Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.
NURS - 17 Kwietnia 2008, 13:39
Dlaczego łeeee, jeszcze nie ma 23 i do tego PG13
Chal-Chenet - 4 Maj 2008, 11:39
Przeczytałem "Kroniki Jednorożca - Polowanie" i wrażenia mam pozytywne. Nie powiem, na początku zirytowało mnie strasznie wskrzeszenie Muldera, ale w dalszej części powieści zostało to wiarygodnie uzasadnione, więc jednak kupiłem to. Pochwalić mogę zwłaszcza za prowadzenie akcji, cały czas coś się dzieje i czyta się to w ten sposób, że nie patrzy się w ogóle na przekładane kartki. Czytanie "Kronik" polega na tym: siedzisz i nagle widzisz, że już połowa za tobą. Czytasz dalej: O! Już koniec?
Podobają mi się wyraziści bohaterowie, parę, na szczęście nienachalnych, mrugnięć okiem do czytelnika (fajny motyw z więzionym księdzem, się nieco zaskoczyłem w tym momencie). W ogóle lubię motywy esperowskie, tutaj czułem momentami ducha pierwszego "Nekroskopa", którego też dobrze mi się czytało, i w którym występowały podobne wątki.
Ogólnie jestem zadowolony z lektury i czekam na kolejne części, które ukażą się... No właśnie, kiedy?
NURS - 4 Maj 2008, 12:23
Wiesz, że masz rację, kiedy pisałem kroniki, musiałem mieć gdzieś pod czaszką Lumleya. Stąd chyba nekromancja wiesz kogo
Ksiądz jest za wiedzą i zgodą Orbita.
co do terminów, trudno określić. Teraz siedze nad Samotnością, rzecz ma już siedem lat, i wymaga sporych poprawek, praktycznie od nowa ją przepisuję, ale chcę oddać FS wnajbliższych tygodniach, żeby na jeśień była wydana.
Kroniki jednorożca: Wojna będą najprawdopodobniej nastepne, rys scenariusza jest już niemal gotowy. Generalnie zachowam się jak Lucas (George, nie Wiśniewski ) i powiem, że druga część bedzie bardziej mroczna. Ale Lis nie powie młodemu - Jestem twoim ojcem
Dragon_Warrior - 9 Maj 2008, 14:33
ja tu już z nadzieją w nowości i zapowiedzi w goglach zerkam raz na jakiś czas a tu tak
NURS - 11 Maj 2008, 12:06
Spokojnie, jak na wojnie. Napisze się i bedzie.
A póki co - 400 stron Apokalipsy już 16tego maja.
mawete - 11 Maj 2008, 15:26
NURS: czcionka i marginesy?
gorat - 11 Maj 2008, 15:43
O połowę większa objętość - o, będzie co czytać
NURS - 11 Maj 2008, 20:28
skaniam sie ku wersji mawete
A póki co, na stronie FS są tapetki z grafiką okładkową. Bardzo najsowne.
Kamilos - 12 Maj 2008, 13:36
Ja jestem ciekaw tego Anioła...
NURS - 15 Maj 2008, 14:04
Anioł, jak anioł. Diobeł też anioł.
Dzisiaj przyszła pacuszka z FS, pełna pachniących cegiełek Apokalipsy.
Przy okazji wyszła ciekawa koincydencja. Tego samego dnia mają premierę dwie książki, do których się przyłożyłem. Gibson i własnie Apokalipsa.
NURS - 27 Maj 2008, 08:38
Pozdrowienia z antypodow, gdzie woda goraca i rekiny wielgie.
adi_s - 27 Maj 2008, 08:41
oj zazdroszcze tych antypodów
NURS - 27 Maj 2008, 08:43
ale za kilka dni wracam.:--(
Rafał - 27 Maj 2008, 09:14
Ty nie wizytuj antypoda tylko PISZ!!!!
gorat - 27 Maj 2008, 09:29
Ciekawe, kiedy NURS będzie pozdrawiał z teropodów. Czy też raczej teropoda.
Witchma - 27 Maj 2008, 09:38
NURS, pozdrów antypody ode mnie
Szara opończa - 27 Maj 2008, 10:51
Wasza Wielebnosc..
no to jestem po Apokalipise.. przyznam ze szykowalem sie juz wczesniej, zanim Fabryka puscila wydanie drugie, tylko jakos nigdy nie bylo okazji..
enyłej... biorąc pod uwage zarysowana historie przedapokaliptyczna mr John jednoznacznie kojarzy mi sie z Z. Ziobro.... najgorsze jednak jest to ze na koniec zaczyna sie gosciowi kibicowac..
i o ile istnieje taka mozliwosc to prosze o tlumaczenie wiadomej transmisji w wiadomym jezyku:)
RD - 27 Maj 2008, 13:22
NURS napisał/a | Pozdrowienia z antypodow, gdzie woda goraca i rekiny wielgie. |
No proszę, premier do Peru, a NURS zgoła w drugą stronę! Nie wiem, któremu bardziej zazdrościć. A może i wiem, ale głośno nie powiem...
Jaki order przywieziesz, Padre?
NURS - 28 Maj 2008, 09:59
Chyba z kartofla
Relacja, jak wroce. zaraz po pierwszym.
GAndrel - 28 Maj 2008, 22:22
NURS Dręczyciel prosił, żeby wkleić.
Studnia - 28 Maj 2008, 22:41
Ostatnia fotka - NUR(ek)S
gorbash - 28 Maj 2008, 22:46
Trzeba było sobie z Młodym Einsteinem zrobić fote...
Anonymous - 29 Maj 2008, 02:36
Studnia napisał/a | Ostatnia fotka - NUR(ek)S |
dokladnie :
Fidel-F2 - 29 Maj 2008, 22:47
ale czemu NURS pływa w t-shirtcie?
Witchma - 29 Maj 2008, 22:54
Fidel-F2 napisał/a | ale czemu NURS pływa w t-shirtcie? |
Ech, ten ekscentryzm artystów...
Studnia - 29 Maj 2008, 22:57
Fidel-F2 napisał/a | ale czemu NURS pływa w t-shirtcie? |
Może woda zimna??
Gustaw G.Garuga - 30 Maj 2008, 21:36
Wytłumaczenie przyziemne, ale najpewniej prawdziwe - żeby nie dostać oparzeń na tropikalnym słońcu.
NURS - 2 Czerwca 2008, 09:30
Gustaw, jak zwykle, trafił w rzeczy sedno. Około południa można na południu skórę zostawić w wódzie
NURS - 2 Czerwca 2008, 14:00
Szara opończa napisał/a | Wasza Wielebnosc..
no to jestem po Apokalipise.. przyznam ze szykowalem sie juz wczesniej, zanim Fabryka puscila wydanie drugie, tylko jakos nigdy nie bylo okazji..
enyłej... biorąc pod uwage zarysowana historie przedapokaliptyczna mr John jednoznacznie kojarzy mi sie z Z. Ziobro.... najgorsze jednak jest to ze na koniec zaczyna sie gosciowi kibicowac..
i o ile istnieje taka mozliwosc to prosze o tlumaczenie wiadomej transmisji w wiadomym jezyku:) |
Kiedy pisałem Apokalipsę jeszcze nikt o PiS i Ziobrze dobrze nie słyszał. Starałem się opisać rządy twardego sukinsyna w naprawdę ciężkich czasach, bo uważam, że tylko taki człowiek może poprowadzić ludzi skutecznie. Z kaczynskimi jest jeden problem, oni próbowali metod pana jana w czasach spokoju, ale jak się zastanowić idealnie powielili wzorzec zachowan politycznych, jaki wymyśliłem, nawet ta nieszczęsna Czwarta Rzeczpospolita się wpasowala
Transmisja dotyczy generalnie informacji, że zauważono ruchy białasów.
Dragon_Warrior - 3 Czerwca 2008, 00:03
Tylko Nursie szanowny trzeba było zadbać o wyraźną datę pierwszego wydania na przedruku żeby w racie czego afery nie było
|
|
|