Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński
Kasiek - 14 Listopada 2007, 20:45
http://www.bj.uj.edu.pl/b...e=6_IF20548.jpg
Ja wiem,że to parę lat za wcześnie, ale... tak mi się skojarzyło......
Kruk Siwy - 15 Listopada 2007, 09:32
Nie miałbym nic przeciwko temu zdjęciu jako ilustracji. Bo ilustracja Brońka(?) przywodzi mi na myśl: "bo zupa była za słona". A opisując Tanię patrzyłem na zdjęcia Ginczanki. Jakaż to była piękna dziewczyna...
dalambert - 15 Listopada 2007, 09:40
fakt zdjęcie Kaśka nieco z wczesniejszej epoki, ale do opowiadania pasuje grubo lepiej niż to co pacykarz w "Hura Polska" namazał - chwalę zawsze Fabrykantów za to, że ksiązki ilustrują, ale za to "jak" to im się czasami bęcki należą.
Kruk Siwy - 15 Listopada 2007, 10:38
Taki pomysł przyszedł mi do głowy... różne panie mówiły że im się ten tekst (Cudowny Wynalazek) podoba... A gdybyście zrobiły sobie zdjęcie w stylu "retro" jakoś tam ilustrujące tekst?
Kasiek? Agi 55? Haletha? Inne piękne dziewczyny?
Obmyślę jakąś nagrodę za najlepsze fotki. Może nie będą to kluczyki od rolls-royca ale jakiś drobiazg...
Jedna uwaga - zdjęcie w sposób ewidentny powinno nawiązywać do opowiadania.
Agi - 15 Listopada 2007, 11:23
Kruku Siwy, pomyślę o pomyśle...
Kruk Siwy - 15 Listopada 2007, 11:26
Ja nic nie podpowiadam, ale Agi55, na przykład Tania w Portugalii, na brzegu ze szpilką do krawata...
Premiowane będą zdjęcia sepiowe, albo czarno białe!
Zresztą nie ograniczam waszej wyobraźni, drogie panie...
dalambert - 15 Listopada 2007, 11:29
No,no Tanie wszystkich krajów łączcie się - fajny pomysł
Kruk Siwy - 15 Listopada 2007, 11:55
A dalambert, odegra Płazę... niech Ci Kiciuś fotkę strzeli.
Kasiek - 15 Listopada 2007, 12:35
Kruku, a podoba mi się pomysł. Naprawdę. Spróbuję poprosić moją forumową córkę to może mi fotkę strzeli. Ale najszybciej na Sylwestra się zobaczymy....
A że fotograf z niej pierwsza klasa to zobacz sam: (i inni też zobaczcie )
http://picasaweb.google.com/kalejdoskop89
portrety jako najładniejsze polecam na deser
Kruk Siwy - 15 Listopada 2007, 15:36
Kasiek, nie będziemy czekać do Sylwestra. Dwa tygodnie max. Inaczej inicjatywa się rozwodni.
Do dzieła!
Kasiek - 15 Listopada 2007, 22:54
Ech no.... masz babo placek. A raczej Kruku zdjęcie. Spróbuję zmusić moje dziecko, spróbuję...
merula - 17 Listopada 2007, 17:10
Idea podoba mi się bardzo, znacznie gorzej z realizacją.
Wymaga ona fotografa, moje kandydatury niestety daleko mieszkają, oraz pomysłu...
No i piękną dziewczyną nie jestem
Zobaczymy. Na pewno chętnie pokibicuję i popodziwiam rezultaty.
Kruk Siwy - 17 Listopada 2007, 17:15
Nie kibicuj. Działaj.
Na zdjęciach nie muszą być kopie Tani. Tylko zdjęcia powinny ewidentnie nawiązywać do treści opowiadania.
No? Mamy tam przecież jeszcze inne kobitki, można zrobić zdjęcie artystyczne gdzie nie widać twarzy... ale widać sympatyczne kolana hihihi. No naprawdę fantazję wysilić trzeba a fotoidiotkę to w domu raczej każdy ma.
merula - 17 Listopada 2007, 17:25
Przeczytam jeszcze raz, poszukam pomysłu i zobaczymy.
Ale termin taki dość sprinterski wymyśliłeś.
Kruk Siwy - 17 Listopada 2007, 17:27
To tak gwoli zdyscyplinowania towarzystwa.
Co w dwa tygodnie nie wypali nie wypali nigdy...
Kasiek - 19 Listopada 2007, 09:36
No niech się towarzystwo dyscyplinuje, niech się.
A ja zarażam "Cudownym wynalazkiem..." kogo mogę. W tym miesiącu książka jest w... Elblągu
Kruk Siwy - 19 Listopada 2007, 09:59
Kasiek, niniejszym ofiarowuję Ci honorowe obywatelstwo Szmulek. Sie ma Kasiek, kumpelo z jednego wiatraka...
Kasiek - 19 Listopada 2007, 10:08
Sie ma albo sie nie ma.
Nie no, normalnie zaraz się wzruszę... Ale nie, trza być twardy komandos a nie miętka nindża.
Kruku, chyba trzeba będzie pomyśleć nad przyjazdem do Warszawy, coby to opić jakoś....
Kruk Siwy - 19 Listopada 2007, 10:12
Kasiek, słusznie prawisz... Opijemy sprawę na Ząbkowskiej obok Bazaru Róźyckiego.
Może w "łysym pingiwinie" albo w " Oparach absurdu" obie knajpy mi się dobrze komponują...
Możemy też pójść do Saxa. Tego w którym Jastrzębiowi zaszkodził pasztecik...
tyle że to już nie na Szmulkach.
Kasiek - 19 Listopada 2007, 10:22
(przepraszam za emotkowego posta, ale jak inaczej wyrazić niewysłowioną radość???)
Kruk Siwy - 19 Listopada 2007, 10:26
Resztę szczegółów obgadamy jak rzecz jakiejś konkretności nabierze.
A - właśnie dowiedziałem się, że Valkar i muzyka ciemności zalapał się do antologii conanowskiej.
Trzeba powiedzieć, że mimo, iż rzemieślnik jestem a herioc fantasy nie jest rozyrwką dla superintelektualistów to sporo pracy przy tym miałem. Reszta jest milczniem. Przynajmniej do ukazania się antologii...
Kasiek - 19 Listopada 2007, 12:38
Super! Gratuluję Nie przepadam za heroic fantasy, ale muszę przyznać, że ta antologia to jest coś na co czekam Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła poczytać
Hubert - 21 Listopada 2007, 18:20
Spóźnione gratulacje (pomijając te w Privie)!
merula - 21 Listopada 2007, 22:55
Przykro mi Kruku, ale zmieszczenie się Twojego utworu jako laureata tego konkursu jakoś mnie nie zdziwiło i byłam przekonana, że tak się stanie.
Tym niemniej przyłączam sie do powinszowań.
Anonymous - 21 Listopada 2007, 23:00
Moje gratulacje Mr Nevermore.
dalambert - 22 Listopada 2007, 08:40
Dobrze bedzie Cię poczytać Kruku w wersji "conanowej" - z gratulacjami poczekam , aż zobaczę książkę w łapach swych..
andre - 22 Listopada 2007, 08:59
a w jednej z częstochowskiej taniej książki leży kilka egzemplarzy "Snu o Złotym Cesarstwie"... Pamiętasz Kruku jeszcze?
Kruk Siwy - 22 Listopada 2007, 10:54
Co mam nie pamiętać.
Ale najważniejsze że ludzie pamiętają. Wrzuć tytuł w gugla... Jezu nastolatkom dalej się to podoba.
A ze świata Snu korzystam nadal. Cały cykl grabarski się w nim mieści, choć oczywiście pisane jest to w innym stylu.
To ważna dla mnie książka i zamierzam ją reanimować choćby z tego powodu że mam napisaną a nigdy nie publikowaną drugą część.
merula - 22 Listopada 2007, 10:57
Czekam Kruku, może wtedy uda mi się zwalczyć opór materii. Niestety wygląda na to, że nastolatkiem nie jestem. A miałam szczerą ochotę przeczytać.
A z innej beczki, może jakieś piwo?
Kruk Siwy - 22 Listopada 2007, 10:58
merula, i inni moi drodzy forumowi i osobiści kumple - gratulować mi to rzeczywiście przesada. Chętnie natomiast przyjmę uwagi (nie wykluczam gratulacji) jak już przeczytacie opowiadanie.
Powiem szczerze: gdybym wiedział że tyle osób weźmie udział w konkursie to chyba bym spasował. Ale początkowo wygladało to nie za dobrze i chciałem wesprzeć niegłupią inicjatywę. W konkursach nie biorę udziału z założenia. Nie mam problemu z publikacją tekstów, po co więc blokować drogę młodszym?
|
|
|