Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Kai - 14 Kwietnia 2010, 16:54
Lynx, do 22 to naprawdę jej osobisty problem. Nie Młody, to kto inny ją zbudzi, ludzie żyją normalnie, nie można od nich wymagać zbyt wiele, przecież nie masz w domu orkiestry rockowej i to nie jest Twoja zła wola.
Ellaine - 14 Kwietnia 2010, 17:01
| Lynx napisał/a | Ellaine, ale ona się kładzie już ok 19 stej. Pani ma coś z 70 lat. |
Rozumiem, ma prawo. Tak, jak każdy mieszkający w bloku ma prawo do 22giej zachowywać się głośno w granicach rozsądku. Nie Twoja wina, że ściany w blokach są cienkie i nie chłoną dźwięków odpowiednio.
Lynx - 14 Kwietnia 2010, 17:04
Ja o tym wiem A ona zna mnie od 37 lat i wydaje jej się, że może mnie ustawiać czy wychowywać. I pewnie trochę się nudzi a ja nie mam w zwyczaju pyskować. I tak krąg się zamyka. Ona ponarzeka a ja jej wysłucham. Tylko, że mnie jej słowa zabolą i wkurzą. A jej zabraknie wyobraźni, żeby zrozumieć moje wyjaśnienia.
Dość o tym. Już mi przeszło
robert70r. - 14 Kwietnia 2010, 17:04
Starsza pani zapomniała, że każdy wiek ma swoje prawa. No co Młody za to może, że jest... młody? Nic. i basta!
Kai - 14 Kwietnia 2010, 17:10
Dobrze, że moje sąsiadki są póki co wyrozumiałe dla Młodego. Nawet się cieszą. Ale to jest całkiem inna sytuacja.
Jasne, że każdy wiek ma swoje prawa, ale czasem starsi ludzie chcieliby tych praw dla siebie więcej. A już ci, którzy człowieka znają od dziecka... do dzisiaj mnie zaczepiają, jak ja mogę tak późno z pracy wracać?
robert70r. - 14 Kwietnia 2010, 17:16
Może to trochę nieładnie zabrzmi, wydaje mi się, że niektórzy starsi ludzie myślą, że z racji ich szacownego, podeszłego wieku wszystko im wolno. Oni nie mają nic złego na myśli, ale wychodzi jak zwykle.
ketyow - 14 Kwietnia 2010, 17:24
Wkurza mnie, że w dzień jak mam zajęcia etc. to grzeje słońce i nic się nie chce robić kreatywnego, a popołudniami/wieczorami, jak chcę wyjść na rower, robi się pochmurno, zimno i zaczyna padać deszcz. A jutro jak będę musiał zasuwać do kolokwium założę się, że będzie grzało słońce, po to żeby w sobotę znów było chu*owo. Wrrr
robert70r. - 14 Kwietnia 2010, 17:30
ketyow, Nie ty jeden masz ten sam dylemat i zagwozdkę. Mam to samo. BTW powodzenia na kole.
Kai - 14 Kwietnia 2010, 17:34
A mnie wkurza, że tych śrubek nie mogę dostać, a nigdy nie udaje mi się wyjść dość wcześnie, żeby podskoczyć do hurtowni.
robert70r. - 14 Kwietnia 2010, 17:43
Kai, Jeszcze ich nie kupiłaś?
Kai - 14 Kwietnia 2010, 17:46
Nie - jak się siedzi codziennie do 17-18 to nikt nie chce na mnie poczekać z zamknięciem sklepu. Zresztą w komputerowych i w serwisach nie ma - ostatnią szansą jest hurtownia. A jak nie to będę musiała kupić zwykłe M3x7 i modlić się, żeby pasowały z dużą podkładką.
aniol - 14 Kwietnia 2010, 18:13
oo! to mnie wkur***o na maksa
wlasnie sie dowiedzialem ze jeden z moich uczniow narobil wiochy na ostanim zgrupowaniu szkoleniowym
niby dorosly facet po studiach a zachowal sie jak ostatni gowniarz
kurcze czlowiek przez tyle lat pracuje na wizerunek swoj i swojego klubu, a tu trafi sie jeden wesolek ktory na forum miedzynarodowym narobi wstydu...
ale mam kolejne doswiadczenie (przykre zreszta) - dzwonienie po trenerach ktorzy organizowali i prowadzili to zgrupowanie i przepraszanie za debila...
ketyow - 14 Kwietnia 2010, 18:13
Kai, zawsze pod dużą podkładkę można wcisnąć mniejszą i po problemie.
Bob1970r, dzięki, przyda się. Chrzanię pogodę, idę na rower i pograć w coś na powietrzu.
hardgirl123 - 14 Kwietnia 2010, 18:21
wnerwia mnie głupota wynikająca z braku zajęcia, a jeszcze bardziej mnie wnerwia zajmowanie się przez cały czas życiem innych :/
Martva - 14 Kwietnia 2010, 19:08
Jest totalne zamieszanie na lotnisku w Balicach, do 17 kwietnia samoloty mają latać normalnie, a co do 18 uruchomiono specjalny numer telefonu, jak się pod niego dzwoni to automat mówi że nie rozpoznano numeru. A my byśmy chcieli wiedzieć kiedy moja mama przyleci i gdzie.
ketyow - 14 Kwietnia 2010, 20:55
Wypiłem piwo, miało być do filmu, ale się tuż przed włączeniem zagadałem na gg, a teraz tak mi się chce wypić więcej, że czuję się jak jakiś alkoholik.
ilcattivo13 - 14 Kwietnia 2010, 21:22
to chyba raczej powinno Cię cieszyć. W końcu nie każdy, i nie tak łatwo, odkrywa w sobie powołanie
shenra - 14 Kwietnia 2010, 21:39
Wkur.....wia mnie niemiłosiernie to, że mi miasto sparaliżuje niemal na amen. I z jakiej racji mam spędzić weekend w domu, bo komunikację miejską szlag trafi na tę okoliczność
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2010, 21:42
shenra, już nie przeginaj, gorsze nieszczęścia ludzi spotykają
Martva - 14 Kwietnia 2010, 21:42
Na stronie balic piszą że może byc trudność z dojazdem na lotnisko, więc żeby korzystać z komunikacji miejskiej, więc może nie trafi?
illianna - 14 Kwietnia 2010, 21:46
trafi, mają być zamknięte ulice od Salwatoru na Rynek i od rynku na Wawel, no i mnóstwo zakazów parkowania my nawet nie możemy auta ruszyć, bo potem nie byłoby gdzie staną, a tak poza tym może ktoś chce przejechać na pogrzeb, ceny w hotelach osiągają 10.000,a u nas za dobre towarzystwo można przenocować hotelarze zacierają łapki
http://polskalokalna.pl/w...mkniete,1464624
shenra - 14 Kwietnia 2010, 21:48
Fidel-F2, wkurza mnie to i tyle. Nie widzę w tym, żadnego przegięcia. Zamień się to pogadamy.
Martva, zobaczymy, mam nadzieję, bo nie zamierzam siedzieć 72h na naszym zadu_piu.
Martva - 14 Kwietnia 2010, 22:00
Zupełnie nie wiem jak matkę odbierzemy i skąd
Zerknęłam w ten artykuł i Alej chyba nie zamkną, o MPK się słowem nie zająknęli, może nie będzie tak źle.
aniol - 14 Kwietnia 2010, 22:08
| illianna napisał/a | trafi, mają być zamknięte ulice od Salwatoru na Rynek i od rynku na Wawel, no i mnóstwo zakazów parkowania my nawet nie możemy auta ruszyć, bo potem nie byłoby gdzie staną, a tak poza tym może ktoś chce przejechać na pogrzeb, ceny w hotelach osiągają 10.000,a u nas za dobre towarzystwo można przenocować hotelarze zacierają łapki
http://polskalokalna.pl/w...mkniete,1464624 |
khe khe, wiesz ja juz od kilku lat w Krakowie nie mieszkam ale zdaje sie od Rynku do Wawelu to nawet bez uroczystosci ruch samochodowy raczej nie funkcjonuje (przynajmniej w obrebie Starego Miasta )
cos sie zmienilo?
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2010, 22:11
| shenra napisał/a | | Zamień się to pogadamy. | nic byś nie wygadała bo ja zlewam takie sprawy, gdyby tak było weekend w weekend przez okrągły rok to ok ale w takiej sytuacji nie mam za grosz zrozumienie dla Ciebie
shenra - 14 Kwietnia 2010, 22:14
| Fidel-F2 napisał/a | | nie mam za grosz zrozumienie dla Ciebie | Serce mi krwawi
illianna - 14 Kwietnia 2010, 22:20
aniol, ale koło Wawelu i owszem, pewnie Stradom też zamkną i Gertrudy
shenra - 14 Kwietnia 2010, 22:22
Zwierzyniecką, Ks. Józefa, do Salwatora, Kościuszki, etc...
Ziemniak - 14 Kwietnia 2010, 22:27
Martva, przecież ty masz rzut beretem na lotnisko, spod twojego domu słychać kołujące samoloty Może tak mały spacerek?
A poważnie, przecież koło ciebie jeździ 292, prosto na lotnisko, więc w czym problem?
Martva - 14 Kwietnia 2010, 22:37
Poważnie o ile będzie jeździć normalnie, to zminimalizuje problem, chociaż nie wiem czy moja rodzicielka sobie poradzi z bagażami. Ale czy wyląduje w Krk w ogóle?
|
|
|