To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Ozzborn - 10 Maj 2010, 17:16

Własne lenistwo i nieumiejętność mobilizacji... dzięki temu za miesiąc wracam do chodzenia do pracy na ustalone godziny :roll: ... dobrze przynajmniej, że nie chcą mi podziękować za współpracę.
Kai - 10 Maj 2010, 21:12

Ozzborn, zwal to na przednówek. Niby minął, ale zawsze można się powołać na działanie siły wyższej
ketyow - 10 Maj 2010, 21:15

Wk*rwia mnie, że jak się nie zbierze odpowiednia liczba chętnych na koncert AC/DC u ojca w firmie, to jednak tych biletów nie będzie :evil: A się kuźwa zachciało mi cieszyć na zaś... Na razie zainteresowanie nimi znikome. A niby stare wygi, a żaden klasyki nie słucha.
Kai - 10 Maj 2010, 21:21

ketyow, zapomnij.
Co za.... z mojego pokolenia tylko ja ich słucham

mBiko - 10 Maj 2010, 21:41

Kai, Bob, dzięki za troskę. Jakoś daję radę z tym kolankiem.
hijo - 10 Maj 2010, 22:06

po..bało mnie w krzyżu, jak mawia mój serdeczny przyjaciel. Boli jak cholera, łażę jak kaczka, wziąłem morderczą dawkę jakiegoś leku (nie pytam ufam żonie farmaceutce) i nie mogę się doczekać efektów a przede mną pracowita noc przy kompie.
Kai - 10 Maj 2010, 22:22

hijo, ufaj żonie, ale użyj Naproxenu, tego silniejszego i spytaj, która to witamina z grupy B pomaga (chyba B6, albo B12). No i zacznij ćwiczyć gorset mięśniowy, odkąd się do tego przykładam, lumbago mnie nie lubi ;)
hijo - 10 Maj 2010, 22:30

Kai, dzięki za radę - ćwiczenia na pewno mi się przydadzą :)
ilcattivo13 - 10 Maj 2010, 23:10

jutro będzie ostry zapiernicz w robocie, a właśnie się dowiedziałem, że jednak jutro też będę sam... ARGHH!!! :evil:
Gustaw G.Garuga - 11 Maj 2010, 08:11

czemu funkcja odzyskiwania danych w open office jest tak do d***? gdy siadał prąd, word zawsze potrafił odzyskać tekst; writer już któryś raz z rzędu informuje mnie, że pliku nie udało się odzyskać i musi zostać skasowany :evil:
Witchma - 11 Maj 2010, 08:14

Gustaw G.Garuga, niedobrze. Ja się dorobiłam już czegoś w rodzaju tiku nerwowego - prawie po każdym zdaniu wciskam "ctrl+s", choć faktycznie word najczęściej wszystko odzyskuje.
Gustaw G.Garuga - 11 Maj 2010, 08:35

mnie wywala pliki pomimo instynktownego zapisywania co parę minut. po prostu w razie niekontrolowanego wyłączenia komputera otwarty akurat plik ulega jakiejś niezrozumiałej destrukcji. przez tego *********** ofisa nauczyłem się nie wyjmować z laptopa baterii, choć podobno tak czynić nie należy. parę razy już mnie to uratowało. dziś akurat miałem wyjętą, i proszę.
czamataja - 11 Maj 2010, 08:37

Gustaw G.Garuga napisał/a
nauczyłem się nie wyjmować z laptopa baterii, choć podobno tak czynić nie należy

czemu?

Witchma - 11 Maj 2010, 08:39

Gustaw G.Garuga napisał/a
po prostu w razie niekontrolowanego wyłączenia komputera otwarty akurat plik ulega jakiejś niezrozumiałej destrukcji

To faktycznie dziwne, no ale ja na tym programie nigdy nie pracowałam, kopie zapasowe Cię tylko ratują.

Ja ostatnie tłumaczenie trzymam na serwerze Interii, co dwie, trzy strony zgrywam na pendrive'a i dodatkowo rozsyłam co jakiś czas znajomym, wiec jest (mam nadzieję) bezpieczne :)

Gustaw G.Garuga - 11 Maj 2010, 08:48

ja codziennie kopiuję kluczowy folder na pendrive. no i trzymam tę baterię w laptopie, co mnie uniezależnia od zawodnego dostawcy energii elektrycznej.

trzymać baterii na stałe w laptopie nie należy z dwóch powodów - bo ponoć przyspiesza to jej zużycie, jeśli i tak zasilasz go z sieci (ale po pierwsze nie wiem, czy to prawda, choć tak twierdził pewien sprzedawca, a po drugie żywotność baterii jest dla mnie mniej ważna, niż moje pliki), i bo laptop jest cięższy.

Kai - 11 Maj 2010, 09:46

Gustaw G.Garuga, równie pożytecznym, choć niewątpliwie przy laptopie nieco nadmiarowym sprzętem jest UPS. Mnie już wiele razy tyłek uratował.
Ellaine - 11 Maj 2010, 17:46

Niemożebnie irytuje mnie fakt, że burza chadza dookoła i wcale nie ma zamiaru się stać. A mnie z tego powodu napie... bardzo boli głowa. Heh.
czamataja - 11 Maj 2010, 20:11

Cóż...dużo tego.... normalnie jadę autobusem 30 minut. Teraz jechałam 80 minut. Czujecie klimat? Bardzo jest zła. Bardzo. Tak bardzo, że aż brak mi słów
ketyow - 11 Maj 2010, 20:32

Klimatu nie czuję, ale obczaiłem bazę.

A mnie wkurza moje nieróbstwo.

czamataja - 11 Maj 2010, 20:36

mnie też :mrgreen:
Kai - 11 Maj 2010, 20:37

czamataja napisał/a
Teraz jechałam 80 minut. Czujecie klimat?
Raczej pamiętamy z czasów remontu Ronda.

Współczuję.

A mnie wq... ta wersja Ataku Klonów, którą właśnie jestem zmuszona oglądać (mając nieporównanie lepszą wersję na DVD) :evil:

ketyow - 11 Maj 2010, 20:39

Wkurza mnie, że czamataja i Kai jeszcze fotek nie dały ;P:
czamataja - 11 Maj 2010, 20:42

Kai, on na mnie krzyczy ;) i na Ciebie też :twisted:

What`s the problem? ;)

Ellaine - 11 Maj 2010, 20:45

czamataja napisał/a
Teraz jechałam 80 minut. Czujecie klimat?

Pamiętamy... ponad dwuletni remont Warszawskiej. Raz się tak złożyło, że praktycznie na piechotę musiałam wracać z centrum do domu.

ketyow - 11 Maj 2010, 20:47

Normalnie dwie ślązackie bestyje się dobrały ;P:
czamataja - 11 Maj 2010, 20:50

w Olsztynie są korki?
Ellaine - 11 Maj 2010, 20:52

ketyow napisał/a
Normalnie dwie ślązackie bestyje się dobrały ;P

Drobne sprostowanie: trzy. :>

ketyow - 11 Maj 2010, 20:56

czamataja, niestety są i mnie też wkurzają. Szczególnie, że podróżuję komunikacją miejską, ale cóż poradzić. Tak się składa, że od piątku nie byłem na zajęciach i na mieście, więc wyluzowałem się i zapomniałem o morderczej codzienności.

Ellaine, u nas na północy, to kobiety nie mają czasu na forum pisać, gary się same nie pozmywają ;P: A tak poważnie, to nie wiem jak to się dzieje, że z północy nikogo tu właściwie nie ma. Mieszkam w mieście ponad 200000 ludzi, gdzie studentów zdaje się koło 65000, a jestem na forum sam? Masakra jakaś :roll:

Ellaine - 11 Maj 2010, 21:03

To u Was kobiety chyba myją czyste garnki, albo robią to bardzo wolno ;)
Może ludzie z północy są, tylko się nie przyznają, paskudy jedne? ;))

czamataja - 11 Maj 2010, 21:06

w sumie się nie dziwię ;)

Partner forum