To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 14 Lipca 2010, 11:31

Easy, można i przyjać taką koncepcję, ale co do smoleńskiej katastrofy to, ubrania zaiwezione, czy przekazane do Moskwy by zmarłych ubrać wracają po paru miesiącach do Polski, protolołum sekcji zmarłych nie ma / kto czy co jest w trumnach tak szumnie przez Rosję przekazanych nie wiadomo/, na wnioski prokuratury o przekazanie zgodnie z obietnicami dotumentow śledztwa stronie polskiej przez rosjan
vice premier rosji odpowiada Przekazaliśmy wszystko co mogliśmy !/ a jest to 1/10 dokumentow śledztwa./ ;P:
To co dać żyletkę Tuskowi i Kaczynskiemu i niech się rżną?
Czy jednak jest inna opcja.
ja tam spolegliwie wierzę rosyjskiemu premierowi /vice/
Przekazali co mogli ! Reszty nie mogą, bo wyjdzie coś co im nie odpowiada i skandł budiet' :evil:

Easy - 14 Lipca 2010, 11:34

dalambert napisał/a
To co dać żyletkę Tuskowi i Kaczynskiemu i niech się rżną?

Tak. Żaden do niczego więcej się nie nadaje.

hrabek - 14 Lipca 2010, 11:44

Easy napisał/a
Moja propozycja? Wręczyć im żyletki i rewolwery iniech bez żadnej ściemy, że komukolwiek o dobro Polski chodzi, niech się powybijają.

Myślisz, że dałoby się przenieść ten pomysł na inne sfery życia?

Serio, prosiłem przecież o większą kulturę. I mimo ostrzeżeń wciąż nic. Można przecież było użyć innej propozycji. Np. żeby dołączyli do p. Cimoszewicza w puszczy.

Może kolejne coś pomoże.

dalambert - 14 Lipca 2010, 11:50

hrabek, alez to zupełnie nie ta temperatura!
Cimoszewicz, puszcza, żubry, wiewióreczki, żubrówka, zajączki, motylki czy inszy tymianiek, nie stanowczo nie!
Co żyletka to żyletka, no jakby jeszcze pana Pawlaka dołączyć do zabawy, to może kłonica, albo orczyk ?

ps. tak się nam tu mod rozhulał, ze poproszę legię honorową za orczyk, kłonicę i Pawlaka :!:
Fak mogłem zaproponować Panu vicepremierowi tango z różą w żębach wokół calujących się Kaczynskiego z Tuskiem - tyż było by piknie :mrgreen:

Kruk Siwy - 14 Lipca 2010, 11:53

Halabarda.
Też dobry rekwizyt. Zwłaszcza filmowa. Adwersarze wymieniają poglądy a potem nic oprócz kaca im nie grozi.

dalambert - 14 Lipca 2010, 11:57

Kruk Siwy, Ty wiesz ile kosztuje porządny butaforski rekwizyt, żyletki tańsze, a rwaLuxem wielkiej krzywdy sobie nie zrobią, zaś trochę czerwieni ubarwi obraz :P
Kruk Siwy - 14 Lipca 2010, 12:03

dalambert napisał/a
Fak
nosz qurde! dalambert, (Illea Okrutna) zaczyna przeklinać po murzyńsku!
Jemu bana a wątek zakluczyć. Budzi najgorsze instynkty.

Kai - 14 Lipca 2010, 12:04

Kruku, przeniosą się do innego.
Kruk Siwy - 14 Lipca 2010, 12:06

Też się zamknie.
Easy - 14 Lipca 2010, 12:07

Zamykamy forum?
Rafał - 14 Lipca 2010, 12:08

dalambert napisał/a
Co żyletka to żyletka, no jakby jeszcze pana Pawlaka dołączyć do zabawy, to może kłonica, albo orczyk ?
Nie, Pawlak odstaje od towarzystwa, IMO jest to bardzo inteligentny facet, który jakoś nie odnalazł się w polityce.
dalambert - 14 Lipca 2010, 12:09

Słusznie ZAMKNĄĆ ! ! !
Forum , Sejm, Polske i
przenosimy się w inne położenie geograficze :!: ;P: :!:

Kruk Siwy - 14 Lipca 2010, 12:09

tematów 2124
tyle ich mamy, więcej niż zarejestrowanych userów. Zanim zamkniemy ostatni wątek pojawi się nowych tematów ze trzy tysiące.
To będzie forum wahadłowe.

Rafał - 14 Lipca 2010, 12:09

A w ogóle to nie wiem co w tym wątku robią i głos zabierają osoby bez krawatów :wink:
Easy - 14 Lipca 2010, 12:11

Jak to co? Pracują na ów krawat.
Kai - 14 Lipca 2010, 12:11

Kruk Siwy napisał/a
Też się zamknie.

Myślisz, że hrabek to już tak na pełny etat będzie pilnował? :wink:

Za dużo emocji, ale trudno się nie emocjonować.

Rafał napisał/a
A w ogóle to nie wiem co w tym wątku robią i głos zabierają osoby bez krawatów :wink:

Czerwony? Już nosiłam :P wystarczy.

dalambert - 14 Lipca 2010, 12:12

Kai napisał/a
Myślisz, że hrabek to już tak na pełny etat będzie pilnował?

etat to może nie , ale ENTUZJAZM to na pewno ;P:

Kruk Siwy - 14 Lipca 2010, 12:14

Słowo "myślisz" adresowane do mnie dziś nie jest adekwatne. Tak mi mówi zanikające iskrzenie w neuronach.
dalambert - 14 Lipca 2010, 12:19

Allons entants de la Forum
Entande vous de cet tyranique modee
marchhons, marschons, que sang moderateur abreve nos klawiatur ;P:
było nie było 14 lipca =
Rozwalić te bastylie :!:

Kai - 14 Lipca 2010, 12:21

Kruk Siwy napisał/a
Tak mi mówi zanikające iskrzenie w neuronach.
Iskrowniczek podrzucić? :mrgreen:

dalambert, cherchez la guillotine!

No dobra, atmosfera rozładowana, czas do pracy. To jedno się na razie nie zmienia, żeby coś zarobić, trzeba robić.

Matrim - 14 Lipca 2010, 12:27

dalambert napisał/a
oże byś jeszcze znalazł to co mówil wczoraj u olejnik poseł Brudziński . Choćby jak to otoczenie Premiera z własciwym sobie taktem zapytywało :
-którędy wyjdzie Kaczor, a ...
- to my spieprzamy tędy....

I to jest jednostronne przedstawienie sprawy. Bo tuż po katastrofie w mediach mówiono, że premier zaproponował Kaczyńskiemu wspólny przelot i przejazd na miejsce katastrofy, ale pan Kaczyński ODMÓWIŁ. Więc dziwić się, że nie chcieli mu wejść w drogę tam, na miejscu? Ja to tak odbieram, nie doszukuję się ukrytych treści, jak poseł Brudziński. Że się z nimi ścigali? Z całym szacunkiem, ale konwój rządowy jest chyba grupą pojazdów uprzywilejowanych. Ja rozumiem, że Kaczyńskiego i jego otoczenie mogło to ubodnąć, ale Tusk jechał tam jako przedstawiciel Polski, premier, osoba decyzyjna - nie jechał na wycieczkę, a teraz mu przyprawiają gębę dzieciaka, który się chciał medialnie wybić zaraz po katastrofie.

PiS robi niesamowicie dużo szumu wobec całej sprawy i z ich punku widzenia to rozumiem, to jest teraz fundament istnienia ich partii. Ta katastrofa to jest ich katastrofa, widać to gołym okiem - choćby fakt, że pan mecenas Rogalski jest przedstawiany jako "pełnomocnik rodzin ofiar tragedii smoleńskiej", a reprezentuje ich PIĘĆ! Co z pozostałymi? Czekam, kiedy ktoś z rodziny posła Karpiniuka, albo posłanki Szymanek-Deresz wystąpi w mediach i powie wprost "&#%@$ się od tego, wasze przepychanki nie odwrócą czasu, nie przywrócą do życia naszych żon, mężów, synów, córek".

I przepraszam, że tak wam się wciąłem w cudny offtop :) Ale po tym, co od wczoraj słyszę i czytam, krew mnie chce zalać, jak ludziom łatwo zrobić wodę z mózgu :(

Kai - 14 Lipca 2010, 12:32

Matrim, o ile dobrze doczytałam, JK jechał w / w towarzystwie autokaru. Czy jest coś dziwnego w tym, że autokar jedzie wolniej niż limuzyna?
Piech - 14 Lipca 2010, 12:32

jaskiniowiec napisał/a
PO chce jak najwięcej władzy oddać ludziom, jak najbardziej zdecentralizować kraj, wszystko sprywatyzować. Obniżyć podatki, bo bogaci obywatele to bogate państwo. A gospodarka najlepiej pokieruje niewidzialna ręka rynku.
PIS chce silnego państwa w którym jest przestrzegane prawo. Państwa które będzie zdolne do inwestycji oraz które pozostawi sobie kluczowe strategiczne sektory gospodarki. Które będzie wyrównywało dysproporcje pomiędzy bogatymi i biednymi. Do niewidzialnej ręki rynku pdchodzi jak do jeża obawiając się patologi.

To są programowe deklaracje lub przypisywane intencje. A jak to się ma do rzeczywistości?

Jeżeli chodzi o PO, chyba czas już przyznać, że deklaracje mają niewiele wspólnego z prawdą. Podatki i składki obniżył rząd Jarosława Kaczyńskiego. Reforma podatków (drugi etap rozłożonej na dwa lata reformy wypadł już w czasie rządów Tuska) został przygotowany przez Zytę Gilowską i uchwalony za rządów PiS. Jakoś mało się o tym mówi, ale to prawda. Jarosław Kaczyński na gospodarce się raczej nie zna, ale też jej nie zaniedbał i miał na tyle rozsądku, żeby u steru posadzić rasowego ekonomistę.

Rządowi PO należy na plus policzyć to, że starał się podatków nie ruszać. Nie wiem jak długo tak będzie, bo przy braku reform dziura budżetowa łatana jest kreatywną księgowością, zadłużaniem państwa i lokalnych samorządów oraz doraźnymi akcjami "do piątku" szukania miliardów po ministerstwach. To jest przesuwanie wydatków w czasie i prędzej czy później trzeba to będzie jakoś zapłacić. Jedna oszczędnościowa ustawa została uchwalona przez rząd Tuska, mianowicie ustawa emerytalna, w której w jakimś stopniu ograniczono wczesne przechodzenie na emeryturę. Należy jednak przypomnieć, że uchwalenie nowej ustawy zostało wymuszone wygasaniem starej ustawy. Nie była to więc taka znów inicjatywa, bo coś i tak trzeba było uchwalić, żeby ZUS w ogóle mógł pracować dalej. Niemniej trzeba przyznać, że jakieś oszczędności na emeryturach postarano się poczynić. Oprócz tej jednej sprawy, trudno jednak zacytować jakieś inne reformatorskie działania PO. Były pijarowskie zagrania. Jak ktoś chce, niech pogugla, co się stało z głośną inicjatywą "Przyjazne Państwo". Wspomnijmy kto kierował tą komisją, która miała nam uprościć życie i działalność gospodarczą, i czym ten pan zajmuje się naprawdę.

Matrim - 14 Lipca 2010, 12:34

Kai, na pewno wolniej, ale i w skali dyplomatycznej premier rządy stoi wyżej od najbardziej nawet poszkodowanej grupy posłów na Sejm. Premier zaproponował wspólną podróż, podziękowano mu, a teraz się krzyczy, że ich przodem nie puścili.
dalambert - 14 Lipca 2010, 12:34

Matrim napisał/a
że pan mecenas Rogalski jest przedstawiany jako pełnomocnik rodzin ofiar tragedii smoleńskiej,

Wczoraj w TVP1 był przedstawiony jako pełnomocnik części rodzin ofiar, wiec jak i gdzie., co do reszty można i tak to wszystko wykręcać, ja tylko zwracam uwagę na ogromną szczerość wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego dotyczącej wydarzeń z nim związanych 10 kwietnia, Oceniajcie sobie jak tam chceta.
I skoro 14 lipca!!!
A bas moderateures :twisted: :!: :!: :!:

Matrim - 14 Lipca 2010, 12:37

dalambert, ja ci nic nie zarzucam, przytoczyłem tylko twój cytat, bo wpisałeś wypowiedź Brudzińskiego. Więc spokojnie.

Ale "części ofiar" to też jest mylące, przyznasz. A gdzie? Rany, w twoim ukochany TVN na przykład :) Na portalach onetu, gazety itp. I nie wiem, czy dziennikarze są tak bezmyślni, że tego sami nie skorygują, czy pan mecenas się tak przedstawia, a oni wpisują bez refleksji. Tyle.

Edit: A co do szczerości, po trzech miesiącach, ale wybacz - teraz to już jest głęboko przemyślana strategia. Kwartał obmyślania przez spin-doktorów PiS, co będzie mówione, gdy skończy się kampania wyborcza. Większa cześć rodzin ofiar milczy, bo pewnie chce mieć spokój, bo musi dalej jakoś żyć, a najbardziej krzyczą akurat ci powiązani z posłami PiS. Możemy się założyć, że w przyszłorocznych wyborach do Parlamentu, pan mecenas Rogalski będzie na czołowych miejscach list Prawa i Sprawiedliwości, podobnie jak i córka pana Wassermana i nie wykluczajmy również zięcia śp. prezydenta Kaczyńskiego.

Kai - 14 Lipca 2010, 12:38

Matrim, celowo ten aspekt pomijam, bo nie byłam przy żadnej z tych rozmów. A jak się samemu nie słyszało i nie wie się, komu wierzyć, można opierać się jedynie na tym, co najmniej zaprzeczalne.
Anonymous - 14 Lipca 2010, 12:57

Ja tylko chce przypomnieć cichutko, co już zauważył Matrim, że w katastrofie zginęli przedstawiciele wszystkich partii. Ale nie słyszałem, by posłowie PO kładli ostentacyjnie zdjęcia posła Karpiniuka, skądinąd jednego z moich ulubionych posłów, a Lewica Jarugi-Nowackiej/Szymanek-Deresz. To, co robi PiS, zawłaszczając sobie tragedię jest obrzydliwe. Mieliby prawo to robić, gdyby tylko ich koledzy i koleżanki zginęli. Ale nie zginęli, więc nie mają. A ja was bardzo ładnie, proszę (także forumowiczów): PRZESTAŃCIE, *beep*, OBRZUCAĆ SIĘ TRUPAMI. Kłóćcie się o politykę, gospodarkę, chętnie podyskutuję, ale na litość boską, nie bawcie się w nekrofilię polityczną. Dziękuję za uwagę. Miejsce zmarłych jest na cmentarzu.
hrabek - 14 Lipca 2010, 13:04

dalambert: ręce opadają po prostu. Skoro tak bardzo chcesz ostrzeżenie, to proszę bardzo.
Rafał - 14 Lipca 2010, 13:07

Hurra, dalambert, witaj w klubie :bravo

Partner forum