To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Martva - 3 Sierpnia 2010, 16:46

Nie wiem skąd pomysł że martwi nie narzekają, ale już sobie idę ;P:
dalambert - 4 Sierpnia 2010, 11:22

No co za bezczelność Prezydent Wszystkich Polaków i Premier Co Skończył jak Mężczyzna zagrożeni procesem o zbrodnie wojenne przed Trybunałem Stanu , a tu nic , żadnej reakcji, żadnego odporu, zero oburzenia, wszyscy jeno pod krzyżem siedzicie.
A tu taka krzywda i oszczerstwo się szykuje :!:

Rafał - 4 Sierpnia 2010, 11:26

dalambert napisał/a
Prezydent Wszystkich Polaków
Ten Pan obiecał mi mieszkanie i figę dostałem, na pohybel z nim!
dalambert - 4 Sierpnia 2010, 11:55

Rafał, A Ikona Solidarności i SamotnyObalacz Komuny to Ci stu milionów nie obiecał, przypadkiem :mrgreen:
NURS - 4 Sierpnia 2010, 12:14

I dlatego nabijamy się z niego, prawda?
ale o co chodzi z tym trybunałem?

dalambert - 4 Sierpnia 2010, 12:19

NURS, wejdź na dzisiejsza Wybiórczą to się dowiesz :)
Może nawet zlinkujesz. Powinno Ci pasować bo werdnym hamerykańcom pomagali gnębić szlachetnych bojowników miłosiernej al-keidy.

Rafał - 4 Sierpnia 2010, 12:22

dalambert napisał/a
Ikona Solidarności i SamotnyObalacz Komuny to Ci stu milionów nie obiecał, przypadkiem
Obiecał, ale jako prawy i godny obywatel wybaczyłem i zapomniałem. Zresztą na !@# mi te 100 milionów? Mieszkania potrzebowałem!
NURS napisał/a
ale o co chodzi

http://wyborcza.pl/1,9144...d_Trybunal.html

Edit: ciekawe jest nawoływanie PISu do mordów na kierownictwie PO:

Adam Hofman - poseł PIS napisał/a

Tusk powinien polecieć razem z prezydentem.

Palikot przekroczył granicę, za którą już nie ma polityki, tylko trzeba tego faceta powiesić na najbliższej gałęzi. Wszyscy musimy do tego doprowadzić. Po czymś takim trzeba mu wybrać gałąź.

http://wyborcza.pl/1,7551...?as=1&startsz=x

NURS - 4 Sierpnia 2010, 13:23

dalambert napisał/a
NURS, wejdź na dzisiejsza Wybiórczą to się dowiesz :)
Może nawet zlinkujesz. Powinno Ci pasować bo werdnym hamerykańcom pomagali gnębić szlachetnych bojowników miłosiernej al-keidy.

A już myślałem, że o jakiegoś innego prezydenta wszystkich polaków chodzi. :-)
Jak namieszali, niech ich skazują. Każdy, kto torturuje ludzi jest wredny, zwłaszcza jeśli robi się to bezprawnie, jesli twierdzisz inaczej, twój problem, nie mój.

dzejes - 4 Sierpnia 2010, 19:51

dalambert napisał/a
SamotnyObalacz Komuny to Ci stu milionów nie obiecał, przypadkiem :mrgreen:

Samotny Obalacz obiecał trzy miliony. Mieszkań.

No i oczywiście jestem jak najbardziej za postawieniem Millera i Kwaśniewskiego przed TS. Zrobili z Polski folwark USA. Rzyg.

Rafał - 5 Sierpnia 2010, 14:51

Po przeczytaniu kilku wiadomości polityczno-gospodarczo-prawnych osobiście daję PO 3 miesiące na uchwalenie choć jednej ustawy załatwiającej pozytywnie choć jeden interesujący mnie temat, po czym przechodzę do jednoosobowej opozycji i będę nawalał, choćby i po nerach. Oczywiście nie znaczy to, że na pół kroku zbliżę się do oszołomstwa z pod znaku Pozerstwa i Szkalowactwa. Ale pomału cierpliwość się kończy.
Anonymous - 5 Sierpnia 2010, 16:00

dziennik.pl napisał/a
Po zamieszaniu z reklamą piwa Lech, która zawisła na hotelu Forum naprzeciwko Wawelu, teraz pojawił się nowy baner. I znów wybuchły kontrowersje. Naprzeciw miejsca pochówku pary prezydenckiej reklamuje się teraz bowiem napój energetyczny Oshee, którego hasło reklamowe brzmi Ożyj i zwyciężaj.

Szczerze? *beep* hasło. :mrgreen: Trochę niesmaczne, fakt. Ale *beep*. :mrgreen: Swoją drogą to naszła mnie taka refleksja, że zmarli bardzo szybko trafiają do popkultury...

Virgo C. - 5 Sierpnia 2010, 16:03

:bravo
Aż się chyba jutro przejadę sprawdzić czy czasem pod hotelem już się jakiś komitet protestacyjny nie utworzył :mrgreen:

jewgienij - 5 Sierpnia 2010, 17:42

Rafał napisał/a
Po przeczytaniu kilku wiadomości polityczno-gospodarczo-prawnych osobiście daję PO 3 miesiące na uchwalenie choć jednej ustawy załatwiającej pozytywnie choć jeden interesujący mnie temat, po czym przechodzę do jednoosobowej opozycji i będę nawalał, choćby i po nerach. Oczywiście nie znaczy to, że na pół kroku zbliżę się do oszołomstwa z pod znaku Pozerstwa i Szkalowactwa. Ale pomału cierpliwość się kończy.

Trzeba budować porządną lewicę w tym kraju. Brak równowagi doprowadził do tego, że mamy dwie partie, które na siłę szukają między sobą powierzchownych różnic, chociaż są bardzo do siebie podobne. Nie dojdziemy do normalności przy takim impasie i takim nastawieniu. Prawica pokazuje, na co ją stać - na taplanie się w błocie i szmacenie wszelkich religijnych i narodowych świętości poprzez ich nadużywanie. Jesteśmy skansenem i dziwowiskiem dla świata, stojącą wodą we wszystkich aspektach, od sportu po politykę, a przy tym układzie sił to się prędko nie zmieni.

Adon - 5 Sierpnia 2010, 17:54

Ktore partie w Polsce sa prawicowe? Kazda jest mniej lub bardziej lewicowa, a juz najbardziej smieszy mnie PiS mieniacy siebie prawicowym.
jewgienij - 5 Sierpnia 2010, 17:59

Adon napisał/a
Ktore partie w Polsce sa prawicowe? Kazda jest mniej lub bardziej lewicowa, a juz najbardziej smieszy mnie PiS mieniacy siebie prawicowym.

Coś w tym jest.

Ale cała nadbudowa retoryczna - wybitnie prawicowa - skutecznie zakłóca funkcjonowanie państwa.

dalambert - 5 Sierpnia 2010, 19:34

jewgienij napisał/a
mamy dwie partie, które na siłę szukają między sobą powierzchownych różnic, chociaż są bardzo do siebie podobne.

Między wspomnianymi przez Ciebie partiami są najpotężniejsze różnice jakie można sobie wyobrazić - to są różnice ludzkie!
Zadawniona nienawiść, wzajemne osobiste pretensje i nienawiści i wszystko co sobie możesz wyobrazić.
popatrz choćby na retorykę kochanego NURSa gdy się wypowiada o PiS czy personalnie o Jarosławie Kaczyńskim, czujesz tą buzującą nienawiść i ogromną pretensję, podobnie myślą politycy PO i PiS o sobie nawzajem.
To są różnice i to nie do przezwyciężenia.

jewgienij - 5 Sierpnia 2010, 19:48

dalambert napisał/a
jewgienij napisał/a
mamy dwie partie, które na siłę szukają między sobą powierzchownych różnic, chociaż są bardzo do siebie podobne.

Między wspomnianymi przez Ciebie partiami są najpotężniejsze różnice jakie można sobie wyobrazić - to są różnice ludzkie!
Zadawniona nienawiść, wzajemne osobiste pretensje i nienawiści i wszystko co sobie możesz wyobrazić.
popatrz choćby na retorykę kochanego NURSa gdy się wypowiada o PiS czy personalnie o Jarosławie Kaczyńskim, czujesz tą buzującą nienawiść i ogromną pretensję, podobnie myślą politycy PO i PiS o sobie nawzajem.

To tylko piana na powierzchni. Chodzi o kierunek, w jakim Polska ma iść, jeśli nie chce być Iranem Europy. Bo świat ucieka, a my bawimy się żołnierzykami i plastikowymi czołgami.

NURS - 5 Sierpnia 2010, 19:54

dalambert napisał/a
jewgienij napisał/a

Co ty fanzolisz dalambercie, przecież ja tylko kontruję twoje nienawistne wypowiedzi, zebyś w końcu zrozumial, że jeżdżenie po przeciwnikach politycznych to coś złego i nieprzywoitego. Jestem twoim palikotem :-)

dalambert - 5 Sierpnia 2010, 20:13

NURS, nich Ci będzie ja kontruję twoje , ale nie używam wobec PO tej retoryki co Ty wobec PiS, ale właśnie twoja wypowiedź świadczy o międzyludzkich napięciach stymulowanych tylko polityką.
A i ja tez Cię lubię :D

NURS - 6 Sierpnia 2010, 09:16

dalambercie złoty, przytoczyć ci wypowiedzi , które nie tylko dorównują moim, ale nawet idą daleko dalej?
Ty już chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak czasem jedziesz po ludziach.
A co do napięć, owaszem, moja agresję budzą ci, którzy niszczą państwo w którym żyję. A np. hucpa z krzyżem to niszczenie struktur państwa. Ci ludzie negują demokratycznie wybrane władze - poczytaj napisy na transparentach. Im zamordowano prezydenta (zauważ, prezydenta, cała reszta ofiar się nie liczy). Można by tak jeszcze długo, tylko po co.
Spójrz na to co dzieje się dzisiaj, zaprzysiężenie w sejmie i zapowiedź nieobecności JarKacza. O czym to świadczy? :twisted:
Pozdrowienia dla małżowinki, która dzielnie cię wspiera.

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 09:24

NURS napisał/a
zapowiedź nieobecności JarKacza. O czym to świadczy?
Swiadczy o tworzzonej przez mendia atmosferze, zbobaczymy, będzie albo nie będzie, ale Ty właśnie ową atmosferkę radosnie wspierasz - tyż piknie.
A co do
NURS napisał/a
przytoczyć ci wypowiedzi , które nie tylko dorównują moim,

Jeszcze mnie na forum nie było gdy Ty tu "strzelałeś w kaczekupry" i siałeś nienawiść przejrzyj sobie początki :D

NURS - 6 Sierpnia 2010, 09:44

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
Swiadczy o tworzzonej przez mendia atmosferze, zbobaczymy, będzie albo nie będzie, ale Ty właśnie ową atmosferkę radosnie wspierasz - tyż piknie.
A co do
NURS napisał/a
przytoczyć ci wypowiedzi , które nie tylko dorównują moim,

Jeszcze mnie na forum nie było gdy Ty tu strzelałeś w kaczekupry i siałeś nienawiść przejrzyj sobie początki :D

Bardzo cię przepraszam, ale powtarzam słowa szefa klubu PiS, który powiadomił media o tym, że go nie bedzie.
Przyszedłeś, zobaczyłeś i dołączyłeś :-) Tak było.

Agi - 6 Sierpnia 2010, 09:46

dalambert napisał/a
NURS napisał/a:

dalambert, gratuluję umiejętności niedostrzegania rzeczy oczywistych. O nieobecności Kaczyńskiego na zaprzysiężeniu Prezydenta powiedział szef klubu PiS:
Cytat
Jarosław Kaczyński prawdopodobnie nie przyjdzie dziś na zaprzysiężenie Bronisława Komorowskiego. Po tym, co działo się przez kilka lat z jego bratem, wydaje mi się to oczywiste - powiedział w TVN24 Mariusz Błaszczak.
http://wiadomosci.onet.pl...jasne,item.html

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 09:52

Agi, no i co ,nie śledzę tego az tak, a po kubłach pomyj wylewanych na Lecha Kaczynskiego, po wszystkich "prezymierach" "kartoflach" czy "kaczychkuprach" to mu wolno zachować się jak choćby Pan vicemarszałek Stefan Niesiołowski któren w roku 2000 olał demonstracyjnie zprzysiężenia Aleksandra Kwaśniewskiego urządzając w tym samym czasie bibę w swym pokoju w poselskim hotelu :mrgreen:
Agi - 6 Sierpnia 2010, 10:08

dalambert, dla mnie pan marszałek Niesiołowski nie jest wzorcem do naśladowania, a obecność Kaczyńskiego na zaprzysiężeniu dowiodła by jego wielkości jako polityka, a tak znowu jest o czym pisać.
NURS - 6 Sierpnia 2010, 10:08

Widzisz agitatorze, jak łatwo wpaść w sidełka, kiedy atakuje się na ślepo.
A co to tego podsumowania, to o wielkości człowieka świadczą jego czyny, a ten czyn pokazuje jaka to kreatura. Jak sam napisałeś, jest taki sam jak Niesioł. A teraz poczytaj co o niesiole wypisywałeś :-)

dalambert - 6 Sierpnia 2010, 10:14

Agi, też uważam, ze poninien tam być / znaczy Kaczynski/ a cóż podałem fakty z życia Pana vicemarszałka, bo za autoryteta moralnego ostatnio robi gdzie może :wink:
Notomiast mogę zrozumieć motywy JK, acz wolałbym by na zprzysiężeniu był.

ihan - 6 Sierpnia 2010, 10:41

Czyż nie na tym polega polityka, a zwłaszcza bycie postacią reprezentatywną, by wsadzić własne, nawet jakoś tam uzasadnione, urazy do kieszeni i postępowania zgodnie z protokołem/zwyczajami? Dlatego nie wszyscy się nadają do polityki i na reprezentatywne stanowiska. Dlatego ihan nie startuje na prezydentkę, bo musowo by się skończyło na histeriach, fochaniu, obrażaniu i szlochaniu, jak nie przymierzając posłanka Kempa.
Matrim - 6 Sierpnia 2010, 10:51

Kaczyński był zapewne nawet podwójnie zaproszony - miał obowiązek być, jako członek Zgromadzenia Narodowego, to raz. Mógł być również zaproszony jako były premier. Żenujące to, ale trudno. Obrażenie posłowie PiSu, kilkunastu ich nieobecnych, pani Kempa ostentacyjnie czytająca SMSy w trakcie orędzia i pokazująca plecy Prezydentowi RP. Trudno.
dalambert - 6 Sierpnia 2010, 10:54

ihan, widze, ze z komisji hazardowej zauważasz jeno walkę posłanki Kempy z Panem Sekuła , a nie jego krętactwo i wybielanie posłów PO i zaciemnianie sprawy, ot przekaz medialny i co dociera do ludzi.
Zaś polityka również polego na dawaniu czytelnych sgnałów elektoratowi / swojemu/ a nie na słuchaniu fochów PO, co nie znaczy, że aturat ten sgnał uważam za słuszny.
natomiast napewno polityka nie jest tożsama s protokołem dyplomatycznym, gdyby tak było to Pan Siorski kazałby wieszać w ambasadach RP portrety LK już pare lat temu, a nie czekałby na zwycieśtwo kandydata PO na prezydenta.

Partner forum