To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

lavojtek - 15 Marca 2007, 12:18

Bylem wczoraj na koncercie Mastodona :bravo :bravo :bravo
Czegos takiego nie widzialem jak zyje! Totalna rzeznie w pozytywnym znaczeniu :D
Najlepszy koncert metalowy ever!!!

Hubert - 15 Marca 2007, 19:56

Mastodon bardzo sobie Polskę upodobał, skoro teraz był, a i na Mysticu się stawi... :)
mad - 15 Marca 2007, 20:03

Bileciki na Mystic zamówione. Slayer i Mastodon nadciągają! :twisted: :twisted: :twisted:
Hubert - 15 Marca 2007, 20:13

Ciekawe, czy Iron Maiden będzie na Mysticu lub Metal Manii... Chciałbym wreszcie się wybrać, bo jednak, żeby się brać za takiego Slayera trzeba mieć odpowiedni nastrój :twisted:
lavojtek - 15 Marca 2007, 20:46

To nie bylo w Polsce :wink:
Dzisiaj kupilem bilety na Excess of Evil :bravo
Mala blackowa uczta z udzialem Marduk, Enslaved, Keep Of Kalessin, Malechesh, Goatwhore i Pantheon 1 :twisted:
A to link: http://www.metallysee.com...f_evil_tour.php

mad - 15 Marca 2007, 23:31

Sosnechristo napisał/a
Ciekawe, czy Iron Maiden będzie na Mysticu lub Metal Manii... Chciałbym wreszcie się wybrać, bo jednak, żeby się brać za takiego Slayera trzeba mieć odpowiedni nastrój

Iron Maiden będzie dzień po Slayerze, ale... w Ostravie. Bileciki już są w sejfie :D :D :D
Dzień przed koncertem Ironu na pewno będzie nastrój na Slayer :twisted: :twisted: :twisted:

lavojtek - 20 Marca 2007, 10:39

Bylem w sobote na koncercie Brygady Kryzys! Super koncert :bravo :bravo :bravo Zawszw chcialem ich zobaczyc na zywo ale dopiero na obczyznie zrealizowalem swoje marzenie :)
Grali ponad 2 godziny i zagrali prawie wszystkie stare kawalki + 2 nowe. Brylewski i Lipinski trzymaja sie jak w termosie :mrgreen:

mad - 20 Marca 2007, 19:02

lavojtek napisał/a
Bylem w sobote na koncercie Brygady Kryzys!

Reaktywowali się tak bardzej na poważnie, czy tylko okazjonalnie? Może na koncercie była jakaś zapowiedź płytowa?
Całkiem niedawno odświeżyłem sobie ich stare kawałki. Super, super.

lavojtek - 20 Marca 2007, 20:16

O plycie nie wspominali ale chyba na powaznie skoro zagrali dwie nowe kompozycje! Taka przynajmniej mam nadzieje!
mad - 20 Marca 2007, 21:40

Dwa nowe utwory to właściwie zapowiedź nowej płyty :P
Azirafal - 21 Marca 2007, 09:25

Z rzeczy nowo przeze mnie spotkanych, to na św. Patryka bawiłem w Tawernie (Warszawa, róg grzybowskiej i Towarowej - piwo drogie, wstęp na niektóre koncerty płatny, przyłazi archeologia i śpiewa "Few Days" - nie polecam :P ) i natknąłem sie na całkiem ciekawy zespół - Żywiołak. Jakoś nigdy wcześniej sie nazwa nie obiła o me uszy, a tu - niespodziewajka. Sami się okreslają... hmmm... jakoś along the lines of "neo folk rock" :) I coś w tym jest. Fajne to, skoczne, trochę zaowdzące, troche nipokojące. A koleś grający na lirze korbowej przypomina Brendana Peryy'ego sprzed 15 lat :D
Henryk Tur - 22 Marca 2007, 20:44

Rok metalowych powrotów?
Wracają: LIMBONIC ART (yeah!!!!!!!!!!!!!), EMPEROR, IMMORTAL.
Cóz, chyba ci ludzie poza graniem nie mają nic innego do roboty :twisted:

lavojtek - 23 Marca 2007, 08:15

Abbath z Immortal wydal w miedzyczasie bardzo dobra plytke sygnowana jako I "Between two worlds". Juz ostrze sobie zeby na Emperora live :twisted:
Henryk Tur - 23 Marca 2007, 10:45

Widziałeś Abbatha bez makijażu?
Rany, ale brzyyydal ;P:
A i ciekawostka:

Demonaz (1989 - 1997) left the band due to severe tendonitis in his arms but continued to contribute with lyrics (Abbath took over guitar duties at this point). He used to live in the basement of Abbath's parents and has his own company[./b]

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

rumeli - 23 Marca 2007, 13:31

Henryk Tur napisał/a
Rany, ale brzyyydal

Jak Britney? :mrgreen:

Henryk Tur - 23 Marca 2007, 16:16

Porownywalnie :)
Khorne_S - 23 Marca 2007, 17:14

Raczej Britney jest brzydalem sama w sobie.
Facet zwłaszcza z gr metalowej nie musi być piękny a nawet wprostprzeciwnie ;P

Fidel-F2 - 24 Marca 2007, 13:31

Wyobrażasz cobie Brata Pita z zespole ciężkometalowym?
Henryk Tur - 24 Marca 2007, 13:56

Lalusiami są ludzie z zespołu TYPE O NEGATIVE.
Co do Abbatha - rozumiem, że nie muszą być ładni, ale gośc jest obiektywnie BRZYDKI.
Tyle.
A za to przystojniaki są w Limbonic Art :)

Łukasz Śmigiel - 25 Marca 2007, 15:18
Temat postu: come back
hello, jesli ktos bedzie mial ochote posluchac rockowych/metalowych brzmien to wracamy z nasza rockowa audycja w sieciowym radiu. Retro Rock od g.18, mam nadzieje, ze sprzet nam nie padnie 8) teraz mamy juz nawet tel w studio, ale jeszcze nie pamietam numeru:-) W RR klasyczne dzialy tematyczne - plyta wydania, historia jednej piosenki, gdzie oni sa, Le Guitarra (prowadzi Mateusz Ławniczak z grupy Lady Perfect) oraz nowosci, ploty, rzadkie płyty.

http://www.zwrotnica.uni.wroc.pl/

jesli macie jakies zyczenia, dajcie znac :wink:

Grahf - 26 Marca 2007, 23:07

Nadja - "Bodycage"

Odkrycie miesiąca :bravo :mrgreen: . Rewelacyjny i powalający drone doom ambient.

Recka :arrow:

Krążek ten ukazał się oryginalnie nakładem NOTHhingness REcords - był to jednak dobijająco nikły nakład - za pierwszym razem wytwórnia wypuściła 111 kopii, a potem pojawił się jeszcze repress w ilości ledwie 66 sztuk. Nie wiem ile ten album będzie wart za parę lat, ale obserwując obecną falę uwielbienia dla zespołów pokroju Isis, Pelican czy nawet Sigur Ros, to recenzowaną tu reedycję z Profound Lore też będzie można uznać za prawdziwy rarytas. To mój pierwszy kontakt z twórczością tego kanadyjskiego duetu i mogę powiedzieć tylko tyle, że czuję się absolutnie rozpierdolony. Drone doom ambient kreowany przez Nadja wsysa mózgownicę w potężny wir gęstej dźwiękowej lawy płynącej w tempie myślenia plejstoceńskiego mastodonta. Nieprawdopodobna masywność i przestrzenność połączone w jeden wielki emocjonalny walec rozjeżdżają mi z namaszczeniem psychikę na milimetrowej grubości otępiały placek. Znawcą tematu aż tak bardzo nie jestem, ale jest to na pewno jeden z najlepszych abumów jakie w tym gatunku słyszałem. Wciągający, narkotyczny, bardzo osobisty i, tak jak dobry film czy ksiązka, zmieniający sposób odbierania otaczającej rzeczywistości. Koniec tego smęcenia. Słuchajcie Nadja i podróżujcie w odmiennych stanach świadomości.

Ziuta - 26 Marca 2007, 23:46

Misantrophic - Norge Spiritualium. A teraz zgadnijcie, czy taki zespół istnieje, czy jest li tylko moim wymysłem. :mrgreen:
A tak na serio:
Liube. Rosyjski rock militarno-szowinistyczny. Gdyby byli polakami, ryliby moherowy beret i uświetniali kadą konwencję PiS.
Blackmore's Night – renesansowe rzępolenie Ryśka Blackmore'a i jego pani. Ostro ryje poduchę.
Ś.p. Jacek Kaczmarski. Poetyckie szarpanie struny. Ryje poetyckie dusze.

Azirafal - 27 Marca 2007, 12:44

Ziuta napisał/a
Liube. Rosyjski rock militarno-szowinistyczny. Gdyby byli polakami, ryliby moherowy beret i uświetniali kadą konwencję PiS.

A najlepsze, że wokalista (twórca zespołu i tekściarz/muzyk) nigdy nie był w wojsku, a sam jest miłym, kulturalnym i tolerancyjnym człowiekiem :) Ale muzykę robią bardzo fajną, trzeba przyznać - Szagom marsz, Kombat, Slużyli dwa towariszi (z poważniejszych), ale też przyjemne niektóre z bardziej "frywolnych" np. Uloczki Moskowskije. Dobra rzecz, choć nie wszystko do słuchania, i nie wszystko naraz na pewno. No i pełno czerpią z piosenek wojskowych, folkowych-miejskich, ogólnie znanych przebojów...

Ja w tej chwili sobie przypomniałem o grze the Witcher i o kilku mp3-kach z niej, jakie udostępnili na stronie do ściągnięcia. Znowu zatem bardzo ładna muzyka Skorupy mi brzmi w uszach, wyrwana z przepastnych odmętów muzycznych mego komputera do uszu via player :)

mBiko - 27 Marca 2007, 19:25

Uch jak tu ciężko. Ja z metalu to najchętniej Bad Boys Blue, a na co dzień dużo folku i klimatów zbliżonych do Yapy
hijo - 27 Marca 2007, 21:52

A mnie się dziś przypomniał zespół z wokalistą o swojsko brzmiącym nazwisku Ed Kowalczyk. Kapela Live sympatyczne uspokajające granie
Khorne_S - 28 Marca 2007, 13:46

Ja osobiście gustuje w Summoning;stare Christ Agony,Sammael,Empoerror i....Burzum :mrgreen:
Ale zawsze mi mówili że mam porypany gust ;P:

lavojtek - 29 Marca 2007, 08:09

Khorne_S napisał/a
Ale zawsze mi mówili że mam porypany gust

Niczym sie nie martw Khorne_S. Jest wiecej takich jak ty :mrgreen: Zona jak slyszy ktoregos z moich ulubiencow (ostatnio powtorka calosciowa z Solefald) zwykle wzdycha "Boze, jak my sie roznimy" :)
Dodam ze ona slucha muzyczki w stylu Damien Rice/Nora Jones :twisted:

lavojtek - 30 Marca 2007, 13:35

Wczoraj dostalem niezla dawke lomotu :twisted:
Koncert Daath + Despised Icon + Job For Cowboy + Uneatrh! Okazalo sie ze najmniej mi znany zespol Despised Icon wypadl chyba najlepiej. Lepiej nawet od gwiazdy wieczoru Unearth. Zawiodlem sie tez troche na Job For Cowboy. Na plycie brzmia zdecydowanie lepiej. No i moj ulubiony Daath!!! Tak sie gra death metal w XXI wieku Ostatnimi czasy to moje najlepiej spedzone 4 godziny.

Azirafal - 30 Marca 2007, 13:51

Ja jestem teraz 24h męczony własnowolnie prze zKorn - Unplugged. Strasznie mi się spodobało to to cosio :D Część kawałków jest rzeczywiście lepsza (Love song), kilka jest równie dobra jak oryginał (Hollow Life, Coming Undone), a kilka taaaak śmiesznie powychodziło (Blind grane jak przez zespół grywający w tle w restauracyjkach, Twisted Transistors), no i kilka po prostu spoko (Thrown Away, Freak on a Leash z Amy Lee). Fajna fajna, bardzo fajna rzecz. Ale prawdą jest, że Davies nie ma głosu zupełnie :twisted:
Hubert - 30 Marca 2007, 14:38

A ja sobie ostatnio posłuchałem Children of Bodom trochę. I to jest, kurde, dobre. Nawet wokal nie przeszkadza. Zwłaszcza jak na death-metal (nie wiem czemu, ale jakoś nie przepadam za cięższymi odmianami metalu - Slayer wyznacza górne granice mojej wytrzymałości).

A poza tym znów zrobiłem sobie maratonik po twórczości Maidenów. Co by dobry nastrój przed egzaminami załapać. Poza tym takie np. Brave New World nadaje się świetnie jako podkład do nauki :twisted:

Partner forum