To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?

Tomcich - 13 Listopada 2006, 22:13

elam

Cytat
w diamenciki ich zamienic :D

No tak, jak kiedyś śpiewała MM:

Cytat
'Diament jest najlepszym przyjacielem kobiety'

:mrgreen:

Wiedźma - 14 Listopada 2006, 19:08

A ja nie lubię diamentów, jza dużo roboty, trzeba szlifować :) I nadal mało przytulne :D
Dracena - 14 Listopada 2006, 20:56

Jak na wątek wiedźmi przystało, czarujcie sobie, przepowiadajcie i podzielcie się wróżbami :D
wróżby

Agi - 14 Listopada 2006, 21:13

Dracena, zajrzałam do wróżki i to mi powiedziała:

Tygodniowa wróżba dla Skorpona
"Szansa
5 Denarów

Poczujesz, że nie jesteś samotny. Otoczą cię przyjaźni ludzie, dla których twój los okaże się ważny. Skorzystaj z ich rad i podpowiedzi, nie obawiaj przyznać do błędów. W sprawach zawodowych zapowiada propozycję, która może przynieść gotówkę, ale wymagać to będzie od Ciebie ciężkiej pracy i akceptacji twardych warunków."

Całkiem sympatyczna wróżba :D

Tomcich - 14 Listopada 2006, 22:23

U mnie wyszło coś takiego: :D

Szansa
Giermek Buław
Otrzymasz dobre wiadomości lub dwuznaczna sytuacja wyjaśni się, a nawet obróci się na twoją korzyść. We wszystkim pomogą ci przyjaciele, a ich dobre rady zachęcą cię do działania. Czekam na dobre rady :mrgreen: Karta wróży też udaną imprezę i zapowiada nowe, sympatyczne znajomości. :mrgreen:
Przestroga
2 Kielichów
Spotkasz się z kimś, kto wniesie wiele zamieszania i niepokoju w twoje życie uczuciowe. Poczujesz silna pokusę flirtu lub nawet zdrady! :shock: Zadasz sobie pytanie z kim chcesz być i co chcesz dać drugiej osobie. Bądź szczery, ale nie okrutny i uważaj, bo plotki szybko się roznoszą! :roll: :roll:

Kruk Siwy - 14 Listopada 2006, 22:28

Kiedyś stawiałem tarota. Przestałem, i nigdy nie pozwalam sobie na żarty z niego.
Bo wcale nie jest śmieszne jak dowiadujemy się o sobie, swoich znajomych o życiu więcej niżbyśmy chcieli...

Tomcich - 14 Listopada 2006, 22:38

Kruku a wierzysz, że taki komputerowo generowany Tarot ma coś wspólnego z takim stawianym. :?:
Kruk Siwy - 14 Listopada 2006, 23:14

Absolutnie nie. To była taka uwaga na marginesie. Ten tarot ma sie tak do prawdziwego jak horoskop z "Pani domu" do prawdziwego wyliczonego co do minuty przez specjalistę...
Mam nadzieję, że nie popsułem zabawy.

Dracena - 15 Listopada 2006, 00:16

Nie pospsułeś Kruku :)
Wątpię, aby Wiedźma chciała się wypowiadać o kimkolwiek z kart :)
Do móienia o innych trzeba mieć prawdziwą wiedzę, i takiej to raczej żadna wiedźma nie ma :)
Ale pomarzyć sobie o pieniedżach jak Agi55 czy przyjaciołach i imprezach jak Tomcich :) O to chodzi w tych wrózbach :)
A najlepiej układać pozytywne wrózby samemu sobie :)

Agi - 15 Listopada 2006, 00:29

A wiesz Dracena, że w tej wróżbie bardziej zwóciłam uwagę na pierwsze dwa zdania....
Cytat
Poczujesz, że nie jesteś samotny. Otoczą cię przyjaźni ludzie, dla których twój los okaże się ważny.

Dla mnie ludzie są ważniejsi od gotówki (nie wiem, czy w dzisiejszych warunkach to zaleta, czy wada :wink: )

hjeniu - 15 Listopada 2006, 10:54

Najlepsi byliby przyjaźni ludzie przynoszący gotówkę :mrgreen:
Rafał - 15 Listopada 2006, 13:51

Dorzucę się do posta Kruka, też kiedyś stawiałem Tarota i nigdy, przenigdy więcej nie wezmę tych kart do ręki. I nikomu nie radzę.
Wiedźma - 15 Listopada 2006, 13:59

Wytłumaczcie mi, dlaczego? Kiedyś to samo mi mówił mój znajomy psycholog :)
Ja sama miałam karty tarota w ręce i bywało, że wychodziły smutne sprawy, fakt, ale to tylko przypadek i zabawa :)

Rafał - 15 Listopada 2006, 14:22

No właśnie, to nie jest zabawa. A już na pewno nie przypadek. Jesteś Wiedźmą? Powinnaś wiedzieć. Nie będę reklamował rzeczy których się autentycznie boję. A Tarot mnie przeraża.
Kruk Siwy - 15 Listopada 2006, 15:05

O.
Tomcich - 18 Listopada 2006, 15:21

No i jak Wam się podoba Wiedźma w wydaniu Rodiona. :mrgreen: Szkoda, że te paski nie są w kolorze. :|

BTW. Wiedźma nabyła status Darth Vader, :shock: po prostu strach się bać. :mrgreen:

Wiedźma - 18 Listopada 2006, 15:30

No to Robert zawalił, że nie wydaje komiksów w kolorze :) naraził się Wiedźmie :twisted:

Nie wiedziałam niestety, bo jeszcze nie mam pisma :(

Agi - 18 Listopada 2006, 15:43

Jesteś Wiedźma odlotowa :D :bravo Rodion
Tomcich - 18 Listopada 2006, 15:45

Po prostu jesteś tam WNM. :mrgreen:
elam - 18 Listopada 2006, 15:55

to ja jeszcze o kartach. :)

tarota nigdy nie stawialam. ale mialam kolezanke na studiach, ktora nauczyla mnie "wrozyc" ze zwyklej talii 24 kart. warunkiem bylo (co mowilysmy baaardzo powaznym tonem zaaferowanym naiwnym kolezankom) robic to tylko w piatek wieczorem, "bo wtedy diabel karty rozdaje"
no i kolezankom tak sie moje wrozby podobaly, ze przyprowadzaly mi inne kolezanki. a wiadomo, jak ktos przyszedl, to cos na "zaplate" przyniosl: ciastka, piwo, czekolade... wiec sie bawilam.

a potem przestalam.
az do czasu jakiejs imprezy nauczycielskiej w szokle, w ktorej pracowalam. po imprezie, nad rankiem, czekalysmy w kilka osob na odwiezienie nas do domu. z nudow siegnelam po talie kart, a ze mialam lekko wypite, zaczelam wrozyc . spodobalo sie to komus, kto prowadzil bar-restauracje. a zblizaly sie akurat andrzejki. i jakos tak wyszlo, ze zostalam zaproszona na impreze andrzejkowa w charakterze wrozki.

Bosz... przychodzili do mnie zupelnie obcy ludzie po wrozbe. a ja karty stawialam i wymyslalam historyjki, az sie spocilam przy tym :)

az usiadl naprzeciw mnie mlody facet, lekko podpity i wyraznie zdesperowany.
z kart wyszla zdrada i milosc. hm.
powiedzialam mu, ze widze, iz ma problemy w zwiazku.
facet niemal sie na mnie rzucil, zebym mu wszystko opowiedziala, co widze.
no to zaczelam sciemniac, ze ta osoba mysli o tym, zeby odejsc, ale tego nie robi, bo go kocha, ze to chyba jego wina... (tak sciemniam, bo widze, ze to mlody gosc, lubi pewnie sobie wypic, z kolegami poszalec itd)
i on mi pol swojego zycia opowiedzaial, ze jest niedlugo po slubie, ze ma male dziecko, ze w domu malo bywa bo to, bo tamto, i ze ostatnio zona mu powiedziala, ze jak tak dalej sie bedzie zachowywal, to ona go zostawi i innego sobie znajdzie. ze trzasnal drzwiami i od trzech dni pije a do domu nie wraca.
i kazal mi powiedziec, czy zona go zdradza, czy nie
hm.
ja mu na to, ze nic takiego nie widze, ze karty pokazuja milosc, i ze to jego wina, ze ma kupic bukiet kwiatow i isc zone przeprosic i sie wiecej nie wyglupiac.
poszedl sobie.
a ja kolezance powiedzialam, ze mam juz dosc wrozb.

kompletnie

Wiedźma - 18 Listopada 2006, 16:40

To nie była diabelska wróżba, raczej dobry uczynek. :)
elam - 18 Listopada 2006, 16:49

ale ile ja nerwow stracilam przy tym.. :)
no i zrozumialam, jak powazna, psychologiczna robota moze byc takie wrozenie. dlatego wlos mi sie jezy i scyzoryk w kieszeni otwiera, jak slysze te rozne "wrozki" co to bez zenady i zastanowienia, zupelnie nieodpowiedzialnie, mowia komus, ze ktos go zdradza, oklamuje, zazdrosci...
przeciez, chcac-niechcac, chocby podswiadomie, bierzemy to jakos do siebie. i potem moze takie glupie, nierozwazne slowo kogos zupelnie obcego zniszczyc duzo rzeczy.

Wiedźma - 18 Listopada 2006, 16:54

Kiedyś mojej koleżance wróżka powiedziała, że jej facet jest homoseksualistą i ona potem na każdym kroku go sprawdzała, robiła aluzje, miała podejrzenia. Wyleczyć jej sie z tego nie dało. Jak on oglądał mecze koszykówki, to go podejrzewała nawet :(
Tomcich - 18 Listopada 2006, 16:56

Wiedźma

Cytat
Jak on oglądał mecze koszykówki, to go podejrzewała nawet

Kurcze, :roll: a ja nie oglądam. :| To coś znaczy. :? :wink: :mrgreen:

Wiedźma - 18 Listopada 2006, 17:16

Powiedz mi co oglądasz, to Ci powróżę :mrgreen:
elam - 18 Listopada 2006, 18:22

Wiedzmo, a powiedz mi, co przedstawia twoj awatarek? bo malo co widac, przynajmniej na moim ekranie... :)
Wiedźma - 18 Listopada 2006, 18:29

No portret Wiedźmy z komiksu Rodiona. :) Może dobrze, że słabo widać, bo to skan z gazety, gdyż ta wiedźma to tak w połowie goła :D
hjeniu - 18 Listopada 2006, 19:09

A Rodion narysował kiedyś ubraną kobietę? :mrgreen:
Wiedźma - 18 Listopada 2006, 22:17

Niektórzy mówią, że wiedźma to nie kobieta, Rodion więc pokazał, że jednak TAK :mrgreen:
Selithira - 18 Listopada 2006, 23:40

Wiedźmo, a co wywróżysz komuś, kto ostatnio ogląda prawie wyłącznie horrory? :D

Partner forum