Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 12 Sierpnia 2010, 11:38
| Cytat | | Jakby wygrał (w wyborach prezydenckich - red.) Jarosław Kaczyński, to tu byłoby pięć pomników - atakowała jedna z osób sprzed Pałacu. |
I o to chodzi. dobrze jest jak dobrze jak dobrze (nie wiem czy poprawnie to dalambertowe powiedzenie przepisalem, jeśli nie to sorki).
uprzedziłeś mnie aniele.
ihan - 12 Sierpnia 2010, 11:41
Ale dlaczego pięć a nie 96? Albo 77? Wiem, że matematykę w szkołach obcięli, ale żeby aż tak?
Virgo C. - 12 Sierpnia 2010, 11:53
| ihan napisał/a | | Aha, jewgienij, obyś w złym momencie wspominał na Wawelu, samolubnie wolę aby rozróby były na Krakowskim Przedmieściu, nie w Krakowie. |
Coś się pomału na Błoniach szykuje. Szczęśliwie póki co zainteresowania nie wykazują ani media ani krakowscy obrońcy krzyża warszawskiego
baranek - 12 Sierpnia 2010, 12:13
może by tak wziąć i znowu przemianować Katowice. na Lechogród, albo Nową Aleksandrię... Jarosław powinien być wreszcie zadowolony i spokój w kraju nareszcie byłby.
a swoją drogą, ciekawe jak długo czekałbym na policyjną pacyfikację gdybym się skrzyknął z kilkoma starymi kumplami i zaczął manifestować swoje poglądy. ZOMO przyjeżdżało po pół godzinie. potem kwadrans i pozamiatane.
aniol - 12 Sierpnia 2010, 12:15
gdyby ktos mial jeszcze watpliwosci co jest naprawde wazne dla pan i panow poslow
jakimiz to waznymi sprawami zajmuja sie podczas dzisiejszego nadzwyczajnego zgromadzenia
pewnie pomyslicie ze sprawa powodzi jest najistotniejsza dla wybrancow narodu? ciezki los dotknietych przez kleske zywiolowa?
prosze bardzo
http://fakty.interia.pl/p...tablicy,1517895
w sumie to optymistyczne, bo skoro sejm zajmuje sie takimi duperelami to znaczy ze w kraju wiekszych problemow nie ma, nie ma kleski zywiolowej, nie ma kryzysu, nie ma inflacji, nie ma bezrobocia, sluzba zdrowia swietnie prosperuje
jest dobrze jak, dobrzejak
dalambert - 12 Sierpnia 2010, 12:17
| NURS napisał/a | | I o to chodzi. dobrze jest jak dobrze jak dobrze (nie wiem czy poprawnie to dalambertowe powiedzenie przepisalem, jeśli nie to sorki). |
to nie moje, to Lema, ja jeno cytuję, ale rozumiem
Stary robot rdzewieć musi ....
aniol - 12 Sierpnia 2010, 13:39
a ja mam pytanie
na 460 osłów stawiło się dzis w sejmie 312
czy ktos wie gdzie mozna znalesc nazwiska pozostalych 148 ktorzy nie raczyli przerwac sobie wakacji?
w zasadzie w takich sytuacjach, to bez waznego L4 powinien byc kop w *beep* i won z lawy poselskiej
najlepiej dozywotnio
albo chociaz kop w podogonie
solidny
ja sie moge poswiecic
moge rozdac te 148 kopow
Easy - 12 Sierpnia 2010, 13:46
Kworum wynosi 231 posłów, więc nie wiem, o co ten krzyk? Aha, no tak, żeby to pokazać jacy to ci politycy są źli, bezduszni i w ogóle be, a my jesteśmy cacy.
aniol - 12 Sierpnia 2010, 13:52
wiesz co
jako pracodawca tej bandy nierobow mam prawo wymagac zeby zapracowali na swoje pensje
niezaleznie od przekonan politycznych ich zakichanym obowiazkiem jest siedziec na tylkach podczas wszystkich obrad sejmowych
ciekawe jak na twoja wypowiedz zapatrywalby sie jakikolwiek pracodawca w jakiekolwiek firmie "o co ten krzyk? do zrobienia tej pracy wystarcza inni pracownicy wiec co z tego ze mnie dzis w firmie nie bylo"
podejrzewam ze wylot z pracy bylby natychmiastowy
a ze politycy to gnidy godne wylacznie pogardy powtarzam od 20 lat
Easy - 12 Sierpnia 2010, 14:04
Gadanie. Mają urlop? Mają. Poseł też człowiek. Gnać na złamanie karku choć i tak wiadomo, że twoja obecność nie jest konieczna? To co robisz jest zwyczajnym czepianiem się. Jakby nie mogło zebrać się tych 231, to rozumiem, że niesmak mógłby powstać, ale tak?
Wiadomo, rozprawiać o tym, jacy politycy są fe jest zawsze modne i daje +1 do szacunku wśród forumowych ziomków.
Matrim - 12 Sierpnia 2010, 14:07
aniol, za każdą nieusprawiedliwioną nieobecność poseł dostaje 300 zł kary - może i niewiele, ale zawsze. Poza tym kilkunastu jest gdzieś na Antypodach i trochę trudno by im było wrócić w tempie ekspresowym.
2/3 składu jest, decyzje są ważne - wystarczy.
nureczka - 12 Sierpnia 2010, 14:22
| Easy napisał/a | | Gnać na złamanie karku choć i tak wiadomo, że twoja obecność nie jest konieczna? |
Zasadniczo taką filozofię może reprezentować każdy z 460 przedstawicieli ludu. W rezultacie nikt by nie dotarł.
Być może mam spaczony "ogląd świata", ale od wielu lat jestem do dyspozycji pracodawcy na okrągło. Nawet z Australii latają samoloty do Polski. Decyzją pracodawcy jest, czy mi za taki przelot zapłaci.
Co prawda z tak daleka nigdy nie musiałam wracać, ale z Egiptu mi się zdarzyło.
Nie wspomnę już o tym, że za czasów gdy byłam w wojsku nawet jak jechałam do cioci na imieniny pracodawca musiał wiedzieć, jak się może ze mną skontaktować.
Nie jestem tak radykalna jak anioł, ale też chciałabym wiedzieć dlaczego ich nie było. (bo np. płacenie za przelot z Górnej Wolty rzeczywiście mijałoby się z celem).
To pisałam ja - podatniczka
aniol - 12 Sierpnia 2010, 14:27
| Easy napisał/a | Gadanie. Mają urlop? Mają. Poseł też człowiek. Gnać na złamanie karku choć i tak wiadomo, że twoja obecność nie jest konieczna? To co robisz jest zwyczajnym czepianiem się. Jakby nie mogło zebrać się tych 231, to rozumiem, że niesmak mógłby powstać, ale tak?
Wiadomo, rozprawiać o tym, jacy politycy są fe jest zawsze modne i daje +1 do szacunku wśród forumowych ziomków. |
masz racje - czepiam sie i czepiam sie swiadomie ; gdyby braklo powiedzmy 50 sztuk zapewne bym sie nie odezwal
ale w tej sytuacji jestem zniesmaczony
a tak na marginesie: co to jest "+1 do szacunku"?
Kai - 12 Sierpnia 2010, 14:38
To znaczy, że masz o 1 punkt więcej szacunku w oczach otoczenia.
A że praca posłów jest najlepiej opłacaną drzemką w Polsce to inna sprawa.
jewgienij - 12 Sierpnia 2010, 15:50
Może formalnie nie są potrzebni do przepchnięcia sprawy, ale jeśli w kraju jest kryzys, to powinni być na miejscu. Przed przyjęciem tak odpowiedzialnej funkcji powinni pomyśleć o wyrzeczeniach z nią związanych, nie tylko o władzy, bmw, immunitecie i tym, że stać ich będzie na wycieczkę do Australii. Mogliby choćby odwiedzić powodzian, próbować robić dla nich coś więcej jeszcze. Zwykli ludzie przyjeżdżają tam, aby pomóc. Mogliby zainteresować się, co się dziej na Krakowskim Przedmieściu.
Wielu ludzi w Polsce w ogóle nie ma urlopów, wielu innych musi z nich w trakcie rezygnować. Też jestem za tym, żeby się tych ponad 100 osób ( dobrze mówię?) wytłumaczyło, dlaczego nie przybyło. Czy dlatego, że w momencie, kiedy w kraju burdel, woleli pstrykać sobie foty z kangurami, czy naprawdę nie mieli jak?
Niech i to będzie czepianie się, ale wymagania wobec nich są wyższe i trzeba się czepiać. Taki los polityka. Jak mu nie pasuje, niech zmieni zajęcie.
Virgo C. - 12 Sierpnia 2010, 16:05
@Anioł
Można sprawdzić na stronie Sejmu. Ale raz że jeszcze nie ma szczegółowego zapisu wczorajszego głosowania, a dwa - należałoby sprawdzać każdego posła z osobna
NURS - 12 Sierpnia 2010, 17:15
dalambertowi, i wszystkim, którzy robili z Tusku i Kopacz wiatraki.
http://wyborcza.biz/bizne...y_miliardy.html
jewgienij - 12 Sierpnia 2010, 17:22
Tusk i Kopacz zachowali po prostu spokój, choć presja ze strony histeryków była ogromna.
Z tym że stwierdzenie"pandemia przestała nam zagrażać" to raczej pobożne życzenie.
NURS - 12 Sierpnia 2010, 17:39
Ta pandemia, ogłoszona. Nigdy nie zagrażała, tylko teraz to w końcu głośno przyznano.
Mógłbym powiedzieć, a nie mówiłem, ale nudzi mi się już...
feralny por. - 12 Sierpnia 2010, 18:30
http://www.kciuk.pl/Nowy-...ynskiego-a13067
Jak myślicie, wystarczy?
Ziemniak - 12 Sierpnia 2010, 18:57
No nie wiem, apetyt rośnie w miarę jedzenia
jewgienij - 12 Sierpnia 2010, 19:25
Jest tablica, koniec pieśni.
Widać teraz wyraźnie, że nie chodzi ani o krzyż, ani o tablicę, ani o pomnik, tylko o zadymę. Artyści rzeźbiarze się znaleźli. Będą tak zawracać gitarę w nieskończoność.
Teraz jak nie przeniosą tego krzyża, to powinna wreszcie wejść policja i zrobić porządek.
Jak trzeba wieloosobową rodzinę eksmitować z mieszkania, to nie ma litości, widziałem w tv. Nie wspomnę już o handlujących z hali. Wiadomym jest, że co by rząd nie zrobił, to i tak będzie przez pewnych ludzi znienawidzony z założenia, ale przynajmniej zyska poparcie i szacunek tych, którzy z niesmakiem patrzą na samowolę krzyżowców. Policja jest w państwie od takich rzeczy.
cherryen - 12 Sierpnia 2010, 19:27
| feralny por. napisał/a | | Jak myślicie, wystarczy? |
Boję się, że może nie wystarczyć.
Kai - 12 Sierpnia 2010, 21:31
Tak się zapędzili w tym zacietrzewieniu, że już nawet nie zauważyli, kiedy zgubili poparcie Kościoła. I dobrze. Nie mieszać oszołomów z religią.
mad - 13 Sierpnia 2010, 00:11
O, jaki śliczny awatarek!
Nie myślcie, że to jest offtop
A może jest?
dalambert - 13 Sierpnia 2010, 08:07
NURS, akurat , jakbyś popatrzył, to ja nigdy nie robiłem Tusku i Kopacz wietraków za rozsądne podejście do światowj histerii świńsko grypowej.
Zakupu szczepionek domagał się śp. Rzecznik Praw, i chwała Bogu go nie posłuchano.
Fidel-F2 - 13 Sierpnia 2010, 09:11
no i PiS naturalnie, o czym dalambercie kochany raczyłeś zapomnieć, jak zwykle, i też chwała bogu go nie posłuchano
nureczka - 13 Sierpnia 2010, 09:27
feralny por., śliczne.
Hubert - 13 Sierpnia 2010, 09:28
http://www.polityka.pl/ga...kow-2010-r.read
Co Mleczko ma w tej sprawie do powiedzenia.
Kruk Siwy - 13 Sierpnia 2010, 09:29
Nic nie widać Sosne
|
|
|