To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Łupaszka - 10 Sierpnia 2010, 11:47

NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a
Może petycja drodzy koledzy klubu antypis ;P: o wyrzucenie Jarsoława Grzędowicza z SFFIH z powodu iż facet w każdym numerze Straszne Gazety Polskiej gloryfikuje Jarosława Kaczyńskiego i co najgorszeeeee krytykujeeee Tuska i Kaszalotaaaaa ........
?

to jest twój swiat, oszołomstwa, nienawiści i żądzy zniszczenia każdego, kto mysli inaczej. Pewnie tego nie zrozumiesz, ale niczym nie róznisz się od tych, których tak namiętnie zwalczasz, komuchów, lewaków.
W SFFH ma miejsce każdy, miał Ziemkiewicz,, może mieć i Grzędowicz. I nikt nie ma z tym najmniejszego problemu.

Mylisz sie i to bardzo. Bo ja nie prawie bzdur, iż komunizm to najlepszy system na świecie, ale czasem "wypaczenia" sie zdarzają.
Poza tym zbrodniarz chce Guevara też mnie nie podnieca, jak młodych głupców w koszulkach z człowiekiem, który uwielbiał wykonywać strzał w potylice kobietom i dzieciom.

NURS - 10 Sierpnia 2010, 14:12

dalambert napisał/a
NURS, wlez sobie na PiSowskie strony, gdzie są programy, to pewnie znajdziesz, chyba że tak wytrawny śledczy i tropiciel PiSowskich zbrodni dawno to wszystko wie, ja Ci niczego wskazywać nie będę duży chłopczyk jesteś poglądy masz stałe więc szkoda czasu na dyskusje.
A tak na marginesie PO rządzi już trzy lata i ma szanse jak teraz w koalicji z PSL, to za rok w kolalicji z SLD u wąłdzy się utrzymać = może jednak Cię zaiteresują poczynania tych co Ci do kieszeni sięgają, a nie tych co nie mogą :mrgreen:

Nie mogą ale sięgaliby, gdyby mogli :-)
A na stronach PiS nie ma nic o źródłach finansowania, znaczy konkretnego, tylko ogólniki. dlatego pytam.
Każda koalicja dobra, byle odsunąć od władzy Talibów.

dalambert - 10 Sierpnia 2010, 14:15

NURS napisał/a
Każda koalicja dobra, byle odsunąć od władzy Talibów.

śmiech pusty na takie hasełka mnie ogarnia, jak dojdziesz do imperialistów, faszystów , krzyżaków, inkwizytorów i kolonialistów to mnie zawiadom ;P:

NURS - 10 Sierpnia 2010, 15:34

poczytaj swoje posty, ile tam krotochwil. Ja się tylko dostosowuję do poziomu :-)
BTW tak ich nazywają komentatorzy polityczni w mędiach, wiec do kogo innego te protesty.

NURS - 10 Sierpnia 2010, 15:41

Łupaszka napisał/a
NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a
Może petycja drodzy koledzy klubu antypis ;P: o wyrzucenie Jarsoława Grzędowicza z SFFIH z powodu iż facet w każdym numerze Straszne Gazety Polskiej gloryfikuje Jarosława Kaczyńskiego i co najgorszeeeee krytykujeeee Tuska i Kaszalotaaaaa ........
?

to jest twój swiat, oszołomstwa, nienawiści i żądzy zniszczenia każdego, kto mysli inaczej. Pewnie tego nie zrozumiesz, ale niczym nie róznisz się od tych, których tak namiętnie zwalczasz, komuchów, lewaków.
W SFFH ma miejsce każdy, miał Ziemkiewicz,, może mieć i Grzędowicz. I nikt nie ma z tym najmniejszego problemu.

Mylisz sie i to bardzo. Bo ja nie prawie bzdur, iż komunizm to najlepszy system na świecie, ale czasem wypaczenia sie zdarzają.

Pewnie, ze nie napisałeś, więcej powiem, nikt tego nie napisał na tym forum.

Cytat
Poza tym zbrodniarz chce Guevara też mnie nie podnieca, jak młodych głupców w koszulkach z człowiekiem, który uwielbiał wykonywać strzał w potylice kobietom i dzieciom.

Podnieca cię, podnieca i stąd ta freudowska pomyłeczka. Ty marzysz o tym, żeby eksterminować myślących inaczej, przecież to aż bije z twoich postów. Mitologizujesz krzywdę ojca (nie mam pojęcia, czy to prawda, bo internet zapewnia ci anonimowość) i cały czas rozprawiasz o usunięciu kadego, kto ma skłonności lewicowe. Powtarzasz przy okazji brednie, czasem zdarza ci się ztez apomniec wyciąć autora postu, którym się podpierasz, jako swoim (pamiętasz, ile śmiechu i radości było ostatnim razem, jak tak zrobiłes?) na pytania o zasadnośc tych tez nigdy nie odpowiedziałes, bo nie pojmujesz materii, o której tak zawzięcie chcesz dyskutowac. lżysz mądrzejszych od siebie, tylko dlatego, że guru tak powiedział. A guru kłamie, jak kazdy polityk.

dalambert - 10 Sierpnia 2010, 15:49

NURS napisał/a
Podnieca cię, podnieca i stąd ta freudowska pomyłeczka. Ty marzysz o tym, żeby eksterminować myślących inaczej, przecież to aż bije z twoich postów.

Coż za dogłębna analiza i jaki mądry wykład , NURS, zachwycasz mnie swoją dociekliwością, ale jak innym wciskasz freudowskie pomyłki i wiesz co im z postów bije, to może jednak pozwolisz się zapytać,
słyszałeś o czymś co się nazywa "psychoza maniakalna" ?

Ps. jesteś pewien, ze na wczorajszym "hepeningu" na Krakowskim Przedmieściu NIE było nikogo z forumowiczów?

Rafał - 10 Sierpnia 2010, 15:59

:mrgreen: :bravo :mrgreen:

Słodcy jesteście :D

Kai - 10 Sierpnia 2010, 16:52

dalambert, założę się, że poszedłeś choć popatrzeć :mrgreen:
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 17:05

Ja nie byłem :D Za stary jestem na wspinanie się na latarnie, a w dodatku mam kawał drogi do Warszawy.

Wprawdzie UB próbowało mnie zmotywować talonami na buty "juniorki" i amerykańskimi papierosami, ale ostatecznie uznałem, że nie warto.

NURS - 10 Sierpnia 2010, 17:15

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
Podnieca cię, podnieca i stąd ta freudowska pomyłeczka. Ty marzysz o tym, żeby eksterminować myślących inaczej, przecież to aż bije z twoich postów.

Coż za dogłębna analiza i jaki mądry wykład , NURS, zachwycasz mnie swoją dociekliwością, ale jak innym wciskasz freudowskie pomyłki i wiesz co im z postów bije, to może jednak pozwolisz się zapytać,
słyszałeś o czymś co się nazywa psychoza maniakalna ?

Ps. jesteś pewien, ze na wczorajszym hepeningu na Krakowskim Przedmieściu NIE było nikogo z forumowiczów?

Nie wiem czy ktoś był, jeśli był, to pewnie o tym napisze.

A co do psychozy maniakalnej, tak, słyszałem o tej jednostce chorobowej, i wiesz co, to moze być wytłumaczenie dlaczego w sumie młody człowiek tak nienawidzi wszystkich, którzy myślą inaczej. Że też sam na to nie wpadłem :-)

jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 17:22

A skąd wiesz, że On młody? Że dziecinny w postach i naiwny, to jeszcze żaden dowód. Wielu tak ma do końca życia.

No chyba że przedstawiał się na forum, zanim ruszył do wklejania swoich materiałów. Ale ja, prawdę mówiąc, innych postów prócz demaskujących małość PO tu nie czytałem.

Kai - 10 Sierpnia 2010, 17:27

jewgienij, zauważyłam, że spora grupa młodych ludzi ma takie poglądy. Najczęściej wprawdzie na użytek forum, bo w życiu prywatnym raczej ich nie wygłaszają, ale charakterystyczny dla nich jest właśnie ten sposób prowadzenia dyskusji.
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 17:58

Kai napisał/a
jewgienij, zauważyłam, że spora grupa młodych ludzi ma takie poglądy. Najczęściej wprawdzie na użytek forum, bo w życiu prywatnym raczej ich nie wygłaszają, ale charakterystyczny dla nich jest właśnie ten sposób prowadzenia dyskusji.

No to już jest rzeczywiście zastanawiające.

Bo jeszcze rozumiem tych starszych, co się nie obudzili w nowej rzeczywistości - a może niektórym czasami wygodnie się nie budzić, bo by zmuszeni byli zmierzyć się z nowymi problemami, których nie sposób załatwiać po staremu. Lepiej być Obrońcą Krzyża, Prawdziwym Polakiem niż np. zwykłym bezrobotnym, kimś bezradnym czy wręcz odrzuconym. Więc nie zauważają, że od 20 lat nie ma komunizmu, mamy wolne państwo, demokratyczne, gdzie się nie chodzi na barykady, tylko głosuje. Gdzie się trzeba uporać z budżetem, a nie ruskimi czołgami, NKWD czy innymi duchami.

No i są jak ten partyzant, co trzydzieści lat siedział w lesie, bo nie zauważył, że wojna światowa się skończyła.( a może to był Japończyk w dżungli, nie pamiętam ;P: ) W każdym razie ich rozumiem, a przynajmniej mam takie wrażenie.

Ale młody człowiek, który się wychował już w wolnym kraju, żeby łykał takie rzeczy? :D

feralny por. - 10 Sierpnia 2010, 19:03

Takie coś trafiłem:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Chyba w temacie i puenta niezła.

aniol - 10 Sierpnia 2010, 19:05

http://fakty.interia.pl/p...ynskiej,1517010

no a teraz Jaroslaw wciaga w ten caly cyrk swoja matke - swietne zagranie - bedzie mial kolejny zarzut przeciwko wszystkim ktorzy mysla inaczej niz on - atakuja mi bydlaki lewaki matke staruszke
moze i jest facet chory na wladze - ale nie jest glupi - niezle kalkuluje, gra na emocjach nie na konkretach
zauwazcie ze opozycja pisowska ani slowem sie nie zajaknela w temacie podwyzek vatu, cala pare puszcza w krzyz, smolens, banery reklamowe
w sumie co miesiac 10tego przychodza pisowcy pod krzyz przed palac prezydencki a nie na Wawel do gobu czyz to nie dziwne?
przeciez to kolejny gest pod glupia publiczke ktora sie na to nabiera, ci prawi i sprawiedliwi maja gleboko w d.e ofiary katastrofy z bylym prezydentem na czele - wazne jest koryto i wyraznie widac jaka taktyke obrali aby sie do niego dorwac

w sumie wychodzi na to ze najgorsza rzecz jaka moze spotkac pisowcow to postawienie tego pomnika

feralny por. - 10 Sierpnia 2010, 19:07

aniol napisał/a
bedzie mial kolejny zarzut przeciwko wszystkim ktorzy mysla inaczej niz on - atakuja mi bydlaki lewaki matke staruszke
A jak kobiecina nie daj Boże umrze, to będzie wina Komorowskiego i Tuska.
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 19:55

Ale gorzej już być nie może, pewna granica została przekroczona, hamulce puściły. W sumie nieważne, co jeszcze PIS wymyśli, już bardziej nie podkręci obrotów.

Nic nie sprawi, że ten pan w linku powyżej będzie krzyczał głośniej, i bardziej machał rękami, bo się już po prostu fizycznie nie da :)

Kai - 10 Sierpnia 2010, 20:14

jewgienij napisał/a
Ale młody człowiek, który się wychował już w wolnym kraju, żeby łykał takie rzeczy? :D

Wychowanie, jewgieniju, wychowanie. Osoby, które widziały wilka, mniej się go boją niż te, które znają go tylko z opowieści. Straszenie komunizmem jak czarownicą, opowieści o SB, o wszechmocy PZPR, toż to jak horror, w nocy się może przyśnić, więc precz, zjawo i maro! I wszystko, co nie jest skrajnie w drugą stronę to wróg.

Ziemniak - 10 Sierpnia 2010, 20:46

Epidemia się rozszerza:

http://wiadomosci.gazeta...._tam_stac_.html

Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2010, 21:25

Szkoda gadać o debilach.
Easy - 10 Sierpnia 2010, 21:49

Tak słuchają wypowiedzi Kurskiego w TVN24 zacząłem zastanawiać się, jak musi wyglądać rodzinny obiad z Jackiem i Jarosławem Kurskim przy jednym stole.

Naparzają się, czy śmieją z naiwności ludzi, którzy na poważnie biorą ich wypowiedzi i sprzeczki publiczne?

Matrim - 10 Sierpnia 2010, 21:54

Easy - tekst z Przekroju o Kurskich.
Łupaszka - 10 Sierpnia 2010, 22:59

NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a
NURS napisał/a
Łupaszka napisał/a
?

Mylisz sie i to bardzo. Bo ja nie prawie bzdur, iż komunizm to najlepszy system na świecie, ale czasem wypaczenia sie zdarzają.

Pewnie, ze nie napisałeś, więcej powiem, nikt tego nie napisał na tym forum.

Cytat

Podnieca cię, podnieca i stąd ta freudowska pomyłeczka. Ty marzysz o tym, żeby eksterminować myślących inaczej, przecież to aż bije z twoich postów. Mitologizujesz krzywdę ojca (nie mam pojęcia, czy to prawda, bo internet zapewnia ci anonimowość) i cały czas rozprawiasz o usunięciu kadego, kto ma skłonności lewicowe. Powtarzasz przy okazji brednie, czasem zdarza ci się ztez apomniec wyciąć autora postu, którym się podpierasz, jako swoim (pamiętasz, ile śmiechu i radości było ostatnim razem, jak tak zrobiłes?) na pytania o zasadnośc tych tez nigdy nie odpowiedziałes, bo nie pojmujesz materii, o której tak zawzięcie chcesz dyskutowac. lżysz mądrzejszych od siebie, tylko dlatego, że guru tak powiedział. A guru kłamie, jak kazdy polityk.

Guru To jesteś ty Adam Michnik polskiej fantastyki. :bravo

ps. skoro o podniecie, to Ciebie podnieca Jarosław Kaczyński, a mnie moja narzeczona :wink:

Adon - 10 Sierpnia 2010, 23:36

A ja bym z Tobą podyskutował o fantastyce, ale jakoś nie zauważyłem postów w stosownych działach.
Fidel-F2 - 11 Sierpnia 2010, 05:59

Łupaszka dalej bez krawata?
NURS - 11 Sierpnia 2010, 09:27

Łupaszka napisał/a

Guru To jesteś ty Adam Michnik polskiej fantastyki. :bravo

ps. skoro o podniecie, to Ciebie podnieca Jarosław Kaczyński, a mnie moja narzeczona :wink:

Widzisz chłopczyku, ty żadnemu z opluwanych przez siebie ludzi nigdy do pięt nawet nie dorośniesz, więc nie wysilaj się za specjalnie, bo nie jesteś w stanie mnie obrazić. Tym bardziej do Michnika, który mi zwisa luźnym kalafiorem i bycie porównywanym z nim (obaj zrobiliśmy cos podobnego, założyliśmy pisma i je rozwinęliśmy) w żaden sposób nie może mnie obrazić. To oblega tylko w kręgu oszołomstwa, do którego najwyraźniej należysz. Juz prędzej mógłbyś mnie obrazić pisząc o mnie, że jestem Kurskim, Kaczorem, albo, tfu, tfu, Brudzińskim. Oj, wtedy bym się wkurzył.... :twisted:
Dam ci też dobrą radę, z zupełnie innej beczki, bo widzę, ze sobie kompletnie z tym nie radzisz. Z dużej litery w takim zdaniu jak powyżej powinno być Ty a nie To. Bo wiesz, istnieje coś takiego jak język polski, który powinieneś znać, jako patriota. :-) no i interpunkcja, człowieku, Interpunkcja. Znaczy przecinki.
Mnie JarKacz nie podnieca, za to uwielbiam widzieć, jak przyłalani na kłamstwach pisowcy wiją się i udają greka. Dlatego, za każdym razem, kiedy wpadasz tutaj, zeby przekleić jakąś partyjną propagandę dla ciemnego ludu, kpię z niej i wyszydzam. Bo tylko na to zasługuje większość z tez stawianych przez ciebie na tym forum.
A jeśli uważasz, ze to krzywdząca opinia podaj nazwiska ekonomistów, którzy twierdzili, ze ta podwyżka VAT-u spowoduje 20 procentowy wzrost kosztów życia najuboższych. Zobaczymy, czy będziesz w stanie podtrzymać tezę, którą tu ogłosiłeś.

fidel, - a za co mu krawat dawać, ty byś się obraził za nazwanie cię Michnikiem polskiej fantastyki? Było nie było facet osiągnął spory sukces, nieźle się ustawił, a ze się jąka? :twisted: Ludzka rzecz.

adon - a oczym chcesz dyskutować z gościem, który nie czyta tego co my? On tu jest, zeby siać swoją propagandę, a nie rozmawiać o literaturze :-)

Fidel-F2 - 11 Sierpnia 2010, 09:34

zasadniczo za erkcję Lisa a teraz za podtrzymanie

no i za podglądactwo, w końcu skądyś wie, że
Łupaszka napisał/a
Ciebie podnieca Jarosław Kaczyński

A Michnika szanuję, kawał głowy. Wyborczej nie czytam, bo nie czytam żadnych dzienników.

nureczka - 11 Sierpnia 2010, 12:35

Ciekawe rozważania prof. Mikołejko w "Polityce".

Cytat
Krzyż na Krakowskim Przedmieściu jest traktowany bardziej jako plemienny totem niż symbol religijny - uważa Mikołejko.

Cytat
Obie strony sporu mają programy jedności narodu, nawołują do zgody - ale, jak zauważa Mikołejko, ich postawy wzajemnie się wykluczają. Jedni mówią o liberalizacji, otwarciu na innych, postawie godnej Europejczyków. - Druga strona, reprezentowana przez PiS i krzyżowców, mówi: osiągniemy jedność, gdy pozbędziemy się wrogów; Judaszów, Żydów, liberałów czy kogo tam jeszcze - mówi filozof.

Kai - 11 Sierpnia 2010, 13:03

Ten drugi cytat przywodzi mi na myśl stary dowcip "nie będzie wojny, ale będzie taka walka o pokój, że kamień na kamieniu nie zostanie".
Rafał - 11 Sierpnia 2010, 13:23

PIS zrobiło fajną stronkę gdzie można rozliczać PO z obietnic wyborczych. Ciekawe tylko, że od początku jest nieuczciwie prowadzona, bo jeśli PO zdeklarowało, że czegoś nie zrobi i dotąd nie zrobiło, to ma mieć +1, do ewentualnego skasowania jeśli okaże się, że to było kłamstewko. Nie wiem czy PIS nie kręci tym bata na siebie, widzę tu różne możliwości.

Partner forum