Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Anonymous - 10 Sierpnia 2010, 01:36
No właśnie,niby kto tak twierdzi?? Nazwiska, adresy, kontakty?
Bo ja też jestem ekonomistą częściowo. Studiowałem Zarządzanie Marketing i nic takiego nie twierdziłem
Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2010, 05:53
czemu Łupaszka chodzi bez krawata?
Rafał - 10 Sierpnia 2010, 07:41
Kwestia poczytalności jak sądzę. Chyba że spryciula dorwał się do balona taty.
NURS - 10 Sierpnia 2010, 08:31
| dalambert napisał/a | | jewgienij napisał/a | | to pewnie ci ludzie, co się tam mają zebrać, załatwią to za rząd | | jewgienij napisał/a | | A tu jeszcze RM szczuje, jak widzę. |
A Rambo z przyjaciołami to niewinne owieczki są ? |
Jak widać, słychac i czuć, tak.
NURS - 10 Sierpnia 2010, 08:37
| Łupaszka napisał/a | Może petycja drodzy koledzy klubu antypis o wyrzucenie Jarsoława Grzędowicza z SFFIH z powodu iż facet w każdym numerze Straszne Gazety Polskiej gloryfikuje Jarosława Kaczyńskiego i co najgorszeeeee krytykujeeee Tuska i Kaszalotaaaaa ........
? |
to jest twój swiat, oszołomstwa, nienawiści i żądzy zniszczenia każdego, kto mysli inaczej. Pewnie tego nie zrozumiesz, ale niczym nie róznisz się od tych, których tak namiętnie zwalczasz, komuchów, lewaków.
W SFFH ma miejsce każdy, miał Ziemkiewicz,, może mieć i Grzędowicz. I nikt nie ma z tym najmniejszego problemu.
NURS - 10 Sierpnia 2010, 08:38
| Łupaszka napisał/a | Problem prawdziwy, to podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów) ,a nie temat zastępczy czyli co nowego u J.K
Sam przyznam, że będę musiał po wzroście podatku vat ograniczyć zakup książek FS i magazynów fantastyki. Przez Tuska!!! |
a nie myślałeś o przestaniu płacenia za internet. Na tym oszczędzisz więcej
ihan - 10 Sierpnia 2010, 09:43
| Łupaszka napisał/a | Problem prawdziwy, to podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów) ,a nie temat zastępczy czyli co nowego u J.K
|
Proszę o podanie tych wyliczeń. I podanie jaki będzie faktyczny wzrost obciążeń podatkowych. Ja wiem, że w szkołach matematyki nie uczą, ale naprawdę, takich cudów nie ma. A zdanie jest prześliczna półprawda, którą jeszcze śliczniej może każdy sobie zinterpretować jak chce.
EDIT: i dla jasności, gdybyś Łupaszko nie rozumiał na czym polega rządzenie Państwem, co to jest budżet i co się z niego płaci: nie Tusk zabierze i nie do kieszeni Tuska trafią te pieniądze.
Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2010, 09:45
gdzieś mi się o uszy obiło (radio), ze to będzie jakieś +/-400 zł rocznie na statystyczną rodzinę
ihan - 10 Sierpnia 2010, 09:49
400 zł z powodu podwyższenia o 1%, to znaczy, że ta statystyczna rodzina miesięcznie kupuje za netto ponad 3.000 zł.
Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2010, 09:57
jeśli pracują dwie osoby to 3000zł miesięcznie do wydania to nie jest jakaś strasznie wygórowana suma chyba?
ihan - 10 Sierpnia 2010, 10:02
Zależy ile zarabiają, gdy dwie mnie pracowały, to dodając VAT, nie wydawałybyśmy tyle
Ale obiektywnie wygórowaną sumą pewnie nie jest. Ale zmienia optykę, bo mówiąc, że rodzina wyda miesięcznie 33,33 zł więcej, brzmi inaczej niż 20% dochodów najuboższych, ale przy najuboższych nie podając ile podatków płacili przy niższym VATcie
dalambert - 10 Sierpnia 2010, 10:25
Kupuje się nie tylko jedzonko, ale równiez mieszkanie / czynsz/ prąd, gaz, wywóz śmieci i inne wydatki "sztywne" a to policzyliście - tam i vat i akcyza rośnie .
takiej dupereli jak książki którym vat z 0 leci na 8 % nie ma co wspominać, wszystko dla dobra narodu i budującej zgody
NURS - 10 Sierpnia 2010, 10:29
Nie dalambert, dla przetrwania tego narodu, pardon Narodu, o którym tyle gadsz, jak przychodzi do krzyży i pamięci. nie wiem czy zauważyłeś, ale nasz świat się sypie. Słyszałeś o kryzysie, o tym co działo się w Grecji? Jesli nie, to radze sie zapoznać z faktami a te są takie, ze to pierwsza z zapewne wielu podwyżek róznych rzeczy.
Twój PiS tak samo musiałby podnosić podatki w czasie recesji, bo by im na podsłuchy zabrakło
dalambert - 10 Sierpnia 2010, 10:33
NURS, szłyszałeś wczoraj pana Belkę, który określił działania rządu ' małpą z brzytwą" i dodał , ze Polsce jest bardzo daleko do Grecji, oraz , że to wszystko to działania pozorne.
Mnie wierzyć nie musisz , ale zdaje się że Pan B. to z Twoich ulubieńców.
Zejdź z tego anty pisiactwa i popatrz co się szykuje.
A ktio to zaczynał karierę od 3x15 ?
Matrim - 10 Sierpnia 2010, 10:36
| NURS napisał/a | | Twój PiS tak samo musiałby podnosić podatki w czasie recesji, |
PiS by zwiększał deficyt, a resztę zostawił następcom, żeby potem móc krzyczeć, że nic nie robią. A nie... Moment, przecież to już było
ihan - 10 Sierpnia 2010, 10:39
Matrim, fakt, ten plan wymaga by wyborcy zbyt długo nie pozwalali utrzymać się u władzy, bo głupio krzyczeć na samych siebie, a bycie w opozycji zawsze jest wygodniejsze. Zwłaszcza krytykanckiej i niszczącej opozycji.
dalambert - 10 Sierpnia 2010, 10:40
Matrim, narazie to deficyt przez trzy lata fundowała PO i teraz miota sie z ręką w nocniku, a następcą zostawi pustynię
Oj wiecie jeno co by zrobił PiS, a co od 2007 Po wyprawia to Wam umyka , tak żeście się w kaczynskiego zapatrzyli, ze nie widzicie co się dzieje wokoło. No chyba , że się wam z PiS kojarzy
ihan - 10 Sierpnia 2010, 10:42
dalambercie to w końcu dobrze jak jest deficyt, czy niedobrze? Dobrze jak jest Państwo fundujące prawie wszystkim różne socjalne rozrywki czy niedobrze? I skąd na te wszystkie osłonówki brać pieniążki?
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 10:43
Dalambert, deficyt to nam fundują kolejne rządy od dwudziestu lat. I wszyscy boją się coś zrobić - od SLD, przez PiS po PO.
NURS - 10 Sierpnia 2010, 10:46
| dalambert napisał/a | NURS, szłyszałeś wczoraj pana Belkę, który określił działania rządu ' małpą z brzytwą i dodał , ze Polsce jest bardzo daleko do Grecji, oraz , że to wszystko to działania pozorne.
Mnie wierzyć nie musisz , ale zdaje się że Pan B. to z Twoich ulubieńców.
Zejdź z tego anty pisiactwa i popatrz co się szykuje.
A ktio to zaczynał karierę od 3x15 ? |
nie słyszałem, za to czytam sporo opinii w prasie fachowej za granicą. I tam wyraźnie jest mowa, ze podwyżki podatków są nieuniknione. Balka, jak każdy, moze się mylić. Faktem jest, ze Polsce jest daleko do grecji, podobno jesteśmy blisko Białorusi i tam zmierzamy żwawym krokiem, jesli wierzyć propagandzie PiSu.
Czy o to ci chodziło, kiedy mówiłeś, zebym zobaczył co się dzije?
Moim skromnym zdaniem szykuje się sporo koniecznych cięć, zeby państwo nie znalazło się blizej Grecji. Przypomnę ci, ze jak zaczynal się kryzys, to darłeś się tutaj jakby cię ze skóry obdzierali, ze Polska zmierza ku przepaści, ze PO wszystko rozwala, a tymczsem była zielona wyspa. Zaprzeczysz? Nie mozesz, bo ci cycaty piekne pokażę. Nie masz bladego pojęcia o faktycznym stanie państwa, więc powtarzasz każda bzdurę wymyśloną przez Kurskiego et consortes, byle dowalić przeciwnikowi politycznemu. A co mielibyśmy dzisiaj, gdyby słuchac rad Kaczystów? Na pewno mielibyśmy w tejr zeczywistości granicę z Grecją to tylko PO i rozsądkowi zawdzięczasz, ze jej nie mamy.
Ja wierzę bardziej w swój rozsądek, niz w polippoprawne pseudo-prawicowe rojenia.
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 10:49
| dalambert napisał/a | Kupuje się nie tylko jedzonko, ale równiez mieszkanie / czynsz/ prąd, gaz, wywóz śmieci i inne wydatki sztywne a to policzyliście - tam i vat i akcyza rośnie .
takiej dupereli jak książki którym vat z 0 leci na 8 % nie ma co wspominać, wszystko dla dobra narodu i budującej zgody |
Dla dobra narodu pewnie lepiej, żeby przyszedł populista, nic nie zrobił, darował rodakom jeszcze dwa święta kościelne wolne od pracy. Orkiestra gra, a statek idzie na dno. Trzeba trochę myśleć o przyszłości, a nie tylko o Katyniu czy Powstaniu Warszawskim, bo są realne problemy na teraz. Śpiewaniem hymnu i tablicami pamiątkowymi się nic nie ugra, kiedy dużo bardziej gospodarne państwa niż Polska muszą ciąć i kombinować.
Mnie się też perspektywa nie podoba, bo mam wyliczony każdy grosz.
Martva - 10 Sierpnia 2010, 10:51
| Cytat | a następcą zostawi pustynię |
I Pustynia będzie nami rządzić? A z jakiej partii on(a) jest?
Rafał - 10 Sierpnia 2010, 10:55
W kwestii pomnika, to PO powinno postawić pomnik Kaczyńskiemu, ale nie Lechowi, tylko Jarosławowi. W normalnych, spokojnych czasach, przedmiotem dyskusji byłoby zabezpieczenie techniczno-logistyczne na wypadek klęsk żywiołowych, dziwaczny i niespójny politycznie system podatków, brak jakichkolwiek działań rządu na polu pro-społecznym, tumiwisizm i oklapłość wszelaka. Na całe dla PO szczęście jest Jarosław, który robi co może, aby czasy normalne i spokojne nie były. Oczywiście medialnie fajnie się powódź kręci, ale zanim sformułuje się wioski, leci Jarosław, który przebija wszystko. Zauważyliście, że nawet Palikot przycichł, aby Jarosława nie zagłuszać? Nie będę zdziwiony, kiedy w kolejnych plebiscytach wyborczych SLD przebije PIS. Chociaż SLD też się gubi i nie wie co ma z tą szczególną okazją robić, jakby jakiś frontman z prawdziwego zdarzenia się znalazł to SLD by powalczyło skutecznie (czego wszak im ideologicznie nie życzę )
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 11:05
No, lewica właśnie pokazuje, że jest tego samego kalibru co prawica. Marsz w obronie Konstytucji, znowu wielkie słowa, wiecowanie. To chyba obok grillowania najważniejszy sport narodowy.
Zauważyli słabość przeciwników, i też chcą uciułać parę procencików, choćby na tych młodych, co przyszli.
Po wczorajszym ma dość. Zaczęło to przebierać formę jakiegoś surrealistycznego filmu albo popapranego snu. Chrześcijanie z Quo Vadis czekający na pożarcie przez lwy, a obok młodzież nastawiona na imprę. Nie wiem, czy coś takiego by jakiś filmowiec czy literat wymyślił.
Lynx - 10 Sierpnia 2010, 11:11
Niektórym się wygodnie patrzy z własnego grajdołka, szczególnie jak im się np. w domu nic nie psuje i nieprzewidzianego nie zdarza. A już szczególnie, jaj ktoś inny wymyśli i zaradzi na nieszczęście. Bierze się łatwo, ale trudniej dać coś od siebie. Trochę wyższe podatki to w sumie niewielka cena. Państwo na socjal też musi mieć skąd brać, z nieba nie spadnie. A dodrukowanie kasy doprowadzi do inflacji. Nieciekawa alternatywa.
Matrim - 10 Sierpnia 2010, 11:15
| jewgienij napisał/a | | Zaczęło to przebierać formę jakiegoś surrealistycznego filmu albo popapranego snu. |
A mnie się urywki wczorajsze podobały - trochę oddechu po tej skisłej atmosferze pod krzyżem. Młodzi odczarowali choć na chwilę Zaklęte Przedmieście. A jak już się golasy w oknie Bristolu pokazały, to już w ogóle śmiesznie
Adon - 10 Sierpnia 2010, 11:18
Najgorsze jest to, ze polskie spoleczenstwo jest nauczone, ze wszystko sie kazdemu nalezy, socjal zawsze byl i nie potrafi sobie radzic inaczej. Nie trzeba sie ubezpieczac, bo po co? To psi obowiazek rzadu zaplacic tym, ktorzy nie sa przezorni. A nikt nie mysli o tym, ze pieniedzy nie starczy dodrukowac.
NURS - 10 Sierpnia 2010, 11:25
I tu Adon masz rację. Wszyscy czekają, ze państwo odda, a przed wyborami wszyscy prześcigali się w tym, kto obieca więcej. Najbardziej rozwalil mnie ktoś z lankorony, kto biadolił, jak ty mieszkać w domu za 300 czy 400 tysięcy, gnój, który nie ubezpieczył się i powinien zasilić szeregi bezdomnych - a tak by było np. w USA, gdyby tam mu się to przytrafiło - ma czelnośc pyskowac, ze państwo chce mu dac prezent wart więcej, niż niejeden obywatek zarobił w ciągu calego dorosłego życia.
doszliśmy juz do takich absurdów, ze oglądanie Monty Pytona odczuwa się jak kolejne odcinki Klanu.
Ale to uroki demokracji. Systemu wiecznych obicetnic i licytacji.
Powtórze, IMO sytuacja gospodarcza jest już tak spieprzona, że nie da się jej naprawić, stad kolejne ekipy tylko zapychają dziury, zeby im stateczek za szybko nie zatonąl, wiedząc, ze oddadzą władz,e jak się trochę nachapią, u kolejna ekipa będzie się z tym bujała.
dlambercie złoty, pokaż mi skąd PiS chce wziąc pieniądze na te wszystkie swoje pomysły nie rozwalając calkiem budżetu. Na pewno opublikowali takie dokumenty, więc to nie problem.
jewgienij - 10 Sierpnia 2010, 11:35
| Matrim napisał/a | | jewgienij napisał/a | | Zaczęło to przebierać formę jakiegoś surrealistycznego filmu albo popapranego snu. |
A mnie się urywki wczorajsze podobały - trochę oddechu po tej skisłej atmosferze pod krzyżem. Młodzi odczarowali choć na chwilę Zaklęte Przedmieście. A jak już się golasy w oknie Bristolu pokazały, to już w ogóle śmiesznie |
A no przeciw ich zabawie nic nie mam, gorzej jakby stali na baczność z pochodniami i sztandarami. Ale czy coś odczarowali? To dwa światy tak sobie obce i wzajemnie nieprzemakalne, że dla mnie doszło tylko do zderzenia w jednym miejscu dwóch elementów z zupełnie innych bajek, zupełnie nierealnego i szalonego, zwłaszcza gdy się to śledzi w nocy. I ta zabawa i te - jak ktoś trafnie uznał - niemal pogańskie bałwochwalstwo obrońców krzyża zawierały pierwiastki jakiegoś wariactwa.
dalambert - 10 Sierpnia 2010, 11:37
NURS, wlez sobie na PiSowskie strony, gdzie są programy, to pewnie znajdziesz, chyba że tak wytrawny śledczy i tropiciel PiSowskich zbrodni dawno to wszystko wie, ja Ci niczego wskazywać nie będę duży chłopczyk jesteś poglądy masz stałe więc szkoda czasu na dyskusje.
A tak na marginesie PO rządzi już trzy lata i ma szanse jak teraz w koalicji z PSL, to za rok w kolalicji z SLD u wąłdzy się utrzymać = może jednak Cię zaiteresują poczynania tych co Ci do kieszeni sięgają, a nie tych co nie mogą
|
|
|