Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Adanedhel - 9 Sierpnia 2010, 12:01
I wybitnym reporterem, powinieneś dodać.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 12:16
| Matrim napisał/a | | NURS, ale ciągle zajmują drobny segment rynku. Jest o nich głośno, bo jak krzyczą, to krzyczą tak, że ich wszędzie słychać, bo główne media ich nagłaśniają. W rankingach Instytutu Monitorowania Mediów RM lub Trwam nie występuje, lub jest na odległych miejscach. |
nie występuje, bo pewnie nie udostępnia danych, które mogłyby posłuzyć do podliczenia dochodów
CZanim zaczniesz dyskutopwać, popatrz:
http://www.gazeta.razem.p...&t=1&page=16151
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 12:27
| Adanedhel napisał/a | | A Pospieszalski zawiesił? |
a z jakiej racji Posspieszalski ma zawieszac swój program, gdy Żakowski twierdzi publicznie, że to on nie powinien mieć programu ?
Coś Ci się pomieszało
Adanedhel - 9 Sierpnia 2010, 12:30
Daruj sobie. Albo czytaj ze zrozumieniem. Żakowski uważa, że ani on, ani ludzie pokroju Pierwszego Reportera IV RP nie powinni mieć programu w TVP. Ale TVP nie jest normalna. Więc obaj mają.
Rafał - 9 Sierpnia 2010, 12:53
Bardzo ciekawie pisze Norman Davies: | Davies napisał/a | | PiS nie jest normalną opozycją, a sektą polityczną, posiadającą guru, misję i własnych świętych. | Trudno nie przyznać mu racji, ciekawe kiedy Komitet Ochrony przed Sektami wciągnie logo PiSu na indeks?
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 12:55
| Rafał napisał/a | | Bardzo ciekawie pisze Norman Davies |
Gdzie? Chętnie bym przeczytała całość.
ketyow - 9 Sierpnia 2010, 12:57
Link w słowie "pisze".
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 12:59
NURS, nie kłócę się - zwiększyli nakład, zyskali czytelników, może i tak. Ale nadal nie są głównym graczem. A mi chodziło o to, że wymienione media nie są opiniotwórcze, tylko raczej opinioutwardzające Mają swoich i raczej nie mogą liczyć na dużo więcej, a już na pewno nie uświadczysz w Faktach TVN tekstu w stylu "Jak podaje Radio Maryja..."
aniol - 9 Sierpnia 2010, 13:29
ale jaja!
Rzeczpospolita przeciwko Kaczynskiemu!
http://wiadomosci.onet.pl...rawda,item.html
nieprawdopodobne!
jeszcze chwilka, jeszcze momencik i pan Rydzyk tez sie od niego odetnie!
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 13:39
ketyow, dzięki. Słońce mi się odbijało od monitora i nie zauważyłam różnicy kolorów.
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 15:31
| dalambert napisał/a | Fidel-F2, jakie przeginanie toż Najlepszy Premie od wyboru głosi i realizuje Politykę Miłości , a nasz obecyn Pan Prezydent na budującej zgodzie się opiera - toż szczęście już blisko nienawisty krzyż zniknie z Krakowskiego Przedmieścia zatryumfuje szczęście i dobroć powszechna i będzie ogólne Kochajmy się -
|
Dalambert, to hipokryzja. Od momentu wyborów PIS z pianą na ustach robi, co może, żeby przykopać wygranym. Stawiają krzyż, robią zamieszki, nazywają zbrodniarzami katyńskimi, a Ty masz pretensje, że ich nikt nie całuje w czółko? Poziom absurdu przybrał taki stan, iż ludzie się z nich już po prostu śmieją. To smutne, ale prawdziwe. Przecież to paranoiczne takie stawianie sprawy, że nie ma miłości i zgody z ludźmi chcącymi tylko ugryźć w łydkę, choćby za cenę mieszania w Polsce i przynoszenia jej wstydu.Tak jak slogan, że "Komorowski zaczął prezydenturę od zwalczania krzyża". On go chyba jakoś nie szukał, żeby zwalczać, prawda? Postawiono mu, żeby upichcić awanturkę, bo ktoś jest nie w pełni przy umyśle, nie ma szacunku dla demokracji i nie może przeżyć przegranej.
Ludziom ewidentnie puściły nerwy i ujawniło się całe bagno polskiej polityki. Na lewej stronie nie ma niestety nikogo z odpowiednią charyzmą, ale szczęście, że niektóre osoby nie wytrzymały napięcia i pokazały, kim w zasadzie są i o co im chodzi. To dobra lekcja dla wyborców. PIS już IMHO na pewno po tym wszystkim nie wróci do władzy, ale PO pozbawione silnej i rozsądnej, a nie odczapowej opozycji szybko się zdegeneruje. Napieralski tu raczej zbawcą nie będzie.
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 19:07
Usłyszane w wiadomościach w Trójce:
| Radio Maryja napisał/a | | Lewackie bojówki chcą dziś wieczorem odbić krzyż. Radio Maryja wzywa mężczyzn do stawienia się przed Pałacem i obrony krzyża. |
Ciekawe rzeczy się mogą dziś dziać na Krakowskim Przedmieściu
O, a tu to samo na stronie Gazety.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 19:14
Matrim, oby nie było. Obrońcy krzyża tego wlasnie chca, martyrologii. Ta zadyma bedzie potem po tysiąckroć rozgrywana przez pisowców. nie widzisz, jak już reagują? Łącznie z doniesieniami do prokuratury? A zlamany krzyż stanie się relikwią. IMO nalezy ich tam zostawić, olać kompletnie. Albo przenieśc krzyż z zaskoku, nawet w nocy, profesjonalnie. W takiej zadymie, jak bedą setki ludzi, wystarczy iskra i zacznie się jazda.
Easy - 9 Sierpnia 2010, 19:51
Dla mnie sprawa jest prosta: jest właściciel, on decyduje. Teren należy do kancelarii prezydenta i jeśli Bronisław zażyczyłby sobie, by zostawić krzyż w spokoju, to może on tam sobie stać do następnych wyborów i nikomu nic do tego.
Ale skoro Bronisław krzyża nie chce, to powinien najzwyczajniej w świecie rozgonić to towarzystwo, które NIELEGALNIE okupuje teren należący do kancelarii prezydenta i jeśli ma taką zachciankę, to przerobić ów krzyż na ognisko i przypiec sobie nad nim kiełbaski.
Ultrakatole i tak głosują na PiS, więc Bronek by nie stracił.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 20:00
To nie jest taka prosta sprawa. Gra idzie o te kilkadziesiat procent niezdecydowanych. O własne elektoraty obie strony się nie boją, ale o utratę tych, którzy czasem idą za impulsem, a i owszem. To było widac w wyborach prezydenckich, ilu ludzi uwierzyło Kaczyńskiemu w przemianę, i ilu go żałowało. Teraz PiS liczy na powrtórkę z rozrywki, robiąc hucpę przy krzyżu chca pokazać bezwględnośc albo bezradnośc peowców. Bo jakby tu nie zagrac, druga strona jest na przegranej pozycji.
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 20:19
Przede wszystkim by Komorowski pokazał, że jest prezydentem, a nie pluszowym miśkiem. Jak to możliwe, że przychodzi grupa jakichś histeryków i gra prezydentowi, całemu rządowi na nosie, bo im się wydaje, że są świętymi krowami i szantażem mogą wymuszać na demokratycznym państwie swoje racje? Gdzie jest policja? To trochę za długo już trwa i wszelkie sposoby polubowne się chyba wyczerpały. Chcą zadymy, to niech ją mają. To, że będą sobie na tym budować martyrologie, to i tak nieuniknione, to dla nich jak powietrze.
Ale gorzej przyglądać się słabości rządu, prawa, Kościoła, tworzyć precedensy, bo widząc taką słabość rozzuchwalą się.
Jak policja tego nie załatwi, to pewnie ci ludzie, co się tam mają zebrać, załatwią to za rząd. Będzie wstyd na całego. Bo wszyscy już mają tego cyrku dość, a ci, co mają obowiązek działać, udają, że nikt nie pluje, tylko deszcz pada.
A tu jeszcze RM szczuje, jak widzę. Jak się coś komuś stanie, to w pierwszej kolejności trzeba będzie dziękować tropicielom żydowskich i bolszewickich zbrodni z rozgłośni.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 21:08
| jewgienij napisał/a | | to pewnie ci ludzie, co się tam mają zebrać, załatwią to za rząd | | jewgienij napisał/a | | A tu jeszcze RM szczuje, jak widzę. |
A "Rambo" z przyjaciołami to niewinne owieczki są ?
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 22:24
Nie wiem, kogo nazywasz "Rambo" i jego przyjaciółmi, więc mi umyka sens tej wypowiedzi.
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 22:29
A ja coraz bardziej przekonuję się, że żyjemy w bardzo szczęśliwym kraju, jeśli taka heca urasta do rangi ogólnopaństwowego problemu. Widocznie nie mamy innych zmartwień.
Agi - 9 Sierpnia 2010, 22:36
| nureczka napisał/a | | Widocznie nie mamy innych zmartwień. |
Powiedz to ofiarom powodzi.
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 22:42
| Agi napisał/a | | Powiedz to ofiarom powodzi. |
Tiaaa... kto by się przejmował takim drobiazgiem jak powódź. Tego już w TV nie pokazują.
Easy - 9 Sierpnia 2010, 22:55
| nureczka napisał/a | | Tego już w TV nie pokazują. |
Słucham? Co chwila na TVN24 i TVP Info o tym gadają.
Chal-Chenet - 9 Sierpnia 2010, 22:56
Ciekawe czy rząd specjalnie odwraca uwagę, by patrzono i koncentrowano się na tym cyrku zamiast na chociażby tym: http://www.fronda.pl/news..._rowniez_akcyze
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 22:59
| Easy napisał/a | | Słucham? Co chwila na TVN24 i TVP Info o tym gadają. |
Tych co pomagają?
Agi - 9 Sierpnia 2010, 23:10
| nureczka napisał/a | | Tych co pomagają? |
Aś tam zaraz pomagają, postulują zebranie Rady Bezpieczeństwa Narodowego.
Może niestosownie, ale stary "reżymowy" dowcip wystąpienie pana Napieralskiego mi przypomniało:
Żniwa, po ulewnych deszczach wyległy żyto i pszenica.
- Co zbiera się najpierw?
- Egzekutywa.
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 23:33
Akurat powódź jest dzisiaj pokazywana na okrągło, a o podatkach też już ostatnio oglądałem różne dyskusje z udziałem ekspertów.
Raczej wątpliwe, żeby wszyscy zaczęli się teraz pasjonować ekonomią, kiedy takie niecodzienne egzorcyzmy można śledzić pod pałacem.
A podatki nas dotkną tak czy siak, bo nie ma innego wyjścia, myślę, że ludzie są większości pogodzeni, jeśli rozumieją choć trochę, co się dzieje w Europie.
Łupaszka - 9 Sierpnia 2010, 23:43
| NURS napisał/a | | Matrim napisał/a | Dlatego właśnie Radio Maryja, Nasz Dziennik, czy Gazeta Polska są głośnymi ale niszowymi mediami. Bo nawet nie próbują udawać obiektywizmu.
. |
No własnie nie są. Radykalizacja społeczeństwa daje im coraz lepsza pozycję. A darmowa reklama w mediach podnosi nakłady, np. Gazety Polskiej, której sprzedaż wzrosłaśrednio z 25 do 50 tyś w tym roku. |
To rozumiem, że Jarosław Grzędowicz jeden z redaktorów Gazety Polskiej to jakiś radykalny moher jarosława kaczyńskiego. Nawet mu zarzucają, że w każdym każdym tekście zje nienawiścią do PO. Niedługo Lewicowa część fandomu będzie sie domagać zakazu pisania dla Grzędowicza. Bo jak to, facet jest moherem prawicy pisowskiej straszneeeeeeeeeee...
Co prawda, to juz sie spotkałem z twierdzeniem oszołomów z PO, że PLO gloryfikuje PIS i Jarosława Kaczyńskiego!. A my Partia Niesioła i Palikta mówimy NIe!!
Może petycja drodzy koledzy klubu antypis o wyrzucenie Jarsoława Grzędowicza z SFFIH z powodu iż facet w każdym numerze Straszne Gazety Polskiej gloryfikuje Jarosława Kaczyńskiego i co najgorszeeeee krytykujeeee Tuska i Kaszalotaaaaa ........
A co jeszcze gorsze u JG - facet nienawidzi Gazety Wyborczej, tu przytaczanej jako wzór obiektywizmu dziennikarskiego.
No kto pierwszy podpali stos i dorżnie watache?
Anonymous - 10 Sierpnia 2010, 00:06
Ja mam lepszy pomysł. Zrobić petycję o wywalenie J.Kaczyńskiego i jego pupilkow z PIS. Bo gorszej antyreklamy dla tej partii to nikt nie robi. Jestem pewien ze sa tam tez porzadni ludzie i po psychiatrycznym przebadaniu niektórych członków tej partii wszystko wróci do normy. Jak można powiedzieć że Komorowski jest prezydentem w wyniku śmierci L. Kaczyńskiego.Przegina facet. Niech się zajmie kotem i matką. Na emeryturę polityczną oszołoma!!
Łupaszka - 10 Sierpnia 2010, 00:14
Problem prawdziwy, to podniesienie podatku przez Tuska(wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów) ,a nie temat zastępczy czyli co nowego u J.K
Sam przyznam, że będę musiał po wzroście podatku vat ograniczyć zakup książek FS i magazynów fantastyki. Przez Tuska!!!
Matrim - 10 Sierpnia 2010, 00:17
| Łupaszka napisał/a | | wg ekonomistów Tusk zabierze rodzinom najbiedniejszym 20% dochodów |
Według których ekonomistów? 20%? Przecież to śmieszne
|
|
|