Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Kai - 6 Maj 2010, 09:15
Na razie nie. teraz uskutecznia się kierownik, a za chwile ktoś (czyli ja) będzie musiał poprowadzić za rączkę komputerową lamę przez kompletnie nieznany mi win 7.
robert70r. - 6 Maj 2010, 11:57
nureczka, Kai, Dzięki za troskę. Katar nadal trzyma, może dlatego, że wódki nie miałem, choć nogi ugotowałem...
czamataja - 6 Maj 2010, 12:21
| Kai napisał/a | Na razie nie. teraz uskutecznia się kierownik, a za chwile ktoś (czyli ja) będzie musiał poprowadzić za rączkę komputerową lamę przez kompletnie nieznany mi win 7. |
człowiek uczy się przez całe życie
komputerowa lama muszę to zapamiętać
shenra - 6 Maj 2010, 12:36
Znów mnie dzisiaj obudzili o niemoralnej godzinie. A do tego net mi muli
Ziuta - 6 Maj 2010, 12:40
Mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory, mikroprocesory oraz mikroprocesory.
Czemu nie poszedłem na studia humanistyczne? Miałbym zajęcia dwa razy w tygodniu, a przez resztę czqsu bym jednym palcem pisał magisterkę o roli genderu w wycinance łowickiej.
czamataja - 6 Maj 2010, 12:43
Ziuta, czemu? Bo uwielbiasz mikroprocesory?
Godzilla - 6 Maj 2010, 12:52
Laptop mnie wkurza. Na żadnym innym komputerze nie mam tego objawu, że jak piszę, ni z tego ni z owego kursor przeskakuje mi w dowolne miejsce tekstu, i nagle jakiś kawałek wetnie mi się w słowo kilka zdań wcześniej, albo mi wywali cały fragment tekstu. Do tego nie mogę znaleźć jaka kombinacja klawiszy zmienia klawiaturę, bo co jakiś czas "z" zamienia się z "y" i muszę ręcznie przestawiać.
Ziuta - 6 Maj 2010, 12:53
nic o nich nie wiem. Mam zrobić na przyszły piątek projekt, miernik przeciążeń skoczka bungee. Nie wiem, jak zaprojektować płytkę, nie wiem, jak zrobić programator. Prowadzący zostawił nas na lodzie, info z netu jest niepełne. dlatego nie wybrałem na specjalność elektroniki. Niczego praktycznego się nie nauczysz, bo nie masz czasu, a prowadzący nie pomogą.
nureczka - 6 Maj 2010, 12:57
Godzilla, zajrzyj do ustawień klawiatury. Tam masz definicję skrótu klawiaturowego.
Witchma - 6 Maj 2010, 12:57
"ctrl+shift" to naprawi
Godzilla - 6 Maj 2010, 13:00
Lewy alt + shift. Jestem pewna że z tego nie korzystałam
Chal-Chenet - 6 Maj 2010, 13:01
| Godzilla napisał/a | | Do tego nie mogę znaleźć jaka kombinacja klawiszy zmienia klawiaturę, bo co jakiś czas z zamienia się z y i muszę ręcznie przestawiać |
Wydaje mi się, że lewy control + shift.
ketyow - 6 Maj 2010, 13:09
Zlicytowałem przedmiot na allegro i dostałem dwa maile z różnymi danymi do przelewu
Martva - 6 Maj 2010, 13:51
Nadal nie znalazłam kluczyka do skrzynki na listy, jak się próbowałam włamać górą to jeden sąsiad próbował mi pomóc śmiesznym sprężynowym ustrojstwem, i nawet jeden rachunek dał się wyjąć, a potem drugi sąsiad przyniósł mi komplet starych kluczy i jeden zadziałał.
I co znalazłam poza stosem rachunków? Oczywiście że awizo, z przedwczoraj, a wczoraj byłam na poczcie...
Adon - 6 Maj 2010, 13:56
Moja durna fryzura. Jak nigdy żałuję, że ściąłem włosy. A krótkie miały niby być wygodniejsze.
robert70r. - 6 Maj 2010, 14:01
Kluczyki do skrzynek na listy mnie nie lubią - stale mi się gdzieś zawieruszają zarazy. Ostatnio wkurzył mnie leniwy listonosz. Byłem w domu, nawet mu drzwi otworzyłem, a ten wsadził mi awizo do skrzynki . Bez sensu...
ketyow - 6 Maj 2010, 14:11
Do powyższych problemów z lapkiem, lewy alt+shift i z panelu sterowania można to wyłączyć, a przeskakiwanie kursora i wcinanie się w tekst jest spowodowane przypadkowym dotknięciem touchpada. Moja rada - używać myszy i ustawić w programie do obsługi toucha, że po jej podłączeniu touchpad automatycznie się wyłącza.
czamataja - 6 Maj 2010, 14:14
| Bob1970r napisał/a | Kluczyki do skrzynek na listy mnie nie lubią - stale mi się gdzieś zawieruszają zarazy. Ostatnio wkurzył mnie leniwy listonosz. Byłem w domu, nawet mu drzwi otworzyłem, a ten wsadził mi awizo do skrzynki . Bez sensu... |
to listonosz nie dzwoni zawsze dwa razy?
Kai - 6 Maj 2010, 14:25
O ile wiem, lewy ctrl+shift działa tylko dla XP, dla 2000 jest inna kombinacja ale zabijcie nie pamiętam, z Win 7 nie wiem.
Czysta rozkosz, nie znać środowiska i próbować coś w nim zrobić. Co ciekawsze, lama pracuje już na nim jak stary, bo nie wykorzystywał nawet 10% Win 2000 to tutaj musi tylko umieć otworzyć program, plik i pocztę
ketyow - 6 Maj 2010, 14:33
Ja mam XP i mam lewy alt+shift.
robert70r. - 6 Maj 2010, 14:33
czamataja, w moim przypadku niestety nie...
Chal-Chenet - 6 Maj 2010, 14:36
| ketyow napisał/a | | Ja mam XP i mam lewy alt+shift. |
Ja ctrl + shift.
ketyow - 6 Maj 2010, 14:49
To dziwne... a jaki service pack? Ja mam dwójkę, aż sprawdziłem, ale jest to lewy alt+shift...
Na lapku mam tak samo, ale ten sam system mam zainstalowany.
W kwestii listonoszy - u mnie nie był NIGDY. Zawsze awizo. Ale w sumie mijałem go parę razy, kompletna fleja, a z gęby to przepija całe pieniądze, które zarobi. Dobrze, że przynajmniej nie giną przesyłki.
Chal-Chenet - 6 Maj 2010, 15:08
| ketyow napisał/a | | a jaki service pack? |
Wybacz, rozmawiasz z laikiem.
Wiem, że jest Windows XP Professional, o więcej nie pytaj.
Kai - 6 Maj 2010, 15:19
Chal-Chenet, no i dobrze, bo ja też mam XP pro, jak przyjdzie kumpel, to spytam, on ma Home Edition. Nie sądzę, aby to miało związek z SP, bo miałam najpierw 1 i było tak samo.
SP znajdziesz chyba w Systemie.
robert70r. - 6 Maj 2010, 15:20
Kliknij przycisk Start, kliknij prawym przyciskiem myszy polecenie Mój komputer, a następnie kliknij polecenie Właściwości. Zdaje się, że tak to się sprawdzało..., ale nie pamiętam.
Kai - 6 Maj 2010, 15:22
Bob1970r, Start -> Control Panel -> System
o.0 ja mam SP 3
ketyow - 6 Maj 2010, 15:23
Prawym na mój komputer->właściwości i na wyświetlonej karcie u góry będzie Dodatek Service Pack i jego numerek. Ja nie polubiłem się z SP3 (i mam SP2), więc może masz nowszy, choć wprowadzanie takich zmian jak skrót klawiszowy do zmiany języka... nie, jednak po zastanowieniu ma sens. Dlatego, że shift z altem to na przykład duże "ł", a my niechcący zmieniamy sobie język. Może faktycznie to poprawili. Albo w którejś poprawce, ja nie instalowałem żadnych aktualizacji, stąd mogą być różnice.
Jak jest z SP1 nie mam pojęcia, bo jest przestarzały i nie da się używać. W ogóle to nie ma nawet obsługi dużych dysków.
W sumie ł się robi z prawym altem... Tak czy owak często sobie zmieniam język przypadkiem, gdyby to był ctrl, to raczej bym tego problemu nie miał, bo jego się przy pisaniu nie używa i jest dalej.
robert70r. - 6 Maj 2010, 15:26
Kai, a, tak to leciało. Dodam tylko, że Świadczenie pomocy technicznej dla systemu Windows XP z dodatkiem Service Pack 2 (SP2) zostało zakończone.
Kai - 6 Maj 2010, 15:28
ketyow, to skrót do tego samego Systemu ale ja go nie używam, bo bardzo rzadko wychodzę na pulpit.
A z ctrl+shift mam od zawsze. Czyli od 2004.
|
|
|