To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ihan - 6 Sierpnia 2010, 10:59

dalambercie, trudno traktować panią Kempę poważnie, podobnie jak choćby Maciarewicza, i to wcale nie ze względu na przekonania partyjne. Sekułę szanuję za ogromną cierpliwość, fachowość i zimną krew, co zwłaszcza w porównaniu z resztą składu mocno się odbijało. Jeśli ktoś woli histeryczne gesty niepoparte dowodami... wolnoć Tomku

EDIT: a coś przeszkadzało PiSowi gdy był u władzy z LPRem i Samoobrona nakazać wieszanie dowolnych portretów? Kto im wtedy przeszkadzał, skromność?

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 11:05

ihan, a w tej komisji to może i Arłukowicza zauważyłaś ?
Sekuła wykazał się koszmarnym manipulanctwem , fakt że z kamiennym obliczem, fachowiec to on jest - od ukręcania sprawie łba i zamiatania pod dywan.
A co masz przeciw Macierewiczowi po za 16 latami czarnego piaru i bełkotu z GW o "strasznych oczach"-
"Listę" toż okazała się prawdziwa, a jej ogłoszenie wywołała uchwała całego Sejmu, na wniosek Janusza Korwin-Mikkego podjęta i to prawie jednogłośnie.
A potem to już była "Nocna zmiana" i jazgot GW trwający do dziś.

ihan - 6 Sierpnia 2010, 11:12

dalambercie, nie jestem psychiatrą by na temat Maciarewicza się wypowiadać. Pomysł, by takim ludziom dawać jakakolwiek władzę i robić przewodniczącymi jakichkolwiek komisji uważam za zwyczajnie szkodliwy i świadczący o braku szacunku dla sprawy, którą mają badać.
dalambert - 6 Sierpnia 2010, 11:21

ihan napisał/a
wypowiadać. Pomysł, by takim ludziom dawać jakakolwiek władzę i

Jakim ludziom, nie rozumiem o co Ci chodzi? Co Ty naprawde o nim wiesz , po za insynuacjami i inwektywami Salonu i GW ?

Matrim - 6 Sierpnia 2010, 11:24

dalambert napisał/a
po za insynuacjami i inwektywami Salonu i GW

Człowiek, który do wyjaśniania skomplikowanej sprawy przystępuje z gotową tezą i SAM ją wygłasza, sam osobiście, jest wiarygodny? To nie jest insynuacja, widziałem jego występ.

Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 11:26

dalambercie, jeżeli Maciarewicz jako przewodniczący zespołu jeszcze przed rozpoczęciem prac wychodzi i mówi, że katastrofa której przyczyny ma zbadać to zbrodnia, to o czym tu mówić? Szkoda czasu i pieniędzy bo i tak wiadomo jaki będzie wynik prac.
ihan - 6 Sierpnia 2010, 11:29

dalambercie, nie czytam GW, nie czytuję żadnych gazet codziennych, oprócz literatury fachowej niewiele prasy czytuję, i nie wiem co do mnie piszesz używając słowa "salon". Niespodzianka, niektórzy do posiadania własnego zdania nie potrzebują się podpierać innymi, co do Maciarewicza, Tomcich i Matrim chyba wystarczająco jasno sie wyrazili.
dalambert - 6 Sierpnia 2010, 11:35

jak mi się zdaje AM mowił o zbrodni moralnej.
A jak Ci się podobają Ci którzy i na tym forum głoszą, że Prezydent Lech Kaczyński zamordował / niektorzy z rozpędu stokilkadziesiat/ inni 96 osób, co nie zakladają z góry ?
A GW ktora od początku lansuje winę pilotów jako aksjomat, patrz ostatni reportaż za Smoleńska ?

NURS - 6 Sierpnia 2010, 11:36

dalambert napisał/a
ihan, a w tej komisji to może i Arłukowicza zauważyłaś ?
Sekuła wykazał się koszmarnym manipulanctwem , fakt że z kamiennym obliczem, fachowiec to on jest - od ukręcania sprawie łba i zamiatania pod dywan.

Masz rację, on ukręcił łeb tej komisji, i zrobił to dość brutalnie ale z drugiej strony tam było tylko bicie piany. PiS swoje, LSD swoje, PO swoje i tak w kółko, a umocowań żadnych.

Cytat
A co masz przeciw Macierewiczowi po za 16 latami czarnego piaru i bełkotu z GW o strasznych oczach-
Listę toż okazała się prawdziwa, a jej ogłoszenie wywołała uchwała całego Sejmu, na wniosek Janusza Korwin-Mikkego podjęta i to prawie jednogłośnie.
A potem to już była Nocna zmiana i jazgot GW trwający do dziś.

Tak, powiedzmy raport o WSI, powiedzmy wypowiedź o ministrach ruskich agentach, a co do listy, co zw niej takiego prawdziwego? Chyba tyko to, ze istniała. Ten człowiek ma hopla na punkcie udowodnienia, ze wszyscy są agentami i nie waha się tego mowić publicznie. Słowa o zbrodni w przypadku 10/4 tęz były jasnym postawieniem sprawy, która potem spin doktorzy odkręcali bardziej czy mniej udolnie.
IMO ludzie jego pokroku powinni być poza polityką, bo dzięki takim jak oni mieliśmy wojny i czystki.

feralny por. - 6 Sierpnia 2010, 11:38

dalambert napisał/a
A jak Ci się podobają Ci którzy i na tym forum głoszą, że Prezydent Lech Kaczyński zamordował / niektorzy z rozpędu stokilkadziesiat/ inni 96 osób, co nie zakladają z góry ?
Mnie się takie stawianie sprawy nie podoba, ale zauważ, że oni nie są przewodniczącymi komisji, która ma tę sprawę badać.
NURS - 6 Sierpnia 2010, 11:40

dalambert napisał/a
A GW ktora od początku lansuje winę pilotów jako aksjomat, patrz ostatni reportaż za Smoleńska ?

Dalambercie, jestem przekonany, ze katastrofa była wynikiem takich czy innych nacisków na pilotów, bo złamano wszelkie zasady i regulaminy. Poczekaj na te stenogramy, które opracowuje się u nas, jestem przekonany, ze ruskie dokładnie wiedzieli co tam było, tylko jest to taki materiał, że woleli, abyśmy sami go upublicznili. Załozenie o takim rozwoju sprawy ma wiele punktów, których racjonalnie myślący czlowiek nie zlekceważy, a fakt, ze zaraz po katastrofie Bielan i inni rozpoczeli kampanię medialną udowadniającą, ze coś takiego jak incydent gruziński nie miało miejsca i jest wymysłem, swiadczy o tym, ze ci ludzie mają coś do ukrycia.

ihan - 6 Sierpnia 2010, 11:42

Żadna z tych osób nie zasiada na czele oficjalnej Komisji Śledczej, która w dodatku ma być Jedyną Słuszną Komisją.
Co do zbrodni moralnej, cóż, jeśli Maciarewicz nie ma nawet na tyle odwagi by wziąć odpowiedzialność za własne słowa i chwyta się desek ratunkowych usłużnie podsuwanych, cóż. A co do zbrodni moralnej, to jak na razie jest tyle samo podstaw, co do mówienia o wywieraniu presji na pilotów, (choć fakt, to zbrodnia moralna), co opowiadania o ataku kosmitów, lokalnej czarnej dziurze, połączeniu z rzeczywistością alternatywną, NKWDzistach sadzących jakieś 70 lat temu drzewa pod Smoleńskiem, nieudolności Rosjan, którzy wystawiają się na własnym terenie by pozbyć sie mało znaczącego przywódcy ościennego kraju, który i tak za kilka miesięcy byłby tylko osobą prywatną. Wszystkie te teorie są równie uprawnione, jedne mniej idiotyczne, drugie bardziej.

Matrim - 6 Sierpnia 2010, 11:42

dalambert napisał/a

AM - Adam Michnik? ;)

Macierewicz o zbrodni moralnej mówił dopiero na drugi dzień.

dalambert napisał/a
Ci którzy i na tym forum głoszą, że Prezydent Lech Kaczyński zamordował

Dwie strony jednego medalu, dwa końce kija - tak samo radykalne sądy, ale to nic nie udowadnia, dalambercie.

Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 12:15

dalambert napisał/a

Rozumiem, że to co robią inni usprawiedliwia wszystko. Wkurza mnie takie podejście, ponieważ do niczego nie prowadzi, tylko nakręca atmosferę. Jak to powiedział Błaszczak Jarosław Kaczyński nie uczestniczył w zaprzysiężeniu bo Komorowski brał udział w "przemyśle pogardy" wobec Lech Kaczyńskiego. Tym samym Jarosław Kaczyński IMO rozpoczął udział w "przemyśle pogardy" wobec Bronisława Komorowskiego. I tak spiralka wojenki polsko-polskiej się nakręca. A co by się stało gdyby wziął udział w zaprzysiężeniu? Ludzi poznaje się nie w chwili triumfu, ale w chwili przegranej, a z tą jak widać Jarosław nie potrafi sobie poradzić. Pokazuje brak szacunku nie tylko wobec Komorowskiego, ale też wobec Prezydenta, Państwa i wyborców którzy na niego nie głosowali. Jest na nich obrażony i ma ich gdzieś. Skoro to co robił Komorowski było złe, dlaczego Kaczyński robi to samo?
W kraju tak katolickim (a szczególnie wśród partii odwołujących się do tych tradycji) powinno być czymś normalnym nie patrzenie na to co inni robią, tylko dawanie przykładu swoim postępowaniem.

Matrim - 6 Sierpnia 2010, 12:19

Tomcich napisał/a
Skoro to co robił Komorowski było złe, dlaczego Kaczyński robi to samo?

Jarosław Kaczyński, jako wzorowy katolik, kieruje się startestamentowym "oko za oko, ząb za ząb".

Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 12:24

Lepiej by było pokierować się tymi:
Jezus napisał/a
Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego

No chyba, że ktoś jest masochistą.

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 12:24

Tomcich, masz rację i nie masz. Wolał bym by JK był na zaprzysiężeniu, ale rozumiem jego raje, natomist nie rozumiem tego tłumu ateistów którzy lepiej wiedzą jak powinno być w kraju katolickim i co i raz lejąć katolików dziwią się, że ci drugiego policzka nie nadstawiaja. To nie uwaga do cCebie , ale opis ciekawej tendencji i tu na forum licznie reprezentowanej.
jakoś tak sie dziwnie sklada, ze forum nie zauważa wielu dziwnych zachowan niePiSowskich polityków czy działaczy, a z lubością poluje na PiS.
Cóż taki salonowy trynd :mrgreen:

Ziemniak - 6 Sierpnia 2010, 12:32

dalambert napisał/a
natomist nie rozumiem tego tłumu ateistów

A skąd się wziął tłum ateistów w kraju na wskroś katolickim? A poza tym od kiedy Polska jest państwem wyznaniowym?

dalambert napisał/a
którzy lepiej wiedzą jak powinno być w kraju katolickim

A zasada rozdziału kościoła od państwa?

Adashi - 6 Sierpnia 2010, 12:37

Ziemniak, no jest niestety państwem wyznaniowym, vide krzyżackie przedmieście™ właśnie.
Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 12:48

dalambert, ja z kolei nie rozumiem tych katolików co stoją pod krzyżem i bronią go przed przeniesieniem do kościoła, którzy egzorcyzmują księży i jak pan Świtoń twierdzą, że hierarchia kościelna opętana jest przez szatana.
Uwaga ogólna - skoro ktoś się mieni katolikiem to oczekiwałbym od niego wyższych standardów, zgodnych z jego wiarą. Cóż, łatwo jest powiedzieć jestem katolikiem trudniej nieść przez życie wzorce z tym związane.
A co do dostrzegania dziwnych zachowań, to wydaje mi się, że prędzej zwolennicy PO krytykują polityków tej partii, niż zwolennicy PIS krytykują polityków z PIS.

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 12:53

Tomcich napisał/a
kolei nie rozumiem tych katolików co stoją pod krzyżem i bronią go przed przeniesieniem do kościoła

Tajemnice wiary mej niezbadane sa :!:
Tomcich napisał/a
że prędzej zwolennicy PO krytykują polityków tej partii

No mają za co :D

moze nie rozumiesz pana Świtonia / ja czasami też/ ale czemu go uogólniasz ?

Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 13:05

dalambert napisał/a
moze nie rozumiesz pana Świtonia / ja czasami też/ ale czemu go uogólniasz ?

Bo niestety jest więcej ludzi o takich poglądach (vide ludzie egzorcyzmujący księży, którzy przyszli po krzyż lub też wypowiedzi w necie o duchu szatana w polskim Kościele), a tylko jego znam z nazwiska.

dalambert napisał/a
Tomcich napisał/a:
że prędzej zwolennicy PO krytykują polityków tej partii

No mają za co :D

Ech, dalambert myślałem, że rozmawiamy poważnie. Chyba, że faktycznie zwolennicy PIS nie widzą żadnych błędów w postępowaniu polityków tej partii? W takim razie jest to jeszcze bardziej smutne i niepokojące.

Virgo C. - 6 Sierpnia 2010, 13:08

Tomcich napisał/a
Bo niestety jest więcej ludzi o takich poglądach (vide ludzie egzorcyzmujący księży, którzy przyszli po krzyż lub też wypowiedzi w necie o duchu szatana w polskim Kościele), a tylko jego znam z nazwiska.

Nie mówiąc już o tym że całe te tłumy umiarkowanych katolików nie robią nic by tego typu osoby nie były brane jako przykładowy przedstawiciel Kościoła. Inna sprawa, że np takiego umiarkowanego Hołownie to zdaje się z błotem zmieszano za jakieś wypowiedzi.

Tomcich - 6 Sierpnia 2010, 13:15

Virgo C. napisał/a
Nie mówiąc już o tym że całe te tłumy umiarkowanych katolików nie robią nic by tego typu osoby nie były brane jako przykładowy przedstawiciel Kościoła.

Umiarkowani katolicy nie mają nic do powiedzenia, mają się bić pod tym krzyżem? Największa wina leży po stronie hierarchii kościelnej, która nie robi nic, aby temu zapobiec. Nycz się nie pojawił przy krzyżu, prymas też nie, a wypowiedzi na kazaniach, że krzyż to nie narzędzie walki to za mało. Takie słowa powinny paść z ich ust właśnie na Krakowskim Przedmieściu, gdzie wierzący potrzebują opieki duszpasterzy.

Adashi - 6 Sierpnia 2010, 13:21

Tomcich, przecież gdyby tam się pojawił jakikolwiek hierarcha KRK to ekipa prawdziwych Polaków-katolików by go zjadła żywcem i byłaby kompromitacja dla całego polskiego kościoła jako instytucji. Dlatego żaden klecha wyższego stołka tam nie zawita, ze strachu po prostu.
jewgienij - 6 Sierpnia 2010, 13:27

dalambert napisał/a
Agi, też uważam, ze poninien tam być / znaczy Kaczynski/ a cóż podałem fakty z życia Pana vicemarszałka, bo za autoryteta moralnego ostatnio robi gdzie może :wink:
Notomiast mogę zrozumieć motywy JK, acz wolałbym by na zprzysiężeniu był.

Zgadzam się całkowicie z Ihan . Ludzkie motywy potrafię również zrozumieć, ale mamy do czynienia z politykami, od których wymagamy więcej, bo nas reprezentują. Jak ma polityk kontrolować całe państwo, skoro nie jest w stanie zapanować nad własnymi emocjami i co rusz strzela fochy jak panienka z okienka? Samo to go skreśla jako przywódcę.

A Niesiołowski to ten sam kaliber, nie przyrównywałbym, bo to równanie do chodnika.

feralny por. - 6 Sierpnia 2010, 14:07

dalambert napisał/a
natomist nie rozumiem tego tłumu ateistów którzy lepiej wiedzą jak powinno być w kraju katolickim
Masz na myśli tych sprzed pałacu, co lżyli księży i harcerzy oraz nie dopuścili do uroczystości religijnych, które miały się tam odbyć?
dalambert - 6 Sierpnia 2010, 14:09

feralny por. napisał/a
Masz na myśli tych sprzed pałacu, co lżyli księży i harcerzy oraz nie dopuścili do uroczystości religijnych, które miały się tam odbyć?

ale dowcip :P

feralny por. - 6 Sierpnia 2010, 14:11

No staram się :mrgreen:
dalambert - 6 Sierpnia 2010, 14:15

feralny por., i tak trzymac :mrgreen:

Partner forum