To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ketyow - 6 Maj 2010, 15:33

Że niby mam jakiś lewy windows? :twisted:
Kai - 6 Maj 2010, 15:35

ketyow napisał/a
Że niby mam jakiś lewy windows? :twisted:

Lewy, prawy... ? Istotna jest różnica w klawiszach :mrgreen:

Buahahahaha to się ustawia normalnie, że też na to nie wpadłam, jak sobie kto ustawi, tak ma. To przez tę dzisiejszą pogodę :D

Jak się wejdzie do Regional and Language Options, zakładka Languages, potem przycisk Details, a na dole Key Settings i pokazują się ustawienia klawiszy. Jest Change Setting i najlepiej dać na None.

Amen.

Chal-Chenet - 6 Maj 2010, 16:08

ketyow, też mam SP2. ;)
Ozzborn - 6 Maj 2010, 16:10

A ja chodziłem do SP 2 :mrgreen:
ketyow - 6 Maj 2010, 16:10

Kai, o tym to ja wiem, ale chodzi o to, jak jest w standardzie. I ja nic nie zmieniałem, Chal tym bardziej skoro o tej opcji nie wiedział, a jednak mamy inaczej ;P:
SithLady - 6 Maj 2010, 17:54

Wk***a mnie nowa strona empik.com. Coraz to You don't have permission to access .... on this server
Kai - 6 Maj 2010, 19:37

ketyow napisał/a
Kai, o tym to ja wiem, ale chodzi o to, jak jest w standardzie. I ja nic nie zmieniałem, Chal tym bardziej skoro o tej opcji nie wiedział, a jednak mamy inaczej ;P:

Może kto inny instalował? Może ustawienia są przypadkowe?

ketyow - 6 Maj 2010, 19:53

Kai, nie sądzę, żeby mu ktoś grzebał w takich opcjach, na ogół się tego nie rusza, mało kto o tym wie zresztą. Tak czy owak, nieco zagadkowa sytuacja, kiedy dwie teoretycznie te same wersje windy się czymś różnią. Ale, co sobie tym głowę zawracać.
Kai - 6 Maj 2010, 20:18

Nie wiem, mój ex jak instalował, to właził dosłownie wszędzie i wstawiał swoje ustawienia. Więc w wersji preinstalowanej to możliwe.
hijo - 6 Maj 2010, 20:42

....wysokość mojej wypłaty
mBiko - 6 Maj 2010, 21:11

hijo, Ameryki to Ty nie odkryłeś.
merula - 6 Maj 2010, 21:16

cieszcie się, że ją macie
czamataja - 6 Maj 2010, 22:13

Wkurza mnie fakt, że powinnam pisać, pisać i jeszcze raz pisać, ale tego nie robię. Piję sobie spokojnie kawę, oglądam serial, książka leży obok, a forum włączone. Czas mija :evil:
Kai - 6 Maj 2010, 22:21

czamataja, a co chcesz pisać? Oleeeej :)
czamataja - 6 Maj 2010, 22:23

Kai, no dzisiaj już za późno ;) jutro, jutro już muszę. Obiecuję ;)
ketyow - 6 Maj 2010, 23:26

Ja pier*olę, muszę instalować (chyba i tak zrobię to na wirtualnej maszynie) Windowsa 7, tylko po to, żeby na tych kretyńskich systemach operacyjnych pisać skrypty w powershellu. Jakby linuxowy bash nie wystarczył. Oczywiście, pewnie jak zwykle będziemy robić rzeczy, które normalnie robi się pod oknami. Zamiast zająć się czymś pożytecznym znów walka z g*wnem. Windows ma tyle nieodkrytych tajemnic, a chrzanić się będziemy w konsoli, robiąc rzeczy bezużyteczne.
merula - 6 Maj 2010, 23:30

wycieczka do Berlę, zaplanowana na koniec maja właśnie sobie radośnie odchodzi do niebytu. Nie dość, że seria zakupów i napraw, niekoniecznie planowanych, mocno nadszarpnęła budżetem, to zaklepana w charakterze opiekunki babcia dzieciom akurat w tym terminie ma swoją również zaplanowaną wycieczkę. buuuu.... :evil:

a gul w gardle nie maleje :?

ketyow - 7 Maj 2010, 06:34

Dziś pracujemy w powershellu, wstawiłem na noc windowsa 7 do ściągania i... oczywiście w połowie skończyło się miejsce na dysku, bo głupi nie spojrzałem, że pliki tymczasowe rozrosły się na amen. Niedługo wychodzę, mam nadzieję, że zdążę dossać. Bo na moim komputerze "zajęciowym" ktoś skubnął kostkę 1GB ramu i zostało tylko 1GB, to tydzień temu nic nie robiłem, bo Windows się odpalał 45 minut, a kolejne 45 powershell.
Kai - 7 Maj 2010, 07:39

Bo z Win 7 to tak jest.

BTW oglądałam i już go nie lubię. Jest paskudny wizualnie.

merula - 7 Maj 2010, 07:41

głowa mnie boli, tak od rana :evil:
Easy - 7 Maj 2010, 07:57

merula napisał/a
głowa mnie boli, tak od rana :evil:

To samo. A żeby było lepiej, to zaraz muszę zaiwaniać na drugi koniec miasta na jogging.

czamataja - 7 Maj 2010, 08:33

Easy, przecież jogging powinien być czystą przyjemnością! No, może niezbyt czystą ;)
Kai - 7 Maj 2010, 08:40

Już nawet nie wiem, czy mnie to wku... czy mi ręce opadają.

Od rana przez czyjąś głupotę mam nerwy jak postronki.

czamataja - 7 Maj 2010, 08:43

Kai, nie warto!
ketyow - 7 Maj 2010, 08:44

Siedzę właśnie na systemach operacyjnych. Mamy 1-wsze zajęcia z powershella, koleś mówi, że musi wyjść i "zróbcie sobie skrypt dodający nowego użytkownika". *beep*, mogłem spać dłużej.
czamataja - 7 Maj 2010, 08:46

Widzę, że nie tylko na studiach humanistycznych dochodzi się do takich wniosków ;)
Godzilla - 7 Maj 2010, 12:48

Fotosik. Siedzę na nim z przyzwyczajenia i zastanawiam się, czy swoje skromne zbiory zdjęć przenieść na Picassę, Garnek czy jeszcze gdzieś indziej. Pozwalają za darmo wgrać 100 zdjęć a dalej każą płacić - niech się gonią. Na dodatek właśnie próbowałam wgrać trzy sztuki, parę razy powtarzałam, i nic, nie dodały się. W czarną dziurę wpadły?
Martva - 7 Maj 2010, 12:53

Spróbuj Picasy, sama się przesiadłam z fotosika i trochę klnę, bo inaczej się obsługuje i nie ma cholernych miniaturek na fora, ale nie jest taka zła.
ihan - 7 Maj 2010, 12:54

hijo napisał/a
....wysokość mojej wypłaty

hijo, nie jest tak źle, skoro w ogóle mówisz o "wysokości" w kontekście wypłaty.

hrabek - 7 Maj 2010, 13:25

Godzilla: wczoraj przy okazji rozpoczęcia bloga miałem to samo. Fotosik pozwala na wgranie kilkunastu zdjęć naraz, ale to ograniczenie jest bezsensowne. Więc przerzuciłem sięna tinypic, z którym nie mam w pracy problemu (i z Fotosikiem i z Imageshackiem miałem), a i ograniczeń żadnych nie dają. Minusem jest, że trzeba każde zdjęcie osobno ładować. Jakoś przeżyję.

Partner forum