To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Witchma - 21 Listopada 2008, 21:39

A ja dzisiaj chciałam kupić Serce teściowej i jeszcze nie było :( Chlip. Umówiłam się po odbiór na wtorek.
RD - 22 Listopada 2008, 09:36

Dopiero dzisiaj wypuścili, a to w moim przypadku oznacza, że do księgarni trafi jakoś w przyszłym tygodniu :D
Witchma - 22 Listopada 2008, 10:12

Gorzej jest z "Krzyżami na rozstajach", które zamówiłam w Empiku i już drugi raz mi przysyłają wiadomość, że nie udało im się zrealizować zamówienia w określonym czasie... No nic, ostatni raz czekam, potem poszukam gdzie indziej.
RD - 22 Listopada 2008, 16:03

Empik to faktycznie instytucja straszliwa. I zasadniczo ma klienta głęboko w poważaniu.
Agi - 22 Listopada 2008, 16:11

Krzyże na rozstajach znalazłam wczoraj w empiku przy Dworcu Centralnym. Nawet umieszczone prawidłowo na półce z kryminałami. Słońce we krwi też przywiozłam do domu.
Witchma - 22 Listopada 2008, 16:20

Zrezygnowałam ostatecznie z tego zamówienia, kupię sobie gdzie indziej - bez łaski.
mBiko - 22 Listopada 2008, 16:56

Cytat
Sie ma, sie ma, sie ma
Sie ma serce się z niego korzysta

Że tak sobie pozwolę polecieć cytatem z Poniedzielskiego.
Jak się wie gdzie kupować, to się ma "Serce teściowej" :mrgreen: .

Witchma - 22 Listopada 2008, 17:17

Się będzie miało we wtorek, bo mi pani w księgarni obiecała, nie musisz od razu z łódzkim bardem nam tu wyjeżdżać :)
mBiko - 22 Listopada 2008, 19:50

Do wtorku to ho, ho. Można na przykład skończy czytać Pratchetta, a zacząć Dębskiego.

Swoją drogo to dziwne, że tak późno zacząłem używać Poniedziała, bo strasznie go lubię.

RD - 22 Listopada 2008, 20:07

W empikach w Gdańsku i piastowskim Breslau serducho leży. Miałem sygnały :) .

Poniedzielski to jest prawdziwy Artysta i Poeta. Bez dwóch zdań. Bardzo lubię jak występuje w parze z Andrusem. Obaj są tacy dynamiczni i żywotni... Miodzio.

mBiko - 22 Listopada 2008, 20:17

No nie mów, parę razy widziałem jak się Poniedział uśmiechnął, i to publicznie, przy ludziach :wink: .
Witchma - 22 Listopada 2008, 20:29

mBiko napisał/a
parę razy widziałem jak się Poniedział uśmiechnął

Ja nawet więcej niż parę, on tylko na scenie jakoś tak ponurnieje ;)

RD - 24 Listopada 2008, 10:55

I mu to sponurnienie bardzo służy - zderzenie formy z treścią bywa chwilami po prostu zabójcze. Pamiętam jak tarzałem się ze śmiechu, kiedy opowiadał o swoim samochodzie. Albo takie proste zdanie wygloszone z kamienną miną "Mężczyzna ten był ubrany dość pobieżnie". Gdyby to powiedział, dajmy na to, Pazura, pewnie bym się nawet nie uśmiechnął. A w ustach Poniedzielskiego ta pobieżność nabiera innego, niesamowitego wręcz wyrazu.
Kruk Siwy - 24 Listopada 2008, 11:01

Wcale nie pobieżne gratulacje z powodu serca. Teściowej. Drugi Pilipiuk i holera drugi Dębski się z Ciebie zrobił.
Teraz pora na awans społeczny. Na pierwszego Pilipiuka i pierwszego Dębskiego.
Do zadania przystąp. Wykonać!
Hhihihi

dalambert - 24 Listopada 2008, 12:44

Kruk Siwy napisał/a
holera
a niech to cholera - gratulacje obu Panom :bravo
Kruk Siwy - 24 Listopada 2008, 12:46

dalambert, >holera< była z premedytacją i stanowiła nawiązanie do niegdyś popularnego wątku. Weterani o tym wiedzą. Dalambert - smirno! Szagom - marsz! (Do odpowiedniego wątku).
Agi - 24 Listopada 2008, 12:49

dalambert, a tu masz drogowskaz.
dalambert - 24 Listopada 2008, 13:17

cóż myślałem, że Kruczysko nawiązuje do Cholery pełzającej po Forumie i przejawiającej się w setnym holerowaniu :mrgreen:
RD - 24 Listopada 2008, 14:40

Kruk Siwy napisał/a
Wcale nie pobieżne gratulacje z powodu serca. Teściowej. Drugi Pilipiuk i holera drugi Dębski się z Ciebie zrobił.
Teraz pora na awans społeczny. Na pierwszego Pilipiuka i pierwszego Dębskiego.
Do zadania przystąp. Wykonać!
Hhihihi

Tak toczno!

Witchma - 25 Listopada 2008, 22:42

Wchodzę dzisiaj do księgarni, a pani na mój widok zrywa się i z okrzykiem "Jest Dębski, jest Dębski!" pędzi na zaplecze... myślałam, że się gdzieś tam czaisz za węgłem, ale tylko przyniosła "Serce teściowej" :D
RD - 26 Listopada 2008, 08:34

No to musiałaś przeżyć niezłą traumę :mrgreen: . Na szczęście dobrze się skończyło...
Witchma - 26 Listopada 2008, 09:17

RD napisał/a
Na szczęście dobrze się skończyło...

Zależy jak na to patrzeć :)

Na razie o książce mogę powiedzieć tylko tyle, że ma powalającą okładkę i rozbrajające tytuły opowiadań :D

Właśnie listonosz dostarczył "Krzyże na rozstajach", nie będę się Empiku prosić :D

RD - 26 Listopada 2008, 19:45

Żeby Ci tylko taki maraton nie zaszkodził... :mrgreen:
mawete - 20 Grudnia 2008, 22:44

dopadłem teściową :D jesten za połową, i jak do tej pory jest dobrze, do jednego z opowiadań mam uwagi - zgadnij RD do którego ;P:
RD - 21 Grudnia 2008, 12:25

Jak Cię znam to do "Demonów starszyny Gawirłowa"
Taselchof - 21 Grudnia 2008, 12:48

ja za to cieszę się z nowej edycji łez nemezis ciekawe kiedy fabryka wyda :D jak na razie czekam na teściową pod choinką ;p
RD - 21 Grudnia 2008, 13:24

Łzy są już po calej robocie, więc pewnie na wiosnę. To będzie powieść z dodanymi opowiadaniami, które ukazały się w SF.
Ale do czego to już dochodzi, żeby niewinnemu człowiekowi dawali teściową pod choinkę! :mrgreen: Muszę się nad sobą poważnie zastanowić...

mawete - 21 Grudnia 2008, 14:01

RD napisał/a
Jak Cię znam to do Demonów starszyny Gawirłowa

Zgadłeś. Knigę skończyłem. Dobra. Mogę polecić z czystym sumieniem.

mBiko - 21 Grudnia 2008, 14:27

Również skończyłem i również mogę polecić. Co prawda najbardziej podobają mi się teksty z przymrużeniem oka, ale wynika to raczej z mojego nastroju. Dodatkowym plusem, chociaż nie wiem czy zamierzonym, jest grająca mi gdzieś w tle "Invidii" piosenka "Zespołu Reprezentacyjnego".
RD - 21 Grudnia 2008, 16:06

mBiko
Z "Invidią" strzał w dziesiątkę :D . Zresztą w "Czarnym pergaminie" w wątku z królową można odnaleźć echa innej piosenki z tej samej płyty.

Partner forum