To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

jewgienij - 16 Lipca 2010, 14:02

Agi

Asterix et Obelix? :D

Kai - 16 Lipca 2010, 14:06

dalambert napisał/a
W normalnym kraju Premier dziękuje za incjatywę i odpowiada, ze skoro jedzie Prezydent to chętnie i On i Prezydent chetnie wezmą udział w proponowanej przez JE, Premiera Putina uroczystości.

Tja, raz już to przerabiali, zdaje się.

Rafał - 16 Lipca 2010, 14:06

dalambert, no pewnie, że prawda, tylko, że Jarosław pisze:

1 - był wspólny atak na Prezydenta Lecha ze strony Tuska i Putina
2 - w wyniku dziwnej katastrofy zginął Prezydent
3 - te dwa fakty należy łączyć, a kto tego nie widzi jest idiotą

Zgadzasz się z tą logiką zaprezentowaną przez Jarosława?

dalambert - 16 Lipca 2010, 14:11

Rafał, ależ oczywiście, ze nie - mam za mało danych,
Natomiast uważam, ze Rosjanie postanowili w tym roku "zagrac Katyniem " i znając spory o krzesło i samolot "wstrzelili" sie w sytuację a nasz Premier zagrał z nimi przeciwko Prezydentowi.
Oczywiście mówie o rozgrywce polityczno propagandowej.
Katastrofa to nieszczeście którego nikt z aktorów zapewne nie chciał, a wśród wielu przyczyn jedną ze znaczniejszych mógł być ruski balagan i lekcewazenie obowiązków przez obsługę lotniska w Smoleńsku.
Skoro ważna wizyta odbyła się 7, to co my się dziś będziemy spinać - Polej Wańka... :?

jewgienij - 16 Lipca 2010, 14:13

Wy wszyscy w krawatkach? :shock: Muszę na zimno przejrzeć wątek na kilka stron do tyłu :D
dalambert - 16 Lipca 2010, 14:16

jewgienij, Ty nie przeglądaj , Ty się staraj - Zapraszamy do klubu :wink:
jewgienij - 16 Lipca 2010, 14:20

Nie , w życiu.
Z moim pojawieniem się kultura i merytoryczna strona wypowiedzi wzrosły o trzy stopnie w skali Richtera. 8)

dalambert - 16 Lipca 2010, 14:22

jewgienij napisał/a
Z moim pojawieniem się kultura i merytoryczna strona wypowiedzi wzrosły o trzy stopnie w skali Richtera.

znaczy do 13 , no , no :D

Kai - 16 Lipca 2010, 14:24

Czy Beauforta? :wink:

Żeby jeszcze kolor był inny, czerwony mi się źle kojarzy w wątku politycznym.

Prawdę mówiąc, to wypowiedź JK naprawdę mnie przeraziła. Zionie nienawiścią, nie do końca usprawiedliwioną rodzinną tragedią.

jewgienij - 16 Lipca 2010, 14:24

Dalambert, nie szarżuj, bo masz już żółtą kartkę, a ja nie mam :D
dalambert - 16 Lipca 2010, 14:29

jewgienij, czyz bym obraził skalę Richtera, a to przepraszam :oops:

Kai napisał/a
Zionie nienawiścią, nie do końca usprawiedliwioną rodzinną tragedią.

Pardon, ale mnie tu nic nie zionie, ot wypowiedź jak wypowiedź, nie najlepsza ale w normie.
Skąd Ty wzięlaś to zionięcie ????

hrabek - 16 Lipca 2010, 14:31

Kai napisał/a
Żeby jeszcze kolor był inny, czerwony mi się źle kojarzy w wątku politycznym.

Staram się jak mogę, żeby wprowadzić trzecią opcję, bo jak widzisz, tu zwolennicy PO polemizują ze zwolennikami PiS, a za Grzesiem i spółką nikt nie stoi. To chociaż baretki niech o nich przypominają.

NURS - 16 Lipca 2010, 14:32

wyobraź sobie dalambercie, ze dla osób nie wierzących w PiS taka wypowiedź jest zionięciem. to jest właśnie problem...

ciąg dalszy z poprzedniej strony?
http://www.polskatimes.pl...-jest,id,t.html

Matrim - 16 Lipca 2010, 15:35

Słuchałem właśnie powtórki konferencji Kaczyńskiego i wiecie co? To już jest krzyżowiec ruszający z krucjatą na niewiernych, by ich żelazem i ogniem wypalić. To jest straszne. Jeden ZWYKŁY poseł na Sejm RP ustawia funkcjonowanie całego państwa - mówi, co ma się dziać, co wolno, a co nie, kto jest winny, a kto nie. To jest prze-ra-ża-ją-ce :(
dalambert - 16 Lipca 2010, 15:38

Matrim, nie mirmiłuj ! W 1926 pewien zwykły emeryt to dopiero narozrabiał :wink:
Matrim - 16 Lipca 2010, 15:40

dalambert, ok, ale w '26 to mnie na świecie nie było, a teraz jestem. Dla mnie różnicy zasadnicza :)
dalambert - 16 Lipca 2010, 15:43

Matrim, obyś zył w ciekawych czasacch :!: :D
Matrim - 16 Lipca 2010, 16:27

dalambert :mrgreen:

Ale zwrócę ci uwagę jeszcze, że w tym samym kraju żyjemy, więc to przekleństwo jako i mi, tak i tobie przeznaczone ;)

jaskiniowiec - 16 Lipca 2010, 23:19

Matrim,
Nazywanie ludzi "watahą która trzeba dorżnąć" i bydłem to jest przerażające

dalambert - 16 Lipca 2010, 23:23

NURS napisał/a
bez róznicy i tak przyjdzie ptasia grypa i trzeba będzie wyrżnąc cały drób:-) nie dziwota, ze chca chwilę porządzić przed pójściem do gara:-)

22 października 2005
czyli
" huknęło, błysnęło
i tak się zaczęło..." :mrgreen:

Matrim - 16 Lipca 2010, 23:34

jaskiniowiec, a dorżnął ktoś kogoś przez te trzy lata?
NURS - 17 Lipca 2010, 01:19

dalambert napisał/a
NURS napisał/a
bez róznicy i tak przyjdzie ptasia grypa i trzeba będzie wyrżnąc cały drób:-) nie dziwota, ze chca chwilę porządzić przed pójściem do gara:-)

22 października 2005
czyli
huknęło, błysnęło
i tak się zaczęło... :mrgreen:

Rozumiem, że podżegałem do zamachu? :twisted:

Meurglys - 17 Lipca 2010, 03:26

Wypowiedź JK, że jeśli Komorowski usunie krzyż, to ujawni "kim jest" zwyczajnie obraża logikę. A może Bronek usunie krzyż, bo mu brzydki cień na ścianę rzuca? (wbrew pozorom to nie jest tutaj w funcji "omówienia" czy tam metafory, choć w takiej roli zapewne dobrze by się sprawdził ów cień na ścianę rzucany)

Przecieżże niekoniecznie przyczyną usunięcia krzyża musi być opowiedzenie się po jakiejś stronie w "sporach dotyczących polskiej historii". Ktoś, kto tak uważa, prędzej ma problemy z myśleniem niż ten ze zdania JK.

Krzyż powinien postać z pół-roku, rok. Potem powinni go zdjąć. Gdzieś przy pałacu dać tablicę pamiątkową, w innym miejscu Warszawy dać pomnik (możliwie neutralny, ale odpowiedni; bez przedstawionych "personifikacji" jakiegoś "Zła"). I kropka. A tymczasowo krzyż może sobie stać, niech cieszą michę liczni krzyżofile.

Swoją drogą zdaje mi się, że sam krzyż rozumiany jest w świadomości narodu dwojako. 1. Krzyż - symbol chrześcijaństwa, Jezuska, odkupienia itd. i 2. Symbol ŚMIERCI utrwalony w kulturze i rozumiany jako taki także przez niewierzących.

Niech przy grobach będzie krzyż (no chyba, że grobach ateistów i niechrześcijan). Niechaj ze szkół i urzędów krzyż zniknie bo to ani kościoły są, ani chrześcijańskie cmentarze, azali państwa instytucje, które wszak dla wszystkich, nie tylko dla chrześcijan jest przeznaczone.

Kai - 17 Lipca 2010, 07:18

Gdyby krzyż był tu jedynie symbolem religijnym, nie ma sprawy. Ale jest to również symbol przegranych wyborów, instrument polityczny, aby wskazać co jest dobre, a co złe. Nie taka była intencja harcerzy.

Najlepsze miejsce byłoby dla niego na Powązkach, wraz z ofiarami katastrofy. Do Krakowa przecież daleko...

baranek - 17 Lipca 2010, 10:19

tak sobie oglądałem jakieś wiadomości i powiem Wam, Oleksego tylko mi żal. jak on zniesie fakt, że już nie jest lewicowym politykiem starszego pokolenia [czy jak to tam było], tylko znowu ohydnym, wstrętnym komuchem, czy post-komuchem.
dalambert - 17 Lipca 2010, 10:21

NURS napisał/a
Rozumiem, że podżegałem do zamachu? :twisted:

Alez skąd. za to wprowadziłeś standard "mówienia" o PiS w sposób arogancki, obraźliwy i szyderczy.
Więcej wycinanki robić nie będę, ale z całym szacunkiem to Tobie ten watek zawdzięcza "styl' wypowiadania się. Cóż szok i protesty zaczęły się dopiero po tym, jak się okazało, że nie tylko o PiS można mówić w tym stylu.

Kai - 17 Lipca 2010, 10:23

baranek napisał/a
tak sobie oglądałem jakieś wiadomości i powiem Wam, Oleksego tylko mi żal. jak on zniesie fakt, że już nie jest lewicowym politykiem starszego pokolenia [czy jak to tam było], tylko znowu ohydnym, wstrętnym komuchem, czy post-komuchem.

Jeśli jest mądry, zniesie to jak ukąszenie komara, jeśli zniesie źle to cóż... widocznie to szczera prawda.

merula - 17 Lipca 2010, 10:39

baranek, uwielbiam Cię. :mrgreen:
Agi - 17 Lipca 2010, 11:11

Koniec nadziei na jakąś współpracę PiSu z innymi w Sejmie.
Kuzik -Rostkowska nie ma poparcia we własnej partii, a jak w trakcie kampanii wyborczej ośmieliłam się twierdzić, że Jarosław Kaczyński udaje tylko zmianę, to niektórzy Forumowicze usiłowali mnie zakrzyczeć.

jewgienij - 17 Lipca 2010, 11:14

dalambert napisał/a

Alez skąd. za to wprowadziłeś standard mówienia o PiS w sposób arogancki, obraźliwy i szyderczy.

Tak to jest przyjmowane przez PIS, bo jak tarczą posługują się hasłami "Polska", "Naród", "Prawda", "Krzyż", "Zdrada", "Spisek" itp. , więc uważają, że są nietykalni. Wyszmelcowali te wszystkie górnolotne pojęcia do tego stopnia, że w ich rękach są żetonami bez żadnej wartości. Próbują apelować do symboli, ale z pominięciem rozumu, bo trzeba mieć duży tupet, aby przyrównywać dzisiejszą walkę o Krzyż z tą nowohucką za czasów Komuny, a wypadek lotniczy drapować w katyńskie resentymenty. Drwina jest najlepszym sposobem na tak cyniczną taktykę, wtedy pęka balon, a w ręku zostaje tylko gumowy flak.
Palikot, Senyszyn czy inni, to tylko reakcja na Kaczyńskiego, Ziobrę, Brudzińskiego. Bez nich nie byliby potrzebni. Sami sobie PIS-owcy są winni, że narażają się na drwiny i agresję, choć nie mogą pojąć, dlaczego ktoś atakuje kogoś, kto w co drugim zdaniu używa słowa "Prawda" albo " Polska".

Partner forum