Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
ihan - 9 Sierpnia 2010, 10:06
Z każdym dniem, który mija od wyborów prezydenckich, z każdym wystąpieniem Brata Największego Polaka Wszechczasów i Całego Kosmosu, coraz bardziej ciesze się, że już u władzy nie jest. I rozmawiamy o przyszłości, nie chcę "obrońców" krzyża, nie chcę pijanych karków, bo to diwe strony tej samej monety, co sam napisałeś, sugerując albo-albo. Proszę cię o wskazanie alternatywy.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 10:09
ihan, a może Ty mi wskarzesz , skoro się tak dopytujeesz, ja nie muszę wskazywać alternatywy, bo przecież -
Miłość głoszona przez Najlepszego z Premierów, Zgoda uprawiana przez Najgodniejszego Prezydenta już sie wspaniale realizuje - więc po co Ci alternatywa
Dobrze jest, Jest dobrze , dobrzejak
ihan - 9 Sierpnia 2010, 10:11
Dlaczego ja mam wskazywać? To nie ja uważam, że pijane dresy=PO.
Lynx - 9 Sierpnia 2010, 10:16
A umiar? dalambert, wybacz, ale jestem zgorszona i zbulwersowana cyrkiem, jaki urządzono pod pałacem prezydenckim. Większość z tych tzw. "obrońców krzyża" powinna być ekskomunikowana z ich idolem na czele. Nie dość, że działają wbrew prawu świeckiemu, to jeszcze wbrew prawu religijnemu- odsyłam do Pisma Świętego, Listy św. Pawła. I w Starym Testamencie Księga Powtórzonego Prawa.
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 10:16
dalambert, nie przeginaj, miłość i zgodę to głosił niedoszły prezydent jak wybory były, zaraz po wyborach olał zgodę, wyciągnął obrzyna i napi...la do kogo może
inna sprawa, że na oślep i bez sensu, co nie mienia faktu że to obłudny ...syn
Klammil - 9 Sierpnia 2010, 10:21
| ihan napisał/a | | No to wyjścia nie ma, tylko trzeba odsunąć od władzy i PiS i PO. Proponujesz jakąś alternatywę? |
I to jet nieszczęście, że takiej alternatywy nie ma. W dodatku każdy, kto uważa, że jest potrzebna, od razu wbrew logice uznawany jest za pisowskiego oszołoma (ale kiedy fanatycy myśleli logicznie?).
ihan - 9 Sierpnia 2010, 10:24
Klammil nie bardzo rozumiem, alternatywy nie ma i stworzyć jej nie można, bo będzie sie PiSowskim oszołomem? Halo, tu ziemia, halo, tu ziemia, większość osób nie jest fanatykami P{O, tylko nie ma alternatywy gdybyś się nie zorientował co się w tym kraju wyrabia.
Klammil - 9 Sierpnia 2010, 10:31
Ja nie mówię o większości, mówię o głośniej mniejszości. Można sobie być przeciwko PiS-owi, ale ta mniejszość tego nie zauważy, jeżeli pozwolę sobie choćby na cień krytyki pod adresem PO. Wtedy jestem PiS-owcem i już. Ze wszystkimi tego konsekwencjami, w postaci pomyj wylewanych na głowę.
Druga strona reaguje zresztą analogicznie, ma tylko słabsze mikrofony, że tak powiem.
A jakaś altnatyw kieyś powstanie. Oby szybko.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 10:31
Fidel-F2, jakie przeginanie toż Najlepszy Premie od wyboru głosi i realizuje "Politykę Miłości" , a nasz obecyn Pan Prezydent na budującej zgodzie się opiera - toż szczęście już blisko nienawisty krzyż zniknie z Krakowskiego Przedmieścia zatryumfuje szczęście i dobroć powszechna i będzie ogólne "Kochajmy się" -
Dobrze Jest, Jest Dobrze DOBRZEJAK
Lynx masz rację - modlą się cholery, różanca odmawiają, zdrowaśki klepia , a zagonić oszołomstwo do kruchty, a pogonić z Polski - ma być piękana, wolna i nowoczesna i oczywiście o postępie ma nie zapominać
ihan - 9 Sierpnia 2010, 10:32
Chłopie, gdyby tak było musiałabym utonąć w kuble pomyj.
Lynx - 9 Sierpnia 2010, 10:40
dalambert, jak cię lubię, tak proszę, czytaj ze zrozumieniem. Jeśli jest ktoś dobrym chrześcijaninem, niech zna prawo i go przestrzega, tak jak i nauk Chrystusa. A nie wyciera sobie gębę sloganami w imię Jego. Bo to grzech ciężki. A tego już chyba pojąć nie chcą lub, tak zaślepieni własnym ego, nie chcą.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 11:18
| dalambert napisał/a | Co , teraz? Napuszczona *beep* szleje, a Wam się wydaje, że macie na postęp monopol - taka ta nowa Polska będzie: pijana , rycząca i bluzgająca / politpoprawnie oczywiście/ i to w lmię tolerancji - bawcie się dalej dobrze i tu na forum i tam :evil: |
Za to dalambercie, wytłuszczone, masz krawat. Nikt z forum, o ile wiem, nie uczestniczy w tych incydentach.
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 11:18
Trochę z innej beczki:
Zespół Trójki kontra prawicowi publicyści
Już kiedyś była tutaj mowa o próbach politycznego nawracania słuchaczy Trójki. Teraz się miarka przebrała chyba.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 11:22
| Klammil napisał/a | | ihan napisał/a | | No to wyjścia nie ma, tylko trzeba odsunąć od władzy i PiS i PO. Proponujesz jakąś alternatywę? |
I to jet nieszczęście, że takiej alternatywy nie ma. W dodatku każdy, kto uważa, że jest potrzebna, od razu wbrew logice uznawany jest za pisowskiego oszołoma (ale kiedy fanatycy myśleli logicznie?). |
doprawdy? Juz raczej za komuszka, bo jedną aktulaną alternatywą jest LSD.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 11:23
NURS, Dxięki, że tego parodniowego jazgotu jakoś nie doceniłeś in gremio - cóż polityka miłości w budującej zgodzie była tu widoczna jak na dłoni
A Legia Honorowa w słusznej sprawie nie boli
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 11:28
| NURS napisał/a | | Juz raczej za komuszka, bo jedną aktulaną alternatywą jest LSD. |
Z tymi podziałami, to już Polska stanęła na głowie. Przecież gdy z kościoła św. Anny szli księża pod krzyż, to tłum krzyczał co? Ano "precz z komuną". Dobrze, że nie "precz z komunią", bo dopiero by było
NURS - 9 Sierpnia 2010, 11:30
dalambert - A co ma jazgot, do zarzucania ludziom, ze brali udział w zadymie pod krzyżem?
Do tej pory nikt nikomu niczego nie zarzucał, byłes pierwszy i stąd reakcja.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 11:32
NURS, nie zarzucałem komukolwiek, ze brał udział w zadymie, natomiast jazgot w którym i Ty bierzesz udział właśnie jest "ideologiczną " podbudową takiej zadymy - nie udawaj greka, nie rób takiej miny ...
Łupaszka - 9 Sierpnia 2010, 11:35
Raczej zespół lewicowych dziennikarzy Trójki chce wywalić prawicowych dziennikarzy trójki:P
Kiedyś Jacek Żakowski sformułował taką tezę, że są Dziennikarze i są dziennikarze prawicowi.
W jego tezie nie ma pismaków lewicowych, bo każdy normalny pismak musi być z automatu lewicowy.
Nawet Żakowski powiedział, że trzeba doprowadzić do wyrzucenia wszystkich dziennikarzy prawicowych. Bo różnice w poglądach są dopuszczalne, ale np miedzy nim a postkomuszka Janiną Paradowską.
Teraz jak czytam Wybiórczą to mam coraz większą radochę, że jej sprzedaż spada a innym dziennikom rośnie
Jestem ciekaw czy nowy Michnikowy Wprost podebrał postkomunistycznej Polityce czytelników, czy raczej podebrał czytelników lewicowo- liberalnemu Neewskowi.
Jesli nie podebrał, to jeszcze kilka miesięcy a Lisek zostanie wywalony.
Znajomy kolega dziennikarz z Wawy mówił mi, jaką LIs miał erekcje wyrzucając Mazurka & Zalewskiego za rybryke szyderczą (Zycia Koalicji i opozycji). Mogła zostać pod jedynym warunkiem jesli by tylko sie wyśmiewali z PISU.
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 11:38
| Łupaszka napisał/a | | Mogła zostać pod jedynym warunkiem jesli by tylko sie wyśmiewali z PISU. | Łupaszka, to kłamstwo jest, mi mówił co innego
NURS - 9 Sierpnia 2010, 11:39
| dalambert napisał/a | | NURS, nie zarzucałem komukolwiek, ze brał udział w zadymie, natomiast jazgot w którym i Ty bierzesz udział właśnie jest ideologiczną podbudową takiej zadymy - nie udawaj greka, nie rób takiej miny ... |
Zacytuję:
| Cytat | bawcie się dalej dobrze i tu na forum i tam |
nie jesteś tak dobrym spin doktorem jak Kurski. Napisaleś to zdanie w sposób prosty i czytelny. A ja biorę udział w dyskusji i prezentuję swój pogląd. Wiem, ze boli, jak sporo ludzi ma przeciwne zdanie do twojego, ale nikt tutaj nie napisał tylu półprawd i przekłamań, jak ty, dalambercie złoty, ze wspomnę łączenie pijaków i dresiarzy z PO. Usiłujesz też przywalać nowo wybranemu prezydentowi, jak twój prezes, na ślepo, byle jak, byle krzyczeć. Facet jeszcze nic nie zrobił, prócz złozenia przysięgi a ty już go rozliczasz z prezydentury, A moze raczysz skomentowac fakt, ze Jarosław, tfu Kaczyński w swoim ostatnim wywiadzie cytuje zdania, jakie mial wypowiedzieć Komor, a świadczące o jego zaangazowaniu w spisek - Slynne "Prezydent gdzieś poleci, itd...", chociaz wypowiedź nie dośc, ze jest przekręcona to dotyczyła zupełnie innej rzeczy, co mozesz nawet sprawdzić sam, bo jest w archiwach.
Chcesz słuzyć kłamstwu, słuz sobie, ale nie oburzaj się, ze inni to widza, i piętnują.
nureczka - 9 Sierpnia 2010, 11:41
| Łupaszka napisał/a | | jaką LIs miał erekcje |
Baaaaardzo zabawne.
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 11:41
| Łupaszka napisał/a | | Nawet Żakowski powiedział, że trzeba doprowadzić do wyrzucenia wszystkich dziennikarzy prawicowych. Bo różnice w poglądach są dopuszczalne, ale np miedzy nim a postkomuszka Janiną Paradowską. |
Cytat jakiś może? Dowód?
Przeczytałeś cały artykuł o Trójce, czy tylko nagłówek?
Zapraszanie swoich kolegów do dyskusji i wspólne chwalenie jednej opcji, to nie jest program publicystyczny, ale propagandowy. Jedną z fundamentalnych zasad dziennikarstwa jest prezentowanie dwóch stron barykady - jeśli tego nie ma, nie ma dziennikarstwa. Dlatego właśnie Radio Maryja, Nasz Dziennik, czy Gazeta Polska są głośnymi ale niszowymi mediami. Bo nawet nie próbują udawać obiektywizmu.
Co robią dziennikarze lewicowi - nie wiem, ale tu jest pokazane, jak działają sympatycy prawicy pisowskiej. I nie musi mi się to podobać wcale.
Virgo C. - 9 Sierpnia 2010, 11:43
@Łupaszka
Stawiam dolary przeciwko orzechom, że Trójki nie słuchasz. Ale nie przeszkadza Ci to bić piany.
Adanedhel - 9 Sierpnia 2010, 11:43
| Łupaszka napisał/a | | Nawet Żakowski powiedział, że trzeba doprowadzić do wyrzucenia wszystkich dziennikarzy prawicowych. Bo różnice w poglądach są dopuszczalne, ale np miedzy nim a postkomuszka Janiną Paradowską. |
Jak ja lubię wybiórczość i manipulowanie. Powiedział też, że taki dziennikarz jak on nie powinien mieć programu w publicznej stacji. Ale o tym już nie wspomnisz.
NURS - 9 Sierpnia 2010, 11:48
| Matrim napisał/a | Dlatego właśnie Radio Maryja, Nasz Dziennik, czy Gazeta Polska są głośnymi ale niszowymi mediami. Bo nawet nie próbują udawać obiektywizmu.
. |
No własnie nie są. Radykalizacja społeczeństwa daje im coraz lepsza pozycję. A darmowa reklama w mediach podnosi nakłady, np. Gazety Polskiej, którje sprzedaż wzrosłaśrednio z 25 do 50 tyś w tym roku.
dalambert - 9 Sierpnia 2010, 11:54
| Adanedhel napisał/a | | że taki dziennikarz jak on nie powinien mieć programu w publicznej stacji. Ale o tym już nie wspomnisz. |
I na znak protestu zawiesił swój program w TVP 1 - nieprawdaż
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 11:55
NURS, ale ciągle zajmują drobny segment rynku. Jest o nich głośno, bo jak krzyczą, to krzyczą tak, że ich wszędzie słychać, bo główne media ich nagłaśniają. W rankingach Instytutu Monitorowania Mediów RM lub Trwam nie występuje, lub jest na odległych miejscach.
Adanedhel - 9 Sierpnia 2010, 11:57
| dalambert napisał/a | I na znak protestu zawiesił swój program w TVP 1 - nieprawdaż |
A Pospieszalski zawiesił?
baranek - 9 Sierpnia 2010, 12:00
Adanedhel, ale Pospieszalski jest prawdziwym, rzetelnym dziennikarzem, a nie jakąś tam szują.
|
|
|