To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

Chal-Chenet - 16 Listopada 2009, 23:44

Tak szczerze mówiąc, to ja wtenczas żartowałem...
Fidel-F2 - 16 Listopada 2009, 23:52

no i wytłumaczył
dzejes - 17 Listopada 2009, 01:46

Cytat

Ateista, wbrew temu, co sobie uzurpuje, jest człowiekiem o ograniczonych zdolnościach intelektualnych oraz imaginatywnych.

Podobne stwierdzenia prosiłbym na przyszłość uzasadniać. Na przykład przez wskazanie który to konkretnie ateista sobie uzurpuje.

dalambert - 17 Listopada 2009, 08:11

zdolnosci imaginatywne co to jest i czy to obraza, czy komplement ? :|
Chal-Chenet - 17 Listopada 2009, 08:45

Fidel-F2 napisał/a
no i wytłumaczył

Sam byś nie wpadł na odpowiedni fragment? Zawiodłem się.

dalambert, bardziej chodzi o ograniczone zdolności intelektualne. Ciebie obraża taki "katol", mnie sugerowanie podobnych rzeczy.

dalambert - 17 Listopada 2009, 09:25

Chal-Chenet, co to są "zdolności intelektualne" to ja wiem, ale co to imaginatywność to za cholerę nie wiem i w związku z tym nie mam pojęcia czy sugerowanie jakiejś grupie społecznej, jak to ślicznie ujął nieoceniony dzejes , braku zdolnosci w tym zakresie jest :
Obrazą ciężką,
obrazą taką sobie,
docinkiem,
żarcikiem,
pochwałą,
komplementem,

niepotrzebne skreslić :mrgreen:

Chal-Chenet - 17 Listopada 2009, 09:33

Jeśli żartem to tym gorzej. :mrgreen:
NURS - 17 Listopada 2009, 09:34

dalambert, czepiasz się nieważnego słowa w zdaniu, które jako całośc jest pejoratywne i starasz się uczynić z niego podmiot wypowiedzi. To nieuczciwe i niegodne. Odpowiedz mi teraz na pytanie, czy:
Katolik, wbrew temu, co sobie uzurpuje, jest człowiekiem o ograniczonych zdolnościach intelektualnych oraz imaginatywnych.
obraża cie, czy zgadzasz się z tym zdaniem z pominięciem ostatniego słowa?

agrafek - 17 Listopada 2009, 09:38

Dowiedziałem się po czasie, więc i późno reaguję. Uważam, że strata reva zubaża forum, nawet biorąc pod uwagę specyfikę jego formy wypowiedzi. Ten facet miał coś wyraźnego do powiedzenia i chętnie zapoznawałem się z jego zdaniem.
Jedenastka - 17 Listopada 2009, 09:44

agrafek napisał/a
Dowiedziałem się po czasie, więc i późno reaguję. Uważam, że strata reva zubaża forum, nawet biorąc pod uwagę specyfikę jego formy wypowiedzi. Ten facet miał coś wyraźnego do powiedzenia i chętnie zapoznawałem się z jego zdaniem.

Popieram w 100%.

Martva - 17 Listopada 2009, 09:47

Też popieram, ale jakos mi się nie widzi żeby z tego powodu go zaproszono z powrotem :roll:
Ambioryks - 17 Listopada 2009, 09:48

dzejes napisał/a
Cytat:

Ateista, wbrew temu, co sobie uzurpuje, jest człowiekiem o ograniczonych zdolnościach intelektualnych oraz imaginatywnych.

Podobne stwierdzenia prosiłbym na przyszłość uzasadniać. Na przykład przez wskazanie który to konkretnie ateista sobie uzurpuje.

Najpewniej chodzi o to, że zdaniem seby i jemu podobnych, przekonanie ateisty o tym, że Bóg nie istnieje, wynika z braku wyobraźni i z płytkiego myślenia.

A tak na marginesie, pozwolę sobie zamieścić ciekawe spostrzeżenie dotyczące restrykcyjnych działań moderacji i administracji tego forum:

W roku 2006 pręgierz stosowano 10 razy.
W roku 2007 pręgierz stosowano 1 raz.
W roku 2008 pręgierz stosowano 5 razy.
W roku 2009 pręgierz stosowano 44 razy - a ów rok jeszcze się przecież nie skończył. Ciekawe, ile razy jeszcze pręgierz pójdzie w ruch, zanim ten rok się skończy.

Tak czy inaczej, rok 2009 na pewno przejdzie do historii jako rok pręgierza, tudzież roku ostów i banów.
Przy okazji warto zauważyć, że inne jest postępowanie z tymi, którzy trollują, ale do nich władze forum już dawno zdążyły się przyzwyczaić, a inne wobec nowych, które trollują nie ciężej od weteranów tego forum, ale owymi weteranami nie są. Gdyby było inaczej, Fidel dostawałby ostrzeżenie co tydzień, a dzejes dostałby w sumie więcej niż jedno. Albo, jeśli założyć łagodne postępowanie, seba dostałby o co najmniej dwa osty mniej niż dostał. Seba dostał osta za tekst obrażajacy ateistów, a Fidel dostał tylko pisemne upomnienia za tekst o sraniu na krzyż, pisaniu o Kościele katolickim jako organizacji zbrodniczej, pisanie o Jezusie jako pilociku i lekceważący ton wobec mnie.

dalambert - 17 Listopada 2009, 09:55

NURS napisał/a
czepiasz się nieważnego słowa w zdaniu, które jako całośc jest pejoratywne i starasz się uczynić z niego podmiot wypowiedzi. To nieuczciwe i niegodne.

Jakie czepiasz ? Ja naprawdę NIE WIEM co to znaczy "imaginatywność" i bardzo grzecznie proszę o wyjaśnienia, a to mi zaczynasz wytykać jakieś nieuczciwe i niegodne postępowania!
Zamiast mnie oświecić obrażasz :evil:

Rafał - 17 Listopada 2009, 09:56

Skoro już, to też wydobędę odzew w sprawie. Remov jest (był) najbardziej aroganckim typem jakiego spotkałem w sieci, apodyktycznym, zadufanym w sobie i wkurzającym wszystkich dookoła. Pozazdrościć, tylko. Facet sprawiał wrażenie, że spadł na forum prosto z kursu myślenia heurystycznego - rzadki przypadek. IMO powinny byc mu dane ze dwie - trzy próby tygodniowego urlopu wypoczynkowego od forum przed definitywnym banem, a nuż powściągnąłby języka? Remova jako typa "fremenciarza" mi nie szkoda (choć kilka jego cech posiada reprezentantów na forum), szkoda mi jego potencjału, nie bardzo wiem jak to określić, pewnej, specyficznej "heurystyczności" spojrzenia na oklepane tematy.
illianna - 17 Listopada 2009, 10:00

REMOV na pewno miał ciekawe spojrzenie na wiele spraw i dużą wiedzę, mi także żal tych rzeczy, trudno komentowac każdą decyzję moderacji, rządzić by nie dali rady, trudno też gdybać co by było, bo nikt tego nie wie. Kolegę można spotkać obecnie na Zaginionej Bibliotece, gdzie radzi sobie bez wszczynania awantur. Najbardziej mi żal jeśli ihan faktycznie sie nie pojawi. :cry:
Martva - 17 Listopada 2009, 10:01

Rafał napisał/a
IMO powinny byc mu dane ze dwie - trzy próby tygodniowego urlopu wypoczynkowego od forum przed definitywnym banem, a nuż powściągnąłby języka?

To właśnie. I w międzyczasie wprowadzić funkcje ignorowania dla ludzi którzy go nie trawią.

Agi - 17 Listopada 2009, 10:10

dalambert napisał/a
Ja naprawdę NIE WIEM co to znaczy imaginatywność i bardzo grzecznie proszę o wyjaśnienia

Wywiodłabym to określenie od słowa imaginacja czyli «zdolność wyobrażania sobie rzeczy nie istniejących albo nie widzianych, tworzenia obrazów lub sytuacji urojonych; wyobraźnia, fantazja»
Załączam link do artykułu Anny Jamroziakowej
Imaginatywność współczesności .
Google naszym przyjacielem jest. :)

dalambert - 17 Listopada 2009, 10:26

Agi, dziekuję uprzejmie :) ale nie samym googlem człek żyje i jak w dyskusji leci, to dobrze jest dyskutantów spytać o używane przez nich pojecia, bo może i oni się czegoś nauczą ;P:
Lynx - 17 Listopada 2009, 10:29

Agi, wyjęłaś mi to z ust :)
Agi - 17 Listopada 2009, 10:30

dalambert, na skojarzenie imaginatywności z imaginacją google'a nie potrzebowałam ;P:
dalambert - 17 Listopada 2009, 10:32

Agi, ja przy niektórych wypowiedziach tępieje automatycznie i wolę się zapytać ;P:
NURS - 17 Listopada 2009, 10:55

Widzisz dalambert, jak zwykle uciekłeś od odpowiedzi na pytanie :-)
Ale problem pozostał, mimo tego, że go rozwadniasz bzdurnymi w gruncie rzeczy dywagacjami na temat imaginacji.

Kruk Siwy - 17 Listopada 2009, 10:57

On swoim zwyczajem chciał wypuścić "szczura" żeby sprawdzić czy nie uda się wywołać awanturki.
Taki już jest.

dalambert - 17 Listopada 2009, 11:15

NURS napisał/a
Katolik, wbrew temu, co sobie uzurpuje, jest człowiekiem o ograniczonych zdolnościach intelektualnych oraz imaginatywnych.
obraża cie, czy zgadzasz się z tym zdaniem z pominięciem ostatniego słowa?

zadałeś pytanie oczywiste - obraża, ale jakoś jak już ktoś tu zauważył za walenie po rozmówcach "katolami" , "KK jako organizacją przestepczą" i " chrysusikiem pilocikiem" nikt tu naewt złego słowa nie usłyszał, widać w dużym stopniu rewolucyjna czujnoścć działa tu dosć wyborczo, by nie powiedziec gazetowo :mrgreen:
Kruk Siwy napisał/a
On swoim zwyczajem chciał wypuścić szczura żeby sprawdzić czy nie uda się wywołać awanturki.
Taki już jest.

Niczego tu ostatnio wpuszczac nie trzeba rewolucyjna czujność i tak banami wytłucze wszelkie przejawy braku politpoprawność i miłości do postepu wszelakiego.

NURS - 17 Listopada 2009, 11:58

Własnie zaczynamy to robić, nie wiem czy zauważyłeś dalambercie złoty. Zaczynamy hamowac dyskutantów w pędzie do używania brzydkich okresleń. Sam sie przekonasz, ze ja, antyklerykal, bede pilnował, zeby dyskusja przebiegala w tonie rafałowo-robertomarcinowym, a nie sebowo-jewgienijowym (tylko nie mirmiłujcie, ze was akurat wymieniłem!).
temat jest poważny, trzeba rozmawiac o nim z nalezytym szacunkiem, ale bez cenzury. zobaczymy, co z tego wyjdzie.

ciebie tez prosze, zebyś skończyl z tymi rewolucyjnymi czujnościami, które wiesz dobrze sam, z czym się kojarza. Chociaż możesz tego nie widzieć, takimi wypowiedziami podgrzewasz atmosferę. spróbuj sam byc merytoryczny, a potem żądaj tego od pozostałych dyskutantów.

seba - 17 Listopada 2009, 16:58

Ambioryks napisał/a
dzejes napisał/a
Cytat:

Najpewniej chodzi o to, że zdaniem seby i jemu podobnych, przekonanie ateisty o tym, żeBóg nie istnieje, wynika z braku wyobraźni i z płytkiego myślenia.

A tak na marginesie, pozwolę sobie zamieścić ciekawe spostrzeżenie dotyczące restrykcyjnych działań moderacji i administracji tego forum:

W roku 2006 pręgierz stosowano 10 razy.
W roku 2007 pręgierz stosowano 1 raz.
W roku 2008 pręgierz stosowano 5 razy.
W roku 2009 pręgierz stosowano 44 razy - a ów rok jeszcze się przecież nie skończył. Ciekawe, ile razy jeszcze pręgierz pójdzie w ruch, zanim ten rok się skończy.

Tak czy inaczej, rok 2009 na pewno przejdzie do historii jako rok pręgierza, tudzież roku ostów i banów.
Przy okazji warto zauważyć, że inne jest postępowanie z tymi, którzy trollują, ale do nich władze forum już dawno zdążyły się przyzwyczaić, a inne wobec nowych, które trollują nie ciężej od weteranów tego forum, ale owymi weteranami nie są. Gdyby było inaczej, Fidel dostawałby ostrzeżenie co tydzień, a dzejes dostałby w sumie więcej niż jedno. Albo, jeśli założyć łagodne postępowanie, seba dostałby o co najmniej dwa osty mniej niż dostał. Seba dostał osta za tekst obrażajacy ateistów, a Fidel dostał tylko pisemne upomnienia za tekst o sraniu na krzyż, pisaniu o Kościele katolickim jako organizacji zbrodniczej, pisanie o Jezusie jako pilociku i lekceważący ton wobec mnie.

ciekawe wyliczenie i ciekawe uwagi. Bo np administartor/ mooderator NURS obraził grupe spoleczną - czyli luczi glosujacych na pis. Nie jestem fanem pisu, ale nie napisal bym publicznie ze wyborcy PO czy PSL są mega kretynami, debilami, glupkami, idiotami.
O ile Agi czy inni nie wchodzą w konkretne zwarcia swiatopogladowe, to dzejes czy Nurs juz wchodzą w spory jako strona, a nie administratorzy.

NURS - 17 Listopada 2009, 17:13

Seba, mam dla ciebie mały konkurs, zgadnij kto nazwał prezydenta tego kraju debilem ekonomicznym? tu na forum. :twisted:
Jedenastka - 17 Listopada 2009, 17:15

Rafał napisał/a
Remova jako typa fremenciarza mi nie szkoda (choć kilka jego cech posiada reprezentantów na forum), szkoda mi jego potencjału, nie bardzo wiem jak to określić, pewnej, specyficznej heurystyczności spojrzenia na oklepane tematy.

Jakże fatalnie czuję się jako kobieta "broniąca" interesu mężczyzny :mrgreen: . Dla mnie REMOV to żaden fermenciarz. To facet dysponujący fascynującą wiedzą i sypiący niepojętą ilością tytułów, nazwisk, faktów, porównań... :shock: .

Martva - 17 Listopada 2009, 17:17

Tylko złośliwy i posiadający zbyt małe ilości empatii.
dalambert - 17 Listopada 2009, 17:21

Nie będę się wtrącał, ale co do ilości banów i krawatów w tym roku, to chciałbym zwrócić uwagę, ze poza paroma "osobowościami extra" Forum przeżyło również dwa ataki spamu reklamowego i sporo krawatów na to poleciało, że o banach nie wspomnę. Wiec statystyka jezt zawyżona przez " napady" komercyjne, a nie jedynie przez nasze nie pochamowane temperamenty polemiczne.

Partner forum