiem klientom, żeby sobie sami kupili.
Zarejestrowanie oczywiście nie jest problemem, bo niby czemu? Nawet jak się kupuje bezpośrednio w Amazonie, to czytnik przychodzi zarejestrowany na kupującego, ale przerejestrowanie jest szybkie i proste.
Witchma - 3 Lipca 2014, 12:54
Pierwsze solarisowe ebooki. Nie bardzo wiem, jak rozumieć to malejące zainteresowanie formatem mobi, bo nie wiem, gdzie zmalało. Jeśli w księgarni Solarisu, to chyba nie mogą być miarodajne dane.
mBiko - 3 Lipca 2014, 13:28
Widzę światełko w tunelu.
Chociaż biadolenie o niskiej rentowności mógł sobie Wojtek darować.
Lowenna - 3 Lipca 2014, 13:57
mBiko napisał/a | Chociaż biadolenie o niskiej rentowności mógł sobie Wojtek darować. | Wojtek generalnie biadoli ostatnio więcej i jest u mnie mocno podpadnięty
nureczka - 3 Lipca 2014, 14:17
Witchma napisał/a | Nie bardzo wiem, jak rozumieć to malejące zainteresowanie formatem mobi, |
Ja też nie rozumiem, bo jeśli tylko jest możliwość wybieram mobi (z prostej przyczyny - pliki są śednio o połowę mniejsze, a różnicy w jakości nie dostrzegam).
Anonymous - 3 Lipca 2014, 14:23
Lowenna napisał/a | mBiko napisał/a | Chociaż biadolenie o niskiej rentowności mógł sobie Wojtek darować. | Wojtek generalnie biadoli ostatnio więcej i jest u mnie mocno podpadnięty |
Poczekajcie, za chwilę będzie biadolenie o piractwie, albo że się te ebooki nie sprzedają.
mBiko - 3 Lipca 2014, 14:39
Jak dla mnie uruchomienie obu serii w wersji elektronicznej jest równoznaczne ze zdecydowanym zwiększeniem mojego zainteresowania. Jest w nich sporo książek, które mam lub kiedyś już czytałem, ale za dychę chętnie je nabędę. Oczywiście najbardziej zainteresowany jestem formatem mobi.
joe_cool - 3 Lipca 2014, 18:41
Fenrir napisał/a | Lowenna napisał/a | mBiko napisał/a | Chociaż biadolenie o niskiej rentowności mógł sobie Wojtek darować. | Wojtek generalnie biadoli ostatnio więcej i jest u mnie mocno podpadnięty |
Poczekajcie, za chwilę będzie biadolenie o piractwie, albo że się te ebooki nie sprzedają. |
Nie no, w komentarzach Wojtek nie biadoli o piractwie, wręcz przeciwnie I pisze, że sprzedało im się 100 egzemplarzy, nieźle jak na jeden dzień i to bez większej promocji.
Witchma - 4 Lipca 2014, 08:10
joe_cool napisał/a | nieźle jak na jeden dzień i to bez większej promocji. |
I bez mobi
joe_cool - 4 Lipca 2014, 19:09
O proszę, świat czytników jest na bieżąco i punktuje Solaris...
http://swiatczytnikow.pl/...-po-999-zl-ale/
mBiko - 7 Lipca 2014, 11:00
To widzę, że jeszcze trochę trzeba poczekać z zakupami.
Witchma - 9 Lipca 2014, 17:57
W temacie okładek na czytnik. Nie wiem, czy zdołam się powstrzymać przed zakupem.
nureczka - 9 Lipca 2014, 18:31
Jak by było z mopsem, to może... A tak, jestem w stanie się powstrzymać
Witchma - 9 Lipca 2014, 19:58
Mówisz i masz Zresztą jest w czym wybierać.
nureczka - 9 Lipca 2014, 20:27
Cudo! Tylko szkoda, że cena zaporowa (przynajmniej jak na moje możliwości)
hrabek - 10 Lipca 2014, 07:57
Na Amazonie możesz sama wgrać dowolne zdjęcie na okładkę.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2014, 08:56
Orientuje się ktoś może czy można zarejestrować dwa Kindle na jeden adres email?
Witchma - 10 Lipca 2014, 09:04
Chal-Chenet, nie jestem pewna, o co pytasz. Ja na swoim koncie w Amazonie mam zarejestrowane w tej chwili cztery kindle, ale każdy oczywiście ma swój adres e-mail do wysyłki książek.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2014, 09:06
Sam nie jestem pewien o co pytam. Może tak - kupiłem Paperwhite 2 i zastanawiam się, czy adres mail, który podawałem przy rejestracji Classica może być użyty ponownie, do rejestracji PW2... Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.
Witchma - 10 Lipca 2014, 09:14
Chal, jak najbardziej. Skoro masz już konto na Amazonie, to chyba nie ma sensu tworzyć nowego dla drugiego kindla.
Chal-Chenet - 10 Lipca 2014, 09:29
Ok, dzięki za rozwianie wątpliwości.
hrabek - 10 Lipca 2014, 10:07
Do tego, to co pisała Witchma, każdy z Kindli będzie miał swój własny, unikatowy adres email, na który będziesz mógł wysyłać pliki bezpośrednio z księgarń gdybyś miał taki kaprys.
nureczka - 10 Lipca 2014, 11:23
Oto dlaczego nigdy nie kupię Kindla:
Cytat | Takie badania są możliwe, ponieważ coraz więcej Amerykanów kupuje książki na czytnikach elektronicznych, jak Kindle sprzedawany przez Amazon.com. Na jego serwerach znajdują się informacje o każdym czytelniku - do której strony dobrnął i jakie fragmenty podkreślił.
|
Być może jestem przeczulona, ale taka permanentna inwigilacja bardzo, ale to bardzo mi się nie podoba.Cały tekst tutaj.
hrabek - 10 Lipca 2014, 11:27
Wydaje mi się, że dotyczy to tylko książek kupionych na Amazonie. Dane nie są przesyłane o książkach kupionych lokalnie, bo one nie synchronizują się z chmurą Amazonu.
nureczka - 10 Lipca 2014, 11:40
Ale samo zjawisko mi się nie podoba. No i wskazuję pewien, wielce mnie niepokojący trend. Kto wie, jaki będzie następny krok?
Zresztą, tak jak napisałam - prawdopodobnie jestem przedstawicielem pokolenia, które jest mocno czułe na punkcie inwigilacji. Nawet tej teoretycznie nieszkodliwej.
|
|
|