To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

aniol - 11 Sierpnia 2010, 13:44

Rafał napisał/a
PIS zrobiło fajną stronkę gdzie można rozliczać PO z obietnic wyborczych. Ciekawe tylko, że od początku jest nieuczciwie prowadzona, bo jeśli PO zdeklarowało, że czegoś nie zrobi i dotąd nie zrobiło, to ma mieć +1, do ewentualnego skasowania jeśli okaże się, że to było kłamstewko. Nie wiem czy PIS nie kręci tym bata na siebie, widzę tu różne możliwości.

oczekujesz uczciwosci od Prawych i Sprawiedliwych???? :shock: :shock: :shock:
panie gdzies pan byl ostatnie 20 lat? na Antarktydzie? :wink:

dalambert - 11 Sierpnia 2010, 13:57

o co biega obiecywali NIE ponosić podatków i na dzien dobry Vat podnosza ?
dobrze jest, jest dobrze Dobrzejak !

jewgienij - 11 Sierpnia 2010, 13:59

Cytat
Krzyż na Krakowskim Przedmieściu jest traktowany bardziej jako plemienny totem niż symbol religijny - uważa Mikołejko.

Bo obrońcy krzyża faktycznie traktują Polskę jak plemię, a nie jak państwo. Jak plemię skupione wokół jednego symbolu, wrogie wszystkiemu na zewnątrz.

Państwo to instytucja otwarta, różnorodna, wieloetniczna, wielowyznaniowa.
A to, co mamy teraz w centrum stolicy niby nowoczesnego kraju, to ekstatyczny taniec wokół drewnianego symbolu plemiennej wspólnoty.

A Michnika też szanuję, bo po Okrągłym Stole miał rozum i odwagę przeciwstawić się tym oszołomom, którzy zaczęli ludziom funkcjonującym w PRL odmawiać prawa bycia Polakami i represjonować ich. Wprowadzili moralny dyktat, którego skutki mamy do dziś. Cały okres Polski Ludowej uznali za czarną dziurę w dziejach, zrównawszy z okresem hitlerowskiej okupacji. A to bzdura, bo Polska 1945-1989 istniała, choć była państwem wasalnym, bardzo niedoskonałym, o bardzo ograniczonej wolności, ludzie w niej mieszkający czuli, że mieszkają w Polsce. W szkołach i urzędach nie mówiono po rosyjsku. Sportowcy zdobywali medale dla Polski, nie dla ZSRR, a wielu artystów przyniosło jej chwałę. Wśród wielu bydlaków byli w partii też tacy, którzy próbowali tonować, reformować( choć nigdy nie mogli być dominujący), w efekcie tego mieliśmy Okrągły Stół, obopólne porozumienie, a nie Rumunię z Ceausescu.

Rozpisałem się, ale to jakby też a propos tych rozmów o komunizmie, które się niedawno tu toczyły.

Łupaszka - 11 Sierpnia 2010, 15:47

NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a

Guru To jesteś ty Adam Michnik polskiej fantastyki. :bravo

ps. skoro o podniecie, to Ciebie podnieca Jarosław Kaczyński, a mnie moja narzeczona :wink:

Widzisz chłopczyku, ty żadnemu z opluwanych przez siebie ludzi nigdy do pięt nawet nie dorośniesz, więc nie wysilaj się za specjalnie, bo nie jesteś w stanie mnie obrazić. Tym bardziej do Michnika, który mi zwisa luźnym kalafiorem i bycie porównywanym z nim (obaj zrobiliśmy cos podobnego, założyliśmy pisma i je rozwinęliśmy) w żaden sposób nie może mnie obrazić. To oblega tylko w kręgu oszołomstwa, do którego najwyraźniej należysz. Juz prędzej mógłbyś mnie obrazić pisząc o mnie, że jestem Kurskim, Kaczorem, albo, tfu, tfu, Brudzińskim. Oj, wtedy bym się wkurzył.... :twisted:
Dam ci też dobrą radę, z zupełnie innej beczki, bo widzę, ze sobie kompletnie z tym nie radzisz. Z dużej litery w takim zdaniu jak powyżej powinno być Ty a nie To. Bo wiesz, istnieje coś takiego jak język polski, który powinieneś znać, jako patriota. :-) no i interpunkcja, człowieku, Interpunkcja. Znaczy przecinki.
Mnie JarKacz nie podnieca, za to uwielbiam widzieć, jak przyłalani na kłamstwach pisowcy wiją się i udają greka. Dlatego, za każdym razem, kiedy wpadasz tutaj, zeby przekleić jakąś partyjną propagandę dla ciemnego ludu, kpię z niej i wyszydzam. Bo tylko na to zasługuje większość z tez stawianych przez ciebie na tym forum.
A jeśli uważasz, ze to krzywdząca opinia podaj nazwiska ekonomistów, którzy twierdzili, ze ta podwyżka VAT-u spowoduje 20 procentowy wzrost kosztów życia najuboższych. Zobaczymy, czy będziesz w stanie podtrzymać tezę, którą tu ogłosiłeś.

fidel, - a za co mu krawat dawać, ty byś się obraził za nazwanie cię Michnikiem polskiej fantastyki? Było nie było facet osiągnął spory sukces, nieźle się ustawił, a ze się jąka? :twisted: Ludzka rzecz.

adon - a oczym chcesz dyskutować z gościem, który nie czyta tego co my? On tu jest, zeby siać swoją propagandę, a nie rozmawiać o literaturze :-)

Ja Pana Roberta nie zamierzam obrażać. Pan Robert tutaj sam sobie ocenę w kwestii kultury osobistej wystawia względem innych uzytkowników. Ja tylko stwierdzam fakt na podstawie Pana Roberta tutaj wyrażanych poglądów, że Pan Robert nadaje sie na Adama Michnika Polskiej Fantastyki.
Ale na szczęście nie jesteś tak wpływowy w środowisku fantastyki jak Adam Michnik w polityce.
W Końcu macie wspólny Tok Myślenia więc nie ma sie na co obrażać. Dziwi mnie, że mnie atakujesz od partyjnego agitatora, a swoich kolegów z pola Fantastyki udajesz, że nie widzisz. A może sie boisz ich krytykować. Nie wiem. Na szerszym polu nie zamierzam z tobą dyskutować, bo nie lubię sie z kimś szarpać na wyzwiska. Choć lubię czytaj twoje filipinki np o PRLu. Bo wtedy warto to skopiować i na blogu zacytować. :wink:

Co do podwyżki vatu, to tv był to komentarz jednego z ekonomistów. :wink:

nureczka - 11 Sierpnia 2010, 15:52

Łupaszka, taka prośba kompletnie OFFTOPowa.
Staraj się nie cytować ściany tekstu. Nie wszyscy mają szybkie łącza. Szczególnie na wakacjach.
Koniec OFFTOPa.

Matrim - 11 Sierpnia 2010, 15:53

Łupaszka napisał/a
Problem prawdziwy, to podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów)

Łupaszka napisał/a

Bez komentarza.

Łupaszka - 11 Sierpnia 2010, 16:14

Matrim napisał/a
Łupaszka napisał/a
Problem prawdziwy, to podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów)

Łupaszka napisał/a

Bez komentarza.

Dziennikarka komentuje, że wg ekonomistów itd ..... i zaraz wcięta scena wywiadu z jednym a nie z 100 ekonomistów na temat podwyższ ki vatu.

Teza jakoby podwyższenie vatu nie spowoduje zagrabienia przez PO więcej pieniędzy społeczeństwo, jest po prostu kłamliwa. :wink:

ihan - 11 Sierpnia 2010, 16:20

Łupaszko, jeszcze raz, może burzę twój obraz świata, ale twierdzenie, że podwyżka VAT bedzie przeznaczona na wyłączne potrzeby Tuska i PO jest kłamliwa.
I wytłumacz proszę własnymi słowami, co znaczy:

"podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów)"

bo nie jestem pewna jak sam to zdanie rozumiesz (chodzi mi głównie o te 20%. I tym razem zechciej nie ignorować moich pytań.

Łupaszka - 11 Sierpnia 2010, 16:45

ihan napisał/a
Łupaszko, jeszcze raz, może burzę twój obraz świata, ale twierdzenie, że podwyżka VAT bedzie przeznaczona na wyłączne potrzeby Tuska i PO jest kłamliwa.
I wytłumacz proszę własnymi słowami, co znaczy:

podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów)

bo nie jestem pewna jak sam to zdanie rozumiesz (chodzi mi głównie o te 20%. I tym razem zechciej nie ignorować moich pytań.

Podwyżka Vatu zostanie zrealizowana przez rząd Tuska czyli PO. Na czyje potrzeby? Na tego kto dokonuje grabieży obywateli. :wink:

Dziennikarka poinformowała, że wg wyliczeń ekonomistów podwyższa podatków(vatu) spowoduje zabranie najbiedniejszym rodzinom 20%.
No sorry, że nie nagrywam każdego wydania wiadomości, faktów czy wydarzeń!!!!

ihan - 11 Sierpnia 2010, 16:55

No to jeszcze raz: kto dokonuje grabieży obywateli, co wiesz o tym jak funkcjonuje Państwo i na co przeznaczane są podatki. Wdzięczna będę jeśli sprecyzujesz.
I nie pytam co powiedziała dziennikarka, tylko jak ty rozumiesz to zdanie. Czy podwyżka VATu wpłynie na to ile wczęsniej te rodziny płaciły? Jak wpłynie? Konkretnie.

aniol - 11 Sierpnia 2010, 17:10

beda pyskowac ze tablica to nie pomnik, ze litery maja malo patryjotyczny ksztalt, ze krzyz na tablicy to za malo katolicki etc.

no kurde jasnowidz ze mnie czy ki pieron? http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1aafd

edytka: niechcacy sam skasowalem kawalek swojej wypowiedzi - przepraszam

Agi - 11 Sierpnia 2010, 17:15

Łupaszka napisał/a
Podwyżka Vatu zostanie zrealizowana przez rząd Tuska czyli PO. Na czyje potrzeby? Na tego kto dokonuje grabieży obywateli. :wink:

A przypadkiem nie na policję, wojsko, szkoły, szpitale, że o pomocy społecznej nie wspomnę?
Doprawdy, Twoje postrzeganie rzeczywistości jest zabawne. :mrgreen:
aniol napisał/a
a idac tokiem rozumowania kolegi Łupaszki - tez mi sie nie podoba ze bede placil wiekszy vat ktory pojdzi na podwyzke emerytury dalamberta :wink:

Pocieszę Cię, dalambert nie jest jeszcze na emeryturze.

dalambert - 11 Sierpnia 2010, 17:16

aniol, ja to na razie sam na swoją emeryturę pracuje, a Ty się składasz co by Tobie nie zabrakło i składkę na darmową służbę zdrowia płacisz ;P:
nureczka - 11 Sierpnia 2010, 17:17

Łupaszka napisał/a
Dziennikarka poinformowała, że wg wyliczeń ekonomistów

Nie znana z nazwiska dziennikarka zacytowała równie anonimowych ekonomistów. Dobrze rozumiem?

feralny por. - 11 Sierpnia 2010, 17:18

Łupaszka napisał/a
lubię czytaj twoje filipinki np o PRLu
Medal za to jakiś, dawno się tak nie uśmiałem. :mrgreen:
Kai - 11 Sierpnia 2010, 17:20

Kilka dni temu gdzieś był ten artykuł straszący 20% wzrostem kosztów utrzymania. Nie, żebym była święcie przekonana, że tak nie będzie, ale za to trzeba będzie podziękować całkiem komu innemu, a nie rządowi czy Tuskowi. Producentom, handlowcom wszelkiej maści, którzy przy okazji podniosą sobie ceny, jak zresztą robią to przez cały czas.

Ale takie ujęcie sprawy jest naturalnie na rękę wszystkim anty-PO. A brak podstawowej wiedzy na ten temat u przeciętnego obywatela też tę panikę napędza.

NURS - 11 Sierpnia 2010, 17:30

dalambert napisał/a
o co biega obiecywali NIE ponosić podatków i na dzien dobry Vat podnosza ?
dobrze jest, jest dobrze Dobrzejak !

Kaczyński obiecał zakończyć wojnę polsko-polską i co?
A tak na marginesie, wskaż partię, która wywiązywała się ze wszystkich obietnic.
Obawiam się, ze ten sport na tym własnie polega, żeby jak najładniej obiecać a potemt ego nie robić. czynienie zarzutu z czegoś takiego oponentom świadczyć może o mentalności Kalego, co najwyżej. :twisted:

aniol - 11 Sierpnia 2010, 17:34

dalambert napisał/a
aniol, ja to na razie sam na swoją emeryturę pracuje, a Ty się składasz co by Tobie nie zabrakło i składkę na darmową służbę zdrowia płacisz ;P:

oj, to zlosliwosc taka mala miala byc
nie wyszlo :oops: sorki

NURS - 11 Sierpnia 2010, 17:38

Łupaszka napisał/a

Ja Pana Roberta nie zamierzam obrażać. Pan Robert tutaj sam sobie ocenę w kwestii kultury osobistej wystawia względem innych uzytkowników. Ja tylko stwierdzam fakt na podstawie Pana Roberta tutaj wyrażanych poglądów, że Pan Robert nadaje sie na Adama Michnika Polskiej Fantastyki.
Ale na szczęście nie jesteś tak wpływowy w środowisku fantastyki jak Adam Michnik w polityce.
W Końcu macie wspólny Tok Myślenia więc nie ma sie na co obrażać. Dziwi mnie, że mnie atakujesz od partyjnego agitatora, a swoich kolegów z pola Fantastyki udajesz, że nie widzisz. A może sie boisz ich krytykować. Nie wiem. Na szerszym polu nie zamierzam z tobą dyskutować, bo nie lubię sie z kimś szarpać na wyzwiska. Choć lubię czytaj twoje filipinki np o PRLu. Bo wtedy warto to skopiować i na blogu zacytować. :wink:

to w końcu dla ciebie jestem pan, czy Ty? :twisted:
O moich wpływach w środowisku fantastycznym najwyraźniej nic nie wiesz, więc raczej nie wypowiadaj się na ten temat. I jak ci już wcześniej napisałem, nie obraża mnie w zaden sposób porównanie z Michnikiem. mogę się nawet poczuć nim wyróżniony, w końcu to nie byle kto, a że oszołomstwo go nie lubi, to już problem oszołomstwa.
Otóż moi koledzy nie wypisują bredni i nie przeklejają cudzych postów z tekstami politycznie zaangażowanymi, a ty to robisz nagminnie, więc nie dziw się, ze to budzi sprzeciw. Jak widac kilka osób ci to wytyka. A tak a propos, którego to kolegi nie krytykuję, wymienisz z nazwiska?
A co do PRLu, to jakieś 50% społeczeństwa myśli tak samo jak ja. Co więcej, z nas dwóch tylko ja widziałem go na własne oczy i przezyłem kilkadziesiąt lat. Więc nie ucz ojca dzieci robić, bo ty jesteś skazany na opowieści innych, a ja nie.

Cytat

Czyli przyznajsze się do kłamstwa - napisałeś wyraźnie, w liczbie mnogiej a to jednag wqielka róznica, bo ja mogę zacytować pojedyncze osoby twierdzące dowolną rzecz. I nadal nie mamy linki, zeby to potwierdzić.

Edyta:
Cytat

Dziennikarka poinformowała, że wg wyliczeń ekonomistów podwyższa podatków(vatu) spowoduje zabranie najbiedniejszym rodzinom 20%.
No sorry, że nie nagrywam każdego wydania wiadomości, faktów czy wydarzeń!!!!

no i mam cie, bratku. Jesteś skończonym kłamczuszkiem. To już trzecia wersja. I jaka ciekawa, stacjit ez pewnie nie pamietasz. I ilu ich było, jeden,c zy wielu.
Wybacz, ale ludzi, którzy jak ty, rozpowszechniają zwykłe, ordynarne kłamstwa, naprawdę trudno szanowac, nawet w dyskusji.

NURS - 11 Sierpnia 2010, 17:43

http://wiadomosci.gazeta....20_procent.html
O!

jewgienij - 11 Sierpnia 2010, 17:50

feralny por. napisał/a
Łupaszka napisał/a
lubię czytaj twoje filipinki np o PRLu
Medal za to jakiś, dawno się tak nie uśmiałem. :mrgreen:

NURS, czemuś się tajniaczył, że kiedyś pisma dla dziewcząt redagowałeś? :D

Łupaszka, możliwe, że to literówka, ale ja w to nie wierzę, biorąc pod uwagę wszystkie Twoje dotychczasowe posty. Jesteś po prostu skandalicznie niedouczony, a chcesz brylować na forum związanym z literaturą. Szkodzisz swojej sprawie. Ukończ szkołę, poczytaj trochę książek zamiast blogów i felietonów jakichś czwartoligowych agitatorów z kosmosu, wyrób w sobie krytycyzm i umiejętność własnego myślenia, żeby nie łykać wszystkiego co w sieci jako prawd objawionych. Wtedy będziemy gadać. Na razie jesteś cienki Bolek, tyleż śmieszny, co irytujący. Masz mnóstwo zapału i ochoty do walki, ale nie masz za grosz wiedzy ani umiejętności, aby poważnie z Tobą rozmawiać. Przepraszam, że tak prosto z mostu, protekcjonalnie i okrutnie, ale nie ma się, co z Tobą pieścić. Bo robisz sam sobie krzywdę. Może kiedyś będziesz czołowym ideologiem, na razie robisz z siebie pośmiewisko, aż przykro się temu przyglądać, jak wychodzisz na ring np. z NURS-em

Łupaszka - 11 Sierpnia 2010, 18:56

Z Panem Robertem nie da dyskutować merytorycznie bez mordobicia w stylu MMA. Gdybym walił tutaj tekstami Ziemkiewicza czy Grzędowicza, to zaraz bym został oskarżony, że nie mam własnego zdania i że wstawiam tu partyjne agitki Ziemkiewicza, Grzedowicza, że to obrzydliwe kłamstwa, manipulacja "PISFantastów" itd.

Tak naprawdę, to Pan Robert nie na mnie musi sie wkurzać, że rzucam "propagandę". Podejrzewam, że Pan Robert wściekły jest raczej na swoich kolegów pisarzy, którzy ośmielili sie wyrażać publicznie "propagandę".
To co Pan nazywa oszołomstwem prawicowym, pańscy koledzy nazywają oszołomstwem lewicowm vel michnikoidalnym. W dodatku zwalczają podobny do pana sposób myślenia w sposób bardziej skuteczny, niż pana walka publicystyczna na forum.

Sorry nie da sie tak rozmawiać :wink:

Pasuje, ale obserwuje.

Pozdrawiam przy okazji Pana Roberta i życzę mu żebym sie tak strasznie nie denerwował. Szkoda zdrowia.

Fidel-F2 - 11 Sierpnia 2010, 19:11

Łupaszka napisał/a
Sorry nie da sie tak rozmawiać

Pasuje, ale obserwuje.
obiecujesz?
jewgienij - 11 Sierpnia 2010, 19:48

Łupaszka, zacznij najpierw analizować felietony Grzędowicza i Ziemkiewicza pod kątem logiki, spójności wypowiedzi, stylistyki, a nie tylko polityki. Wyjdzie Ci to bardziej na zdrowie.
Jak dorośniesz i nauczysz się formułować myśli na poziomie uprawniającym choćby do ukończenia szkoły średniej, to wtedy możesz przejść do poważniejszych dyskusji politycznych.

nureczka - 11 Sierpnia 2010, 19:59

Łupaszka napisał/a
Pasuje, ale obserwuje

Słuszna decyzja.

aniol - 11 Sierpnia 2010, 21:49

namieszalem kilka postow powyzej za co przepraszam, i skasowalem czesc swojego wczesniejszego posta

skasowalem swoja wypowiedz - ok 17ej w telewizorni pojawilo sie info ze jutro rano zapadnie ostateczna decyzja o lokalizacji tablicy upamietniajacej katastrofe smolenska, skomentowalem to mniej wiecej w ten sposob: ze najpozniej w poludnie pisowczycy zaczna pyskowac ze tablica a nie pomnik, ze litery za malo patriotyczne a ich kroj malo katolicki itp glupoty
sie pomylilem co do czasu - juz sie zaczelo:
http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1aafd

zwolennicy Jaroslawa sa przewidywalni az do bolu

feralny por. - 11 Sierpnia 2010, 21:55

aniol, trzeba w końcu zamienić Polskę w jeden wielki cmentarz inaczej się po prostu nie da.

Przypomina mi się ta prowokacyjna instalacja czeskiego artysty, w której Polska była pokazano jako kartoflisko przyozdobione krzyżem. Przyznam, że poczułem się wtedy trochę urażony, jednak teraz ze smutkiem stwierdzam, że trafił w sedno.

aniol - 11 Sierpnia 2010, 22:01

a na poludniu sie ludziom powodzi
ale juz po wyborach wiec i peowcy i pisowczycy maja ich gleboko w d.pach
wazniesza jest awantura o krzyz bo lepiej w mediach sie wypada, i nie trzeba daleko jechac

dalambert - 11 Sierpnia 2010, 22:07

Czy wszyscy zauważli, ,ze Polska dalej istnieje i ma swoje interesy narodowe i powody do bycia na nie,
Jlednych się tu obija krzyżem, inmych po;ltpoprawna pałą - a sktek jest wredny i durrny - proponuję odczekać = - ale wasza wola ...

feralny por. - 11 Sierpnia 2010, 22:08

Dziennikarzom też jest bliżej i wygodniej, więc krzyż ma zapewniony czas antenowy na wszystkich kanałach.

Partner forum