To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

jewgienij - 8 Sierpnia 2010, 14:02

Ale o to chodzi, że ta babcia nie była taka wcześniej. Była zastraszoną przez męża i komunistyczny system kobietą, podatną na wszelkie bzdury przekazywane nie znoszącym sprzeciwu tonem.

Kiedy mąż, znaczy dziadek, wreszcie umarł, komunizm się skończył, zaczęła - powoli, bo powoli - wracać do przytomności. A naprawdę, w 90 latach uważałem ją za mohera avant le lettre

ed. Wiem, że jest dużo ludzi sfrustrowanych, ale ja się ich nie boję i nie dam się zastraszyć byle komu. Jak ktoś mi będzie próbował wbijać nóż w plecy, to mu urwę łeb. I tego się trzymajmy :D

Mam większe strachy niż oni. przestań tu lamentować przy byle okazji.

Kai - 8 Sierpnia 2010, 14:33

jewgienij, jedna babcia wiosny nie czyni :) choć chciałabym sama być taka za 30 lat.
jewgienij - 8 Sierpnia 2010, 15:21

No zgadza się.

Ale dowodzi, że starsi ludzie też nie beton, któremu z miejsca beretka na głowę i różaniec do ręki. Potrafią myśleć i mieć dystans. Też nie żyją w próżni odcięci od świata, gdzie jedynym przekaźnikiem wiedzy o życiu jest ksiądz proboszcz.

NURS - 8 Sierpnia 2010, 17:27

chyba, ze akurat żyją tak jak opisaleś :-)
jewgienij - 8 Sierpnia 2010, 18:01

Po tym, jak spacerując po Hucie, widzę na ławkach starsze panie porównujące między sobą wypasione komórki, jestem spokojny :)
Kai - 8 Sierpnia 2010, 18:35

jewgienij, pytanie, ile z nich umie ich używać.
A może inaczej - te osoby, które wzywają serwis do wypiętego kabla zasilania i którym przeszkadzają dzieci, młodzież i muzyka, to pewnie inny gatunek?

jewgienij - 8 Sierpnia 2010, 18:48

Kai napisał/a
jewgienij, pytanie, ile z nich umie ich używać.
A może inaczej - te osoby, które wzywają serwis do wypiętego kabla zasilania i którym przeszkadzają dzieci, młodzież i muzyka, to pewnie inny gatunek?

Też mi przeszkadzają dzieci, młodzież i muzyka, ale pod krzyż się nie wybieram :D
Z powodu wypiętego kabla też już nie raz głupiałem :D

Kai - 8 Sierpnia 2010, 18:53

jewgienij, chodzi mi tylko o to, że tych "oświeconych" jest może z 10%.

jewgienij napisał/a
Też mi przeszkadzają dzieci, młodzież i muzyka, ale pod krzyż się nie wybieram :D

Chyba trafiłeś na niewłaściwe :P zmień upodobania.

A wracając do tematu, obawiam się, że to nie starość goni pod krzyż, tylko źle pojęta religijność.

ihan - 8 Sierpnia 2010, 21:27

jewgienij, ty łeb urwiesz, a ja na przykład siły tyle nie mam, to się boję :wink: . I piszesz o babciach w Hucie, zapraszam do podtarnowskich wiosek, potem pogadamy o uczestnictwie w wyborach, i wierze w społeczeństwo, które głosowało na oddanie na 5 lat głosu na faceta z litości, na faceta, którego gdyby nie wypadek samolotu w życiu by nie powierzyli losów Państwa.
Kai - 8 Sierpnia 2010, 21:36

ihan napisał/a
gdyby nie wypadek samolotu w życiu by nie powierzyli losów Państwa.
E tam, skojarzyliby, że znane nazwisko.

Żart.

A poważnie, niestety za dużo jest osób "pod wpływem" kleru, RM i różnych takich.

jewgienij - 8 Sierpnia 2010, 21:43

Nie bój się, to oni są słabszą stroną.

Pijacy, dewotki, nawiedzeni itp nie mają na tyle rozumu, żeby siąść za kierownicą. Mogą histeryzować, ale to się da przeżyć.

Fidel-F2 - 8 Sierpnia 2010, 23:03

ihan napisał/a
Tęczowe parady muszą mieć jakieś tony pozwoleń, górnicy i krzyżacy hasają sobie bezkarnie po Warszawie. Równość wobec prawa? Gdzie?
jewgienij napisał/a
Ihan, masz rację, geje potrzebują tony zezwoleń, a wokół górników, ludzi od krzyża chodzi się na palcach. Prawo silniejszego. Polska to kraj bardzo konserwatywny mimo pozorów liberalizacji . Szybko nie będzie równości - krzyż jest święty, jego obrońcy to bojownicy, a geje to zwyrodnialcy, prosta piłka.
e tam, właśnie jakiś lekko chyba kontrowersyjny gość dostał pozwolenie na manifestację przeciwko krzyżakom, zapowiada, że będzie przenosił krzyż do kościoła i prosi by w razie czego Policja nie przeszkadzała w tym zboznym celu. :mrgreen: Moze być dziś w nocy rzeźnia przed pałacem. :mrgreen:
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 01:37

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Oto poziom intelektualny, do jakiego dąży PIS.

Albo będziemy zakładnikami psychicznie chorych, albo ich wywalimy z polityki raz na zawsze.

NURS - 9 Sierpnia 2010, 08:39

e, tam jewgienij, a co onimogą? Twoja babcia się nie dała, nikt się nie da. Nie dramatyzuj :twisted:
Klammil - 9 Sierpnia 2010, 09:18

Fakt, kiedy przyjdzie grupa dwudziestoletnich byczków, to przykryją te babcie puszkami po piwie.
Żałosne to wszystko. Z jednej strony jakieś dewotki plotące trzy po trzy, z drugiej pijane bydło, jak wczoraj w Wiadomościach. I to jest wielki spór o Polskę. Ucieleśnienie idei dwóch największych partii.
Czy ktoś w końcu przyjdzie i posprząta?

Aha, niech mi nikt nie wmawia, że te wczorajsze sceny to Pospieszalski wyreżyserował.

Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:24

Klammil, jest cyrk to się ludzie bawią, z czym masz problem?
Barello - 9 Sierpnia 2010, 09:37

Na wszystko jest właściwe miejsce i czas. "Scenariusz" zabawy też raczej jaskiniowy. Chyba wczoraj zrozumiałem, co znaczy pojęcie "nowi barbarzyńcy".
Klammil - 9 Sierpnia 2010, 09:39

Nawiedzeni nie powinni zamieniać poważnych spraw w cyrk, a hołota nie powinna sobie urządzać zabaw z poważnymi sprawami w tle.
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:43

Barello vel Klammil, każdy bawi się jak umie, nie czepiaj się.
Barello napisał/a
Chyba wczoraj zrozumiałem, co znaczy pojęcie nowi barbarzyńcy.
"krzyżaki" śmieszniejsze i lepiej pasuje
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:45

Klammil napisał/a
hołota nie powinna sobie urządzać zabaw z poważnymi sprawami w tle
bo ponieważ?
a dwa w konkretnym przypaku hołota nie ma możliwości urządzać zabaw z powaznymi sprawami w tle bo tam same kretyństwa

dalambert - 9 Sierpnia 2010, 09:46

Fidel-F2, długo możesz tak jątrzyć ?
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:47

a co? Ty teraz byś chciał?
ihan - 9 Sierpnia 2010, 09:48

Klammil napisał/a

Żałosne to wszystko. Z jednej strony jakieś dewotki plotące trzy po trzy, z drugiej pijane bydło, jak wczoraj w Wiadomościach. I to jest wielki spór o Polskę. Ucieleśnienie idei dwóch największych partii.

Może konkretniej, które strona, która partie reprezentuje? Bo ja słyszałam tylko PiSacką obronę krzyża, więc niby kogo maja reprezentować to pijane bydło?

dalambert - 9 Sierpnia 2010, 09:50

Co , teraz? Napuszczona *beep* szleje, a Wam się wydaje, że macie na postęp monopol - taka ta nowa Polska będzie: pijana , rycząca i bluzgająca / politpoprawnie oczywiście/ i to w lmię tolerancji :!: - bawcie się dalej dobrze i tu na forum i tam :evil:
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:50

ihan, no przecież wiadomo że pijane bydło to PO, które zamordowało bratu prezydenta
ihan - 9 Sierpnia 2010, 09:53

dalambercie, skąd pomysł, że brak zgody na gnojenie krzyża jako symbolu przez "obrońców" z brakiem poszanowania prawa, równa się zgodzie na zabawy pijanej hołoty? Proszę napisz skad ten pomysł? Tak samo nie podoba mi się pijana hołota, jak zaślepieni fundamentaliści jakiejkolwiek wiary.

EDIT: i cóż, skoro polska prawica ma sie równać wg dalamberta wyborowi miedzy pijana hołota, a skretyniałymi dewotkami, to chyba naprawdę prawicy należy podziękować.

dalambert - 9 Sierpnia 2010, 09:56

ihan, wydziałaś te pijane ryczace i pokazujące pupy "panienki" pokazane wczoraj w Wiadomosciach TVP / już nie długo - wąłdza się zmieni i to bydło znajdzie się pod pelną medialną ochroną/, wzywające do "wywalenia krzyża" i Ty sie pyasz o partię tej hołoty - to efekt "postępowej" mendialnej nagonki .
Fidel-F2, ciebie to bawi, czy te farmazony to z automatu sadzisz :mrgreen: :?:

ihan - 9 Sierpnia 2010, 09:58

No to wyjścia nie ma, tylko trzeba odsunąć od władzy i PiS i PO. Proponujesz jakąś alternatywę?
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2010, 09:59

dalambert, a czy ja wyglądam na zasmuconego albo przejętego?

BTW a co masz do panienek pokazujących pupy? przemiły widok jak dla mnie

dalambert - 9 Sierpnia 2010, 10:00

ihan, a gdzie Ty masz PiS u władzy, przeca jasteśmy w Polsce miłości w której zgoda buduje :twisted:

Partner forum