Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:07
| jewgienij napisał/a | | Meurglys napisał/a | | Mimo wszystko nikt nie powinien wątpić w rozmiar cierpienia Jarosława po stracie brata. Jeżeli ktoś wątpi, że Kaczyńskiego dotknęła wielka osobista tragedia, to wstyd mi za niego. Nie tylko prezydent zginął, ale i wielu współpracowników politycznych. Jednak jako polityk Kaczyński musi sobie z tym poradzić, pozbierać się i przystąpić do dalszej walki. Jak to mawiali starożytni Afroamerykanie, show must go on... Niekoniecznie musi Jarosław z tego powodu być rypnięty. Myślę raczej, że jest po prostu dojrzały, dość twardy i świadomy swoich celów. Powtarzam, nazywanie go nienormalnym to potężna przesada. I chamstwo, które zbliża się do rejonów posła Palikota. |
Nikt nie wątpi w nieszczęście, jakie dotknęło tych ludzi. Ale do jakiej walki ma się zbierać Jarosław Kaczyński, bo nie kumam? Przeciwko mnie czy komuś innemu? |
Do walki o poparcie polityczne. Będą wybory. Myślę, że Kaczyński na to forum nie zagląda, więc możesz spać spokojnie.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:09
Niech więc wybory zadecydują
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:10
| jewgienij napisał/a | | Niech więc wybory zadecydują |
Na cztery lata AMEN.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:12
Jak w pacierzu
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:20
| jewgienij napisał/a | | Jak w pacierzu |
W zasadzie cała polityka przypomina nieco religię. Np. takie młodzieżówki niektórych partii. Miałem z tym do czynienia i nasunęły mi się rażące podobieństwa do sekt... Tych strasznych, groźnych sekt, którymi to pleban straszy i do neokatechumenatu. Ale może koniec tego religijnego off-topiczku, bo to w końcu temat o polityce.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:24
Nie szukaj nawet sekt. W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. Wrogów masz na wyciągnięcie ręki, ja także.
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:26
| jewgienij napisał/a | | W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. |
A to ciekawostka!
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:31
| Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. |
A to ciekawostka! |
Nic nie poradzę na waszą indolencję sportową, ale w kraku jest problem pomiędzy "sympatykami", na tyle głośny, że słyszę go nocami z ulicy
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:33
| jewgienij napisał/a | | Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. |
A to ciekawostka! |
Nic nie poradzę na waszą indolencję sportową, ale w kraku jest problem pomiędzy sympatykami, na tyle głośny, że słyszę go nocami z ulicy |
W przeciwieństwie do premiera Tuska w istocie jestem piłkarsko "indolentny", nie na tyle jednak, azaby nie wiedzieć, że Cracovia jest w Krakowie, a Izolator w Boguchwale.
Ziuta - 18 Lipca 2010, 14:35
Akurat ostatnio w telewizji jakiś oficer operacyjny sugerował, że to tak naprawdę przykrywka pod porachunki gangów narkotykowych. Brzmi to trochę jak to o agenturach w gazetach.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:41
| Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. |
A to ciekawostka! |
Nic nie poradzę na waszą indolencję sportową, ale w kraku jest problem pomiędzy sympatykami, na tyle głośny, że słyszę go nocami z ulicy |
W przeciwieństwie do premiera Tuska w istocie jestem piłkarsko indolentny, nie na tyle jednak, azaby nie wiedzieć, że Cracovia jest w Krakowie, a Izolator w Boguchwale. |
Racja, zagrałem nie fair i po prostacku.
Meurglys - 18 Lipca 2010, 14:44
| jewgienij napisał/a | | Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | Meurglys napisał/a | | jewgienij napisał/a | | W każdym mieście znajdziesz Cracovię i Wisłę. |
A to ciekawostka! |
W przeciwieństwie do premiera Tuska w istocie jestem piłkarsko indolentny, nie na tyle jednak, azaby nie wiedzieć, że Cracovia jest w Krakowie, a Izolator w Boguchwale. |
Racja, zagrałem nie fair i po prostacku. |
Spoko, niech Moc będzie itd. Kończę tę szermierkę.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 14:50
Hej, chłopie, nic nie kończysz, miej jasność
Marcin Robert - 18 Lipca 2010, 17:49
| Meurglys napisał/a | | W przeciwieństwie do premiera Tuska w istocie jestem piłkarsko indolentny, nie na tyle jednak, azaby nie wiedzieć, że Cracovia jest w Krakowie, a Izolator w Boguchwale. |
A Czarni w Czarnym Dunajcu.
Matrim - 18 Lipca 2010, 18:00
| Marcin Robert napisał/a | A Czarni w Czarnym Dunajcu. |
W Sosnowcu też
dzejes - 18 Lipca 2010, 18:31
Ekhem...
Fidel-F2 - 19 Lipca 2010, 05:56
kłaczek?
Easy - 20 Lipca 2010, 19:20
Palikot ma się jutro zapisać do "parlamentarnego zespołu ds. zbadania katastrofy smoleńskiej" (czy jak to się tam nazywa). Zespołu powołanego przez PiS, ale do którego rzekomo może wstąpić każdy parlamentarzysta.
No to będzie jutro znowu naparzanka.
jewgienij - 20 Lipca 2010, 22:22
Będzie łyżką dziegciu w beczce miodu
Ale niepotrzebnie się tam pakuje: tę inicjatywę wszystkie inne niż PIS kluby parlamentarne powinny zbyć totalnym lekceważeniem.
Konflikt Palikota z Macierewiczem będzie tylko reklamował ten kabaret, niepotrzebnie, a z samego Macierewicza zrobi Jolę Rutowicz. Chyba że doszliśmy do tego, że polityka to coś w ramówce między You Can Dance a Kubą Wojewódzkim.
Po mojemu niech się PIS sam wykańcza, jest na najlepszej drodze, palcem nie trzeba nawet tykać.
baranek - 21 Lipca 2010, 09:09
| jewgienij napisał/a | | Chyba że doszliśmy do tego, że polityka to coś w ramówce między You Can Dance a Kubą Wojewódzkim. |
chyba? a czemu innemu to niby służy?
Łupaszka - 21 Lipca 2010, 09:16
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest, że "Zgoda Buduje" i nie ma dzielenia Polaków" na lepszych i gorszych". Jest "normalność".
NURS - 21 Lipca 2010, 09:17
| jewgienij napisał/a |
Po mojemu niech się PIS sam wykańcza, jest na najlepszej drodze, palcem nie trzeba nawet tykać. |
Ja też uważam, ze to błąd (Palikot), ale zauważ, że PiS skupił wokół siebie masę ludzi, ktorzy święcie wierzą w każdy spisek, a już zwłaszcza jeśli powie o nim prominentny polityk tej partii. A po tysięcznym powiedzeniu w TV, że to rząd zorganizował wylot do Smoleńska, sporo prostych ludzi także może w to uwierzyć i o to tu chodzi.
dalambert - 21 Lipca 2010, 09:51
| NURS napisał/a | | że to rząd zorganizował wylot do Smoleńska, sporo prostych ludzi także może w to uwierzyć i o to tu chodzi. |
No bo to rządowe agendy organizowały wyjazd do Smoleńska, choćbyś nie wiem jak wykręcał tego kota, to nic innego nie uzyskasz bo tak było.
A to, że robiłi to niechętnie, byle jak, no bo "Kaczynski się pcha" to inna sprawa- nwet dyrdymalenie po katastrofie o "prezydenckim samolocie" też było mimo, że taki samolot nigdy w Polsce nie istniał.
Kręćta dalej
NURS - 21 Lipca 2010, 10:22
technicznie odpowiadały za przygotowanie sprzętu, a ten nie zawiódł, z tego, co dotychczas wiemy. Natomiast merytorycznie odpowiedzialnośc za wszystko ponosi strona prezydencka. To tam powstala lista gości a nawet tam podzielono ich tak, ze do jaka wsiedli tylko dziennikarze a do tutki szychy. Gdyby ktoś pomyślał, op0łakiwalibyśmy podobną ilość ofiar, ale sporo ważnych osób by żyło.
Co do niechęci, zgoda, tylko racz pamiętać, że była ona spowodowana wzajemną wrogością obu stron konfliktu. LK nie był niewinną ofiarą, jego działania, jak to slynne krzesło w brukseli, były niczym innym, jak chęcią zaistnienia i dokopania rządowi. Nie był tam po nic potrzebny, na dodatek, jak miał mówić to wyszedł i nic nie zrobił, ale szum medialny poszedł. Potem Gruzja, i tak ziarno do ziarnka możena pozbierać...
dalambert - 21 Lipca 2010, 10:35
| NURS napisał/a | | Natomiast merytorycznie odpowiedzialnośc za wszystko ponosi strona prezydencka. To tam powstala lista gości a nawet tam podzielono ich tak, |
A co to ma do organizacji lotu, , przygotowania zabezpieczen / lotnisk zapasowych/ oglądu lotniska docelowego i całej techniczno-międzynarodowej kwestii.
owszem kancelaria prezydencka przygotowywała MERYTORYCZNĄ stronę wizyty, a wyobraź sobie, że Prezydent sam przymówienie napisał - Ale za kwestie przelotu, bezpieczenstwa i logistykę opowiada ten kto dysponuje samolotem, a więc agendy rzadowe. | NURS napisał/a | | LK nie był niewinną ofiarą, jego działania, jak to slynne krzesło w brukseli, były niczym innym, jak chęcią zaistnienia i dokopania rządowi | tak był ofiara marginalizacji głowy panstwa przez Zwycięską PO i kampani obraz, insynuacji , pomowień i kłamstw, ze o arogancji / właśnie owa Bruksela/ nie wspomne.
Ostatnie pomówienie posła P. / czy Prezdent ginąc był trzeźwy?/ właśnie się rozwiało !
hrabek - 21 Lipca 2010, 10:43
| dalambert napisał/a | | owszem kancelaria prezydencka przygotowywała MERYTORYCZNĄ stronę wizyty, a wyobraź sobie, że Prezydent sam przymówienie napisał - Ale za kwestie przelotu, bezpieczenstwa i logistykę opowiada ten kto dysponuje samolotem, a więc agendy rzadowe. |
Ale jakie to ma znaczenie? Czy gdyby kancelaria odpowiadała za lotnisko, samolot i pilotów, to byłoby inaczej? Przecież na obsadę lotniska w Smoleńsku nie mieli wpływu, na pogodę także nie, a pilot na pewno byłby ten sam. Zwalanie winy jedni na drugich, bo ci organizowali, to oni są winni, to temat zastępczy. Bo kto by nie organizował, to sam lot wyglądałby identycznie.
Organizator przygotował samolot, pilotów, obsługę i załatwił niezbędne zezwolenia na lot międzynarodowy. I już. Co to ma do faktu, że samolot się rozbił? Nic kompletnie.
dalambert - 21 Lipca 2010, 10:54
| NURS napisał/a | | A po tysięcznym powiedzeniu w TV, że to rząd zorganizował wylot do Smoleńska, sporo prostych ludzi także może w to uwierzyć i o to tu chodzi. |
| hrabek napisał/a | | Ale jakie to ma znaczenie? Czy gdyby kancelaria odpowiadała za lotnisko, samolot i pilotów, to byłoby inaczej? |
W co Wy Panowie gracie
Jeden się martwi , ze wredny Zespół poselski PiS kłamliwie obarczy Rząd odpowiedzialnością za PRZYGOTWANIE lotu .
A drugi mówi, ze nie miało znaczenia kto i jak przygotowywał i zabezpiecał lot.
to może się dowiemy jak było zabezpieczone i jak wyposarzone lotnisko w Smoleńsku 7 kwietnia, a jak 10 kwietnia. Oraz kto i jak tego ze strony polskiej pilnował.
Easy - 21 Lipca 2010, 11:00
W skrócie: wszyscy winni tylko nie Lech "santo subito" Kaczyński.
Pucek - 21 Lipca 2010, 11:14
| Easy napisał/a | | wszyscy winni tylko nie Lech santo subito Kaczyński. |
No winien. Po co kandydował na prezydenta.
I winien spory procent narodu, co głosował na tego kandydata.
Coś jeszcze?
E: aaaa, powinien dygnąć i powiedzieć "to ja przepraszam" po tym, jak Tusk dostał od Putina zaproszenie?
NURS - 21 Lipca 2010, 11:23
| dalambert napisał/a |
A co to ma do organizacji lotu, , przygotowania zabezpieczen / lotnisk zapasowych/ oglądu lotniska docelowego i całej techniczno-międzynarodowej kwestii. |
I tu cię mam, dalambercie:
czy nie było lotniska zapasowego? nie było oglądu (czymkolwiek to jest) i całej techniczno-miedzynarodowej kwestii? Było, wszystko było jak zawsze.
| Cytat | | owszem kancelaria prezydencka przygotowywała MERYTORYCZNĄ stronę wizyty, a wyobraź sobie, że Prezydent sam przymówienie napisał - Ale za kwestie przelotu, bezpieczenstwa i logistykę opowiada ten kto dysponuje samolotem, a więc agendy rzadowe. |
Czyli za co? Samolot był sprawny, piloci z 36 pułku. Za pogodę mieli odpowiadac, za to, ze ktoś rozkazał lądowac, mimo, iż łamało to procedury?
| Cytat | | quote=NURS] LK nie był niewinną ofiarą, jego działania, jak to slynne krzesło w brukseli, były niczym innym, jak chęcią zaistnienia i dokopania rządowi | tak był ofiara marginalizacji głowy panstwa przez Zwycięską PO i kampani obraz, insynuacji , pomowień i kłamstw, ze o arogancji / właśnie owa Bruksela/ nie wspomne.
Ostatnie pomówienie posła P. / czy Prezdent ginąc był trzeźwy?/ właśnie się rozwiało !
Jakiej marginalizacji. Tu jest pies pogrzebany. LK naginał prawo, zapewne za namową brata, zeby zaistnieć. Nie pamiętasz tych wszystkich dyskusji o jego uprawnieniach? Nie pamiętasz czym się to skończyło i dlaczego przestał się pchać na te wyjazdy? To przypomnę, musiałby wtedy prezentować stanowisko rządu, nie mając prawa do własnych gadek.
Nie należę do miłośników Palikota, ale jest on efektem pewnych wzorców zaszczepionych przez Kurskiego. I odpowiedzią na niego, na tyle udaną, ze rozpala do białości przeciwników politycznych. Jak to mówią, mieciem wojujesz od miecia giniesz.
|
|
|