To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Grahf - 30 Marca 2007, 21:17

Boże, Children of Bodom Death Metal :?: :shock: :shock: :shock:

Hehe, dobrze że nie jest to jakieś poważne forum metalowe bo by Cię żywcem na stosie spalili :lol: .

Hubert - 31 Marca 2007, 16:09

No dobra, melodic death-metal czy co to tam jest. Mój błąd. Ale ja się na thrashu, a nie czymś takim, znam ;)

Znów pożyczyłem od wujka kasetę z Countdown to Extinction. I to jest płyta, która chyba nigdy mi się nie znudzi.

Łukasz Śmigiel - 1 Kwietnia 2007, 14:58
Temat postu: Retro Rock
Jakby kto mial czas, to dzis na audycji: AC/DC w płycie wydania i w Le Gitarra, Metallica w historii jednej piosenki, Ugly Kid Joe w Zespole jednej płyty oraz Aldi Meola w Dziwnym Rocku. Plus sporo innej mocno rockowej muzy od 18 do 20 w sieciówce zwrotnica.uni.wroc.pl

Dziś już lepsza jakość nadawania 8) Poszliśmy po rozum do łbów :wink:

hijo - 1 Kwietnia 2007, 22:19

hmm wczoraj w radiu usłyszałem Rootwater, chyba sie tym bardziej zainteresuję
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2007, 11:31

Republika, Siódma pieczęć - miodzio

Łukasz Śmigiel, fajna oferta

Szara opończa - 2 Kwietnia 2007, 11:35

a ktos sie wybiera na Dream Theater do katowic???
ja mam pecha - bede 3 dni po slubie... gdybym pojechal to nie mialbym po co wracac:D

Dunadan - 2 Kwietnia 2007, 17:00

Szara opończa, kiedy jest DT?! nie wiedziałem, choroba mam nadzieję że nie jakoś niedługo...
Iscariote - 2 Kwietnia 2007, 21:30

a ja właśnie poznałem coś takiego jak Arch Enemy. Jestem pod wrażeniem tego jak śpiewa wokalistka :shock:
Szara opończa - 3 Kwietnia 2007, 08:54

Dunadan napisał/a
Szara opończa, kiedy jest DT?! nie wiedziałem, choroba mam nadzieję że nie jakoś niedługo...

12 czerwca spodek.. www.rockserwis.pl

lavojtek - 3 Kwietnia 2007, 13:18

Iscariote napisał/a
a ja właśnie poznałem coś takiego jak Arch Enemy

Dobry wybor :bravo
Mnie sie tak podobalo Despised Icon na zywo ze kupilem sobie plytke. REWELACJA!!!

Agi - 3 Kwietnia 2007, 14:04

Znowu słucham Kaczmarskiego i znowu wyć mi się chce
mBiko - 3 Kwietnia 2007, 17:35

Agi55 z radości, żalu czy jak ?
Agi - 3 Kwietnia 2007, 18:59

mBiko z żalu, że już niczego nie napisze
mBiko - 3 Kwietnia 2007, 19:38

Niestety, ale możemy słuchać i odkrywać na nowo.
Iscariote - 3 Kwietnia 2007, 19:49

W Łodzi, w Zapiecku gra czasem Trio Łódzko - Chojnowskie wykonujące utwory Kaczmarskiego. Widziałem ich dwa razy i za każdym razem byłem równie mocno zafascynowany.
http://www.trio.art.pl/ - dla zainteresowanych :)

lavojtek - 4 Kwietnia 2007, 13:36

Forgotten Tomb - "Nagative megalomania"! Swietny black z elementami doom'u. Nie tylko dla milosnikow gatunku :D
Iscariote - 9 Kwietnia 2007, 12:04

Ja widziałem ostatnio w tv "Moulin Rouge". Muzyka w owym filmie bardzo przypadła mi do gustu. Do tego w moje ręce wpadło KISS - zawsze się zastanawiałem jak brzmią, skoro wyglądają, jak wyglądają , a jakoś omijali mnie szerokim łukiem. W końcu sprawdziłem. Ujdzie :)

A zauważyliście, że dość duża liczba fanów fantastyki słucha metalu, tudzież rocka? Prawie przez cały temat przewija się ten gatunek. Czasem też elektronika i jakiś folk ale gitar najwięcej.

Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2007, 17:26

Świateczny koncert Rubika. Miodzio.

Iscariote bo jest kilku fanatyków, którzy nawijają w kółko o jednym i tym samym a reszcie nie chce sie za bardzo gadać o oczywistościach.

Agi - 9 Kwietnia 2007, 17:36

Dla mnie muzyka Rubika to sieczka, wypełanicz czasu. Nie budzi we mnie żadnych emocji.
Godzilla - 9 Kwietnia 2007, 17:49

Koncert klarnetowy Mozarta. Ostatnio bez przerwy gra mi w głowie, choć nie słyszałam go od lat. Pomijając jakąś reklamówkę w telewizji.
Jak w rozmowie dwóch łysych:
- Beethovena znasz?
- A co, chcesz mu wp****lić?
- Nie, nie to. Fajne dzwonki do komórek pisał.

Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2007, 17:52

Agi55, a ja mam łezki
Agi - 9 Kwietnia 2007, 17:57

Fidel-F2, de gustibus... wolno Ci. Mi łezki wyciskał ostatnio Kaczmarski, chociaż to może była kwestia aktualnego nastroju.
Iscariote - 9 Kwietnia 2007, 18:14

A mi wyciskają Aerosmith jak oglądam końcówkę Armageddonu. A w teleiwzji słyszałem jak jacyś "muzycy" wypowiadali się na temat Rubika i ciągle powtarzali, że jego twórczość tworzona jest pod publikę i nie ma większych wartości muzycznych. Ale ładne to i mi się podoba. :)
lavojtek - 9 Kwietnia 2007, 18:29

Rubik? :shock: Ten od kostki? :shock:
A tak serio. Ktoz to ten Rubik i skad te skrajne opinie?

Aha, jeszcze "fanatycznie nawine o jednym i tym samym" :wink:
Finntroll - Ur Jordens Djup. Wyobrazcie sobie muzyke metalowa w tempie humppa (czyli cos zblizonego do polki) i przy uzyciu instrumentarium, ktorego nawet nie jestem w stanie do konca nazwac :) Polecam nie tylko "metaloglowym" ale rowniez fanom folku. Rewelacja!

Pako - 9 Kwietnia 2007, 18:29

Iszkariot mądrze prawi! Ostatno zapuściłem se Aerosmitha, Crazy, na youtube. I psotanowiłem wrocić do korzeni. Nie dość, że Liv prześliczna jest.... to jeszcze muza świetna... czego chcieć więcej? Cudny band :)
Agi - 9 Kwietnia 2007, 18:44

lavojtek, Piotr Rubik to ostatnio bardzo popularny kompozytor i dyrygent. Mnie akurat nie zachwyca, ale przyznaję innym prawo do zachwytu.
Podrzucam Ci link do info: http://www.piotr-rubik.info/media.php
i próbka muzyki
http://rubik.clips.pl/

Azirafal - 10 Kwietnia 2007, 00:52

Heh, u mnie w tej chwili Duran Duran zasuwa z jednym z najlepszych motywów do Bonda, czyli - View to a Kill ;)

Też zauważyłem, że tu króluje mhrok mhrrrrooook i shaitan ;) Ja słucham rocka, metalu, alternatywy, muzyki orientalnej, masy OSTów, itp. Ale nie chce mi się za bardzo o niczym pisać, jak wchodzę i widzę tą czerń, mrok i zło wylewającą siez każdego posta :wink: :mrgreen:

Ziuta - 10 Kwietnia 2007, 09:41

E! Jaki mrok? Ja Sinatry słucham.
hjeniu - 10 Kwietnia 2007, 10:53

Ja ostatnio w Last.fm też Sinatra Radio :)
Haletha - 10 Kwietnia 2007, 12:03

RMF Classic:)

Partner forum