Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Matrim - 17 Lipca 2010, 23:29
A takie wesołe towarzystwo się wydaje...
Agi - 17 Lipca 2010, 23:34
Chal-Chenet, proszę usunąć tę karykaturę, albo ja to zrobię
Piech - 17 Lipca 2010, 23:37
| Agi napisał/a | | Chal-Chenet, proszę usunąć tę karykaturę, albo ja to zrobię |
A co z NURS-wym porównaniem PiS do nazistów?
Nie otrzymałem odpowiedzi na poje pytanie. Nalegam.
Agi - 17 Lipca 2010, 23:39
| Piech napisał/a | | A co z NURS-wym porównaniem PiS do nazistów? |
A co ma jedno do drugiego?
Kai - 17 Lipca 2010, 23:42
Agi, daj spokój, to tylko ubarwienie dyskusji. Nie można wszystkiego wciskać w glebę, bo cokolwiek się dzieje i tak te rozmowy są na bardzo wysokim poziomie. Proszę
Piech - 17 Lipca 2010, 23:43
| Agi napisał/a | | Piech napisał/a | | A co z NURS-wym porównaniem PiS do nazistów? |
A co ma jedno do drugiego? |
Widzę, że dbasz o poziom wypowiedzi na tym forum. Więc pytam, czy Twoim zdaniem dopuszczalne są takie porównania. Nie bagatelizowałbym tej sprawy. Proszę.
Fidel-F2 - 17 Lipca 2010, 23:45
| dalambert napisał/a | Pomijajac to, ze absolutnie nie zgadzam sie z wszelkimi próbami obarczania Śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego odpowiedzialnością za katastrofę smoleńską i uważam takie próby za wysoce niewłaściwe , uprzejmie proszę:
Skoro w katastrofie zginęło 96 ofiar, proszę mi wyjaśnić gdzie? kiedy? i jak zginęło pozostałych kilkadziesiąt osób o których wspominasz
I KTO to jest | mniejsza z większą , niech będzie 96, jeśli robi Ci to różnicę
Fidel-F2 - 17 Lipca 2010, 23:45
| Agi napisał/a | | Chal-Chenet, proszę usunąć tę karykaturę, albo ja to zrobię |
Agi - 17 Lipca 2010, 23:46
Kai, uważasz, że "ubieranie" urzędującego premiera w taki strój jest tylko ubarwieniem dyskusji?
Gratuluję.
Fidel-F2 - 17 Lipca 2010, 23:48
Agi, jak to u mnie w biurze mówią, wyluzuj rajtuzy
śmieszny obrazek, po cholerę się emocjonować?
Agi - 17 Lipca 2010, 23:53
| Piech napisał/a | | Widzę, że dbasz o poziom wypowiedzi na tym forum. Więc pytam, czy Twoim zdaniem dopuszczalne są takie porównania. Nie bagatelizowałbym tej sprawy. Proszę. |
Poziom dyskusji w tym wątku już dawno przekroczył poziom mułu.
Co do PiSu, ani poglądy tej partii, ani sposób ich prezentacji z gruntu mi nie odpowiadają, czemu niejednokrotnie dawałam wyraz, ale staram się nie obrażać nikogo uwłaczającymi porównaniami, dlatego karykaturę wstawioną przez Chala uważam za niestosowną.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2010, 00:02
Agi, to jest śmieszne, taki kabaret, można by Ziobro z Kaczyńskim przedstawić w ciemnych koszulach z małymi wąsikami i to też będzie śmieszne. Taki los tych którzy pchają się na afisz. Nie maja prawa obrażać się o takie rzeczy. To jest po prostu natura.
Chal-Chenet - 18 Lipca 2010, 00:06
Usunąłem, coby nie zaogniać dyskusji.
Agi - 18 Lipca 2010, 00:07
Fidel-F2, to nie jest śmieszne, a kabarety ostatnio zupełnie zeszły na psy.
Chal-Chenet, dziękuję.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2010, 00:10
Agi, jest, nie bardzo mieści mi sie w głowie podchodzenie do takich rzeczy na poważnie, jakiś kryzys musisz mieć
Agi - 18 Lipca 2010, 00:13
Fidel-F2, o moim kryzysie możemy podyskutować "na kozetce", ten wątek wyzwala mi agresora.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2010, 00:25
| Agi napisał/a | | ten wątek wyzwala mi agresora. | a mi jajcarza, agresora wyzwala mi tylko ten dureń co natłukł tyle ludzi
Meurglys - 18 Lipca 2010, 00:48
| Fidel-F2 napisał/a | | Agi napisał/a | | ten wątek wyzwala mi agresora. | a mi jajcarza, agresora wyzwala mi tylko ten dureń co natłukł tyle ludzi |
Stanowczo za wcześnie na takie opinie.
Fidel-F2 - 18 Lipca 2010, 00:59
stanowczo się z Tobą nie zgadzam
jaskiniowiec - 18 Lipca 2010, 01:03
| dzejes napisał/a | | Osz w mordę, jak ty wytrzymujesz na tym złym, wrogim świecie? Serio - jeśli pisałeś tylko jakieś wydumane bzdury jako przykłady, to nie sposób tak rozmawiać, bo na to wszystko ja mogę zrobić tylko pffff. |
Żyję (obecnie) w fajnym świecie i w fajnym kraju ponieważ mamy demokrację. Głupie pomysły PIS, PO, SLD znoszą się, albo zawierany jest kompromis. Nie mogłem zrozumieć wypowiedzi NURSA który obawia się że PIS pozbawi praw wyborczych ludzi popierających PO. Jak? Zmieni konstytucję? Przeprowadzi zamach stanu? Zawiesi demokrację? Bo co?
Ja bardziej bym się obawiał sytuacji gdy PO wygrywa wybory parlamentarne i ma pełnię władzy w państwie. W partii po wygranych wyborach władzę przejmuje (jakimś cudem) Palikot. Ogłasza że PIS zagraża demokracji, Kaczyński jest chory psychicznie a wszyscy członkowie i sympatycy PIS wykazują cechy sekty i powinni zostać wykluczeni z życia publicznego. Nie wierzę aby Tusk zrobił coś takiego. Zaistnienie takiej sytuacji uważam za niemożliwe. Dlatego jestem w szoku że NURS podejrzewa ludzi z przeciwnego obozu o takie pomysły.
Zastanowiłem się czego bym się obawiał gdyby PO posiadało monopolistyczną władze powiedzmy przez 30 lat.
Uznałeś moje obawy za wydumane bzdury. Rozwinę więc jeden z tematów.
Po pierwsze gospodarka – dlaczego ograniczać się do handlu towarami? A ludzkie organy?
O ile sztuczne hodowanie organów nie stanie się powszechne jestem przekonany że do tego dojdzie. Oczywiście zmiana i przygotowanie społeczeństwa będzie trwać lata.
Sądzę że usłyszymy następującą argumentację:
Brakuje krwi do wykonywania operacji. Sytuacja gdy liczymy tylko na czyjąś bezinteresowność, wynagradzając honorowego dawcę krwi kilkoma czekoladami jest żenująca. Dlaczego osoby posiadające fundusze czekając na pilną operację nie mogą zapłać ludziom którzy chcą oddać swoją krew? Ta zapłata będzie formą wyrażenia wdzięczność za poświęcenie i ratowanie życia. Polacy z okolic przygranicznych wyjeżdżą do Niemiec oddając krew za 1600 PLN. Dlaczego nie zalegalizować tej sytuacji w Polsce?
Ciągle za mało jest zarejestrowanych dawców szpiku kostnego. Z powodu zbyt małej ilości zarejestrowanych osób są problemy ze znalezieniem dawcy o odpowiedniej zgodności tkankowej. Gdyby płacono za przeszczep zwiększyłaby się liczba dawców, można by uratować więcej istnień.
Część ludzi nie może związać końca z końcem. Bieda rujnuje ich życie. Inni są skazani na długotrwałe oczekiwanie na przeszczep. Bez nerki, płuca, oka można żyć. Osoba która oddaje swój organ dla ratowanie życia innej osoby jest godna najwyższego szacunku. Trzeba walczyć z nielegalnym pobieraniem organów w skandalicznych warunkach. Zalegalizujmy to.
Nie musisz znać osobiście biorcy organu. Pobranie organu odbędzie się w najnowocześniejszych placówkach w Polsce. Dzięki zapłacie zapewnisz przyszłość swojej rodzinie oraz uratujesz czyjeś życie.
Jeżeli zapiszesz już teraz swoje organy firmie XYZ otrzymasz xxx PLN. Po twojej śmierci w przypadku wykorzystania twoich organów zapewnisz pomoc finansową dla rodziny w tej strasznej chwili. Twoja śmierć może być ratunkiem dla innych.
Jestem pewien że PIS głosowałoby przeciw handlowi organami, a jak głosowałoby PO?
Agi - 18 Lipca 2010, 01:07
| jaskiniowiec napisał/a | | Kaczyński jest chory psychicznie |
Serio?
jaskiniowiec - 18 Lipca 2010, 01:30
I tak się zmienia sens wypowiedzi
Ale tak na serio, wyobraziłem sobie co musi czuć polityk któremu dziennikarze pokazują wyrwane z kontekstu zdanie z przed jakiegoś czasu
Piech - 18 Lipca 2010, 01:30
| Agi napisał/a | | jaskiniowiec napisał/a | | Kaczyński jest chory psychicznie |
Serio? |
To taki żarcik moderatora ku podwyższeniu poziomu?
Agi - 18 Lipca 2010, 01:48
| jaskiniowiec napisał/a | Ale tak na serio, wyobraziłem sobie co musi czuć polityk któremu dziennikarze pokazują wyrwane z kontekstu zdanie z przed jakiegoś czasu |
Ja zrobiłam to, żeby pokazać, jak najczęściej wygląda dyskusja w tym wątku - cytaty wyrywane z kontekstu, na których skupia się dalsza rozmowa.
| Piech napisał/a | | To taki żarcik moderatora ku podwyższeniu poziomu? |
Kwestie moderatorskie piszę na zielono, to była prywatna wypowiedź, uważasz, ze nie mam prawa do prywatnych wypowiedzi?
RD - 18 Lipca 2010, 09:14
Piechu
Wydaj mi się, że dążysz do sytuacji, w której nie będzie można w ogóle prowadzić rozmowy, bo każde ostrzejsze słowo czy żart zostaną napiętnowane. W tym wątku następują tarcia i starcia, tego się nie zmieni.
Natomiast są tacy, którzy stanowczo przesadzają.
Fidel
Ostrzegam - jeszcze jedna tego typu wypowiedź:
| Cytat | | ten dureń co natłukł tyle ludzi |
a pójdziesz sobie odpocząć. I to na dłuższy czas! Dotyczy to również wszelakich sformułowań o odpowiedzialności za śmierć stu klikudziesięciu osób. Dopóki winy nie udowodniono, takie stwierdzenie jest nieuprawnione i obraźliwe
ihan - 18 Lipca 2010, 10:00
jaskiniowcu, różnica zasadnicza jest w elektoracie obu partii, a raczej w ich "wierności". PO wprowadzająca dziwaczne przepisy choćby opisane przez ciebie i mająca cały czas stałe poparcie, i to poparcie nie na zasadzie mniejszego zła? No, kaman.
I podany przez ciebie przykład, hmmm, jest różnica między krwiodawstwem i byciem dawcą szpiku, a dawcą organów. W zasadzie, jeśli badania nad hodowlą komórek macierzystych i to o dziwo wcale nie z płodów (kurcze, nie będzie już o co protestować), nawet nie z krwi pępowinowej, będą dalej rozwijać się w takim tempie, prostszym i tańszym (a mówimy o handlu organami, więc kwestia ceny nie jest aż tak istotna) docelowo może być ich hodowla in vitro, i brak problemu zgodności tkankowej i materiał czystszy bez zanieczyszczeń wirusowych choćby.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 10:12
Ale tej winy nie da się udowodnić w sposób dla wszystkich satysfakcjonujący.
Ja mam to samo zdanie, co Fidel. Kaczyńskich z ich humorami, przerostem ambicji i brakiem kompetencji znam nie od 10 04 2010, ale nieco dłużej.
Na pokładzie samolotu, obok pilota, to Lech Kaczyński był najważniejszy, więc siłą rzeczy odpowiedzialność za wszystkich współpasażerów spada w pierwszej kolejności na niego, jakby z definicji. Taki urząd to nie tylko przywilej, ale i obowiązek, między innymi o bezpieczeństwo innych, którzy wiele do gadania nie mają.
Straszenie Putinem jak diabłem z pudełka to rozpaczliwa zasłona dymna wobec prowizorki, niekompetencji i bylejakości związanych z tym nieszczęsnym lotem.
Kai - 18 Lipca 2010, 10:20
Dajcie spokój facetowi! On nie żyje, jeśli nawet popełnił błąd, to poniósł za to "najwyższy wymiar kary". Ludzki i świecki sąd by mu wyższej nie wymierzył. A jak mu udowodnią winę to co? Wywalą z Wawelu i zakopią przy drodze? Nie chodzi o udowodnienie winy, tylko o wyjaśnienie przyczyn katastrofy, a to, mam niejasne wrażenie, nigdy nie nastąpi.
jewgienij - 18 Lipca 2010, 10:23
Ale kierujesz się sentymentami, a to niezdrowe dla wszelkich wyjaśnień.
baranek - 18 Lipca 2010, 10:27
| Kai napisał/a | | poniósł za to najwyższy wymiar kary. Ludzki i świecki sąd by mu wyższej nie wymierzył. |
a no to faktycznie, po sprawie jest. teraz tylko pozostaje poczekać, aż jego brat odnajdzie [wskaże] "politycznie odpowiedzialnych" za tę katastrofę. co za idiotyczne sformułowanie, swoją drogą.
|
|
|