To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

hrabek - 7 Maj 2009, 13:54

Gdyby, gdyby. Gdyby Drogba strzelił gola w pierwszym meczu, to teraz też inaczej by rewanż wyglądał.
A gdyby Marques się nie skontuzjował to Puyol by nie wyszedł i nie dostał kartki i w rewanżu mogliby grać obaj. Albo gdyby Drogba strzelił dwie albo trzy bramki, bo sytuacje miał.

Chal-Chenet - 7 Maj 2009, 13:57

Adanedhel napisał/a
Chal, za to teraz będę razem z Tobą Manchesterowi kibicował.

Szkoda, że się nie nawrócisz na stałe, ale dobry i jeden mecz. ;P:

Spodziewam się, że finał nie będzie tym razem festiwalem gry obronnej.
dzejes napisał/a
Fartowną bramkę

Oddajmy sprawiedliwość i powiedzmy, że gol Barcy był równie fartowny.

Adanedhel - 7 Maj 2009, 13:59

dzejes, chyba inny mecz oglądałeś. Ja widziałem świetne kontrolowanie gry, kontrolowane uderzenie Essiena, pierwszy celny strzał Barcelony w 91 minucie (szybko, nie ma co; a może specjalnie tak długo czekali?), oraz czerwone kartki dla Pique i Toure, których wyjątkowo łaskawy sędzia nie dał, i ile? trzy, cztery czy pięć karnych dla Chelsea, których też jakoś nie zauważył. I gdzie tu była ta genialna Barcelona? U siebie zresztą też nie pograła.
A Chelsea jest w Anglii w tej chwili trzecia.
Chal-Chenet napisał/a
Szkoda, że się nie nawrócisz na stałe, ale dobry i jeden mecz. ;P:

Wolę już, żeby wygrała dobra drużyna, choć nie lubię jej z obowiązku, niż przereklamowana.

dzejes - 7 Maj 2009, 14:15

Pięć karnych? Bez kozery powiedz pińcet. Kartki - uważam, że szły zbyt szybko i dziwię się, że Ty uważasz ianczej, skoro tak angielską piłkę cenisz.

Ja widziałem broniącą się Chelsea, czającą się z Drogbą/Anelką z przodu i rozbijającą grę grającej w 10 Barcelony. Tak, jak w pierwszym meczu, tak i teraz Hiddink postawił na grę na remis, co się zemściło. Ot, historia.

Adanedhel - 8 Maj 2009, 12:52

Chyba w ogóle tego meczu nie oglądałeś.
Chal-Chenet - 9 Maj 2009, 18:17

Brawo KKS. Wygrana we Wrocławiu ze Śląskiem 2:0 zrobiła na mnie wrażenie, tym bardziej, że w końcu mecz mojego Kolejorza nie przypominał nudnej kopaniny. Zagrali z pomysłem, mądrze taktycznie, skutecznie i w paru momentach szczęśliwie.
W pełni zasłużone zwycięstwo.
Nadzieja jeszcze nie umarła...

jewgienij - 10 Maj 2009, 19:00

No i po staremu.
Wisła Kraków będzie jednak mistrzem :D .

dalambert - 13 Maj 2009, 14:14

No i wiemy!
Pięć polskich i jedno ukrainskie - na Euro12- tyż piknie !
A krakusy komunizm obaliły i tyż mają święto: w FestungWawel ;P:

joe_cool - 13 Maj 2009, 17:28

No, to jednak będę miała drugie zdjęcie w pierszej literce W, tym razem na murawie :D
Easy - 27 Maj 2009, 23:16

Kurna, i znowu jak grzyby po deszczu pojawią nam się sezonowi fani Barcelony...
dzejes - 27 Maj 2009, 23:34

Uaaaaaaaa!!!!

Barca!!!!!!!!

Uaaaa!!!!

gorat - 27 Maj 2009, 23:35

Gra jakiś Polak u nich? Rezerwy choćby? OK, nie ma sprawy z nimi.
Easy - 6 Czerwca 2009, 19:49

http://www.dziennik.pl/sp...na_stojaco.html

Młodzi chłopcy grali jak po viagrze, na stojąco

Janek na trenera reprezentacji!

mad - 13 Czerwca 2009, 22:41

Ech, Janek poeta :wink:

Baraże o Ekstraklasę odwołalne, znów po zakończeniu sezonu nie wiadomo, jak będzie wyglądał następny.

Adanedhel - 14 Czerwca 2009, 12:01

A spodziewałeś się czegoś innego? Jakiegoś porządku w PZPN-ie? ;)
mad - 14 Czerwca 2009, 23:31

Przyznaję, że się łudziłem. Sądziłem, że chociaż będą się starać. A tymczasem śmieją się nam prosto w nos, już nawet nie ukrywają, że mają wszystko gdzieś. No ale jeśli piłką rządzi Grześ... :|
Adanedhel - 15 Czerwca 2009, 13:28

Pomyśl o tym w pozytywny sposób. Oni bardzo się starają. Liga zakończyła rozgrywki, dwa trzy miesiące przerwy - byłyby nudy. A dzięki Grzesiowi i spółce mamy rozrywkę na te dwa miesiące ;P:
dalambert - 15 Czerwca 2009, 14:31

mad napisał/a
jak będzie wyglądał następny.
zapytaj prokuratora :mrgreen:
rumeli - 15 Czerwca 2009, 14:53

Puchar Konfederacji ruszył. Bardzo mało ludzi na widowni podczas meczu Hiszpanów. Za rok cała nadzieja w turystach - kibicach. Nie wyobrażam sobie pustych stadionów podczas MŚ.
Chal-Chenet - 15 Lipca 2009, 22:26

Wielka Wisła! :lol:
Litości...

Niesamowicie wymęczone 1:1 u siebie z mistrzem Estonii? Toż to kpina. Gol ratujący skórę w ostatniej minucie... :? A graliśmy z FC Levadią, drużyną, której nazwy nie zna praktycznie nikt w Polsce. Normalnie "szacun". Ten mecz pokazuje właśnie dlaczego polskie drużyny nie są szanowane w Europie. To powrót polskiej piłki do szarych realiów po pięknej przygodzie Lecha z poprzedniego sezonu.
I nawet jeśli jakimś wybitnym cudem uda się piłkarzom "Wielkiej Wisły" wygrać na wyjeździe, to wielkie kłopoty mogą nadejść, co ja mówię, nadejdą już w kolejnej rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów.
Żenada.

Szenute - 15 Lipca 2009, 22:51

Mieli pokonać Estończyków z palcem w d... a tu taka niespodzianka. Ciekawy się rewanż zapowiada i wstyd jeśli Wisła nie przejdzie dalej.
Ciekaw jestem jak pójdzie Legii, Polonii i Lechowi w Lidze Europejskiej. Miejmy nadzieję, że lepiej niż dziś Wiśle.

hrabek - 16 Lipca 2009, 09:03

Chal-Chenet napisał/a
A graliśmy z FC Levadią, drużyną, której nazwy nie zna praktycznie nikt w Polsce.

Ja znam, bo w Football Managerze co roku w eliminacjach do LM na nich trafiam. Już trzeci rok z rzędu. Ale ja zawsze im nawtykam parę goli. Widać, FM to bardzo optymistyczna gra :D

Chal-Chenet - 22 Lipca 2009, 20:38

Levadia Tallin 1:0 Wisła Kraków

ŻE-NA-DA!!! I po co w ogóle oni zdobywali to mistrzostwo? Przez takie występy polska piłka ma taką opinię jaką ma.

WhiteMagic - 22 Lipca 2009, 20:45

I Skorża położy głowę na pieńku. A wraz z nim z klubu wyleci pewnie z pół zarządu, jak Cupiał wpadnie w szał. Który to już raz z rzędu wisełka daje plamę w pucharach?
Chal-Chenet - 22 Lipca 2009, 20:47

Nawet nie liczę. ;)
Ciekawe czy pójdzie do nich Smuda...

Chal-Chenet - 22 Lipca 2009, 22:11

A tak btw...

:mrgreen:

mad - 22 Lipca 2009, 22:34

Wstyd i zaprzepaszczona szansa. Spadek w rankingu klubowym UEFA za ten sezon raczej murowany.
Nie chcę usprawiedliwiać Wisły, ale z zupełnymi kelnerami (jak do tej pory Polonia) krakowianie nie grali.
Od 2002r. Levadia ma na koncie wyelimunowanie takich drużyn jak:
- Leiria (POR) - co prawda z walkowerem,
- Haka (FIN)
- Twente Enschede (HOL).
Z Crveną Zvezdą odpadli dzięki gorzej strzelonym bramkom na wyjeździe.

mad - 23 Lipca 2009, 17:55

Legia wygrała. Brawo. Teraz czekamy na punkty Polonii. Transmisja bezpośrednio na kuszotv.
WhiteMagic - 23 Lipca 2009, 18:11

a najlepiej w pucharach i tak zagra LECH!
Chal-Chenet - 23 Lipca 2009, 18:17

No, brawo. Legia dopełniła formalności i w kolejnej rundzie mamy już przynajmniej dwa zespoły. A wszystko wskazuje na to, że będą całe trzy, bo Polonia prowadzi u siebie po kwadransie z kelnerami z San Marino 1:0.

Partner forum