Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.
Rafał - 7 Kwietnia 2014, 09:52
No, takiej bajery to nawet ze wspomaganiem nie dałbym rady odstawić
Lowenna - 7 Kwietnia 2014, 10:01
Po pierwszych pięciu godzinach terapii dostał wycenę. Dość tego offtopa.
Co macie, panowie, na śniadanie? Znalazłam otręby ze śliwką Świetna przekąska
Rafał - 7 Kwietnia 2014, 10:05
Na śniadanie? E tam, w tygodniu nie jadam śniadań, espresso na zmianę z cappucino i trzyma do obiadu. Tak się tuczyć tak od samego rana?
konopia - 7 Kwietnia 2014, 10:14
Śniadanie?
Razowiec (teściowa przywiozła) z masłem i pomidorem (o dziwo pomidor był dojrzały, pachnący i smakujący jak pomidor) i wielki kubek Lapsang Souchong
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:19
konopia napisał/a | Lapsang Souchong | ha, nie znałem, ale muszę poznać
Martva - 7 Kwietnia 2014, 10:20
Owsianka z żurawiną i jabłkiem.
konopia, skąd się bierze pomidorowego pomidora o tej porze roku?
Kruk Siwy - 7 Kwietnia 2014, 10:27
Fidel-F2, to taka herbata o smaku wędzonego mięsa.
Procella - 7 Kwietnia 2014, 10:30
Sałatka jarzynowa.
Dla mnie bez śniadania nie ma życia. Musi być i musi być na słono. Za to zwykle kolacja w formie szczątkowej (znaczy wypijam kefir albo jakiś sok warzywny).
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:31
piłem kiedyś o smaku wędzonej makreli, może to było to, hmmmm..., muszę się zastanowić
thinspoon - 7 Kwietnia 2014, 10:35
Jogurt, banan, jabłko, kawa. Pączka jakiegoś bym zeżarł.
Martva - 7 Kwietnia 2014, 10:52
Lapsang pachnie (i być może smakuje) jak szampon dziegciowy.
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:53
dzienks, problem mi się rozwiązał
konopia - 7 Kwietnia 2014, 11:03
Martva napisał/a | skąd się bierze pomidorowego pomidora o tej porze roku? |
w markecie kupiłem takie na gałązce, odleżały swoje parę dni na parapecie i doszedł!
Skąd był, afryka czy inna Hiszpania, nie wiem, nie zachowałem opakowania.
Lapsang pachnie wędzonką a w smaku jest nie bardzo delikatny, przypomina delikatna whisky.
Martva - 7 Kwietnia 2014, 15:49
Czyli jednak można trafić... wczoraj jadłam koktajlowe z biedry, niezłe jak na zimowego pomidora ale jednak daleko im do prawdziwej pomidorowości.
A dziś kotleciki soczewicowo-ziemniaczano-cebulowe, z czarnuszką i sezamem. Bardzo fajnie wyszły, jak na totalną improwizację
Lynx - 7 Kwietnia 2014, 18:10
Martva, toto ciasto jaglane jak najbardziej powinno Ci wyjść na wytrawnie, tylko kwestia proporcji. Spróbuj i powiesz co Ci wyszło.
Swoją szosą mi jaglana jakoś nie bardzo. A Pomiotu i owszem.
Martva - 8 Kwietnia 2014, 10:27
Mnie tak sama w sobie jako dodatek to nie bałdzo, ale jako składnik czegoś (buraczane burgery!) może być.
Właśnie odkryłam w lodówce ciasto francuskie z graniczną datą ważności, trzeba by tartę zrobić, nie wiem czy mam z czym
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2014, 11:45
Martva napisał/a | buraczane burgery! | dzięki bogini, że mnie tym nie doświadcza
thinspoon - 8 Kwietnia 2014, 11:54
Fidel-F2 napisał/a | Martva napisał/a | buraczane burgery! | dzięki bogini, że mnie tym nie doświadcza |
Może to tylko taka nazwa dla zmyłki, a w środku jest mięsko jednak?
Martva - 8 Kwietnia 2014, 14:19
Tarta będzie dwunadzieniowa, bo się nie mogłam zdecydować. Szpinak, czosnek, feta, suszone pomidory, orzechy włoskie oraz por, cebula, jabłko, feta, kozi ser, żurawina. Teraz mam tylko nadzieję że wyważyłam słoność i że jej nie spalę
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2014, 14:47
Hmmm..., a buraki?
Martva - 8 Kwietnia 2014, 15:26
Był barszcz do popijania
A tarta wyszła rewelacyjnie, ta z porem zwłaszcza
dalambert - 8 Kwietnia 2014, 16:10
Na "Krytym bazarku" w taniej budzie - CHAŁWA LIBAŃSKA , ćwierć kilo po pięć zeta - PYCHA
Procella - 8 Kwietnia 2014, 16:50
Się zaśliniłam. Kocham chałwę nad życie Dlaczego mnie tam nie ma?
dalambert - 8 Kwietnia 2014, 18:29
Procella, pyszna, mało tego, się pomyliłem, po sprawdzeniu się okazuje ,że te cudne okrągłe pudełeczka mieszczą po 400 gram przysmaku
Jezebel - 9 Kwietnia 2014, 09:22
Martva napisał/a | por, cebula, jabłko, feta, kozi ser, żurawina. |
Czuję się zainspirowana ^^
Martva - 9 Kwietnia 2014, 10:29
Szczerze polecam, jest mega pyszne
Procella - 9 Kwietnia 2014, 12:58
Por i cebula podsmażone?
dalambert napisał/a | Procella, pyszna, mało tego, się pomyliłem, po sprawdzeniu się okazuje ,że te cudne okrągłe pudełeczka mieszczą po 400 gram przysmaku |
Tak, torturuj mnie jeszcze bardziej!
Martva - 9 Kwietnia 2014, 13:27
Podsmażone, jabłko wrzucone pod koniec, tak o, żeby straciło surowość. I na wierzchu dżogurt z dżajkiem (może być śmietana jeśli ktoś woli).
Jezebel - 9 Kwietnia 2014, 14:08
Martva napisał/a | Szczerze polecam, jest mega pyszne |
Znalazłam w biedrze fajnie wyglądający kozi serek niepleśniowy (bo jeśli już mają, to zazwyczaj właśnie pleśniowe), więc kupiłam, razem z pozostałymi składnikami, i będę zaraz piec. Ino na kruchym, pełnoziarnistym spodzie.
W biedrze mają też jarmuż O.O
Martva - 9 Kwietnia 2014, 14:16
U mnie był pleśniowy, ale tak naprawdę chodzi o jego koziość, pleśniowość jest na drugim miejscu
Właśnie zeżarłam ostatni kawałek, na zimno (w ogóle wolę tarty na zimno, podobno to dziwne).
|
|
|