To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

Rafał - 7 Kwietnia 2014, 09:52

No, takiej bajery to nawet ze wspomaganiem nie dałbym rady odstawić :lol:
Lowenna - 7 Kwietnia 2014, 10:01

Po pierwszych pięciu godzinach terapii dostał wycenę. Dość tego offtopa.

Co macie, panowie, na śniadanie? Znalazłam otręby ze śliwką :mrgreen: Świetna przekąska

Rafał - 7 Kwietnia 2014, 10:05

Na śniadanie? E tam, w tygodniu nie jadam śniadań, espresso na zmianę z cappucino i trzyma do obiadu. Tak się tuczyć tak od samego rana? :wink:
konopia - 7 Kwietnia 2014, 10:14

Śniadanie?
Razowiec (teściowa przywiozła) z masłem i pomidorem (o dziwo pomidor był dojrzały, pachnący i smakujący jak pomidor) i wielki kubek Lapsang Souchong :mrgreen:

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:19

konopia napisał/a
Lapsang Souchong
ha, nie znałem, ale muszę poznać
Martva - 7 Kwietnia 2014, 10:20

Owsianka z żurawiną i jabłkiem.

konopia, skąd się bierze pomidorowego pomidora o tej porze roku?

Kruk Siwy - 7 Kwietnia 2014, 10:27

Fidel-F2, to taka herbata o smaku wędzonego mięsa.
Procella - 7 Kwietnia 2014, 10:30

Sałatka jarzynowa.

Dla mnie bez śniadania nie ma życia. Musi być i musi być na słono. Za to zwykle kolacja w formie szczątkowej (znaczy wypijam kefir albo jakiś sok warzywny).

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:31

piłem kiedyś o smaku wędzonej makreli, może to było to, hmmmm..., muszę się zastanowić
thinspoon - 7 Kwietnia 2014, 10:35

Jogurt, banan, jabłko, kawa. Pączka jakiegoś bym zeżarł.
Martva - 7 Kwietnia 2014, 10:52

Lapsang pachnie (i być może smakuje) jak szampon dziegciowy.
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:53

dzienks, problem mi się rozwiązał
konopia - 7 Kwietnia 2014, 11:03

Martva napisał/a
skąd się bierze pomidorowego pomidora o tej porze roku?

w markecie kupiłem takie na gałązce, odleżały swoje parę dni na parapecie i doszedł!
Skąd był, afryka czy inna Hiszpania, nie wiem, nie zachowałem opakowania.


Lapsang pachnie wędzonką a w smaku jest nie bardzo delikatny, przypomina delikatna whisky.

Martva - 7 Kwietnia 2014, 15:49

Czyli jednak można trafić... wczoraj jadłam koktajlowe z biedry, niezłe jak na zimowego pomidora ale jednak daleko im do prawdziwej pomidorowości.

A dziś kotleciki soczewicowo-ziemniaczano-cebulowe, z czarnuszką i sezamem. Bardzo fajnie wyszły, jak na totalną improwizację :)

Lynx - 7 Kwietnia 2014, 18:10

Martva, toto ciasto jaglane jak najbardziej powinno Ci wyjść na wytrawnie, tylko kwestia proporcji. Spróbuj i powiesz co Ci wyszło.
Swoją szosą mi jaglana jakoś nie bardzo. A Pomiotu i owszem.

Martva - 8 Kwietnia 2014, 10:27

Mnie tak sama w sobie jako dodatek to nie bałdzo, ale jako składnik czegoś (buraczane burgery!) może być.
Właśnie odkryłam w lodówce ciasto francuskie z graniczną datą ważności, trzeba by tartę zrobić, nie wiem czy mam z czym :D

Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2014, 11:45

Martva napisał/a
buraczane burgery!
dzięki bogini, że mnie tym nie doświadcza
thinspoon - 8 Kwietnia 2014, 11:54

Fidel-F2 napisał/a
Martva napisał/a
buraczane burgery!
dzięki bogini, że mnie tym nie doświadcza


Może to tylko taka nazwa dla zmyłki, a w środku jest mięsko jednak?

Martva - 8 Kwietnia 2014, 14:19

Tarta będzie dwunadzieniowa, bo się nie mogłam zdecydować. Szpinak, czosnek, feta, suszone pomidory, orzechy włoskie oraz por, cebula, jabłko, feta, kozi ser, żurawina. Teraz mam tylko nadzieję że wyważyłam słoność i że jej nie spalę :P
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2014, 14:47

Hmmm..., a buraki?
Martva - 8 Kwietnia 2014, 15:26

Był barszcz do popijania :mrgreen:

A tarta wyszła rewelacyjnie, ta z porem zwłaszcza :omg:

dalambert - 8 Kwietnia 2014, 16:10

Na "Krytym bazarku" w taniej budzie - CHAŁWA LIBAŃSKA , ćwierć kilo po pięć zeta - PYCHA :D :!:
Procella - 8 Kwietnia 2014, 16:50

Się zaśliniłam. Kocham chałwę nad życie :omg: Dlaczego mnie tam nie ma?
dalambert - 8 Kwietnia 2014, 18:29

Procella, pyszna, mało tego, się pomyliłem, po sprawdzeniu się okazuje ,że te cudne okrągłe pudełeczka mieszczą po 400 gram przysmaku :)
Jezebel - 9 Kwietnia 2014, 09:22

Martva napisał/a
por, cebula, jabłko, feta, kozi ser, żurawina.

Czuję się zainspirowana ^^

Martva - 9 Kwietnia 2014, 10:29

Szczerze polecam, jest mega pyszne :)
Procella - 9 Kwietnia 2014, 12:58

Por i cebula podsmażone?
dalambert napisał/a
Procella, pyszna, mało tego, się pomyliłem, po sprawdzeniu się okazuje ,że te cudne okrągłe pudełeczka mieszczą po 400 gram przysmaku :)

Tak, torturuj mnie jeszcze bardziej! :evil:

Martva - 9 Kwietnia 2014, 13:27

Podsmażone, jabłko wrzucone pod koniec, tak o, żeby straciło surowość. I na wierzchu dżogurt z dżajkiem (może być śmietana jeśli ktoś woli).
Jezebel - 9 Kwietnia 2014, 14:08

Martva napisał/a
Szczerze polecam, jest mega pyszne :)

Znalazłam w biedrze fajnie wyglądający kozi serek niepleśniowy (bo jeśli już mają, to zazwyczaj właśnie pleśniowe), więc kupiłam, razem z pozostałymi składnikami, i będę zaraz piec. Ino na kruchym, pełnoziarnistym spodzie.

W biedrze mają też jarmuż O.O

Martva - 9 Kwietnia 2014, 14:16

U mnie był pleśniowy, ale tak naprawdę chodzi o jego koziość, pleśniowość jest na drugim miejscu :P
Właśnie zeżarłam ostatni kawałek, na zimno (w ogóle wolę tarty na zimno, podobno to dziwne).



Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group